• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme !

Merhabalar.biraz abes kaçıcak ama dövme yaptırmak istiyorum,bunun dışında namaz kıldığım için ve dinime bağlılığım olduğu için,yani bu konu aslında saçma din insanın içinde yaşaması gereken bir şey manevi,ama annem ılımlı bakmıyo.ben 10yıldır bi kolu olmayan kedimin dövmesini küçük bi şekilde bileğime yaptırmak istiyorum.fikirleriniz neler?

Ben enseme oğlumun adını yazdırdım. Fusul abdestın varken yaptırabılırsın ben çok araştırdım. Namaz kılmıyorum ama dinen haram olanı yapacak kadar da dinsiz değilim elhamdülillah. Çok şükür Rabbime ve ve Peygamber efendimiz'e inancımız şükrümüz tam. Eğer ki içinde şüphe kalacaksa kesinlikle yaptırma derim o şüphe seni yer bitirir,

iPad- bir çaresi bulunur çıkmazların, bir uyuyup uyanalım...

Dinen caiz değil diyenlerin eminim saçlarında boyası ve tırnağında ojesı vardır o da caiz değil.

canım dövmeyi hiç tavsiye etmiyorum. en yakın arkadaşımda var. şimdi sildirmek için uğraşıyor. ve sildirmek dövmeden daha zor, uzun ve de pahalı bir işlem. en sevdiğin şekli bile yaptırsan, yıllar geçince ve sürekli görmekten bıkacaksın, üstelik zevkin de değişecek. çok iyi düşün derim.

10341559_784447004933872_7073896400295926759_n.jpg

Dinen caiz değil diyenlerin eminim saçlarında boyası ve tırnağında ojesı vardır o da caiz değil.

Güvenilir bir hoca bu şekilde fetva vermiş:
"Vücuda dövme yaptırmayı, abdest ve gusülden ötürü yasak sayma yerine, Allah’ın yarattığı bedenimizde kalıcı bir değişiklik yapmanın caiz olmadığını bilmemiz gerekiyor. Dövmenin yasak olması da bundan dolayıdır. Bedene kalıcı değişiklik ancak, tıbbî bir nedenle olabilir."

Saç boyamak, oje yakmak kalıcı değişiklikler değil.

Bilmiyorum dövme günah mı değil mi?
Bende çok araştırdım.
Net bir şey bulamadım.
Bir arkadaşım var. İbadetini yerine getiren bu konuda bilgili.
Bana 'içinde şüphe varsa yaptırma' demişti.
Hem içimdeki şüpheden hem babam böyle bir şey görse cinnet getirebileceğinden vazgeçtim.:9::9::9::9:
İleride tekrar gündemime gelebilir.
Neyse eğer olayın dini boyutunu düşünüyorsan aynı şeyi bende diyeyim sana
'içinde şüphe varsa yaptırma'
Yok benim içimde şüphe yok dersen ve bu bir günahsa..
Benim bildiğim rabbimin merhameti boldur.
Ona şirk koşmak dışında her günahın affı vardır.
Bu da şirke girmiyorsa sıkıntı yok derim.
Anne kısmına gelince ikna edip gönlünü alabiliyorsan ne ala.
Ama bi dövme için anne kalbini kırmak daha doğrusu anne kalbini kırmak eminim dövmenin günahından daha çoktur.

Güvenilir bir hoca bu şekilde fetva vermiş:
"Vücuda dövme yaptırmayı, abdest ve gusülden ötürü yasak sayma yerine, Allah’ın yarattığı bedenimizde kalıcı bir değişiklik yapmanın caiz olmadığını bilmemiz gerekiyor. Dövmenin yasak olması da bundan dolayıdır. Bedene kalıcı değişiklik ancak, tıbbî bir nedenle olabilir."

Saç boyamak, oje yakmak kalıcı değişiklikler değil.

Ben nihat hicayi çok severim ve dinlrrim dediğim gibi kafada soru işareti.ile olmaz yaptirma o zmn bnm içim rahat bir evladim olsun altına da onu yazdircam.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

dinde dövmenin bir günahı yoktur nihat hatipoğlunda gördüm abdest almaya engel değil derinin yüzeyinde çünkü asıl oje ve saç boysı olduğu zaman engel oluyomuş dövmeyi isteyen yaptırabilir nihat hatipoğluda böyle söyledi yani çünkü abdest almaya engel değil

saç boyasıda caiz değil ona bakılırsa öyle duydum ama oje kesinlikle caiz değildir çünkü tırnak hava almıyor ama dövmede deri havalıyor o yüzden engel değil nihat hatipoğlu öyle olduğunu abdest almaya engel olmadığı ve bir günahı olmadığını söylemişti

Ben nihat hicayi çok severim ve dinlrrim dediğim gibi kafada soru işareti.ile olmaz yaptirma o zmn bnm içim rahat bir evladim olsun altına da onu yazdircam.

aman naptınız siz Nihat Hatipoğlu bir günahı olmaz demedi. açın videosunu bir daha izleyin namaza ve abdeste engel değil dedi. ama dinen sakıncasından da bahsetti. siz yanlış bilgi verirseniz kırmızıladığım yerle ilgili dikkate alan olabilir...

