Dostluk,arkadaşlık bu mu?Nerde hata yapıyorum?

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Arkadaşlar birtek buraya derdimi anlatıp,sıkıntılarıma çözüm bulabiliyorum.Hep özenmişimdir aslında böyle bütün dertlerini,mutluluklarını,heyecanlarını kız kardeşi gibi gördükleri arkadaşlarına anlatmalarını,sürekli beraber gezmelerini vs.Ama ne lise de ne de üniversitise de dost edinememişim ben.İlk başta soğuk gibi görünen ama tanışıp alıştıktan sonra benim o kişinin yanında kendimi rahat hissettikten sonra gayet sıcakkanlı,pozitif,arkadaşlarının her zaman yanına gidip dertleşebileceği biriyim.Belki diceksiniz ki insan kendini hep iyi sanar dışarıdan nasıl kendini bu kadar iyi görebildin diye.Bir örnekle anlatim.Üniversitede final sonuçlarımızın açıklandığı gün yoldaydım.5 saatlik yol üniversitenin olduğu şehire gittim.Arkadaş mesaj atmış ve belli ortalamayı geçemediği için sınıfı geçememiş yani üst sınıftan ders alamıyor.Hemen bana mesaj attı çoğu derslerden kalmış.Buluşalım mı birileriyle konuşmaya ihtiyacım var dedi.Kendime en yakın hissettiğim arkadaşım o yorgun olduğum halde tamam dedim yurda döner dönmez valizi bıraktım üzerimi değiştim tam çıkıcam yeni bir mesaj.'Canım ben sevgilimle buluşucam sen gelme istersen hem yorgunsundur.' Bunu buluşmamıza 10 dk önce söylüyor.Bana söz veriyor ve sevgilisi işini erken bitirince onunla buluşmayı tercih ediyor.Üzüldüm,kırıldım biraz ama o gün hassas olduğu için alttan aldım.5 kişi arkadaş grubuyuz zaten.Yaz tatiline girdik ben mesaj gönderiyorum facebooktan toplu halde konuşalım diye toplu mesaj şeklinde.İlk attığımda sadece 1'inden mesaj geldi.Sonunda isyan ettim 'siz mesaj atmıyorsunuz bari ben atim dedim ama bu seferde kimse geri dönmüyor' dedim ondan sonra birkaç mesaj attılar o kadar.Ya düşünün 3 ay tatil boyunca 1 kere.Hı tabi bir de en yakın arkadaş dediğim kız 2 gün önce başka bir arkadaşından şikayet etmek için selam yazıp derdini anlattı bende birkaç tavsiye verdim hoşçakal demeden çıktı gitti.Tatile girmeden önce beraber son kez bir yere gidelim dedim söz verdikleri halde iptal ettiler ben memleketime döndükten sonra gezmişler fotoğraflarını hemen facebooka atmışlar.Lise arkadaşlarım deseniz iyiler en azından başları sıkıştığında değil benimle görüşmek istedikleri için arıyorlar soruyorlar o da sadece memlekette olduğum zamanlar.Üniversiteye gittiğimde onlardanda ne mesj alabiliyorum ne arama.Ben bir adım atıyorum ama karşılık göremiyorum.Kızlar bende mi sorun :26: Ne olur yardım edin 2 hafta sonra gidicem okula kimsem yok orada arkadaşlarım dışında.Onlarda böyle yapınca iyice yalnız kalıyorum nasıl zaman geçer orda ailemsiz,arkadaşlarımdan ilgisiz,dostsuz...

Uzun oldu biraz farkındayım,kusura bakmayın bu üzüntüyle yazdım bi sürü

Son düzenleme:
Canım üzme sen kendini.. ALLAH herşeyin hayırlısını nasip eder. her işte bir hayır vardır. Benim bir tane arkadaşım yok ama hayırlısı diyorum. Üzülmüyr muyum evet.. Ama ne yapayım.. İnsan her zaman yanında birini istiyor arkadasa ihtiyac duyuyor. Ama bu zamanda çok çok çok zor! Kendini üzme sen bir tanem. Okulda derslerine sarıl. Arkadas özlemini derslerle gider. Veya internet olur erkek arkadas olur vs vs . Baska seylerle mesgul ol. Dogru arkadas seni mutlaka bulacaktır. Yardm edp içini biraz rahatlatabilmşmdir umarım.. :)

Teşekkür ederim cevabın için en azından yanımda olduğunuzu biliyorum o bile yetiyor.Bende öyle yapıcam,derslerime çalışıcam ve ortalamamı yükseltmeye çalışıcam.Sevgilim yok kalbimdeki kişiyi unutamadım henüz.Bir siz varsınız işte bir de ailem.

