Dost kazigi

arkadaşınıza bişey demeyin ne desenizde anlamayacak çünkü. onun yerine işyerine gidip görüştüğünüz kişilerle konuşun. gerçi bu sefer konuştuğunuz sekreter kız arada kalabilir mi bilmem
Evet o da arada kalabilir. Cunku normalde olumsuzlugun nedeni soylenmiyor o bana soyledi iyilik etti kizin basini yakmamam lazim.

İşyerine gidip birşeyler yaparsanız ,onu haklı cıkarma ıhtımalınız olusur , sinirlenebilirsiniz vs , onun ortamı nede olsa, sizi çok kale alan olmaz orda malesef. Ama arkadasınızı ya arayın ya mesaj atın , olanlardan haberdar oldugunuzu bilsin , benzeri başıma geldi . Arkadasımı referans yazmıstım; yazdıgım için iş olmadı . Meger onun geçiş yapmak istedıgı pozisyonmuş basvurdugum pozisyon, hersey çok aşırı olumlu giderken olmadı..benım için belki daha hayırlısıdır diye dusundum ama arkadas müsvettesine de yazdım rahatladım , ne mal oldugunu anladım . Hayat etme bulma dünyası , bekleyin ,kimse yaşattıgını yasamadan ölmez
Ya onun ustu olacak olmami sindiremedi ya da o pozisyonu kendi istiyordu zaten ama boyle yapmasi gercekten alcaklik.

Hic bisey soylemeyiñ fevri davranmak sizi uzer ilerde tecrube ile sabit muhatap almayin .Allaha havale edin eger cidden böyle ise ..sekreterin de arkssinizdinda yaptigida etik degil bu arada .daha iyi bir is bulur ardssiniza hava atarsiniz umarim

çalıştığı iş yerine sekreterin size söylediği şekilde arkadaşınız sandığınız dallamanın yaptıklarını mail atın ve suç duyurusunda bulunacağınızı söyleyin. cimere de yaz dicem de ne kadar etkili olur bilmem. bir avukatla konuş danış bir şeyler yapılabilir mi. linkedin varsa kızın adını ve şirketi etiketleyerek yaptığını yaz.

kıza da bunları yolla.

Nasil yapacak ? Feedback diye yasal bir olay var, tum ise alimlarda kisinin daha once calistigi mudurlerini is arkadaslarini arar sorarlar. Verilen feedback e gore de karar verirler. Ama bu bilgileri sekreterin vermesi cok ilginc. Demek ki bu feedbackten ziyade dedikodu gibi donmus ortalikta.

Bence arkadasinizla yuzlesin tabii ki. Ama acaba gercekten boyle birisi misiniz? Simdi biz bilmeyiz, belki arkadasiniz dogru soyluyor? Sahsen ben arkadasim da olsa kotu bir calisan veya yoneticiyse benim yoneticim olmasini istemem bunu da acikca soylerim.

Size bu bilgileri veren kişinin arkadaşınıza bir hasedide olabilir veya iyi niyetlidir doğruları söylemiştir bu sefer arada kalır ifşalamak doğru değil , iş yerine gitmek hiç olmaz olan olmuş artık hayatından çıkarmak en mantıklısı.

Nasil yapacak ? Feedback diye yasal bir olay var, tum ise alimlarda kisinin daha once calistigi mudurlerini is arkadaslarini arar sorarlar. Verilen feedback e gore de karar verirler. Ama bu bilgileri sekreterin vermesi cok ilginc. Demek ki bu feedbackten ziyade dedikodu gibi donmus ortalikta.

Bence arkadasinizla yuzlesin tabii ki. Ama acaba gercekten boyle birisi misiniz? Simdi biz bilmeyiz, belki arkadasiniz dogru soyluyor? Sahsen ben arkadasim da olsa kotu bir calisan veya yoneticiyse benim yoneticim olmasini istemem bunu da acikca soylerim.
evet sekretere ayar oldum ben de. onun için mail atmasının önemli olduğunu düşündüm.

