dostun acı sözleri...:(

Bende sileceğim bu arkadaşımı...
yok yinede silmeyin
çünki insan oğlu çiğ süt emmiş bir anda
gaflette bulunmuş olabilir.
konusun kırıldım ne amaçla neden böyle konuştun die istersen bir fırsat ver.
baktın aynı tarz devame diyor o zaman kopar bağlarını

yoo aramayacağım onu asla

Ben yapı olarak cevap vermeden mümkünatı yok duramayan biriyim.
Ama bazen mümkün olmuyor elbette.
O zamanlar da, karşı tarafa gayet normal davranıp fırsatını bulduğumda lafı gediğine sokar karşı tarafın boğazına yumruğu oturturum.
Bu kötü niyetli olduğum için değil karşı taraf beni başka türlü anlamayacağı için
Sende öyle yapabilirsin.

Kendisi görücü usülü ile evlendi...Görücü usulü ile bir başka erkekle görüşmüştü kendisi onu istedi ama ailesi ona vermedi..
Bende söyledim zaten ona görücü usulüyle evlenenlerin hepsi mutlu mu diye?
Dediki ama onlar ana baba rızası alıyor, onlar mutsuz oluyorsa bu onların sınavı gibi bişey dedi
eee benim ki ne o zaman??
Tövbe tövbe kendini Allah tarafından torpilli mi zannediyor acaba?
Şu kafadaki bir insanın lafını ciddiye almanız hata. Birine ceza olan, diğerine sınavmış öyle mi? =))
Kadın mutsuz, kıskanç, kötü niyetli ve kesinlikle dostunuz değil.

Ben yapı olarak cevap vermeden mümkünatı yok duramayan biriyim.
Ama bazen mümkün olmuyor elbette.
O zamanlar da, karşı tarafa gayet normal davranıp fırsatını bulduğumda lafı gediğine sokar karşı tarafın boğazına yumruğu oturturum.
Bu kötü niyetli olduğum için değil karşı taraf beni başka türlü anlamayacağı için
Sende öyle yapabilirsin.
Bende verecek cevap bulamayan bir insanım:KK12:
Bu halime çok üzülüyorum ama değişemiyorum ki ben...

Şu kafadaki bir insanın lafını ciddiye almanız hata. Birine ceza olan, diğerine sınavmış öyle mi? =))
Kadın mutsuz, kıskanç, kötü niyetli ve kesinlikle dostunuz değil.
evet haklısınız...İnsanın ailesinden başka dostu yokmuş..

Bende verecek cevap bulamayan bir insanım:KK12:
Bu halime çok üzülüyorum ama değişemiyorum ki ben...

Bence hiç üzülme. Buda Allahın bir vesilesi gibi düşün.
Dostunun aslında nasıl biri olduğunu sana gösterdi.
O senin gibi dostu kaybettiği için üzülsün

Bence hiç üzülme. Buda Allahın bir vesilesi gibi düşün.
Dostunun aslında nasıl biri olduğunu sana gösterdi.
O senin gibi dostu kaybettiği için üzülsün
Gerçekten doğru diyorsunuz
Allah herkese mutluluk, huzur versin İnşaallah..

Resmen cehalet.. Çekememezlik.." Uzak durun o dost görünümlü düşmandan..

Canım bir hadis vardır kınamayın kınadiginizi yasamadan ölmezsiniz diye, bekle ve Gör o arkadasın emin bir sekilde konuştuğunu acı bi sekilde yutacak.

Canım bir hadis vardır kınamayın kınadiginizi yasamadan ölmezsiniz diye, bekle ve Gör o arkadasın emin bir sekilde konuştuğunu acı bi sekilde yutacak.
Bunların bilincinde olan bir insan nasılda bu denli şuursuzca konuşur ki..
İnşaallah yaşamaz hiç kimse böyle şeyler...