Herşeyin hayırlısı canım :) ihtiyacın olursa.. burdayım ben en azndan :)) <3 umarım mutlu olursun !

Bence sende sorun yok, arkadaşlarında var.
Benimde malesef çoğu arkadaşım böyle . Gerçi onlar sadece sözde arkadaş. Her işi düştüklerinde yazar, konuşurlar. Ama başka zaman hiç aklına gelmessiniz. Demekki onlar senin kadar arkadaşlık ilişkilerine değer vermıyorlar, onlar öyleyse sende onlar gibi ol. Öyle arkadaşların olacagın hiç olmasın. Arkadaş insanın aynası gibi olmalı. Umarım daha iyi arkadaşlar edinirsin. Tek derdin bu olsun.

sizi üzen,umursamaz,çıkarcı arkadaşlarınız olacağına hiç olmasınlar daha iyi..değer gördüğünüz kadar değer verin..

Aynen öyle dediğiniz gibi davranıyorlar.Bu da benim sinirimi bozuyor.Ama akıllandım.Onlar bana nasıl davranırlarsa bende öyle davranıcam.Arayıp sormicam isteyen arasın artık.Yalnızlık bundan iyidir en azından kafan rahat bu bana niye böyle davranıyor demiyorsun.

sizi üzen,umursamaz,çıkarcı arkadaşlarınız olacağına hiç olmasınlar daha iyi..değer gördüğünüz kadar değer verin..

Evet bende artık böyle yapıcam.Herkese karşı bir mesafem olucak artık.

canım kaçıncı sınıftasın?.. bende lisede üni de hep 3. kişiydim. en yakın arkadaşım oluyordu sonra 3. geliyordu. ikimizin en yakın arkadşı oluyordu... ben yazık o da bize katılsın dediğim her yeni gelen kişide böyle oldu... şu an hiç arkadaşım yok üni de bir tek sevgilim var... bu seferde sevgilim var diye açıkta kaldım anlıcağın arkadaşlarım tarafından ama artık uğraşmıyorum... demek ki doğru kişilikte insanlarla takılmıyorsun. hele ki üni de herkes kendi havasında mezun olduktan sonra görürüm ben onları kim kimi arar... suçsuz yere seni yalnız bırakıyorlarsa okul bitincede kendileri yalnız kalır. böyle kişilerle arkadaşlık yaparak zaten vakit kaybetme... sıkılıcam diye senin canın sıkılmasın bekle elbet bir gün gerçek bir arkadaşın olur...

Lisedeki arkadaşlarım çok daha iyiydi.3 kişiydik.Hala tatillerde buluşuruz.2 farklı arkadaşım daha var 5'imiz buluşur hasret gideririz.Ama tabi ne yazık ki herkes ayrı yerlerde olduğu için her zaman onları yanında bulamıyorsun.Üniversitede 4 kişiyiz ama herkes işi düştüğünde arar,mesaj atar bende artık öyle yapıcam.Onlar öyleyse bende onlara karşı öyle olucam.Gerçek arkadaş değil o üniv.dekiler.Okul bitince hiç sanmıyorum zaten arayıp sorucaklarını.

canım üzüldüm senin adına gerçekten=( benzer bi durum bende de mevcut. bikaç tane çok yakın arkadaşımı hayatımdan çıkarttım. şuanda da arkadaşım diyebildiğim tek kişiyi de çıkartmak üzereyim fakat geriye sevgilimden başkası kalmayacak. düzgün,kıskançlıkların olmadığı, yalanın olmadığı bi arkadaşlık bu devirde çok mu imkansız merak ediyorum açıkçası=(

Aynen öyle bende çok merak ediyorum yok mu böyle arkadaşlıklar varsa da nerde?İnanın sıkıntılarımı bile arkadaşlarımdan çok buradaki insanlar biliyorlar,üzücü benim için.

