Dostlugun ve dayanışmanın topiği

kıslar 10 puanlık uzmanlık sorum şu dur:)

yumurtladıktan 14 gün sonramı adet olunur yumurta çatladıktan 14 gün sonramı??
ben ayın 26 sında doktora gittim o zaman 4 adet yumurtam vardı aklıma takıldı bilen fikri olan varmı?

ay çok heyecanlandım şimdi bu soruyu bilen uzmanmı olmuş olcak:)))

kuzum yumurtlamak tabiri yumurtanın olgunlaşmasımı oluyor öncelikle bunu çözmek lazım sanırsam ama bildiğim ve mantık yürüttüğüm kadarıyla çatladıktan ortalama 14 gün sonra adet olunuyor ama illede 14 gün olcak diye bi kaide yok tabikisi dayanağı nedir bu tezinin dersen ben yumurta takibine gidiyodum ya adetin 3. günü zaten yumurtam var yok söylüyodu ozamanlardan yumurta oluşmaya başlıyo ve kütütrdedenek çatladıktan sonra adet olunuyo diye düşünüyorum

Ben araştırmıştım. Ovulasyondan sonra 14. günmüş. Her kadında bu süre değişmezmiş.Tabi ki bu internet verilerine dayanıyor.

Geçen ay benimki şöyle oldu.

Ovulasyon testi yaptım. 17. ve 18. günler ovulasyon testleri iki çizgi çıktı. 3. gün yapmadım. Hangi gün yumurtladım bilmiyorum. Reglim eğer 17. gün yumurtladıysam 15 gün sonra oldu. Eğer 18. gün yumurtladıysam 14 gün sonra oldu. Daha net bilgisi olan varsa beni de aydınlatsın :)

Son düzenleme:

uzman arkadaşım benim bende öle düşünüyorum

canım ovulasyon kitleri yumurtanın çatlamasını gosterıyo çünkü yumurta çatlamasında lh hormaonu çok önemli lh hormonu tavan yaptıktan 36 saat sonra çatlıyo yumurta buna dayanarak çatlama dan sonra 14. gun dıye bulabiliriz sanıcım sorunun cevabınıı

Canım inş iyi sonuçları olur dualarımız dasın
hiç Aklınakötü şeyler getirme
amniyo ne zaman sonuçlanır acaba

Merhaba kizlar,

Nete girmek istemedim surekli ayni seyleri anlat anlat bitmiyor iste, bir haftadir ecde bir gun kavgasiz gecmedi, sutum yok denicek kadar az, Meryem`de huzursuz duzgun uyumaz oldu, mamayi mecbur cogalttim onuda kusuyor cogu zaman baska mamlar denedim ama sonuc ayni, yarin doktor kontrolumuz var bakalim ..

Sanirim buyuk bir sinavdan geciyorum Allah`im bugunleri hayirlisiyla atlatmak nasip etsin cok vicdan azabi cekiyorum kizima guzel bir aile mutlu bir cocukluk veremicem diye cok korkuyorum ve zaman hizla geciyor bugun 40 gunluk olduk cok sukur .. Rabbim isteyen herkese saglikli evlat, evlatlarimizada mutlu huzurlu saglikli omurler versin ..

Ebdacim uzme kendini Allah`in izniyle guzel olcak hersey bende okudum aytelkursi birtane senin icin..

Ozlemcim damadim icin bende bir yasin okudum bugun, kizimada bir tane okudum dua ettim bol bol Allah kabul etsin ins..
Tr gelince yapcaz mecbur mevludu , o zaman damadimla gelirsiniz ins..

Feridecim Allah bagislasin bebeginiz cok guzel masallah allah anali babali huzurla buyutmek nasip etsin..

Eee varmi guzel haberler, nasilsiniz ?

Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

Uzmanlik sorusunu gorunce tam ebda lik soru dedim...cevabn uzre ynilmadigimi anladim....:)))

Ee gittin mi dr a bugunnnn

kizlarr kizlarr herkese gunaydinnn

esrammm sen acele etme kuzu…. bizim topikteki kuzular gunlerini gecirmekle unlu biliyorsun…
hic telas yapmaa sen kuuzm… prenses zamaninda gelecektir… hem daha once nasil gelsin yavru daha ismi bile yok :26:
B.B.G ne ??

yelizimm son 2 …

canımmmmmm,tebrik ederim.
inan çok sevindim,sabah sabah süper oldu bu
oğlunda sen de süpersiniz

hiç umutsuzluğa düşmemenin eseri senin bebişin.
inanılmaz sevindim.

inanılmaz sevindim.

ya hatun tek gecelik lişkiyle tutturdum dıyor
valla dur face de halay çekemedim burda çekicem

ayy yeliz test yapmış kız hani perşembeydi yaaa çok sevindim yılbaşından önce olcak demedimmi gözümüz aydın darısı diğer kızların başına inş sonuna kadar hiiiç bir sorun çıkmaz yaa nasıl sevindim yaaa:))))

meryemin yeri doldu sıra poyraz ve özserin yerini doldurmakta
gelsin bol bol koca göbüşlerrrr

bugünün tüm şarkıları yelize gelsin

inanılmaz sevindim.
Saolasın Yaseminim, seninde gönlün ferah olsun teee baştan beri sölüyom biliyosun sapasağlam oğluşun. Bu arada banada oğlun dedin bencede ERKEK geliyooooooooo
ya hatun tek gecelik lişkiyle tutturdum dıyor
valla dur face de halay çekemedim burda çekicem
Tek gecelik nokta vuruşu bebem benim, Rabbim sanada yazsın güzelim en kısa zamanda inşallah
Hülü hülüüüüüüüü, dedin kız ne hakkını yiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…