Dostum Değilsin Artık!

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Çok sevdiğim çok değer verdiğim bir arkadaşım vardı. arkadaşım benimle konuşmuyor nasıl bir hata yaptım tam da anlamadım.Ne yapmam gerekiyor? bilemiyorum. epeydir görüşmüyoruz ve her gün aklımda kendisi. sizlere olayı anlatayım biraz uzun olabilir lütfen kusura bakmayınız.yorumlarınız önemli benim için.

Arkadaşım, meslektaşım. Kendisiyle Doğu'da aynı okulda görev yaptık o zaman tanıştık, çok da kaynaştık. O, benden önce oradaymış, ben ondan sonra oraya atandım. Mesleğe ilk başladığım yer orasıydı çok zorlanıyordum. O, beni sahiplendi, yol yordam gösterdi, bana rehberlik yaptı zaten branşımız da aynıydı. Hatta benim sorun yaşadığım sınıfı bile sırf benim huzur bulmam için kendisi devraldı. Ne derdi olsa bana anlatırdı. benim dertlerimi de dinlerdi, yardımcı olurdu. Nişanlıydı. Herkesle mesafeliydi ama bana çok yakındı, mesela bana ufak ufak sürprizler yapardı, çikolata falan alırdı, yemeğe falan götürmek isterdi ne bileyim hoştu yani. Herkese beni överdi ve nişanlısının iki arkadaşı benimle ilgileniyordu. Ben de onu çok severdim. Sonra yaz tatilinde evlendi. Evli olduğu dönemlerde de aynı şekilde muhabbetimiz devam etti, kocasına çok düşkündü kocası da ona. Çok seviyorlardı birbirlerini zaten çok zor şartlarda evlenmişlerdi. ben de yeni evli olduğu için çok arayamazdım bir araya da çok gelemezdik. genelde arasam da açamazdı müsait olmazdı. O yüzden genelde o beni arardı müsait olunca, eşi evde olmadığında. Ama dostluğumuz, paylaşımlarımız devam etti aynı okuldaydık sonuçta. Neyse sonra benim Batıda bir ile tayinim çıktı. Görüşmelerimiz hiç kesilmedi, hep görüştük. Ben, arardım ama çekine çekine arardım, acaba eşi evde midir, acaba müsait midir diye diye arardım. Bazen mesaj atardım bazen çağrı bazen de arardım. Telefonumu açtığı, mesajlarıma cevap verdiği olurdu. Ama genelde müsait olunca o bana geri dönerdi. Eşiyle ilgili problemleri vardı, onları anlatırdı bana, ben de dinler,teselli ederdim, ağlardı çok üzülürdüm. Sonra onlarında iç Anadolu'ya tayinleri çıktı. Çok sevindi, sorunlarının biteceğini düşünüyordu ama eşiyle kendi ailesiyle eşinin ailesiyle ilgili problemler artarak devam etti. Çok yıpranıyor, çok üzülüyordu. Bir sürü sorun vardı, bunları ayrıntılarıyla bana anlatırdı, ben de dinlerdim şöyle yapsan böyle yapsan bir de şunu dene gibisinden fikrimi beyan ederdim, teselli ederdim. Saatlerce anlatırdı bana. Ama çoğunlukla o beni arardı müsait olduğunda. Diyorum ya ben aramaya çekinirdim, arardım uzunca çaldırmazdım, belki müsait değildir diye ya da mesaj atardım naber, iyi misin, müsait olunca görüşelim gibisinden. Ve her görüşmemizde bana olan sevgisini, güvenini dile getirirdi. En son 24 kasım 2011'de görüştük telefonda. yine çok mutsuzdu, telefonda ağladı. Yaşadıklarını anlattı. Yaşadığı olumsuzluklar daha da artmış, içinden çıkılmaz bir hal almıştı. Ben de hasta olacaksın bu dertler yüzünden, sevgin bittiyse daha fazla yıpranmadan bu evliliği bitir istersen gibisinden konuştum. Eşinden çok dert yanmıştı, çok üzüyordu arkadaşımı, ben de böyle söyledim. müsait olunca tekrar arar diye düşündüm. Hatam bu oldu, belki düşüncesizlik ettim, aramadım kısa sürede. Bir ya da iki hafta sonra falandı sanırım, iyi misin gibisinden durumunu soran mesaj attım cevap vermedi, birkaç gün sonrasında aradım açmadı, daha önce de oluyordu buna benzer durumlar. Demek ki müsait değil diye üstelemedim o arar zaman bulduğunda diye düşündüm. Bir süre sonra