• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dostumun Anlam Veremediğim Davranışları

benimkorelisevdam

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
100
38
8
35
Ben burayı uzun zamandır takip ediyordum fakat ilk defa üye olup konu açtım. Aslında hayatta ne dertler var, çok önemli bir konu olmadığının ben de farkındayım, amacım sizlere içimi dökmek ve yorumlarınızı almak, biraz da kafam karışık, belki ben abartıyorum bilmiyorum aşağıda neden böyle hissettiğimi yazacağım.
Bu konu silinmiştir.

Son düzenleme:
Bence arkadaşın fesat, sen çok iyi niyetli davranmışsın. Kendini beğenmişin teki gibi geldi bana hiç kafana takma o seni dert etsin. Soğukkanlı ol, kendinden emin davran her ortamda. Emin ol özgüvenin onu tekrar harekete geçirecektir. Dünyanın sonu değil, 10 düşmanın olacağına 1 dostun olsun. Hiç dert etme sallaaaa gitsin okulunu hakkıyla bitirip başarınla onu ezmeye bak derim :KK66:

Bence arkadaşın fesat, sen çok iyi niyetli davranmışsın. Kendini beğenmişin teki gibi geldi bana hiç kafana takma o seni dert etsin. Soğukkanlı ol, kendinden emin davran her ortamda. Emin ol özgüvenin onu tekrar harekete geçirecektir. Dünyanın sonu değil, 10 düşmanın olacağına 1 dostun olsun. Hiç dert etme sallaaaa gitsin okulunu hakkıyla bitirip başarınla onu ezmeye bak derim :KK66:
Cook tesekkur ediyorum, yazdiginiz icin, Ama insan uzulmeden edemıyor, universıte hayatım boşa geçmiş gibi elimde hiçbir şey yok gibi keşke onunla yakın olmasaydım

Ben burayı uzun zamandır takip ediyordum fakat ilk defa üye olup konu açtım. Aslında hayatta ne dertler var, çok önemli bir konu olmadığının ben de farkındayım, amacım sizlere içimi dökmek ve yorumlarınızı almak, biraz da kafam karışık, belki ben abartıyorum bilmiyorum, ama yorumlarınız bana ışık tutmuş olacak, konumu okuyan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim, unıversıte ıkıncı sınıftan beri çok yakın olduğum arkadaşım var aslında arkadaşlık kavramını da geçtik, dostum bile dedik birbirimize, hediyeler, gezmeler, fotoğraflar, anılar, İyilikler, her yerde beraber olmak , yardımlaşmalar, notlar, dersler, ev ziyaretleri vesaire:)

Ben üniversite birinci sınıfta da onunla konuşuyordum ama az çünkü beraber oturmuyorduk , bu kadar samimi değildik, ikinci sınıfta beraber oturunca iyice samimi olduk, deyim yerindeyse kanka :)

Neyse eskiden aramız çok iyiydi, su sızmazdı, birbirimizi koruduğumuzu, övdüğümüzü, yardımlaştığımızı , bir sürü anılar yaşadığımızı biliriz, dile kolay evine bile çağırmıştır, çok güzel davranmıştır, el üstünde tutmuştur, ben de öyle tabi ki yaptım :)

Fakat bu yazdan itibaren değişmiş gibi geliyor bana , soğuk gibi , artık beni sevmiyormuş , gözden çıkarmış geliyor bana, bu sene son senemiz, farklı şehirlerde oturuyoruz ama yazları sık sık telefonda konuştuk, üni bitince irtibatı koparmayacağız diye sözleşmiştik:KK43: aşağıda neden böyle hissettiğimi yazacağım, o üniversiteden tek dostum, diğerleri kafa dengim değildi, onunla da aramız bozulursa çok üzülürüm, hem demezler miydi insanın asıl dostlukları üniversitede olur diye:KK43:

Ne oldu böyle, sen mi hata yaptın, aramadın mı gibi şeyler diyebilirsiniz, asla öyle şey yapmadım, üniversite tatile girince farklı şehirlerde olmamıza rağmen mutlaka sık sık aradım, hatta ayıptır söylemesi daha çok ben bile aradım diyebilirim onu neyse kesinlikle dostum dediğime saygıda kusur yapmam, bu konuda içim rahat, vicdanım rahat, ben zaten eskiden beri çok kazık yemiş insanım:KK43:

Nasıl böyle şeyler hissettiğime gelince aşağıya bazı yaşadıklarımı yazıyorum, ben mi abartıyorum yoksa gerçekten haklısın mı diyeceksiniz bana , yorumlarınızı bekliyorum.