Şimdi bu dostum dediğin arkadaş senin sorunlarına böyle demekle çözüm mü bulmuş oldu... yoksa kafanı mı karıştırdı??.. Çözüm ve dostluk bunun neresinde???? O şimdi senin derdini mi dinlemiş oldu yoksa böyle demekle kestirip atmış mı oldu??? aslında kestirip atmış olayı. Dostluk da öyle olmaz bana göre.
Sen sonuçta eşinle kaçarak evlenmedin, değil mi? Baba evinden çıkarken de anne ve baban yanında idi, değil mi? Eeeee nerde bunun anne baba rızasızlığı??? saçmalamış.
Evliliği yolunda gitmeyip boşananlara sor bakalım ya da arkadaşın böyle bir anket mi yapmış da sorunlu çiftlerde sorunlar eşlerin anne babasının alınmadığı çiftlerde görülüyor diye bu kadar rahat konuşuyor. Bununla ilgili bir araştırma var da biz mi duymadık???? Saçmalamış.

Merhaba arkadaşlar... Benim 10 yıllık bir arkadaşlığım vardı...Kendisini kendi kız kardeşimden ayırt etmezdim. O benden bende ondan hiç birşeyimizi saklayıp gizlemezdik. Ben eşimle severek evlendik. Yani ben istedim ailemde verdi.
Bu dostuma eşimin ailesi ile olan sıkıntılarımı anlatıyordum ve bana söylediği söz o kadar ağırıma gitti ki!!!
-'Sonuçta sen ananın babanın rızasını almadan evlendin, anne baba rızası Hakkın rızasıdır. Ailen eşine kendileri istediği için değilde, sen istediğin için vermek zorunda kaldı. Bu yüzdende bu sıkıntıları yaşaman normal' dedi.
Bu sözler çok ağırıma gitti benim, belki evet ben istediğim için ailem beni verdi ama şimdi görücü usulünde bile istediğin insanla evleniyor insanlar. Hem görücü usulü ile evlenen insanların hepsi mutlu mu ki?? Kendisi ile hemen hemen aynı zamanda evlendik, nasıl bir insan kendisine karşısında kilerine bu kadar güvenir de böyle konuşur ki?? Düşmez, kalkmaz bir ALLAH...Sadece duygularımı sizinle paylaşmak istedim...

Açıkçası arkadaşınız şu yazılanlara göre ağır konuşmuş.

Ama ailenizle ne yaşadığınızı, eşinizle ne sıkıntılar yaşayıp arkadaşınızın bunu bu duruma bağladığını bilmiyoruz, detay vermediğiniz için de arkadaşınız çok haksız, aaa neden böyle demiş diyemedim.

Acaba gerçekten anneniz ve babanız çok mu üzüldü bu kişiyle evlendiğinize? Ya da seni karakteri ile ilgili uyardılar da, sen dinlemedin, şimdi o uyardıkları şeyler başına mı geliyor da arkadaşın bunu deme gereği duydu?

Belki seni kırmak istemedi, eşin çok sıkıntılıysa aklına başına getirmeni istedi. k için ağır konuştu?

Ben de bazen çok sevdiğim ama gerçekleri görmeyen arkadaşlarıma sert eleştri yaparım ama onun iyiliği içindir. Kaldı ki bu eleştrileri bu sitede millet birbirini tanımadan yapıyor.

Açıkçası arkadaşınız şu yazılanlara göre ağır konuşmuş.
Ailem eşim tanışmaya gelene kadar kız evi psikolojisindeler di ki daha açık konuşmak gerekirse eşim kürt ve ben türküm ve ailem kültür çatışmasının çıkacağından korktu... eşimi tanıdıktan sonra bu korkunun yersiz olduklarını anladılar. Yani tanışmadan sonra babam bana kızım biz beğendik gelsin istesinler dedi. Şimdi bunun neresinde rıza almamış oldum ki kendisi bu konuları en ayrıntısına kadar bilen birisi.
Eşimle evlilik kavramına pek alışamadık bide onun ailesinin sürekli bu evliliği bitirtecek tavırda bulunmaları hem bizi hem sevgimizi hemde evliliğimizi zedelemişti. Boşanmayı bile düşündük ama sonradan ikimizde aklımıza başımıza aldık ve toparladık herşeyi..
Zaten benim eşimle sevgiliykende, evliykende kişisel olarak bir sıkıntımız olmadı, arkadaşımla konuştuğum şeyde zaten eşimin ailesinin yaptıklarıydı.