tekrar aradım açmadı, dönmedi bana. Şubat ayı falandı sanırım tam hatırlamıyorum, 2012 yani. daha da merak ettim kötü bir şey mi oldu, çok merak ediyorum, cevap yazar mısın diye mesaj attım. Hastanedeyim sonra görüşürüz demiş. Geçmiş olsun inşallah iyisindir, ararım seni yazdım. Sonra birkaç gün sonra, aradım, açmadı. Mesaj attım, cvp yazmadı. Defalarca aradım, mesaj attım açmadı. Neden telefonlarımı açmıyorsun, neden cevap vermiyorsun yalvarırım cevap ver, birşey mi oldu hasta mısın falan filan yazıyorum cevap yok. O kadar korktum ki, aklıma ölüm bile geldi. 118den babasının, eşinin, evinin telefonunu öğrenmeye çalıştım, kayıtlı değilmiş, öğrenemedim.Bu böyle, neredeyse aylarca devam etti. sonra tam da hatırlamıyorum ama 2012 Temmuzun başında bir sebep dolayısıyla Ankara'ya gidecektim. O da yazları ailesinin yanına Ankaraya gidiyor okul kapanınca.Gitmeden önce ona mesaj attım falan gün Ankaraya gelicem. Lütfen görüşelim, yazdım. Yüz yüze konuşalım yazdım, cevap vermedi. Ankaraya gittiğimde aradım açmadı ben Ankaradayım, buluşabilir miyiz yazdım, yine cevap yok. Gideceğim güne kadar aradım, açmadı. Buraya döndükten sonra yani Ankara'dan ayrılınca aramaktan mesaj atmaktan vazgeçmedim. Ve bir mesaj geldi. Lüften arama, seninle görüşmek istemiyorum yazmış. O kadar kötü oldum ki anlatamam. Demiş ki: "Ben, sana yaşadığım en büyük acıyı anlattım dertlerimi anlattım ağlaya ağlaya, sense beni aramadın günler sonra kuru bir mesajla bana döndün, çok kırgınım sana. Dostum değilsin artık, arama beni görüşmek istemiyorum seninle". Ben de son bir kez konuşalım, konuşarak sorunumuzu çözelim, sonra sen ne istiyorsan o olsun dedim. Bir sürü mesaj yazdım cevap vermedi. Seni kıracak bir şey yapmadım, yaptıysam özür dilerim düşmanın mıyım ben senin, yalvarırım aç diye çok dil döktüm. Nuh dedi peygamber demedi. Ramazan bayramında aradım açmadı. Daha önce tayinim çıktığında ayrılırken, çeyizinden birkaç hediye vermişti bana. Ve benim için çok değerliydi o hediyeler. Çok canım sıkıldı "Dostum değilsin" demişti bana. Ben de, okullar açılınca kargoyla hediyelerini okuluna gönderdim bir de uzun sitemli bir mektup yazdım.sana çok kırgınım benimle görüşmeme sebebin söylediğin şey değil bence. Buna kesinlikle inanmıyorum. iyilikleri için teşekkür ettim.Madem dost değiliz, bunlar sana aitti bende kalmamalı artık, hakkını helal et yazdım. Aldığında mesaj atmış: "Aldığım kargo beni derinden üzdü. Doğuda kol kola gezdiğim, dertlermi paylaştığım yasmine aşk olsun. Ben sana dostum değilsin demiştim sen ise sildim diyorsun bu kadar kolay mı, çok üzüldüm" yazmış. Ben de silen sensin bana yapacak bir şey bırakmadın, elimden geleni yaptım, yine de konuşmuyorsun dedim. Buna rağmen tekrar konuşalım, aç telefonu yazdım o gün. Ve cevap olarak, belki daha sonra zamana ihtiyacım var yazmış. Açık kapı bıraktı yani. Bundan sonra bir iki kez daha seyrekçe aradım, açmadı.tekrar aramadım ama bu ramazanda msj attım ""bak mübarek ramazandayız hala mı görüşmeyeceksin" yazdım, cevap vermedi. Ne yapsam çok kafama takıyorum. Böyle bir dostu kaybettiğim için çok üzgünüm. Ben de emeği çoktur ve gerçekten bana çok değer verirdi. Acaba diyorum eşi mi benimle görüşmesini istemiyor.ya da en son ki, kasımdaki telefon konuşmamızda ona eşiyle ilgili biraz olumsuz yorumlar yapmıştım boşanabileceği yönünde konuşmuştum bundan dolayı mı bana kırıldı anlamadım.sırf sıcağı sıcağına aramadım diye bu kadar bana kırılmasını anlayamıyorum.sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz?