1-) mesela benim babamla sorunlarım var, biraz katı ama ben onu her şeye rağmen seviyorum. Dostum bana ailevi sorunlarını anlatınca ben de ona güveneceğimi ve beni anlayışla karşılayacağını umuyordum, beni teselli edeceğini düşünüyordum, anlattık dertlerimizi, sonra bir gün okula ilk defa elbiseyle gelmiştim, uzun , sade, günlüktü. Hep pantolon giydiğim için insanların dikkatini çekmiştim ama dikkat çekilecek bir şeyi yoktu, uzun , sade elbise işte. Bana dedi ki baban senin böyle giyinmene kızmıyor mu? Ve güldü de ben de anlayamadım şaka mı ciddi mi, çünkü açık , dekolteli değildi, gayet kapalı, uzun , sadeydi! Zaten açık bile giysem ne Hakkı var? Sonra başka bir gün de yine kıs kıs gülerek baban kesin şu partiyi tutuyordur değil mi dedi!

Başka bir gün de konu klasik müzikten açıldı, sen nereden dinleyeceksin klasik müziği dedi güldü ( halbuki ben yerli yabancı ama daha çok yabancı ve her müzik türünü ve klasik müzikte dinleyen biriyim)

2-)geçenlerde kantindeydik, onu masada tek bekliyordum, o kantinde sıraya girmişti, bizim sınıftaki bir çocuk masada kısa sure oturmak için izin istedi ben de izin verdim, diğer masalar doluydu çünkü hemen içeceğini içti hızlı hızlı, az biraz konuştuk gitti çocuk, sonra dostum masama geldi, görmüştü o çocuğu, bana ne konuştuğumuzu sordu, ben de anlattım, o da gülerek asıldın mı çocuğa dedi. Ben de çok şaşırdım, afalladım, biraz kızdım, şaka yaptığını, çok ciddiye aldığımı söyledi.
(Bu arada ben kesinlikse o tür kızlardan değildim, o da bilir bunca yıllık hayatımda sadece bir kişiyle çıktığımı ve ayrıldığımı, yani erkek delisi bir kız değilim, hatta aksine insanlar benim fazla iyi ve fazla terbiyeli olduğumu, böyle sessiz olmaya devam edersem edileceğimi söylerler, hocalarım bile böyle demiştir)

Bana da bir çocukla konuştuğunu söylemişti bir gün ben de asıldın mı çocuğa dedim:) o da vay efendim ben niye böyle demişim aşkolsunmuş bilmem ne falan ben de sen de bana öyle yapmıştın dedim o da şaka yaptığını söyledi ben de şaka yaptığımı söyledim.

Bir de beni en çok üzen rüyasını anlatmasıydı, bir rüya gelmiş, babam beni zorla evlendiriyormuş, o bana kaçmama yardım ediyormuş, bunu bana anlattı ama Nasıl gülüyor arkadaşlar görmelisiniz ( ben böyle rüya görsem arkadaşım üzülmesin diye anlatmam, diyelim anlatacağım o Zaman ciddi bir üslupla üzülerek anlatırım, kahkahayla anlatmam onun yaptığı gibi bir de ben kötüyse anlatma rüyayı diyorum hayır güzel ve komik bir rüya anlatayım diyor)
3-)Bana kendi fotoğraflarını göstermişti, ben beğenmiştim, zaten ben beğenmesem bile karşımdaki kişiyi düşünerek beğenmediğimi demem, kırmam hiçbir insanı, o da bazı fotoğraflarımı görmek istedi, ben de gösterdim, gösterdiğime pişman oldum, tabi ki bana bir sürü iltifat etsin demiyorum, yanlış anlamayın, ama ben ona bu kadar iyi davranırken o benim getirdiğim her fotoğrafımla dalga geçti, bir tanesine bile beğenmedi, kıs kıs güldü.