evet görücü usulü ile evlendi. Normalde başka biriyle görüştü onu istemedi ailesi kendisi istedi ama yok dediler, kendiside vazgeçti ve bu eşine karar kıldı ailesi ve evlendi..

Ee daha ne kendi istediğiyle evlenememiş sana laf yapıyor.
Ben buyüzden kolay kolay hemcinslerime güvenemiyorum bir dost olarak isterse 20 yillik olsun.
Ilknokul 1. Siniftan 20 yaşına kadar surekli gorustuklerini bildigim iki
arkadas var biri x olsun oteki y diyelim. Dusun ki birbirlerini daha cocukluktan tanirlar halada aralarından su sizmaz ama x olan y'nin arkasinda ne erkek merakliligini birakir ne,k**rligini :)) hep kendini over ben oyle degilim diye ozellikle sevgili olduğu cocuklara ama bunlardan y'nin haberi yok kuzu kuzu geciniyorlar sozde her dertlerine koşarlar.
Evet kadin kadinin kurdudur herzaman birakin bu dostluklari en iyisinde bile iclerinden biri de ufakta olsa kiskanclik oluyor.

Şimdi bu dostum dediğin arkadaş senin sorunlarına böyle demekle çözüm mü bulmuş oldu... yoksa kafanı mı karıştırdı??.. Çözüm ve dostluk bunun neresinde???? O şimdi senin derdini mi dinlemiş oldu yoksa böyle demekle kestirip atmış mı oldu??? aslında kestirip atmış olayı. Dostluk da öyle olmaz bana göre.
Sen sonuçta eşinle kaçarak evlenmedin, değil mi? Baba evinden çıkarken de anne ve baban yanında idi, değil mi? Eeeee nerde bunun anne baba rızasızlığı??? saçmalamış.
Evliliği yolunda gitmeyip boşananlara sor bakalım ya da arkadaşın böyle bir anket mi yapmış da sorunlu çiftlerde sorunlar eşlerin anne babasının alınmadığı çiftlerde görülüyor diye bu kadar rahat konuşuyor. Bununla ilgili bir araştırma var da biz mi duymadık???? Saçmalamış.
Arkadaşımın herhalde bir bağlantısı var ki bu denli kesin konuşuyor.
Ha bu görücü usulü ile evlenmiş bu sıkıntı yaşarsa Allahın sınavı..
Aha buda kendi istediği ile evlenmiş sıkıntı yaşarsa Allahın cezası, gazabı olarak düşünüyor..

Ee daha ne kendi istediğiyle evlenememiş sana laf yapıyor.
Ben buyüzden kolay kolay hemcinslerime güvenemiyorum bir dost olarak isterse 20 yillik olsun.
Ilknokul 1. Siniftan 20 yaşına kadar surekli gorustuklerini bildigim iki
arkadas var biri x olsun oteki y diyelim. Dusun ki birbirlerini daha cocukluktan tanirlar halada aralarından su sizmaz ama x olan y'nin arkasinda ne erkek merakliligini birakir ne,k**rligini :)) hep kendini over ben oyle degilim diye ozellikle sevgili olduğu cocuklara ama bunlardan y'nin haberi yok kuzu kuzu geciniyorlar sozde her dertlerine koşarlar.
Evet kadin kadinin kurdudur herzaman birakin bu dostluklari en iyisinde bile iclerinden biri de ufakta olsa kiskanclik oluyor.
Evet haklısınız gerçekten..

Back
X