- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi guneykarimkure
-
Teşekkür ederim. Ben de size sabır diliyorum.Minicik bedeninde tümör mü olurmuş ya
Kıyamam, masumum benim.
Acısını çekmedi en azından.
Hakikaten çor zor bu durum, sabır dilerim size.
Kafes boş kalmasın bence
Doğanın kanunu her canlı ölür.Başınız sağolsun.
Kuşlar hastalıklarının ciddiyetini belli etmiyor. Ciddi belirti verdiklerinde ise çok geç oluyor. Bu konuda acı tecrübelerim oldu.
Bizim muhabbet kuşumuz çok öter. O kadar öter ki her gün kavga ederiz. Kılların ağardı yaşlandın hala bık bık konuşuyorsun diye. Yeni yıldan önce o gün o kadar da ötmediğini fark ettim. Arada da hafiften kabarmaya başlamıştı ki uyurken dahi tüylerini kabartmaz. Hemen tarttım 5 gram zayıflamış, kesin hasta. Hemen elle besleyerek protein takviyesine ve antibiyotiğe başladık da zor toparladı.
8 tane kuşum var. Aynı acıyı 8 kere yaşayacağım maalesef
Size özelden fotoğraf göndereyimne renk?..uysal diyorsunuz ya mavi diye düşündüm..yeşil ırk biraz agrasif oluyor..bolca konuşun o da öğrensin konuşmayı..benim oğlum beş altı tane cümle söylüyordu..bazen dalınca eşim konuşuyor sanıyordum o kadar taklit ediyordu eşimi..
hatırlar mısınız bilmem geçenlerde bende konu açmıştım kuşum hasta diye..tarif vermiştiniz..denedim ama olmadı gitti kuzum..çok sevindim sizin kuşumuzun düzelmesine..keşke benimkide bu kadar şanslı olsaydı..Başınız sağolsun.
Kuşlar hastalıklarının ciddiyetini belli etmiyor. Ciddi belirti verdiklerinde ise çok geç oluyor. Bu konuda acı tecrübelerim oldu.
Bizim muhabbet kuşumuz çok öter. O kadar öter ki her gün kavga ederiz. Kılların ağardı yaşlandın hala bık bık konuşuyorsun diye. Yeni yıldan önce o gün o kadar da ötmediğini fark ettim. Arada da hafiften kabarmaya başlamıştı ki uyurken dahi tüylerini kabartmaz. Hemen tarttım 5 gram zayıflamış, kesin hasta. Hemen elle besleyerek protein takviyesine ve antibiyotiğe başladık da zor toparladı.
8 tane kuşum var. Aynı acıyı 8 kere yaşayacağım maalesef
Size de fotoğraf göndereyimmavi kuşları özellikle çok severim :)
benim pamuk yaşarken bir tane yeşil ufak bir minnak yakalamıştım. Yanına koymustum ama anlaşamadılar :) pamuk küstü. Diğerini evde bile istemedi mecbur gönderdik. Ben de o zaman çok vicdan yapmıştım.
Keyfi yerindeyse ala.
Tenis topunu çok severdi benim oğlan. Tekini paylaşamadık babam da bana bir adet daha almıştı :) anılarımı hatirladim.
Çok konuştum kusura bakmayın.
Ama kafesi boş kalmasın, yaşı geldiğinde elden çıkarıp ölüme bırakıyorlar onları üreticiler.Dostunu kaybetmeyi en iyi ben bilirimiki ay oldu kızımı kaybedeli hala alisabilmis değilim tüyleri bi kavanozdan her gece gider öper ağlarım daha alışamadım ben onun yerine nasıl başkasıni alırim bilmiyorum
tabi ki bildiğim bir şey olursa...Doğanın kanunu her canlı ölür.
Ben ölene kadar, elimden geldiğince dostlarımızın hayatlarını iyi yönde değiştirmeye çabalayacağım.