4-)sınıfımda dostum ne Zaman gelmediyse o gün dersteki her şeyi ona anlatırım, notlarımı paylaşırım, bir sınav olmuştuk, sınavda bazı sorular bilgiydi, ezberdi, yabancı insanların isimleriyle ilgili bir soru vardı, kim yapmıştır gibi, ( yabancı insanların isimlerini de yazmak ve hatırlamak zor:) neyse bu dersin sınavına girmeden önce dostum defterimi istemişti, gelmediği günün notunu almak için ben de vermiştim notumda yabancı insanın ismini yanlış yazmışım, ama yanlış yazdığımı bilmiyorum, sınava çalışırken de o ismin yazılışını öyle ezberlemiştim, yazdığım şekli doğru sanıyordum, hoca tahtaya yazmamıştı çünkü , ben de araştırmamıştım neyse yazdığım yabancı ismi doğru sararken dostum sınavdan çıkınca bana defterimdeki yanlışı gösterdi, gülerek söyledi, E bana sınavdan önce söyleseydin ben sınavda yanlış yazdım dedim, unuttum falan dedi, bilmiyorum artık:)

5-) bu sene son senemiz, sınıfımızdaki bir kıza iş teklifi gelmiş, okul bitince işi hazırmış, dostum da o kız gidince arkasından şunu dedi bana: onu tanımasam ben de çok iyi birisi sanacağım o kim çalışmak kim dedi!

6-) sonra sınıfımdaki bir hocam bana kötü davrandı, dostum o gün gelmemişti, bilmiyor, Ben de ona daha sonra anlattim, teselli edeceğine Nasıl gülüyor öyle alındım ki ona aslında daha çok var arkadaşlar ama çok uzattım, kusura bakmayın, biliyorum Allah başka dert vermesin ama üzülüyorum bir de gel dostum dediğim kişiydi, ve son senemiz ben Nasıl davranacağım bilmiyorum, belki ben fesadımdır, abartıyormuşum, sizin yorumlarınız Bana Yol gosterecek, herkese teşekkür ederim, herkesten Allah razī olsun:)

Ben dost göremedim açıkçası..
Laubali bi ergen gördüm.

Nope. Dostluğunuz karşılıklı değil.
Bu zamana kadar sürmüş olmasının sebebi senin aşırı iyi niyetli ve naif olman. Ciddi anlamda aşağılık kompleksi var arkadaşının. Tepki çekmeden, çekse bile kıvırabileceğini bilerek seni ezmeye doyamamış.
Anlattıklarından senin düzenli bir öğrenci olduğun çıkarımına vardım. Not için kanka ayağına yatmak üniversitede bir ekoldur. Bence en başta sana bu yüzden yanaştı.
Şunu da belirteyim üniversiteden görüştüğüm yalnızca 1 arkadaşım var. Aramasa aramam diyeyim sen anla. Yani üniversite hayatın boşa falan gitmedi, istisnalar kaideyi bozmaz tabii ama hemen hemen herkes sana üniversite arkadaşlıklarının mezun oluncaya kadar olduğunu söyleyecektir.

Size de teşekkür ederim, yorumlarınız bana güç veriyor demek ben doğru düşünmüşüm çünkü acaba ben de mi hata var ben mi çok her şeye alınıyorum diyordum

Canim emin ol ki bunlara birkaç zaman sonra gülüyor olacaksın çünkü değmez kimse için can sıkmaya
Sen çok iyi davranmışsın arkadaşın kıymet bilememiş üstüne düşme sınıfındaki diğer insanlara davrandigin gibi davran ve özelini paylaşma onunla abla nasihati:-)

