Dostunuz Öldüğünde :(

guneykarimkure

Cevizin o kekremsi tadı ve keçilerin sempatik...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
5.141
7.348
198
Merhaba okuyan herkese.

Derdim, başlığımın devamı; evciliniz öldüğünde yokluğuna nasıl alıştınız? Alışılır mı?
Ben aklıma geldikçe bunalıyorum, üzülüyorum, kulaklarım yanıyor, "neşesine Yen'i kavuşan dostum artık Yok" diye derin nefes alıp iç çekiyorum.

6 sene boyunca evimde, ya da evlerinde tatile giden arkadaşlarımın evcillerine gönüllü baktım.

Köpekler en fazla 3 ay durdu bende, kediler haftalık.
Hepsinin cinsi türü bambaşkaydı. Ama hala uzaktan bile olsa beni tanırlar, sesimi duyarlar.

Bir kuş aldım, yakışıklı, bebek, rengi çok orjinal, huyu şımarık :)) çok bağlandım ona

Tam yılbaşı gecesi yatarken son kez bakayım diye yanına gittim, hareketsiZ duruyordu, tüyleri dimdik ve soluk...
İlk anda anlamadım, kabullenemedim mi nedir..

Sabaha kadar sırtını koklayıp ağladım. Sonraki gün derhal aynı yere gidip başka bir bebek aldım evime arkadaş.

Huyu diğerine göre farklı; çok sakin. Elimde duruyor, kendini öptürüyor, ona konuştuğumu fark ettiğinde cevap veriyor :)

Fakat, sevdim derken bile kötüyüm, ona rahmetliye seslendiğim gibi seslendiğimde, öyle baktığımda, öptüğümde, kokladığım da suçlu hissediyorum, aynı kafes, aynı ev, aynı kadın, aynı yem. Sanki ihanet ediyorum ölen bebeğime, içim böngür böngür.

Bari başka kafes alsaydım diyorum Yen'i bebeğe, sonra "ya saçmalama onlar eşyalarla duygusal bağ kurmuyor, benden önce bir kuş yaşamış geçmiş der herhalde" diye düşünüyorum.

Ama suçlu hissediyorum

Çözümü Yok, fikir de danışmıyorum ya zaten. Dertleşelim istiyorum.

Aldatılmak, kv, ev.. her ne kadar dertse
Benimki de o kadar dert.

Kendimi bildim bileli evcil hayvanım oldu.
Evdeki dışında sokaktakilere de elimden geldiğince mama ,su vs bırakırım.Balkonumda diledikleri gibi cirit atarlar.
Çok iyi anlıyorum acını.Canından can gidiyor.
Suçlu hissetme,diğerinden kalan anıların var işte ne güzel,öyle düşün.
Yeni bebekle de sağlıklı,mutlu uzuun yılların olur inşallah.

keşke benim miniğimde öyle ölseydi..bir hafta düzelsin diye uğraştık..en son gözümüzün içine baka baka can verdi..10 gün oluyor..bak yine ağlamaya başladım..birde evimizin karşısındaki arsaya gömdü eşim..ne balkona çıkabiliyorum ne camdan bakabiliyorum..kafesi hala balkonda duruyor..yenisini almak istemiyorum çünkü bir de kedim var..bütün ilgimiz ona kaydı..gözünün içine bakıyorum ona da birşey olmasından çok korkuyorum..kimisi hayvan der geçer ama öyle mi?.. insanın hanesinde bir can bir nefes eksiliyor..

Çok teşekkür ederim desteğin için.

Sokaktakiler zaten hepimizin sorumluluğu, her gün yakınımdakileri beslemeye özen gösteriyorum ben de.

senı hıc bu kadar ıyı anlayacagımı aklımın ucundan bıle gecıremezdım
kızlarımın ısrarı uzerıne bı muhabbet kusu aldık gecen sene mart ayında cocuklar mutluydu ama bana pıslıgı tuyu cok dıye sınır oluyodum ( baglandıgımın farkında bıle degılmısımaslında)
ıkı hafta once kızım severken nasıl olduysa elıyle carpmıs bır kac saat ıcınde öldü zaten
uc gun agladım cocuklar okula gıdınce megersem nasıl alısmısım o zılıyle oynamasına ötmesine
kac gun ev sin sin ettı onceden hayvanını kaybedıp uzulenlere ne yalan soyleyım gulerdeım ama sımdı cok ıyı anlıyorum

Alisamiyorsun sadece alismis gibi yapiyorsun.Her birinin karakteri farkli. Onlarinda burclari varmis. Kimi sinirli oluyor, kimi sakin, kimi neseli kimi suskun. Tek ortak noktalari sevimli mi sevimli , seker mi seker olmalari.

Her zaman daha iyisini yapabiliriz ama zamaninda aklimiza gelmiyor diye kendimizi suclayamayiz.

Cift olunca insana daha zor alisirlar ama tek olmalari bencillik gibi geliyor bana. Sevgi , sefkat, ilgi, bir de arkadas.Bunlari yapiyorsan eger elinden geleni yapiyorsundur.

Gecenin yarısı başka ilçede nöbetçi veterinere gittik taksiyle, şoför şaşırdı "ya ne kadarcık canı var zaten diye" çok üzüldüm.

Bambaşka evimizdeki dostlarımızın yeri.

Ben de evin karşısına gömdüm, yolum ordan geçse dahi uzatıyorum, gidemiyorum göndüğüm yere.

