Dostunuz Öldüğünde :(

Başın sağolsun guneykarimkure
Alışmak zorunda kalıyorsun mecburiyetten. Ben neredeyse kundakta bebekkenden beri evciller arasındayım, çocukluğumda kedi köpek, evlendikten sonra da kuş, kirpi, kedi, köpek eksik olmadı bahçemizden, evimizde baktıklarımızda vardı, yıllar içerisinde çoğunu kaybettim maalesef ve her birini anarken gözlerim dolar, hepsinde sarsıldım ama 2,5 -3 sene evvel yaşadığım üzüntü belki de çok daha taze olduğundan daha bir hafızama kazındı, yeni doğmuş göbeği dahi düşmemiş bir öksüz kedi yavrusuydu, 25 gün evde biberonla besledim, koynumda yatırdım, ellerimle minder diktim ona ve maalesef anne sütü alamadığı için oluşan bir komplikasyon sonucu kaybettim ağlayarak gömdük, bir ay gözyaşım kurumadı, onun ölümünden aşırı etkilendim çünkü bebeğim daha doğuştan talihsizdi, anne doğumda ölmüş, birileri de anneyle bebeklerini çöp konteynerine atmış, diğerlerini bulamadım çocuklar alıp götürdü denildi, bende çöpte annesinin dibinde kalan bu bebeciği alıp geldim eşimle, yaşatamadık

Bu olay sonrası aslında bir daha bu kadar bağlanmak istemiyorum dedim ama bebeciğimin vefatından 8 ay sonra bir cimcime çıktı karşımıza, kader mi nedir yolda tamda bizim önümüze fırladı yaramaz köpecik, son 2 yıldır birlikteyiz yaramaz kızımızla, bazen onu kaybettiğime dair kabuslar görüp ağlayarak uyanıyorum, kayıplar çok etkiliyor bizleri maalesef

Teşekkür ederiz, :)

Mahçup oldum.

Evimde evcilim var diye gelmek istemeyenle dışarda görüşürüm.

Ay sok şunu kafesine diye yırtınsınlar oluyor

bir insan 500 hayvana bile bedel değil bazı yerlerde
Evimde kedi var diye gelmeyenle dışarda bile görüşmem

Ağlattı konun beni
Benimde muhabbet kuşlarım var iki tane .
Önce erkek olanı almıştık ama bi kaç ay içinde hastalandı . Hemen veterinere götürdük ilaç verdi ama faydası olmadı . O günlerde o kadar çok ağladım ki . Sonra en son çare kuş satan bi tanıdığımız var ona götürdük . Eş istiyor dedi .
O zaman dişi olanı aldık .
Maşallah nerdeyse 1 yıl olacak çok iyiler .
Ama bazen aklıma geliyor , ömürleri çok kısa ya bişey olursa ne yaparım ben diye

Bu konularda aglayacak gıbı oluyorum
Mamuğuma birsey olursa dıye dusununce bıle kotu oluyorum

Hiç bı zararı olmayan bıze muhtac canlılar

Bana gecmiste anneannem cok tatli bi koy civcivi hediye etmisti..annesi istememis..neyse onu aldim..nereye gitsem yanimda acayip tatli bisey...bilgisayar klavyesinde yazi yazarken hangi parmagimi hareket ettirsem onu gagaliyordu..bi gun evde misafir var..bende ortalikta dolasmasin diye kutusuna koymustum..misafir cocuklarindan birisi cikartmis kutusundan..bende bilmedigim icin rahat yuruyorum evde..sesime gelmis..onu gormeden ezdim ..yaa varya hayatimda hic bu kadar aglamamistim..o kadar cok agladim ki misafirler bana delirmisim gibi baktilar...hayvan sevgisi bambaska bisey..bi daha hic hayvan besleyemedim..cunku gercekten acisina dayanamiyormusum..seni cok iyi anliyorum o yuzden..

