Dostunuz Öldüğünde :(

bence çok iyi yapmışsınız yeni kuş alarak..bizde kedi olmasaydı mutlaka ertesi gün gider alırdım aynısından bitane daha..hatta eşimle çok düşündük alsak mı diye..çünkü o ilk günler çok zor geldi alışmak..mutfakta dururdu kafesi..mutfağa giremedim kaç gün boyunca..geçmiyor ama alışıyor insan..

Amin :))

Kuşlardan anlayan vet çok özel ve her yerde Yok maalesef. Nette kuş yetiştiricilerin taktikleri daha faydalı bazen.

Kediciğe biZden çok selam :)

bende kendimi suçluyorum..acaba üşüttü mü daha dikkatli olsaydım diye..birde mantar olmuştu kuzum krem sürdük iki gün..üçüncü gün hastalandı..hep orda aklım..kremden mi oldu diye..unutmaya başlamıştım ama yeniden hatırladım bu konuyu okuyunca..

Konu tam benim için açılmış gibi, tesadüfe bak. Daha 1 saat önce muhabbet kuşlarımdan bitine ötenazi yaptırmak zorunda kaldım, veterinerden yeni geldim. Canlısını götürüp ölüsünü getirmek çok değişik, acı bir duygu. Benim kuşlarım yabaniydi, öyle arkadaş gibi değildik ama 7 yıldır bizleydi. Diğer kuş hala diğerini arıyor, ben o veterinerdeki konuşmalarımı, doktorun söylediklerini, ötenazi kararımı düşünüp duruyorum. Alıp götürmeden önce canlı haline son bakışım, onun korkak bakışları... 7 yıllık anıları aklıma geliyor. Pöff kafam çorba oldu bugün. Çok duygusalım. Bir an önce bugün geçip gitsin istiyorum.

Ben yalnız yaşıyorum, 3 ay önce annemi kaybettim ardından ruh sağlımı. Psikiyatr ve psikologla tedaviye başladık, fakat beni hayata döndüren kuşumdu.
Onun için erkenden kalkıp yemini tazeliyordum, kafesi temizliyordum. Sabah 5 gibi onunla beraber uyanıp, yalnız hissetmesin diye sohbet ediyordum

Yeni bebekle de aynı rutin devam ediyor. Ama giden içimde kocaman bir yara

Sizi yeniden üzmek istemem, fakat aklınızda olsun
Mantar için krem değil elma sirkesi tedavi eder.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim :)

Ay
Neden öyle oldu?
7 yıl bir de..

Rahmetlinin gagası kanamıştı bir gece, sabaha kadar bekledik veterinerde kanama dursun diye.

O nasıl zorlu bekleyişti, nasıl sıkıntılıydı

başınız sağolsun çok üzüldüm anneniz için..yeni minnağınızla çok güzel günleriniz olur inşallah..benim ilk kuşum 10 yıl kadar yaşamıştı.hiç kediniz oldu mu bilmem..ama kediyle yaşamak ta mükemmel bir duygu..tavsiye ederim..

Ay
Neden öyle oldu?
7 yıl bir de..

Rahmetlinin gagası kanamıştı bir gece, sabaha kadar bekledik veterinerde kanama dursun diye.

O nasıl zorlu bekleyişti, nasıl sıkıntılıydı

Kocaman bir tümör oluşmuş vücudunda. Poposuna doğru büyük misket gibi şişiklik oluştu. Biz hamile sandık da götürdük. Meğersem çok ilerlemiş bir tümörmüş. Başka seçenek kalmamıştı.

Kuşa bile vıyk diyen ev sahibim var
Fakat istiyorum kedimiz de olsun yanımızda

Çok teşekkür ederim

Minicik bedeninde tümör mü olurmuş ya

Kıyamam, masumum benim.

Acısını çekmedi en azından.

Hakikaten çor zor bu durum, sabır dilerim size.

Kafes boş kalmasın bence

Ben hiç evimde hayvan beslemedim. Çok merak ediyorum nasıl bi his? bağlanıyor musunuz nasıl bi duygudur çocuğumuza bakmak gibi mi?

Ben hiç evimde hayvan beslemedim. Çok merak ediyorum nasıl bi his? bağlanıyor musunuz nasıl bi duygudur çocuğumuza bakmak gibi mi?
Ben 6 tane hamster besledim

Sonra yazdığım gibi evcillere gönüllü baktım

Ve kuşum, kuşlarım.

Evladım Yok, ama olsaydı en onun kadar bağlanırdım.

Onların sadakati, Naz'ı, oyunları, hastalıkları, dostlukları bambaşka...

Tüm hayvanlar, doğmamış insan evladı kadar masum bence :)

Maşallah bana da bigun bakmak kısmet olur insallah

Benim de küçükken vardı çok güzel bir muhabbet kuşum.
11 sene yaşadı. Sonra ev taşırken o sıra pek ilgilenemedik diye intihar etti.
Bir gün okuldan geldim ki annem kafesi kapının önüne koymuş. 1 ay ağlamıştım.

Yerine de kimseyi koyamadik.
İnsanin evinde minik bir can olması çok güzel.

Hic kendinizi kötü hissetmeyin :) yeni bebek annesine kavuşmuş ona iyi bakın.

Çok teşekkür ederim :)
Halinden pek memnun şu an küçük bey :)

Başınız sağolsun.
Kuşlar hastalıklarının ciddiyetini belli etmiyor. Ciddi belirti verdiklerinde ise çok geç oluyor. Bu konuda acı tecrübelerim oldu.
Bizim muhabbet kuşumuz çok öter. O kadar öter ki her gün kavga ederiz. Kılların ağardı yaşlandın hala bık bık konuşuyorsun diye. Yeni yıldan önce o gün o kadar da ötmediğini fark ettim. Arada da hafiften kabarmaya başlamıştı ki uyurken dahi tüylerini kabartmaz. Hemen tarttım 5 gram zayıflamış, kesin hasta. Hemen elle besleyerek protein takviyesine ve antibiyotiğe başladık da zor toparladı.
8 tane kuşum var. Aynı acıyı 8 kere yaşayacağım maalesef

mavi kuşları özellikle çok severim :)
benim pamuk yaşarken bir tane yeşil ufak bir minnak yakalamıştım. Yanına koymustum ama anlaşamadılar :) pamuk küstü. Diğerini evde bile istemedi mecbur gönderdik. Ben de o zaman çok vicdan yapmıştım.

Keyfi yerindeyse ala.
Tenis topunu çok severdi benim oğlan. Tekini paylaşamadık babam da bana bir adet daha almıştı :) anılarımı hatirladim.
Çok konuştum kusura bakmayın.

ne renk?..uysal diyorsunuz ya mavi diye düşündüm..yeşil ırk biraz agrasif oluyor..bolca konuşun o da öğrensin konuşmayı..benim oğlum beş altı tane cümle söylüyordu..bazen dalınca eşim konuşuyor sanıyordum o kadar taklit ediyordu eşimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…