bazen arkadaşlıkların vadesi dolar.sizinki de dolmuş,zorlamayın.dost dediğin ufak şeylere takılıp bu kadar kapris yapmaz.yaparsa da sonuçlarına katlanır.siz de kendi yolunuza bakın bence.

bazen arkadaşlıkların vadesi dolar.sizinki de dolmuş,zorlamayın.dost dediğin ufak şeylere takılıp bu kadar kapris yapmaz.yaparsa da sonuçlarına katlanır.siz de kendi yolunuza bakın bence.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bilmiyorum, kapris yapan biri değildi aslında. belki de yaşadığı acılar ve sağlık sorunları onu bu hale getirdi.

Size bunları yapan kişiyi aramayın bence.
Sizin dostluğunuzu haketmediği gibi aylarca yalvartmış.
Ben olsam önümde diz çökse affetmezdim bunca yaptıklarından sonra

aylarca hatta yıllarca aramış, dostluğunuzun sürmesi için çaba sarf etmişsiniz ama karşılığını hiç alamamışsınız, değmez... boş yere üzülmeyin, ararsa da bi kuru merhaba deyin olsun bitsin. ne hesap sorun nede ilişkinizi devam ettirin.. bu kadar uğraşmaya değmez, siz bu kadar arayıp sordukça o kendini bi şey sanmış, bırakın peşini ne hali varsa görsün

aylarca hatta yıllarca aramış, dostluğunuzun sürmesi için çaba sarf etmişsiniz ama karşılığını hiç alamamışsınız, değmez... boş yere üzülmeyin, ararsa da bi kuru merhaba deyin olsun bitsin. ne hesap sorun nede ilişkinizi devam ettirin.. bu kadar uğraşmaya değmez, siz bu kadar arayıp sordukça o kendini bi şey sanmış, bırakın peşini ne hali varsa görsün

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet haklısınız, daha fazla uğraşmaya gerek yok.

bencede artık cabalamayın siz elinizden geleni yapmıssınız zaten.Bazen bayanlar cok acımasız olabiliyor.Biraz deger verdiğini gosterince peslerinden kosturmaya calısıyorlar.Benimde zamanında boyle bir arkadasım olmustu kucucuk tek bir lafımla alındı giitim kapısına ozurler diledim kapısını dahi acmadı yani bazı insanlar cok kolay silebiliyor bosverin insaalah szie deger veren insanlarla karsılasırsınız.

üzüldüm gerçekten bu kadar zamandır dostluğunuzun bitmesine bence arkadaşınızın içinde bulunduğu durum bu davranışlara sebep olmuş bazen insan o kadar çok bunalıyorki en yakınına çok fazla anlam yüklüyor çok fazla beklenti içine giriyor en ufak bir şeydede böyle aşırı tepki veriyor ama bence içiniz rahat olsun siz elinizden geleni yapmışsınız artık zamana bırakın ve daha fazla adım atmayın.

siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız zaten,bırakın bundan sonra o adım atsın
atmazsa da boşverin gitsin,bu dünyada gerçek dostluklar varmı sanıyosunuz ki
20 yıllık dostumm!!! saçma sapan bir konu yüzünden bana bir dünya hakaret edip sonrada face de hiçbirşey olmamış gibi mesaj yazmış ve öyle kaba bir şekilde napıyon lan gibi nefret ettiğim konuşma tarzıyla.ben kendisini anında sildim dahada görüşmedim
ne yalvarıyosun ki boşver

Son düzenleme:
size yaşadığı zorlukla anlatmış onun psikolojisini anlamanız lazım bence
eminimki kendiside böyle olmasını istemezdi
bence ona destek olmaya devam edin size ihtiyacı olabilir
sizde haklısınız haksızsınız demiyorum ama yinede arada da olsa msj atın desteğinizi esirgemeyin....