Canım senin anlattığın durum bende de var..

Bende dıştan soğuk görünürüm ama çok sıcakkanlıyımdır.

Lisede sorun değildi de üniversitede ilk yıllar bocalamıştım.

Kendimi ait hissetmediğim bir arkadaş grubuna girdim. Kendileri gezer tozar, laf arasında beni de çağırırlar o da sırf ayıp olmasın diye, sürekli facebooka fotoğraf koymalar vs vs..

Benim arkamdan kötü konuştuklarını duyduktan sonra bir daha görüşmedim.

Mecbur değilsin ki kimseye. Sen onların yanında daha çok strese giriyorsan napcaksın böyle insanlarla arkadaş olup..

Ben görüşmeyi kestikten 2 ay sonra finaller vardı, bu kızlardan biri rahatsızlandı. Kendi arkadaşları dönüp bakmazken hastaneye taşımıştım, bir teşekkür bile etmemişti..

Ama hiç sorun değil onlarla görüşmeyi bırakınca kafa dengim bir sürü arkadaş edindim.

Sen de canını sıkma bunlar için

Teşekkür ederim ilgin ve cevabın için.Artık umurumda değiller tabii yine ister istemez kafama bazı şeyleri takıyorum ama eskisi kadar değil.İnsanların her türlü haline alıştım sanırım.Anormal şeyler yapınca insanlar bundanda beklemezdim ya demiyorum mesela güvenim kalmadı insanlara.Genelde herkes arkadaş ortamını kurdu zaten 3.sınıfız o yüzden onları da kaybedersem iyice yalnız kalıcam ve yalnızlık benim en büyük korkum.Birde ne olursa olsun onlarla 2 senem geçti 3. senemdeyim öyle hemen silip atamıyorum Ailem burada değil,sevgilim zaten yok,yurttan arkadaşlarım var ama samimi değiliz ara sıra birbirimize gider geliriz hepsi bu bir yere gitseler çağırma falan yok.

Bende de aynı sorun..Ben vefalıydım ama gördüğüm hep vefasızlıktı,benim bencil arkadaşlarım vardı,vefalısıyla birkez bile karşılaşmadım sanırım..Nedendir bilmiyorum..Şimdi zaten boşanma yaşadım,ben içe dönük biri oldum,onların vefasızlıkları da canıma tak ettş,hiçbiriyle gçrüşmüyor sayılırım.Küs değilim de,ben aramıyorum ,araöadıkça onlar da aramıyorlar..

Bende ailemden ayrı yaşıyorum. 3.sınıfım :) şu an zor gibi görünüyor ama inan ki çok kolay. Hem yalnızlık çok daha iyi bir şey, kafan rahat olur. Takılmak istediğin zaman sen takılırsın gene onlarla ama kendini bağımlı hissetme

sende yalnız takılmaya alışacaksın üzülme...hep öyle olur.

Keşke buna alışmak yerine gerçek dostlar edinebilsek

Sanırım bende onları aramasam beni aramazlar.Biliyor musun ondan sonra da yüzümüze bakmadı,benimle ilgilenmedi,ben sınıf tekrarı yapıyorum diye benimle görüşmüyor diyecekler.Eminim buna.Artık yüzlerine söyledim zaten insanlar bana nasıl yaklaşırsa bende artık öyle yaklaşıcam dedim.Neden gerçek dostluklar bizi bulmuyor ki ya da bulunca da uzak oluyor?

Alışıcam sanırım.Ama ben yalnız dışarı çıkmaktan,alışveriş yapmaktan,yalnız gezmekten,yalnız sinemaya gitmekten nefret ederim;yalnızlıktan nefret ederim yani.Ama böyle üzülmektense en güzeli selam alıp vermek,fazla samimi olmamak.Şurda 1,5 senem var sabredicem yalnızlığa ve feraha ericem inanıyorum.

