Dost mu düşman mi belli değil

Ya başta ki yorumlara bakınca hemen kızı kıskanıyor gibi cümleler olmuş, dedim bi ben mi yanlış anladım...
Konu sahibi evli değil çocuğu yok, evliliğini bu kadar övmesi doğru değil bence ..ancak şöyle olur, konu sahibi sorar evlilik nasıl eşin sana karşı iyimi diye oda anlatır o zaman.

Bence o arkadaşının içinde eziklik var, yapamadığı kariyer için, mutluysa bi sorun yoksa, ne güzel işte daha ne yani :)

Konu sahibi sizi çok iyi anladım, ve sizi de çok takdir ettim, hemen evlenmeyi düşünmeyip, kariyer yapıp geleceğinizi garanti altına almayı düşündüğünüz için..
arkadaşınızın, o çok övündüğü evliliği bir gün bozulmayacağı ne malum..Allah korusun da..düşünmek lazım
İletişimi tamamen koparmayın sık sık da görüşmeyin derim.

Iyide yavrucum. Herseyi tamamlayip evlenmek senin tercihin. Dedigin seyleri evliyken yapanda var :) herkes yüksek yapcak diye birsey mi var, yuksek yapmayan çalisamiyor mu? Ben yüksek yapmadim canim istemiyor. Eşim yuksegi evliyken yapti biyeri eksilmedi. Gayet başarıli bir is hayati var. Yurtdisina cikmak, bikac ulke gezmek atla deve bir olay değil. Ben zaten avrupa birliginde olan bir ulkenin vatandaşiyim. Yurtdisina gidip gelmeyi bi özellik saniyorsunuz.

Kesinlikle doğru..Herkes asıl resmi unutup konuyu başka yönlere çekti...kimi konu sahibine kiskaniyorsun çünkü sende o yaşantiyi istiyorsun, özeniyorsun arkadaşına dedi...kimi arkadasin ezik diyerek bütün ev kadınlarınin çalışma hayatina özendigini ifade etti..hem evli hem kariyeri olanlar ne yapiyor bu durumda :). evlilik ve kariyer bir tercihtir. ikisi de zamanla olur. İkisinin de birbirine üstünlüğü yoktur bence. Kişi hayatta hangisini ön plana alırsa onu yaşar. Herşeyin sırası var. Kariyer yapanlar da evleniyor. Ev hanımı olup 3 çocuk büyüttükten sonra üniversiteye gitmek isteyenler de oluyor..

engelenecek bir durum yok ama sizinle paylaşmış mutlu demekki kıskançlık var sizde sanki :))

Gurbetçi olmak da bir özellik değil ona bakarsan
Ben gezmekniçin değil eğitim için gittim erkek arkadasımda yabancı zaten .
Evet bu benim tercihim
Sen anlamazsın
Senin eşinde umrumda değil inan bana
Nedense yarışa girdin benle
Ben avrupa vatandaşıyım ee ne olmuş?burda yaşıyorsun sonuçta?orda doğduysan olucaksın tabi.gurbetçi bir aile kızısın
Şimdi eğitim için gittim falan dersin
Sanal zaten at atabildiğin kadar..

Son düzenleme:
Bence sizde de sıkıntı var.
Bir başlamışsınız eğitim kıyaslamasına, sonu gelmiyor.
Hayatta herkesin hedefleri bir olmak zorunda değil, okumak isteseydi okurdu. Yuva kurmak istemiş ve bu tamamen onun kararı. Çalışma konusuna karar verecek olan onlar. Aile içinde dönen esas mevzuyu bilmeniz de pek mümkün değil. Çalışmıyor olması, okulu devam ettirmemiş olması onu kötü, eksik bir birey yapmaz.
Evli çocuk sahibi kadın size ailesinden ve eşinden bahseder, başka ne anlatacak altın kurları mi?
Bunda art niyet görüyor ve hissediyorsanız mesafe koyun olsun bitsin.
Ama siz siz olun insanları evlenmek, çalışma hayatına girmemek ve eğitimini yarıda bırakmak (kime neye göre yarıda bırakmak) la sınıflandırmayın.