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

bencede artık cabalamayın siz elinizden geleni yapmıssınız zaten.Bazen bayanlar cok acımasız olabiliyor.Biraz deger verdiğini gosterince peslerinden kosturmaya calısıyorlar.Benimde zamanında boyle bir arkadasım olmustu kucucuk tek bir lafımla alındı giitim kapısına ozurler diledim kapısını dahi acmadı yani bazı insanlar cok kolay silebiliyor bosverin insaalah szie deger veren insanlarla karsılasırsınız.

benim arkadaşım böyle değildi. beni bu kadar seven, bu kadar düşünen bir arkadaş nasıl böyle saçma bir sebep yüzünden beni sildi hiç anlamadım. işin içinde başka bir şey var gibi geliyor. telefonu bir kez açıp da bir şey söylemez mi insan? yüzüme söyleyemiyor. belki de geçmişine sünger çekmek istedi dolayısıyla beni de sildi. bilemiyorum.

üzüldüm gerçekten bu kadar zamandır dostluğunuzun bitmesine bence arkadaşınızın içinde bulunduğu durum bu davranışlara sebep olmuş bazen insan o kadar çok bunalıyorki en yakınına çok fazla anlam yüklüyor çok fazla beklenti içine giriyor en ufak bir şeydede böyle aşırı tepki veriyor ama bence içiniz rahat olsun siz elinizden geleni yapmışsınız artık zamana bırakın ve daha fazla adım atmayın.

ben de üzüldüm. içinde bulunduğu durumlar belki de onu böyle yaptı. benden daha fazla ilgi bekledi, benim de hatam bu oldu. sıcağı sıcağına aramalı ilgilenmeliydim. düşüncesizlik etmişim demek ki. fakat bir dost, böyle sebeple dostluğunu bitirmemeli sadece kırılabilirdi.

siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız zaten,bırakın bundan sonra o adım atsın
atmazsa da boşverin gitsin,bu dünyada gerçek dostluklar varmı sanıyosunuz ki
20 yıllık dostumm!!! saçma sapan bir konu yüzünden bana bir dünya hakaret edip sonrada face de hiçbirşey olmamış gibi mesaj yazmış ve öyle kaba bir şekilde napıyon lan gibi nefret ettiğim konuşma tarzıyla.ben kendisini anında sildim dahada görüşmedim
ne yalvarıyosun ki boşver

ben de kırgınım . zamana bıraktım. o ararsa konuşurum. Ama eskisi gibi olmaz artık.

size yaşadığı zorlukla anlatmış onun psikolojisini anlamanız lazım bence
eminimki kendiside böyle olmasını istemezdi
bence ona destek olmaya devam edin size ihtiyacı olabilir
sizde haklısınız haksızsınız demiyorum ama yinede arada da olsa msj atın desteğinizi esirgemeyin....

hala da sorun yaşadığından şüphem yok. belki de sağlığından olacak ya da oldu. dertlerini bir tek bana anlatırdı başka kimseye anlatmazdı, şimdi napıyor kim bilir? ramazanda mesaj atmıştım ama cevap vermedi. bir daha mesaj yazar mıyım bilmiyorum.

bu kadar peşinde koş yalvar yıllarca bayram seyran da bile kız kabul etmiyor bence şımarığın teki dikkat edersen hep sen dert dinlemişsin belki de artık derdi kalmamaış hayatı yoluna girmiştir hiiç üzülme saf davranma bence artık bitmiş o seni ararsa sen açma