canım slm..
seni dert babası bilmiş arkadaşın belli derdi olunca anlatıyo yardım bekliyo sonra eyvallah..
zaten bütün sorun da bu değil mi insanlara iyilik edersin enayilik olur..
bnmde şu 1haftadır sıkıntım aynı haketmediğini bilmeme rağmenki tüm arkadaşlarını ölçüp tartıp elemiş sadece 1 2tane düzgün arkadaşı olan biriyim ona rağmen bunu yanımda barındırdım ama ya ben gerizekalı görüldüm ya o gerizekalıydı mesele uzun ama para konusunda hadsizlik etti şimdi yüzüne bile tükürmüyorum..ama insanın yaşı kaç olursa olsun hayata dair dersimiz bitmiyor..o yüzden diyolar ye iç ama alışveriş etme diye hemde en nefret ettiği konu para konusunda beni kendini saf bilmez göstererek kandırmaya kalktı..işte bu yüzden yumuşak karınlı olmucan aman yazık aman öle böle demicen heleki ünivde aslla..1.sınıfta ööle bi mrb mrb olayı olur tanışırsın yakın olursun 2.sınıfta kumaşı belli olur sen başka ark bulursun o başka grupla takılır 3e geçersin yanında olan arkadaş kendine sevgili bulur ders notundan fotokopiye geldi geldi gelmedi ztn eyvallah..4e gelincede tek tabancasın 4yıllık üniv hayatını arkadaşım olsun die yedin gitti anlıcağın hiçbişe yapamadın..ben bu son aşamadayım Alahtan hem geç hemde erken oldu bişilerki şimdi kafam rahat ztn 4deyim bu saatten sora dostta postta lazım değil herkes kendi derdinde arkadaşım boşver mis gibi gençliğine güzel hayatına bak..çok konuştum kusura bakma canım ama bnde doluydum epey görünce topiği yarım yamalak destan oluşturdum buraya :))

Ne kusura zaten hepinizden fikir almak ve neden hepimizin aradığı aynı şeyken(iyi bir dostken) bulamıyoruz.Para konusu dışında aynen yaşadıklarını yaşıyorum.Derse girmezler not isterler,işleri düşer yapamazsın bir engelin vardır hemen arkandan konuşurlar sonra yüzüne hiç bir şey yokmuş gibi gülerler.Hele ki 4-5 kişilik arkadaş grubuna sahipsen oo dedikodudan geçilmez.Çok şaşırıyorum ve artık iğreniyorum bu durumdan.Aynen dediğin gibi oluyor valla 3.sınıfım dediklerin tuttu dediğin gibi 4 te tek tabanca olucam heralde.Ama dertli gezeceğine yalnız ve huzurlu gezersin daha iyi.

Haklısınız valla.Artık benden onlara yana taviz yok!Yeterince taviz verdim.İnsanlar bir güler yüz ve iyi niyet görünce su istimar etmeye başlıyorlar ve karşındakini anlamıyor,saf zannediyorlar.

canım bunlardan ziyade eğer çook yakın canciğer kuzu sarması dostun olsaydı emin ol okul bitince iş konusunda eğer şans sana ondan önce gülse seni öldürür resmen diliyle gözüyle bu tarafıda var..ben hiçbi zaman ööle sonradan okuldan ordan burdan olan dostluğa inanamadım nedense arkadaşlık bi nebze..mesela gözümü açmışımdır mahallede koştuğum oynadığım ztn hala yanımda ha 1eksik 2fazla herkesin hayatta uraştığı dert yol başka ama olsun..yoksa okul vs bunlar boş hele dediğim gibi ünivden ümidi kes o yalan..bnm o arkadaşım nasılsa hiç çalışmadığını iddia eder ki ünivdeki listenin en başında yer alan sözdür bu gider hep yüksek alır geçen ben yüksek aldım bu FF i taktı tabi..halini tavrını görmeliydin bende mal gibi ona pc si olmadığı için notlarını müjde gibi söledim hep ve Allah biliyo kim olur olsun hep daha çok olsn isterim kimsedekinde gözüm olmaz..hayat böle boş muhabetlerden ibaretmiş ölene kadarda bööle insanlarla karşılaşıcaz..meğer herkese bir iki mrb bi çay iki sohbet bu kadar olmalıymış arkadaş denince evdeki kardeşten farksız hatta önde geliyo biliyoruz..ahh ahh bu yaşta hala aynı mallık.iyi oldu dank etti şimdi yoluma bakarım işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…