Çok geçmiş olsun.
Bir de, kuşumla ilgili konuda size danışabilir miyim?
evet hatırlıyorum ama dediğim gibi genelde çok geç farkediliyor. Yemeden içmeden kesilmişse hele kafes tabanına inmişse çok zor kurtarmak. Bizimki ötüyor ve yiyordu buna rağmen elle zorla besledik ama 2 gün zayıflamaya devam etti. Sonradan toparlamaya başladı.hatırlar mısınız bilmem geçenlerde bende konu açmıştım kuşum hasta diye..tarif vermiştiniz..denedim ama olmadı gitti kuzum..çok sevindim sizin kuşumuzun düzelmesine..keşke benimkide bu kadar şanslı olsaydı..
Ama kafesi boş kalmasın, yaşı geldiğinde elden çıkarıp ölüme bırakıyorlar onları üreticiler.
Hayatını güzelleştirin birinin
Biz onları seçmiyoruz kitabi ki bildiğim bir şey olursa...
evet hatırlıyorum ama dediğim gibi genelde çok geç farkediliyor. Yemeden içmeden kesilmişse hele kafes tabanına inmişse çok zor kurtarmak. Bizimki ötüyor ve yiyordu buna rağmen elle zorla besledik ama 2 gün zayıflamaya devam etti. Sonradan toparlamaya başladı.
Her canlının bir ömrü var bazen ne yapsak da olmuyor. Önemli olan geçirdikleri zamanı nasıl yaşadıkları.
sana ben geldim, sen seçmeden beni.
şimdi soruyorum sana, sonuna kadar bakacak mısın bana?
yaşamım biraz kısa olabilir, belki beş on yıl ya da.
ya ben arzuladığın dost olmadığımda, hayal kırıklığına uğradığında,
sevecek misin ondan sonra da?
şirinim biliyorum, güzellikler getireceğim yüreğine,
ama bana şefkat gösterecek misin tüm zor günlerde?
üzüntülerim beni sürüklediğinde ve haykırdığımda zorluklarda,
umutsuzluk kapanları kurulduğunda,
hala rüyanda canlanan dostun olacak mıyım?
ve hala sevgi dolu bakacak mısın bana ve acılarımda yardım edecek misin?
seni yeniden güldürünceye, stresim geçinceye kadar yanımda kalacak mısın?
hastalıklarımda yoluna git deyip başından mı savacaksın?
sonra da bugün nasıl ıztırap çektiğini anlatıp,
benim kötü olduğumu, sana yakınlaşmadığımı söyleyip yasımı mı tutacaksın?
ne yapacağını söyleyemem, karşı da koyamam, hayatım ellerinde,
ama minicik birşey sorabilirim, anlayabilir misin beni lütfen?
üzerime titremene rağmen tüylerimi yolduğumda, tüm olumsuzluklar beni sardığında,
hala güzel olduğumu düşünür ve gurur duyar mısın varlığımla?
tüm bunları verebilecek misin ve karşılıksız sevebilecek misin beni?
son yolculuğum gelip çattığında huzur duymam için izin verebilecek misin bana?
zamanımızın dolduğunu gördüğünde ve gitmem gerektiğinde,
beni o çaresizliğimde ve son anlarımda lütfen tutar mısın avuçlarında?
bu küçük şeyleri yapabilirsen, tüm emeklerinin boşa gittiğini düşünmezsen,
kederlerine, umutsuzluklarına rağmen verdiğin coşku dolu sevgiden pişmanlık duymazsan,
tüm yaşamım boyunca dünyadaki meleğim olabilirsen,
şimdi ve sonsuza dek, ben de senin meleğin olacağım.
