Dost kazığı

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
merhaba kızlar benim iş yerimde anlaşamadığım bi kız vardı samimi olduğum iki yakın arkadaşım vardı bu anlaşamadığım bayanın arkadaşları hiç bir sorun yaşamamamıza rağmen bana ve arkadaşlarıma tavır aldılar
Benim arkadaşlarımdan biri sürekli onlarla konuşmaya çalışıyor sırf kötü olmamak için kimseyle iyi olmaya çalışıyor sanki sorunlu benmişim gibi göstermeye çalışıyor
Ama işin ters tarafı benle oturup onların arkasındanda dedikodu yapabiliyorlar
Bir gün kahvaltı hazırlamışlar herkesi davet ettiler beni etmediler bende arkadaşıma dedim bak beni çağırmadılar diye oda hiç umursamadan gitti kahvalatılarından aldı ben çok kırıldım madem benim arkadaşımsın arkadaşına yapılan muamele karşısında biraz da olsa tavrını belli edemez misin
Üstelik arkalarından dedikodu yapıp önlerinden de onlarla iyi olmaya çalışıyor
Bende dayanamadım ve yaptığı hareketin yanlışlığını söyledim kırıcı bir dille çok sinirlendim çünkü ikiyüzlülüklerine şimdide benle konuşmuyor neymiş kırılmış mış bende yanlız kalacağım için ortamda çok üzülüyorum ve karşı grubun ekmeğine yağ sürülecek mutlu olacaklar biz konuşmuyoruz diye
Ama arkadaşlarmın bu tavırlarına da daha fazla dayanamadım ne yapmalıyım fikir verin kızlar

Bu yazdiklarin sanki lisedeki kızların yaşadıkları gibi,bir de işyerinde olanlarmis.bu yaşta bu tarz ilişkiler garip olmus.

disardan hiç mi dostun yok ara konuş mesajlas ben oyle yapardım tekken ..
:kahve:

merhaba kızlar benim iş yerimde anlaşamadığım bi kız vardı samimi olduğum iki yakın arkadaşım vardı bu anlaşamadığım bayanın arkadaşları hiç bir sorun yaşamamamıza rağmen bana ve arkadaşlarıma tavır aldılar
Benim arkadaşlarımdan biri sürekli onlarla konuşmaya çalışıyor sırf kötü olmamak için kimseyle iyi olmaya çalışıyor sanki sorunlu benmişim gibi göstermeye çalışıyor
Ama işin ters tarafı benle oturup onların arkasındanda dedikodu yapabiliyorlar
Bir gün kahvaltı hazırlamışlar herkesi davet ettiler beni etmediler bende arkadaşıma dedim bak beni çağırmadılar diye oda hiç umursamadan gitti kahvalatılarından aldı ben çok kırıldım madem benim arkadaşımsın arkadaşına yapılan muamele karşısında biraz da olsa tavrını belli edemez misin
Üstelik arkalarından dedikodu yapıp önlerinden de onlarla iyi olmaya çalışıyor
Bende dayanamadım ve yaptığı hareketin yanlışlığını söyledim kırıcı bir dille çok sinirlendim çünkü ikiyüzlülüklerine şimdide benle konuşmuyor neymiş kırılmış mış bende yanlız kalacağım için ortamda çok üzülüyorum ve karşı grubun ekmeğine yağ sürülecek mutlu olacaklar biz konuşmuyoruz diye
Ama arkadaşlarmın bu tavırlarına da daha fazla dayanamadım ne yapmalıyım fikir verin kızlar
Dost kazigini yiye yiye akillanirsin. Dostunu dusmanini iyi akil edersin o zaman..

Bu yazdiklarin sanki lisedeki kızların yaşadıkları gibi,bir de işyerinde olanlarmis.bu yaşta bu tarz ilişkiler garip olmus.

Sürekli dedikodunun rekabetin kıskançlığın döndüğü bir ortam ben de nacizane arkadaşımdan destek bekledim
Bana dediği şey sen bana karışamazsın kimle konuşup kimle konuşmayacağıma
Pardonda niye dedikodu yapıyorsun o zaman arkalarından
Ben sadece destek beklemiştim arkadaşımdan git kavga et demedim kimseyle

Isyerindeki bu tarz gruplasmalar sadece huzursuzluk yaratır arkadaşınız hem bir tarafta olmak istemiyor hemde dedikodudan geri kalmıyorsa sonunda dışlanan siz olursunuz işyerinde dost edinmeyin herkesle merhaba merhaba olun keyfiniz kacmasin

İş yerinde dost edinme zaten.
Mesafeli ol.
Öyle diyorsunuz ama karşı taraftaki insanlar gruplaşıyor yemeğe gidiyor seni dışlıyor sende ister istemez anlaştığın bir iki kişi oluşturuyorsun etrafında gruplaşmayı yaratan onlar bende dışlanmamak için dost edindim şimdi tek kalacağım diye çok üzülüyorum

Isyerindeki bu tarz gruplasmalar sadece huzursuzluk yaratır arkadaşınız hem bir tarafta olmak istemiyor hemde dedikodudan geri kalmıyorsa sonunda dışlanan siz olursunuz işyerinde dost edinmeyin herkesle merhaba merhaba olun keyfiniz kacmasin
Bu saatten sonra konuşmadığım insanlarla merhabalaşamam dostlarımda yanımda olmadı tek ne yapacağım tayin istiycem ama yıl sonuna kadar imkansız çok mutsuzum iş yerinde

Arkadaşım dediğin insanların iki yüzlülüğünün farkındasın madem, arkadaşım deme..

En nihayetinde, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler, doğru da demişler. Sana yakışan kişilerle arkadaşlık kur.

İşyerinde arkadaş ortamı gereksiz.

O kızların arkasından konuşup yüzlerine gülen kişi senin arkandan konuşup yüzüne gülmedi ne malum. Sil gitsin. İkiyüzlülük en tehlikelisi.

Naçizane önerim iş ortamından "dost" edinmeyin. Arkadaşlarınız elbette olacak ama kanka tarzı yediği içtiği ayrı gitmeyen dostluk kazanmaya çalışırsanız üzülürsünüz. İstisnaları vardır mutlaka ama iş ortamı profesyoneldir. Terfi, maaş gibi durumlar olduğundan herkesin birbirine karşı "ajanlık" yapabileceği bir ortamdır. Samimiyeti belli düzeyde tutmak, dedikodulara karışmamak gerekir.

Sürekli dedikodunun rekabetin kıskançlığın döndüğü bir ortam ben de nacizane arkadaşımdan destek bekledim
Bana dediği şey sen bana karışamazsın kimle konuşup kimle konuşmayacağıma
Pardonda niye dedikodu yapıyorsun o zaman arkalarından
Ben sadece destek beklemiştim arkadaşımdan git kavga et demedim kimseyle
Ne kötü bir ortammis insan huzurlu çalışamaz orda,uzuldum adınıza.arkadasiniz konusunda da çok haklisiniz .sizi umursamamis resmen

Tek kalacağım diye üzülmenizin mantığını anlayamadım. Yetişkin bir bireysiniz,böyle düşünmek yerine boş kaldığiniz zamanlarda,sevdiğiniz şeyleri etrafınızda biri olmadan yapmanız sizi belki de daha mutlu edecektir.

Back
X