Hayir zaten mobbing yapacak bir pozisyonda olmadim benim is yerimdeki halimide bilemez ayni yerde calismadik daha once ben sinirli bir insanda degilim sinirlenince tepki olarak aglardim oncedende artik o durumu duzelttim gerci ama yinede oyle biri olmadigima ben eminim siz tanimadiginiz icin emin olamazsiniz tabi. Onceki is yerimden taciz yuzunden ayrilmistim o yuzden oranin numarasini vermedim. Daha onceki is yerimde beni hep iyi anar isten cikarken referans olarak kendi numarasini verebilecegimide soylemislerdi. Bu sekreter olayida iki gorusmede de bana cok yakin davranmisti neden bilmiyorum.

bence sizinle görüşen İK yetkilisiyle görüşmek için randevu talep edin; nedeni öğrenmek istiyorum, ben olumlu geçtiğini düşünürken olumsuz dönüş alınca sizden sebeplere dair bir geri dönüş almak istedim, bu benim için önemli açıkçası diyebilirsiniz. bu normal ve pozitif bir şey.
hem işe alımdan sorumlu kişinin açıklamasını duyar hem özgüveninizi göstermiş olursunuz, tekrar bir fırsat bile doğabilir.
size doğruyu direk değil ama dolaylı olarak söyleyebilir yetkili kişi, elinizdeki bilginin netliğine göre de arkadaşınızla yüzleşirsiniz.

bence sizinle görüşen İK yetkilisiyle görüşmek için randevu talep edin; nedeni öğrenmek istiyorum, ben olumlu geçtiğini düşünürken olumsuz dönüş alınca sizden sebeplere dair bir geri dönüş almak istedim, bu benim için önemli açıkçası diyebilirsiniz. bu normal ve pozitif bir şey.
hem işe alımdan sorumlu kişinin açıklamasını duyar hem özgüveninizi göstermiş olursunuz, tekrar bir fırsat bile doğabilir.
size doğruyu direk değil ama dolaylı olarak söyleyebilir yetkili kişi, elinizdeki bilginin netliğine göre de arkadaşınızla yüzleşirsiniz.
Cok mantikli soylenenler icinde aklima en cok yatan cevap sizinki oldu. Boyle yapicam tesekkur ederim.

Yuh bu ne sinsilik, kıskançlıktan kudurmuş napıcağını şaşırmış. Ben olsam kalkar giderim, nasılsa kaybedecek bir şeyim yok. Şirkete de ille referans istiyorlarsa daha kurumsal referanslarla ilgilenmelerini, arkamdan atıp tutan birinin lafıyla hareket etmelerinin oldukça hayal kırıklığı olduğunu söylerim. O arkadaş bozuntusuyla da yüzleşirim hatta gider ofisinde yüzleşirim, yiyosa yüzüme söylesin nasıl yapıyormuşum o mobbingi bi anlatsın bakayım. Herkesin içinde yaparım bu hareketi ne kadar yalancı, arkadan iş çeviren, kıskanç, kötü bir insan olduğunu herkes görsün.
Vallahi ben çok sinirlendim kalk gidelim beraber diyecem birazdan :D

20 yıldır özel sektörde çalışıyorum tavsiyelerimi yazmak istedim. Birebir aynısı basıma gelmişti ama ben olumsuz cvp alınca hem o kişiyi hayatımdan cıkardım hem de şirkete hiçbirşey demedim tamamen sessiz kaldım..Üstelik biraz da o arkadasım orda diye istiyordum. Sonra cok cok daha iyi bir yere girdim..ama çok istiyorsan tavsiyem su;

Sakın ama sakın oraya gitmeyin ve o arkadaşı da tamamen hayatınızdan silin onunla iletişime geçmeyin.
Eğer görüştüğünüz kişinin mailini biliyorsanız yani iş görüşmesinde esas etkili olan kişinin şöyle bir mail atabilirsiniz; Yalnız işe alınırsanız o arkadasınızın ayagınızı kaydırmak için elinden geleni yapacagını sürekli stres altında olacagınızı bilmeniz lazım yani.eğer buna rağmen o işi.istiyorsanız bu maili atın..Tabi bir de gercekten onceki işyerlerinizde savunamayacagınız hatalı bir durum yok ise

Sayın ..
Beni ...pozisyonu için iş görüşmesine çağırıp değerlendirmeye aldığınız çok teşekkür ederim. İş görüşmeminin olumsuz değerlendirildiğini üzülerek öğrendim. Sizlerle çalışma fırsatını bulmak hem kendimi geliştirmek anlamında hem de kariyerimde son derece güzel bir etki sağlayacaktı aynı zamanda şirketinize de faydalı işler yapacagımı düşünüyordum. Olumsuz değerlendirme sebebini hakkımda söylenen olumsuz önceki tecrübeler olarak öğrendim. Önceki işyerlerimi arayabilir, benim yarattıım bir olumsuzluk olmadığını öğrenebilirsiniz , ben de gereken acıklamayı yapabilirim. Yine de sizlerle çalışmayı çok istediğiö için söylemek istedim, bu konuda son derece şeffafım.