Bu nasil bir mesajjj...
Kedimle zor zamanlar geciriyoruz Araligin ilk gununden beri ya hastanede ya veteriner klinigindeyiz. Serumlar, igneler...
Cok etkiledi beni bu yazi..soylenebilecek her sey soylenmis... Allah herkese yasatsin yuregini bir hayvana acmanin verdigi hazzi...

Çiko muhabbet kuşum avcumda can verdi saat 20.00 den 07.45 e kadar hıçkıra hıÇıra avcumda tuttum ayılır diye son nefesinde o beni istedi bağırdı teşekkür ettim herşey için ona af diledim ondan hatalarım için zor ya 2-3hafta önce de tipiş kuşu kaybettim sıcakta adıyamanda çok bunalıma girdi Çanakkale'ye serin yere götürcem diye söz verdim kardeşime neyse hava alanında kuşu kaçırdı güvenlikci ben çok bağırdım ağladım ama uçağa bindim sonra bır telefon gelin kuşu alın diye acıkınca insan bulmuş veterinerine teslim edin dedim ama 2 hafta sonra ölmüş ayağı incinmişti avcumda uyuttum gece sıcakta kucağıma kafesi alıp balkonda bekledim kuşlar zarar vermesin diye her öğle arası yemini doğru yesin diye eve geldim gittim ama veda bile edemedim

Jakomuz da çoktan geldi
:)

Rahmetliyi unutamadım

Ama Yen'i canlar

Hayatımı doldurdu

Petshop köşesinde sürünmekten kurtardım

1 muhabbet kuşunu

Benim de bir kizim var,mavi-sari renklerinde masum bir bebegim var .Cok seviyorum onu..
"Masuum bebegiimmm" diye seslendigimde heyecanli heyecanli salliyor kafasini askim benim..
Erkek ve yavru diye almistim ama disiymis.olsun cok seviyorum onu..tek kaliyorum ben ,bana arkadas olsun diye erkek arkadasimla almistik.ikimizin kizi o.
Telefonda konusurken bize eslik ediyor bagiriyor canim benim..
Baska biri oldugunda yanimda isiriyor surekli.beni de isiriyor baskasi varken ama ben kizamam ki ona o benim bebegimm..kizim...onsuz naparim ben bir an bile dusunmek istemiyorum..hayvanlari sevmeyen insanlari anlamak imkansiz..kus icin uzulur mu diyenler var.kus,kedi ,kopek ne olursa olsun onlari sevgiyi anliyor ve karsilik beklemeden seviyor bizi..
Bu nemli sicaklarda ,magazalarin yada atmlerin onunde serinlemeye calisan kopekler de yuregimi burkuyor..ama Allahtan onlara su veren,sevgi gosteren duyarli insanlar da var..
Canim boncukum benim...
Seni cok seviyorum askim
İns kizima cok gzuell bakabiliyorumdur.
İsirsin varsin onemli degil,
Yeter ki saglikli olsun ,mutlu mutlu ucsun guzel kizim

Benim miniğim (muhabbet kuşum) de ansızın hastalanıp öldü bir süre önce ne olduğunu anlamadan birden ağırlaştı durumu, son yarım saatinde görme yetisini de kaybetti. Veterinere götürecek zaman bile yoktu, ilaç verdim sanırım hiç faydası olmadı çünkü nesi var bilmiyordum ki ona göre davranayım... Avucuma aldım, dua ettim, ağladım "beni bırakma, sen tek dostumsun, nolur gitme" dedim. Ama artık gidecekti biliyordum "nolur benden öbür dünyada davacı olma" dedim çünkü ben onu eşsiz bıraktım, kendi bencilliğime alet ettim sırf bana daha çok alışsın diye. Oysa öyle arkadaş canlısıydı ki, balıklarımla bile konuşmaya çalışıyordu, hep bir eş istiyordu. Çok büyük vicdan azabı duydum. Derken birden canlanıp avucumdan fırlayıverdi uçarak ve koltuğun üzerine düşüp oracıkta ölüverdi hiç debelenmeden. Artık asla tek kuş almam, aslında kuş değil hiç bir canlı tek olmamalı, çok üzülüyorum hala çok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…