Size de sabır dilerim, hakikaten çok zor
minicik bedeni var ama, dünyadan büyük yüreği var onların.
Nasıl da 20 gramlık bedenleriyle evde, hayatlarımızda büyük yer kaplıyorlar.

Masumlar, tatlılar

Hiç durmadan evdeki tüm zamanımı ona adıyorum, konuşuyorum, boynunu seviyorum, temizliği, konumu vs hep o :)

Çok sakin Yen'i bebek, hep beni istiyor ev sıcak olmasına rağmen.

Bir de ard arda iltifat ettiğimde boyunu yan çevirip bakıyor, cevap veriyor :)

ya çok tatlısın:)
suçluluk hissetme birisinin yerini diğeri alamaz asla
çok kuş arkadaşım oldu ,evcil hayvanım bile demek istemiyorum o derece severdim:)
öldüler çok yaşamıyorlar zaten maalesef ömrü kısa onların bize göre
8-10 derler mesela muhabbetler bizde hep 5 yıl yaşadılar ki çok iyi bakardım gerçekten bence...
hepsinin yeri ayrı bak sen de demişsin sakin biraz huyu bile farklı:))

Hehheee çok şekermiş.

Benim de sevdiğim tüylü biri var şimdi, arkadaşımın köpeği. Yirim ben onu modundayım bu aralar

Mis kokulum benim, ömrüm o :)
İşte böyle sevdikçe, aklıma şu geliyor "diğer bebeğim ölmeseydi, bu bebeği almayacaktım"
Sonra içim kararıyor, nefesim sıklaşıyor.

O bir erkek galiba.

Benimkiler beni takmiyor. Beni kullaniyorlar .

Onlar mutlu olsun da iliskimiz cok onemli degil.

Mis kokulum benim, ömrüm o :)
İşte böyle sevdikçe, aklıma şu geliyor "diğer bebeğim ölmeseydi, bu bebeği almayacaktım"
Sonra içim kararıyor, nefesim sıklaşıyor.
öyle deme ...belki yeterince yas tutmadan hemen aldığın için olmuş
ben de papağanım öldüğünde epey bi ağlamıştım bir daha asla almam onun yeri dolmaz filan demiştim
ki gerçekten dolmaz ama şu an mesela yeni bir yavrucuk getirebilirim eve gibi hissediyorum
yerini tutmayacak ama onun da yeri ayrı olacak eminim hepsi ayrı şeker:)
sen sadece yas dönemini yeterince yaşamamışsın ondan bence
hemen telafi etmek istemişsin öldüğünü kabul edememişsin sanki alınca o geri gelecek gibi davranmışsın...
ama alışırsın eminim kendine yüklenme bu yeni bebişi ayrı yerde tut içinde ikisi başka canlılar başka güzellikleri var:)

Haklısın. Kafesini boş görmeye tahammül edemezdim belki de.

Şimdi tüm enerjim Yen'i bebeğin. Markete gittiğimde bile aklımda, acaba ne yapıyordur diye.

Evime kattığı neşesine kurban olduklarım, hepsini çok seviyorum hayvanların :) imkan olsa hepsine yetişsek keşke

Alışıyorsun, herkes her kayba alışıyor. Zaman gerekiyor, belki başka dostlar vb.
Alışmak dediysem de unutuyor değil, ilk zamanlardaki gibi şiddetle sızlatmıyor, burkuluyorsun bazı bazı sadece.

Ben de kendi hikayemi paylaşayım:

2 sene mi oldu ne, doğum günümde eşim albino bir muhabbet kuşu getirdi. Çok sevdiğim için, sürpriz yapmış.
Nasıl havalara uçtum... Nasıl gözüm gibi baktım, hüzünlü titrek halinden sıyrılması için nasıl çabaladım sana anlatamam; çünkü geldiğinde çay tabağından yem yiyebiliyordu sadece, yavruydu.

Büyüttüm, konuşurdu, öperdi, omzumda gezerdi.
Kafesinin kapağı hep açık olurdu, uyuyacağında, yemini yiyeceğinde filan girerdi ancak.
Gün aşırı ev süpürürdüm sıpanın yüzünden ama onun şen şakraklığı için değerdi.
Vs vs...

Neyse, bir gün annemlerin yayla evinde kalmaya gittik, benim miniği de götürdüm tabi.
Orada da kafese kapatmadım, marul elimizde oynuyorduk.
Balkon kapısının yakınındaydım, tam orada omzumdayken yabani bir kuş kaptı.
Ardından sadece bakakaldım.

Günlerce aklıma her geldiğinde ağladım, benim yüzümden oldu, kafesten çıkarmamalıydım dedim.
Yaşamak kadar ölmek de hayatın bir parçası ne yapalım? Dile kolay ama kabulleniliyor bir şekilde.

Kuşlar cok güzel benimde vardı. 2. Bir kuşum daha olmadı. Gercekten hastalandıklarinda çare bulmak cok daha zor oluyor bircok hekim kuşlardan anlamıyor. O topa bidahada girmem. Unutulmuyorlar, resimleri duruyordu defterimin arasinda hala saklıyorum. :) Simdi bir kedicigim, tüyü kadar ömrü olsun...

Ayy bu çok acı.. Çok üzüldüm

Ben de benim yüzümden öldü diyorum. Sebebini bilmesem de.

Çok savunmasız olduklarından, hastalığa, dışarıya karşı yeterince önlem almadığımızı düşünüyoruz sanırım gittiklerinde.

Bebeğim Mutlu büyüsün, uzun yaşasın umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…