Dost mu düşman mi belli değil

direkt alakanı kesme ama muhabbetinden artık hoşlanmıyorsan (konu ne olursa olsun) yavaş yavaş alakanı kesebilirsin. 11 yıllıksa 11 yıllık. boşver. insanların hayata bakış açıları değiştikçe fikirler değişiyor sanırım sıkıntı burda. dost düşman meselesi değil yani.

Konum sırf tartismaya dondügü icin yorumlara cevap yazmayayim dedim ama dayanamadim. Siz psikolojik problemleri olan arkadasinizla beni kiyaslamissiniz. Ustelik kiskaniyor olabilir misin demissiniz :) sasirmadim gercekten. Bunu diyenler ne hikmetse ev hanimi olup calismayan kadinlar. Ben bu yorumu yapanlarin azeka seviyelerinden suphe duyuyorum. Arkadasim ben agzimi actigimda dertlesmeye calistigimda direkt kendini, kocasini cocugunu övmeye basliyor. Sayfalarca da anlattim bunu. Ama illa ki kiskaniyorsun deniliyor. Sorun arkadasimin yasam tarzi degil ve ben onun yasam tarzini elestirmiyorum da. Defalarca yazdim bunu. Sorun artik eskisi gibi paylasamiyorum bazi seyleri, yani övünmesi. Yeterince acik olmustur insallah anlamaniz acisindan yani

uzun yıllardır evli, çocuklu, çalışan bir kadın olarak yazayım.. en iyi 2 çocukluk arkadaşımın ikisi de bekar, işsiz.. bir kere bile ne evliliğimden, ne çocuklardan ne de iş hayatımın ne kadar mikemmel olduğundan bahsetmedim.. evliliğimi de söyledim, hamileliklerimi de ya da işe girdiğimi de.. ama söyledim ve geçti, sevindiler, kutladılar ve bitti.. bugün arasam yine sorarlar çocuklarımı çünkü kendi çocukları gibi görüyorlar ama bir kere bile abartılı-abartısız detay verme gereği duymadım.. o kadar senelik arkadaşlığımızın üzerine eş ve çocuk harici konuşacak bir konumuz yoksa biz arkadaş olamamışız demektir zaten..

özetle, sizin kıskanç olduğunuzu düşünmüyorum bunun yanında arkadaşınız yaşadığı hayatı sindiremediği için sürekli taşkınlık yapıyor gibi görünüyor.. ben yerinizde olsam çok muhatap olmazdım, bazen yalnızlık gereksiz kalabalıktan daha iyi olabiliyor :)

Ya bence sizde algi sorunu var. Tek bir cumlemde tek bir kelimemde arkadasimin hayat tarzini elestirdim mi? Ayrica kıyas degil iyi okuyun. Arkadasim meslegini yapmak icin adim atmadi evlendi o yolu secti ben de baska bir yolu sectim. Bekarim evliligi dusunmedim hedeflerimi gerceklestirmeden diyorum kıyas icin degil konunun daha iyi anlasilmasi acisindan. Ama ne hikmetse bi cok kisi arkaasimin yerine kendini koyup empati yapiyor ve saldiriyor. Anlamadiniz bi türlü birda mesele benim arkadasimin yasam tarzini elestirmek degil ki oyle de yapniyorum onun eskisi gibi olmadigini 2 yildir benim her agzimi actigimda kendini övmesi diyorum. Ne kadar sığ dusunuyorsunuz. Ben kendi hayatindan bahsetmesin yazdim mi? Kendini sürekli bi sekilde övmesinden bahsettim. Ben mi anlatamiyorum siz mi anlamiyorsunuz anlayamadim

Hayatından çıkar bence canım belli ki evli olduğu için senin kariyer yapmanı kıskanmış böyle bir arkadaş olmaz hayatından çıkar gitsin

Konuyu kapatalı saatler oldu ama sizleri bazı konularda uyarmak veya tavsiye, öneri de bulunmak istiyorum.

Hepiniz kadınsınız, birbinizi yaş, meslek, statü, evlilik, çocuk sayısı, eğitim, gelir düzeyi, evli-bekar, çalışan kadın-ev kadını gibi şeyler üzerinden yermeyin, herkesin seçimi, yaşama bakış açısı, belki biraz hayatın yönlendirmesiyle çizdiği yol farklıdır, siz kadınlar özellikleriniz, meziyetleriniz üzerinden üstünlük sağlamaya çalışırsanız erkekler hayli hayli ezer, ki erkeklerin sosyal medya üzerinden bir kadın ismini kullanarak yaptıkları aşağılamayı sizlerinde kanıksadığını, normalleştirdiğini görüyorum, denk geldiğim için yazmak istedim, maalesef artık sizler bile özel ad olan ve eskiden birçok ailenin kızlarına koyduğu "Kezban" ismini kullanmaya başladınız, hatta öyle bir hal aldı ki Kezban ismi hakaret sayılır hale geldi, butonlara basılıyor, bizler de uyarı vermek zorunda kalıyoruz çünkü genel algımız değiştirildi, ailelerimizin bize verdiği isimlerle bile alay edilmesine, hakaret sayılmasına müsade eder olduk, oysa karşı çıkılması gerekirdi, bugün Kezban, yarın kimbilir hangi kadın ismi aşağılamak, küçük görmek, yermek için kullanılacak, öyle utanılacak bir isim gibi görülmeye başlanmış ki "afedersin Kezban mısın" deniyor, yarın afedersin Lale, afedersin Leyla, afedersin Hatice misin denmeye başlarsa şaşırmayacağım ama siz kadınların buna prim vermesine şaşırıyorum, şaşırmamalıyım oysa değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…