Kıskanmak da çok doğal bir duygu..insani bir duygu. Velev ki kıskanıyor. Sanki çok kötü birseymiş gibi kıskançlık duygusu da abartılıyor..Bana sürekli evliliginden ve mutlulugundan bahseden biri olursa ben de bir süre sonra kıskanmaya başlayabilirim..Kimse de evlendiği için nirvanaya ermiyor..Evlendim henüz o aydinlanmaya erişemedim :)

doğru evlenen kişi elbette hayatından örnekler verecek ama bunu abartarak yapması konu sahibini üzmüş. Ne yazıkki toplulumuzda öyle bir eğilim var. Kariyerli olmaktan ziyade evli olmak daha önemli vurgusu her zaman yapılır. Bence ikisinin de birbirine üstünlüğü yok. Her ikisi de insan hayatında zamanla oluyor.

Gurbetçi olmak da bir özellik değil ona bakarsan
Ben gezmekniçin değil eğitim için gittim erkek arkadasımda yabancı zaten .
Evet bu benim tercihim
Sen anlamazsın
Senin eşinde umrumda değil inan bana

Gurbetci degilim, bu bir özellikte değil. Yurt disina ciktim yurtdisina ciktim diyip duruyorsun ya onun için söyledim. :) Bu bir özellik değil.

Yorum yapan arkadaslara tesekkur ederim. Konuyu tartismak icin açmadim, dertlesmek icin actigim konu "calisan calismayan kadin" tartismasina döndü. Ve konum -bilincli olarak yapildigini dusunuyorum- farkli yerlere cekildi. Calismayan kadinlari asagilamak icin yazmadim hicbir yorumumu ve icerigi de. Ama nedense calismayan kadinlar "kıskanilma, kıskanma" etiketini yapistiriverdiler. Yorumlar artik konu disina ciktigi icin Mune kapatabilir misin yorumlara.

Gurbetci degilim, bu bir özellikte değil. Yurt disina ciktim yurtdisina ciktim diyip duruyorsun ya onun için söyledim. :) Bu bir özellik değil.
E dwğilsen vatandaşlığı nasıl aldın?
Allahım ya şaka
Evet eğitim için yıllarca dirsek çürütüp bir başına hiç bilmedipin bir ülkede ayaklarımın üzerinde durmak hiç özellik değik
Özellik koca bulup çocuk yapmak
Bunu yapmaduğım için hasetlendim
Kimin haset olduğu belli

Evet diyen oldu,onlara istinaden yazdim.....Konu sahibinin derdi evlenmemis olmak degil zaten neden anlasilmadi? Bende onu anlayamadim!

Calismak icin oraya gidip sonradan vatandaslik almadik. Ben zaten orada dogdum. Türk vatandaşligi sonradan aldim :)
Cocukta yapmadim.

bence arkadaşınızn hayatından bahsetmesini siz abartmışsınız konu başlığınızdanda anlaşılıyor

Calismak icin oraya gidip sonradan vatandaslik almadik. Ben zaten orada dogdum. Türk vatandaşligi sonradan aldim :)
Cocukta yapmadim.
Gurbetçi deyince niye alındın?
Gurbetçisin işte
Ailen çalışmak için gitmiş oraya
Almanyadır kesin
Aşağılamak için söylemedim hemen beni aşağılıyorsun deme şimdi
Ayrıca kapansın bu konu
İnatlaşma benle yeter
Herkes kendi hayatında mutlu
Neyi paylaşamıyorsun benle?

Alinmak nerde? Gurbetçi dedin, bende degilim dedim. Olmasamda gurbetciyim mi demeliydim?
Orda doğup buraya mı geldin?
Gurbetçi derler Avrupa ya gidene
Eğitim amaçlı gitmediysen
Yani bu hakaret mi?
Gurbetçi kızı olmak
Neden dwğilim diyorsun
Bildipin gurbetçisin

Orda doğup buraya mı geldin?
Gurbetçi derler Avrupa ya gidene
Eğitim amaçlı gitmediysen
Yani bu hakaret mi?
Gurbetçi kızı olmak
Neden dwğilim diyorsun
Bildipin gurbetçisin

Cok istiyorsan gurbetcide olurum sıkıntı degil ama gurbetcinin tanimi farkli bir google bak gorursun.
Gurbetci diye Türk vatandasi olup yurtdisina calismaya gidenlere denir. Ben, ailem, ailemin ailesi vs Türkiyeden baska bir ulkeye göçme degiliz aksine Türk vatandasligina sonradan gectim. Ikisi farkli seyler. O ülkenin gurbetcisi olmuyorum yani

Aslen italyansın anladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…