Dost kazigi

Daha önceki iş yerinizden referans sağlayın. Hakkınızda olumsuz konusan kişinin yalan söylediğini göstermiş olursunuz (eğer onceki iş yerinizle ilgili sorununuz yoksa tabi)
En güzel cevap referans ile gidip tekrar görüşme talep etmek.
Bir onceki is yerimle ilgili konum da var taciz olayiyla ayrildim oradan ama ondan onceki is yerimin numarasi cvmde referans olarak vardi zatdn.

Te
20 yıldır özel sektörde çalışıyorum tavsiyelerimi yazmak istedim. Birebir aynısı basıma gelmişti ama ben olumsuz cvp alınca hem o kişiyi hayatımdan cıkardım hem de şirkete hiçbirşey demedim tamamen sessiz kaldım..Üstelik biraz da o arkadasım orda diye istiyordum. Sonra cok cok daha iyi bir yere girdim..ama çok istiyorsan tavsiyem su;

Sakın ama sakın oraya gitmeyin ve o arkadaşı da tamamen hayatınızdan silin onunla iletişime geçmeyin.
Eğer görüştüğünüz kişinin mailini biliyorsanız yani iş görüşmesinde esas etkili olan kişinin şöyle bir mail atabilirsiniz; Yalnız işe alınırsanız o arkadasınızın ayagınızı kaydırmak için elinden geleni yapacagını sürekli stres altında olacagınızı bilmeniz lazım yani.eğer buna rağmen o işi.istiyorsanız bu maili atın..Tabi bir de gercekten onceki işyerlerinizde savunamayacagınız hatalı bir durum yok ise

Sayın ..
Beni ...pozisyonu için iş görüşmesine çağırıp değerlendirmeye aldığınız çok teşekkür ederim. İş görüşmeminin olumsuz değerlendirildiğini üzülerek öğrendim. Sizlerle çalışma fırsatını bulmak hem kendimi geliştirmek anlamında hem de kariyerimde son derece güzel bir etki sağlayacaktı aynı zamanda şirketinize de faydalı işler yapacagımı düşünüyordum. Olumsuz değerlendirme sebebini hakkımda söylenen olumsuz önceki tecrübeler olarak öğrendim. Önceki işyerlerimi arayabilir, benim yarattıım bir olumsuzluk olmadığını öğrenebilirsiniz , ben de gereken acıklamayı yapabilirim. Yine de sizlerle çalışmayı çok istediğiö için söylemek istedim, bu konuda son derece şeffafım.

Görüşme sonucu ister olumlu ister olumsuz olsun, sizleri tanıma fırsatı bulduğum için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim
Tesekkur ederim bende mail atmaya karar verdim.

Bir suredir is ariyordum. Arkadasimin calistigi is yerinde bir pozisyon icin basvurdum gorusmeye cagrildim. Gorusmem cok olumlu gecti. Beni tekrar gorusmeye cagirdilar. Ama arkadasimin ustu olacagim bir pozisyon icin dusunduklerini soylediler. Bu gorusmem de iyi gecti. Ben ise baslicam diye dusunurken olumsuz bir mail aldim. Gorusmelerde tanistigim sekreter ile baglanti kurdum neden olmadigi hakkinda bilgi aldim. Arkadasim dedigim kisi beni bayagi bir kotulemis hakkimda olumsuz bir cok sey soylemis. Mobbing yapan biri oldugum cok sinirli oldugum eski is yerimde de ortaligi karistirip ayrildigimi soylemis. Ben ne diyecegimi bilemedim ne yapacagimi da bilemiyorum su an. Yuzlesmek istiyorum arkadasimla ama vazgecip tamamen mi silsem hayatimdan birsey demeden bilmiyorum. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda?

Eski iş yerinizle aranız nasıl? Oradan referans olacak biri direk arasın. Mail de atsın. Hatta iki yerde çalıştıysan ikisi de yazsın. Sonra şirkette görüştüğün kişiyle sonra tekrar görüş ve arkadaşının yaptığını öğrendiğini üst olmanı istemediğinden bahset. Herhangi kendisi ile de husumetinin olmadığını ve kesinlikle bahsedildiği gibi olmadığını mobbing olursa işten anında çıkarılabileceğini söyle. Oradayken patron konumundaki kişi kızı çağırsın. Orada kibarca neden böyle bir yalan söyledin. Daha önceki iş yerimle ilgili böyle bir durum yok. Senden üstte çalışmamdan hazzetmemeni anlıyorum, aslında böyle bir kıskançlık durumunu senden beklemezdim gibisinden konuşursun ama profesyonel biri gibi konuş. Sakın kaptırma.

Kızla şimdi bahsettiğim haricinde tartışma bence. Konuşmayı kaybetmeye çalış.Senin işe alınman ve güvenilmen zaten onu bayağı kötü etkiler.