Sanırım seninle yaptığı sohbetleri eşine de anlatmış, ve eşiyle konuştukça senin ilişkilerine zarar vereceğini düşünüp seninle arkadaşlığını kesmek istemiş olabilir.
Ama eğer ilişkileri anlattığın gibi sorunluysa, boşanacak kadar, bir gün boşanırlar bence :/
ben böyle aşırı sorunlu ilişkilerin düzeleceğini düşünmüyorum.
İnsan uzatarak sadece kendini yıpratıyor.
Sen dostuna içinden gelen şekilde davranmışsın, içtenliğinle onun ilişkisi hakkındaki duygularını anlatmışsın.
Boşanma mevzusu çok hassas ama.. Böyle şeylere bence karışmamalı, denmemeli. Çünkü insanın tekbaşına karar vermesi gereken bir şey bu. Sonradan "senin yüzünden boşandım" durumu da olmaz hem...
Tamam yıprandığını görmüşsün ve arkadaşının yıpranmasını istememişsin haklı olarak, ama bu hayatta herkes kendisi çekiyor hatalarının bedelini. Ve insanlar malesef hatayı ancak yapınca anlıyor.

bu kadar peşinde koş yalvar yıllarca bayram seyran da bile kız kabul etmiyor bence şımarığın teki dikkat edersen hep sen dert dinlemişsin belki de artık derdi kalmamaış hayatı yoluna girmiştir hiiç üzülme saf davranma bence artık bitmiş o seni ararsa sen açma

şımarık değil aslında. onun dertleri sıkıntıları çoktu haliyle ben çoğunlukla dinleyiciydim. benim dertlerim varsa o da beni dinlemiştir.ve bana yardımcı olmuştur.

Sanırım seninle yaptığı sohbetleri eşine de anlatmış, ve eşiyle konuştukça senin ilişkilerine zarar vereceğini düşünüp seninle arkadaşlığını kesmek istemiş olabilir.
Ama eğer ilişkileri anlattığın gibi sorunluysa, boşanacak kadar, bir gün boşanırlar bence :/
ben böyle aşırı sorunlu ilişkilerin düzeleceğini düşünmüyorum.
İnsan uzatarak sadece kendini yıpratıyor.
Sen dostuna içinden gelen şekilde davranmışsın, içtenliğinle onun ilişkisi hakkındaki duygularını anlatmışsın.
Boşanma mevzusu çok hassas ama.. Böyle şeylere bence karışmamalı, denmemeli. Çünkü insanın tekbaşına karar vermesi gereken bir şey bu. Sonradan "senin yüzünden boşandım" durumu da olmaz hem...
Tamam yıprandığını görmüşsün ve arkadaşının yıpranmasını istememişsin haklı olarak, ama bu hayatta herkes kendisi çekiyor hatalarının bedelini. Ve insanlar malesef hatayı ancak yapınca anlıyor.

benimle irtibatını kesmesinde eşinin payı var gibi geliyor bana. boşanmak gibi kelimeleri kesinlikle ağzıma almamalıydım bu benim vazifem değildi ama arkadaşım, telefonda ağladıkça teselli edercesine ağzımdan çıktı. bu da son telefon görüşmemiz oldu böylece.

Bekarsan evli biriyle dostluk pek olmuyor

Eger sorunlari olan evliyse

Asla yorum yapmamali

Gozden uzak gonulden irak

Cok aramis simartmissin

Uzulme degmez

Onada birgun aynisini yapan olur

Asla yorum yapmamali

Cok aramis simartmissin

Uzulme degmez

Evli insanla dostluk pek olmuyor haklısın. evlenince zaten ister istemez uzaklaşma başlıyor. karşıdakinden önce ben huzursuz oluyorum acaba rahatsız mı ederim diye. ancak benim arkadaşlarım hep evlendi. 28 yaşındayım. bekar birkaç tane arkadaşım ancak vardır. yorum yapmam yanlıştı, misal veriyorum herhangi bir kişinin normalde kocası kötüdür ve kendisi de çok iyi biliyordur. onun kötü olduğunu ben söylersem kocasını kötülersem zoruna gider, kabul etmek istemez. yani yorum yapmamalı.