Eviniz müsaitse, neden olmasın :)Bnmki kediydi yerine başkasına koyamamki
Eviniz müsaitse, neden olmasın :)
Jako hayalim, bir kaç ay içinde alacağım onu da evimize arkadaş.afrika griniz mi oldubasiniz sagolsun...bizim de bir tane var esimle ve ailenin bir uyesi..tatile gitmeden birakmam gerekmisti ve alissin diye 1 gun once goturmustuk ev bombos kalmisti ogun ailemden sonra en sevdigim canli o ve sizi cok iyi anlarim,en azindan kotu insanlarin elinde degildi,sizle yasadi,oyle teselli etmeye calisin kendinizi,yeni gelen papagan icin eskisine karsi vicdan azabi cekmeyin,yeni bir tanesine daha guzel bir yuva kazandirdiniz,petshopdan kurtuldu en azindan(her ne kadar petshoplardan alinmayip,sahiplendirilmesi gerektigini dusunsem de)...afrika grileri suru hayvanlari oldugu icin hastaliklarini gizlerlermis son ana kadar,farkli bir sey hissetmis miydiniz?neyle besleniyordu?davranislari nasildi?aspergillus olabilir mi?
Değil miOyyyyyy en zoru((
Kedim öldüğünde 2 ay ağladım...tutamadım kendimi...yemeden içmeden kesildim...evin heryerinde onun hatırası
Asla yerini tutmaz ama yine bi kedim olsun dedim...bi sokak canını sahiplendim yine..ilk günler alışamadım hep önceki bebeğimi özledim...o olsaydı böyle yerdi,o olsaydı şöyle bakardı diye
Şimdi kuzum,aşkım,bebeğim yanımda uyuyor..daha doğrusu ameliyat sonrası narkozdan ayılmaya çalışıyor...ben de ona kıyafet dikiyorum...o aptal yakalığı söktüm attım.. bu gece uyumayı düşünmüyorum...
Demem o ki,ilk göz ağrısı asla unutulmaz ama son kestinin tadı da bi başka
Teşekkür ederiz, :)Kedilerle büyüdüm ben ayak ucumda koynumda yatarlardi dogum yapar bebekleri olurdu lohusa gibi bakardik onlara
Bir kedimiz kaybolmustu ismi kül duman :) acısı hala icimde yıllar oldu inan sokakta o renk kedi gordugumde acaba diyorum
Annem babam hayvanları cok severdi mustakildi evimiz kedi köpek kuş tavuk ne arasan vardı
Ilk ogrendigim sevgi hayvan sevgisiydi.ozamanda aklim almazdi hala aklim almaz neden sevilmez hayvanlar neden anneler cocuklarina el surdurmez.
Evimizde kedi var diye gelmeyen,yemeklerimizi yemeyenler vardı
Acını oyle icten anlıyorumki sabir diliyorum sana ve seni kutluyorum bu kadar sevgisiz dunyada o masum canlilara bakip korudugun icin
hayalinizi gerceklestirirsiniz umarim,gercekten afrika grileri cok ozel canlilar.sicagi sevdikleri dogru ama ahsap kafes dogru bir bilgi degil.zehirli olmayan bir metalden ve yuvarlak olmayan,yeteri kadar buyuk ve evde dogru konumlandirilmis bir kafes onlar icin iyidir,ve afrika grileri inanilmaz derecede kemirgendir,bindikleri dali,ahsabi,kabloyu,perdeyi,herseyi kemirirler,ahsap kafese ne yapacaklarini tahmin bile edemiyorum:)Jako hayalim, bir kaç ay içinde alacağım onu da evimize arkadaş.
Muhabbet kuşum öldü
Papağan zaten muhabbet kuşu da. Refleksleri, geri dönüşleri, hisleri aynı.
Jako sıcağı çok sever, ama kafesinin Demir olması, onu huzursuz eder. Ahşap kullanılmalı.
Aşırı duygusal hayvan, en az muhabbet kuşu kadar.
İlgiyi de, ilgisizliğe de çok iyi idrak eder.
Her ne kadar gösterişli görünse de, narin kuş o da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?