Kesinlikle yüzleşin. Hatta yapabilirseniz şirkete gidin hem görüşme yaptığınız kişilerle hemde o kişiyle görüşün nasılsa artık kaybedecek bişeyiniz yok orada.
aynen o kizinda ne bicim biri oldugunu bilsinler cok uzucu bir insan arkadasim dedigi insana bunu yapabiliyorsa arkadasi olmadigi insanlara neler yapar cok korkunc ama onada yaptigi yanina kalmaz bir sekilde elinden kayar gider is yeri vs eden bulurmu bulur Rabbim size herseyin en hayirlisini versin her serrde bir hayir vardir böyle düsünün canim kardesim yolunuz hep acik olsun amin

Eski iş yerinizle aranız nasıl? Oradan referans olacak biri direk arasın. Mail de atsın. Hatta iki yerde çalıştıysan ikisi de yazsın. Sonra şirkette görüştüğün kişiyle sonra tekrar görüş ve arkadaşının yaptığını öğrendiğini üst olmanı istemediğinden bahset. Herhangi kendisi ile de husumetinin olmadığını ve kesinlikle bahsedildiği gibi olmadığını mobbing olursa işten anında çıkarılabileceğini söyle. Oradayken patron konumundaki kişi kızı çağırsın. Orada kibarca neden böyle bir yalan söyledin. Daha önceki iş yerimle ilgili böyle bir durum yok. Senden üstte çalışmamdan hazzetmemeni anlıyorum, aslında böyle bir kıskançlık durumunu senden beklemezdim gibisinden konuşursun ama profesyonel biri gibi konuş. Sakın kaptırma.

Kızla şimdi bahsettiğim haricinde tartışma bence. Konuşmayı kaybetmeye çalış.Senin işe alınman ve güvenilmen zaten onu bayağı kötü etkiler.
Ik ya bir mail aticam su an duzenliyorum maili. Belki tekrar cagirirlar. Eski is yerimde aslinda referans gosterebilecegim birileri var ama oradaki yonetimin taciziyle istifa ederek ayrildim. Daha eski is yerim cv mde referans olarak var.

Tabi ki söyliceksin neden hiç birsey olmamış gibi davranıcan ki rezil etki bidaha insanlarin ekmeğiyle oynamasın pasif olmayın dediği gibi agresif olun yalancı çikarmamıs olursunuz dostunuzu 🤣

aynen o kizinda ne bicim biri oldugunu bilsinler cok uzucu bir insan arkadasim dedigi insana bunu yapabiliyorsa arkadasi olmadigi insanlara neler yapar cok korkunc ama onada yaptigi yanina kalmaz bir sekilde elinden kayar gider is yeri vs eden bulurmu bulur Rabbim size herseyin en hayirlisini versin her serrde bir hayir vardir böyle düsünün canim kardesim yolunuz hep acik olsun amin
Amin sagolun.

Ik ya bir mail aticam su an duzenliyorum maili. Belki tekrar cagirirlar. Eski is yerimde aslinda referans gosterebilecegim birileri var ama oradaki yonetimin taciziyle istifa ederek ayrildim. Daha eski is yerim cv mde referans olarak var.

Cinsel taciz mi? Mobbing mi yaşadın? Kız senin mobbing yaptığını iddia ettiyse altta çalışan kişileri de ekleyebilirsin. Sadece dikkatli ol. Tekrar bu seni rahatsız eden adamlarla yüz göz olma

Cinsel taciz mi? Mobbing mi yaşadın? Kız senin mobbing yaptığını iddia ettiyse altta çalışan kişileri de ekleyebilirsin. Sadece dikkatli ol. Tekrar bu seni rahatsız eden adamlarla yüz göz olma
Zaten onlarla yuz goz olmamak adina oradan kimseyi referansa eklememistim ancak ayni odada calistigim insanlarin numaralarini verebilrim yazdigim mailde.

Arkadaşınızın yaptığı çok yanlış
Sekreterin bunu size anlatması tamamen rezalet.
Bence yetkili biriyle görüşün ve anlatın özellikle sekreterin size söylediklerini.

Benim de çok yakın arkadaşım olup asla birlikte çalışmak istemediğim insanlar var. Arkadaşlık başka iş hayatı başka. İş hayatında eğer atmosfere önem verilen, diğer çalışanların fikrinin alındığı işe alım süreci varsa ve bana da sorulsa, beraber calismayi tercih etmiyorum diye söylerim. Detaylardaki iftira ise çok çirkin, acaba sekreter mi yalan söyledi ya da abarttı diye düşündürdü. Büyük yalanlar bunlar çünkü. Bir de ortada bu kadar büyük bir iftira yoksa ve sadece beraber çalışmak istemiyorum dediyse de belki daha iyi olmuştur olmaması, sonradan tadınız kaçacağına baştan başka iş bakın derim.

Yuh yani. Saf kötülük bu.

Ben olsam arkadaşımı bir kahveye çağırıp konuşurdum. Çok heveslenmiştim, neden olmadı acaba. Sana birşey dediler mi diye bir ağız arardım.

Sonra öğrendiklerimi yüzüne vururdum. Tabiki inkar edecek. Yüzleşmek ister misin derdim?

Kötü niyetli insanlar gerçekten var ya.

Arkadaşınızın yaptığı çok yanlış
Sekreterin bunu size anlatması tamamen rezalet.
Bence yetkili biriyle görüşün ve anlatın özellikle sekreterin size söylediklerini.
ne olursa olsun arkadasim dedigi kisinin gercek yüzünü ögrenmis oldu

Aman aman sakın boyle seyler yqpma

Is yerinin ik sina mail attim cevap beklicem artik. Cevaba gore de o kisiyle yuzlescem.

Back
X