Bence asıl dost sizmişsiniz. Bu kadar ısrarla arkadaşının peşinden gideni kolay kolay darılmayanını görmedim sizin gibi. Hani evlenmeden

önce çok iyiydi bana karşı ilgili bir dosttu diyosunuz ya işte onlarda yine sizin iyiliğinizden kaynaklanmış bence. Şimdi onun daha farklı

bir dünyası var hayatının merkezine eşini almış. Aslında bir kadının kocasını kötülemesi çok kötü bugün kötüler bakarsın yarın

herşey normale döner. Ne diyim hayırlısı olsun.

Bence asıl dost sizmişsiniz. Bu kadar ısrarla arkadaşının peşinden gideni kolay kolay darılmayanını görmedim sizin gibi. Hani evlenmeden

önce çok iyiydi bana karşı ilgili bir dosttu diyosunuz ya işte onlarda yine sizin iyiliğinizden kaynaklanmış bence. Şimdi onun daha farklı

bir dünyası var hayatının merkezine eşini almış. Aslında bir kadının kocasını kötülemesi çok kötü bugün kötüler bakarsın yarın

herşey normale döner. Ne diyim hayırlısı olsun.

Ben bir kişiyi sevdiysem hele de dostum olarak gördüysem o kişi için elimden geleni yaparım. kin, intikam, kıskanmak,darılmak gibi duygularım yoktur pek. çok da kolay affeder, Allaha havale ederim. ama kırılabilirim, gücenebilirim. arkadaşım, evlendikten sonra da iyiydi, sadece son telefon konuşmamızda nolduysa oldu. gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor. yeni yerler yeni arkadaşlar giriyor sanırım insanın hayatına. bir de bazı evli bayanlar hayatlarının merkezine kocalarını oturtuyorlar, kendilerince haklı olabilirler. benim arkadaş da böyle olmuştu evlenince. Allah yardımcısı olsun, inşallah mutludur ne diyeyim.

Ben bir kişiyi sevdiysem hele de dostum olarak gördüysem o kişi için elimden geleni yaparım. kin, intikam, kıskanmak,darılmak gibi duygularım yoktur pek. çok da kolay affeder, Allaha havale ederim. ama kırılabilirim, gücenebilirim. arkadaşım, evlendikten sonra da iyiydi, sadece son telefon konuşmamızda nolduysa oldu. gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor. yeni yerler yeni arkadaşlar giriyor sanırım insanın hayatına. bir de bazı evli bayanlar hayatlarının merkezine kocalarını oturtuyorlar, kendilerince haklı olabilirler. benim arkadaş da böyle olmuştu evlenince. Allah yardımcısı olsun, inşallah mutludur ne diyeyim.

Dediğim gibi hakiki dost sizin gibi olur. Siz elinizden geleni yapmışsınız dahası ona kalmış. Derler ya sevdiğinizi serbest bırakın dönerse

sizindir dönmezse zaten hiç sizin olmamıştır..Birçok arkadaşlık neden bitiyor kişilerin hayatına sevgili veya eş girdiğinde arkadaşlıklarını

ihmal ettiği dünyasında sevgilisinden başka kimsesi yokmuş gibi davrandığı için. Halbuki evliliklerde dahi tarafların kendine özgü

arkadaşlarıyla birlikte ayrı zamanları olmalı. Tek bir kişiye ( eş e ) odaklanınca sorunlar olduğundan da büyük görünüyor evliliklerde

yıpranıyo. Benm görüşlerm bunlar.

Asla yorum yapmamali

Cok aramis simartmissin

Uzulme degmez

.. çok haklısınız bu konuda.. zaman geçtikçe herkesin penceresi değişiyor.. şartları değişiyor.. biz lise yılları gibi sanıyoruz ama değil maalesef.. o yüzden ne kadar dost olunsa da, can ciğer bile olsa insan; özel hayatla ilgili çok yorum yapmamak gerekiyor. bence evli olan kişinin de o derece anlatması hiç doğru değil.. bence dost kalabilirdin yasmin ama siz çizgiyi biraz geçmişsiniz farkında olmadan..

siz derken ikiniz demek istedim.. kötü niyetli değil; eski günlerdeki gibi olmak istemişsiniz ama olmaz maalesef.. bir noktada durmalı insan..

Son düzenleme:
Back
X