Görüşme sonucu ister olumlu ister olumsuz olsun, sizleri tanıma fırsatı bulduğum için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim

Son düzenleme:
bu işte bir tuhaflık var ,sizi tanımayan sekreter, orada hali hazırda zaten çalışan birinin adını vererek ''sizi kötüledi'' diyebilmesi için bizzat duyması bilmesi gerek,uysa bile bunu söylemesi onun açısından risk, siz işverene söyleseniz onun işi sıkıntıya girer ve adını geçirdiği şahıslada arası bozulur . patronların sekretere böyle bilgi verdiğini de sanmıyorum bu yüzden almayacağız ararsa söyle dediğini de sanmam . sekreterle o kadının arası bozuk bence aranızı bozmaya çalışıyor :KK70:

ben olsam işverene direkt gider sekreteriniz böyle söyledi siz kişileri işe dedikoduyla mı alıyorsunuz yoksa kurumsal cv özgeçmişle mi? derdim . amaaan ya da boşverin zaten öyle bir yerde çalışmamanız isabet olmuş mahalle dükkanı gibi o ne ya ....

İş yerine gidip olay çıkarırsanız arkadaşınızı haklı çıkarırsınız. Bir de ben o sekretere de çok güvenmiyorum. İyi niyetli olabilir ama direkt lafları iletmesi de şüpheli geldi. Eski iş yerimde herkesin arasını bozan bi sekreter vardı, ondan beridir şüpheyle yaklaşıyorum her şeye.

bu işte bir tuhaflık var ,sizi tanımayan sekreter, orada hali hazırda zaten çalışan birinin adını vererek ''sizi kötüledi'' diyebilmesi için bizzat duyması bilmesi gerek,uysa bile bunu söylemesi onun açısından risk, siz işverene söyleseniz onun işi sıkıntıya girer ve adını geçirdiği şahıslada arası bozulur . patronların sekretere böyle bilgi verdiğini de sanmıyorum bu yüzden almayacağız ararsa söyle dediğini de sanmam . sekreterle o kadının arası bozuk bence aranızı bozmaya çalışıyor :D

ben olsam işverene direkt gider sekreteriniz böyle söyledi siz kişileri işe dedikoduyla mı alıyorsunuz yoksa kurumsal cv özgeçmişle mi? derdim . zaten öyle bir yerde çalışmamanız isabet olmuş mahalle dükkanı gibi o ne ya ....
Iki gorusmede de sekreter odadaydi onun haricinde bir yonetici birde ik personeli vardi gorusmede. Arasi bozuk olabilir tabi bu konuda bir bilgim yok. Arkadas oldugumuzu soylemistim o kisiyle belkide boyle bir insanla arkadasliga devam etmim diye soylemistir.

Daha önceki iş yerinizden referans sağlayın. Hakkınızda olumsuz konusan kişinin yalan söylediğini göstermiş olursunuz (eğer onceki iş yerinizle ilgili sorununuz yoksa tabi)
En güzel cevap referans ile gidip tekrar görüşme talep etmek.

Yuh bu ne sinsilik, kıskançlıktan kudurmuş napıcağını şaşırmış. Ben olsam kalkar giderim, nasılsa kaybedecek bir şeyim yok. Şirkete de ille referans istiyorlarsa daha kurumsal referanslarla ilgilenmelerini, arkamdan atıp tutan birinin lafıyla hareket etmelerinin oldukça hayal kırıklığı olduğunu söylerim. O arkadaş bozuntusuyla da yüzleşirim hatta gider ofisinde yüzleşirim, yiyosa yüzüme söylesin nasıl yapıyormuşum o mobbingi bi anlatsın bakayım. Herkesin içinde yaparım bu hareketi ne kadar yalancı, arkadan iş çeviren, kıskanç, kötü bir insan olduğunu herkes görsün.
Vallahi ben çok sinirlendim kalk gidelim beraber diyecem birazdan :D
😂 tesekkur ederim.

Back
X