Nope. Dostluğunuz karşılıklı değil.
Bu zamana kadar sürmüş olmasının sebebi senin aşırı iyi niyetli ve naif olman. Ciddi anlamda aşağılık kompleksi var arkadaşının. Tepki çekmeden, çekse bile kıvırabileceğini bilerek seni ezmeye doyamamış.
Anlattıklarından senin düzenli bir öğrenci olduğun çıkarımına vardım. Not için kanka ayağına yatmak üniversitede bir ekoldur. Bence en başta sana bu yüzden yanaştı.
Şunu da belirteyim üniversiteden görüştüğüm yalnızca 1 arkadaşım var. Aramasa aramam diyeyim sen anla. Yani üniversite hayatın boşa falan gitmedi, istisnalar kaideyi bozmaz tabii ama hemen hemen herkes sana üniversite arkadaşlıklarının mezun oluncaya kadar olduğunu söyleyecektir.
Evet, size de teşekkür ediyorum, biliyorum üniversite böyle ama karşımdaki kızla bir sürü anılarımız var, her fotoğrafımda o var ne bileyim beni evine davet edip el üstünde tutmuştur, böyle birisi ne oldu da değişti anlamıyorum...

Canim emin ol ki bunlara birkaç zaman sonra gülüyor olacaksın çünkü değmez kimse için can sıkmaya
Sen çok iyi davranmışsın arkadaşın kıymet bilememiş üstüne düşme sınıfındaki diğer insanlara davrandigin gibi davran ve özelini paylaşma onunla abla nasihati:-)
Doğru söylüyorsunuz, Allah başka dert vermesin bir de okulda son sene Nasıl olacak bakalım

Ben o tur kizlardan degilim ne demek? Ben yeri geldiginde begendigim insanla gorusur konusurm. O tur insanlardan mi oluyorum. Nedense ben senin cokta iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum. Hocalarin senin cok terbiyeli oldugunu soyluyormus. Sen burada arkadasin icin ona soylemediler o kotu niyetli mi demek istiyorsun? Icimden senin hic iyi niyetli biri olmadigin doguyor. Nedendir bilmem.

Cook tesekkur ediyorum, yazdiginiz icin, Ama insan uzulmeden edemıyor, universıte hayatım boşa geçmiş gibi elimde hiçbir şey yok gibi keşke onunla yakın olmasaydım
Niye boşa geçmiş canım, ne güzel işte belki tehlikeli insanlarla da arkadaşlık kurabilirdin bilmeden, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin maşallah, şeyin bir ilki vardır buda senin için tecrübe olsun 3 kuruşluk insanlara 5 kuruşluk değer vermezsin klişe oldu ama, öyle :)

Ben o tur kizlardan degilim ne demek? Ben yeri geldiginde begendigim insanla gorusur konusurm. O tur insanlardan mi oluyorum. Nedense ben senin cokta iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum. Hocalarin senin cok terbiyeli oldugunu soyluyormus. Sen burada arkadasin icin ona soylemediler o kotu niyetli mi demek istiyorsun? Icimden senin hic iyi niyetli biri olmadigin doguyor. Nedendir bilmem.
Ne kadar güzel lafımı yanlış yere çekiyorsunuz, bana dese ki o çocuğu beğendiniz mi, hoşlanıyor musunuz deseniz ben de ben o tür kızlardan değilim desem beni eleştirmekte yerden göğe kadar Haklısınız fakat çocuğa asıldın mı ne demek, siz de benim gibi kötü niyetle anlamaz Mıydınız, ayrıca ben de ona aynısını söyleyince gülüp geçmiyor, bana kızıyor ve aşkolsun diyor ee o Zaman kendine istemediğini başkasına yapmayacaksın, bu yorumunuz beni çok üzdü, bir arkadaşınız size bir erkeğe asıldığınızı söylese ne hissederdiniz? Hoşlanmak veya aşık olmak değil asılmak diyorum kelimenin gücü farklıdır.

Ayrıca burada asılmak kelimesini masummuş gibi kullanarak beni eleştirmeye Hakkı'nız yok asıl siz iyi niyetli değilsiniz hem hocalar benim arkadaşımı da överler, ben burada hocam arkadaşımı övmüyor beni mi övüyor diyorum lütfen benim konuma cevap vermeyin, siz çok kötü niyetlisiniz, amaçlınız kavga çıkarıp üzmek, zaten hayat üzmüş beni

Back
X