Ben de dövme çok seviyorum ama vücuduna iz yapanları peygamberimiz lanetlemiş diye bir bilgim oldğu için yaptıramıyorum,içim rahat olmaz yani. yoksa çok seviyorum

Nihat hoca ( O da işin ehli duruyor)değil Nureddin Yıldız hoca. Fetva meclisine sorulmuş, çeşitli dövme ile ilgili sorular. Birine de şöyle cevap vermiş.
"Bir kere dövme yaptırmanın caiz olmadığını biliniz. Hem bize ait bir uygulama değil hem de onurlu bir davranış değil. Ama daha önce dövme yaptırdı iseniz yapacak bir şeyiniz yoktur. İstiğfar edin. Yenisini yaptırmayın.
Bedenlerimizi bizim malımız gibi kullanma hakkımız yoktur. Bedenlerimiz bize Allah’tan emanettir. Hesabı sorulmayacak bir emanet de yoktur. Bari bu tür günahlarımız olmadan Rabbimize gidelim. Daha çok gayret ederek, nefse uymamak için sabrederek bu çetin yolu aşacağız biiznillah. Allah’a emanet olunuz."
Başka bir soruya da
"Abdestten önce, insanın bedenine kalıcı bir değişiklik yaptırması haramdır. Önce bu nedenle dövmenin sakıncalı olduğunu bilmeliyiz. Abdest ise dövmenin durumuna göre ikinci bir etkendir. Bir de böyle bir işin Müslümanlara ait bir uygulama olmadığını da bilmemiz gerekir."
Lütfen yanlış anlamayın, bu sitede bir çok kişi herkesin doğrusu vardır deyip duruyor. Dinin kuralları bellidir. Kişiden kişiye değişmez haramlar, helaller. Haram bir iş yapan günahkar olduğunu bilmeli. İnançlı değilse, müslüman değilse, karışamayız. Ama müslümanım diyorsa uyarmak zorundayız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım inancın yaratıcıyla senin aranda. Dövme geçmişten gelen bir sanattır. Ben öyle görüyorum. Benimde dövmelerim var. Yaptırmaya da devam edeceğimi düşünüyorum. Ben inanç yönünden sizinle aynı düşünmüyorum. Herkesin kendi düşüncesidir diye düşünüyorum. Ayrıca dövme araplardan gelme bir sanattır. Senin için önemi olmayan bir şeyi dövme yaptırırsan sıkılırsın fakat bu senin için önemli.

Benimde kardeşlerim ve iki kuzenim yaptırdı dövme bende çok özendim yaptırmaya biraz araştırdım hatta diyanet işlerine sordum. Abdest gibi konularda sakınca olmuyormuş yani abdest falan geçiyor ama yinede dövme yaptırmak günahmış maalesef. Hatta Peygamberimizin bu konuda hadisi bile varmış. Hem internette araştırdığım sitelerde hemde diyanet işlerinin gönderdiği mesajda bu hadisi okudum. Hadisi tam hatırlamıyorum ama dövme yaptıranın lanetlendiği yazıyordu. Sende araştırırsan görebilirsin ya da benim gibi diyanet işlerine sorabilirsin. İki üç güne cevap geliyor. Ben yaptırmaktan vazgeçtim. Sende içinden geçen neyse ona göre bir karar verirsin.

Benim de çok yaptırmak istediğim dövmeler var ama sıkılmaktan korktuğum için hiç yaptırasım gelmedi.
Dini açıdan bakarsak da inançlı insanların haramdan veya günahtan kaçınmaması bana çok gülünç geliyor. Bir de kendilerine bakmadan din bekçiliği yapmaları.

aman naptınız siz Nihat Hatipoğlu bir günahı olmaz demedi. açın videosunu bir daha izleyin namaza ve abdeste engel değil dedi. ama dinen sakıncasından da bahsetti. siz yanlış bilgi verirseniz kırmızıladığım yerle ilgili dikkate alan olabilir...

Ben de dövme çok seviyorum ama vücuduna iz yapanları peygamberimiz lanetlemiş diye bir bilgim oldğu için yaptıramıyorum,içim rahat olmaz yani. yoksa çok seviyorum

nihat hatipoğlu bir günah olmaz demedi diyorsunda canım adam her perşembeleri program yapıyo atv de ve kaç yıllık profesor yaşını başını almış bir din adamı hemde geri kafalı değil herşeyi gayet güzel anlatıyo günah olanı olmayanıda açıkça söylüyo ben dövme derinin yüzeyinde ve deri hava alıyo yani deriye su geçiyo engel olmuyo nefes almasına o yüzdne abdest alabilirsin bişeye engel olmaz genelde günah olduğunu söylerler çoğunluk ama bu yanlış bilgi dediğim gibi Nihat hatipoğlu profesor sonuçta profesor olmak okadar kolaydeğil kimbilir kaç sene din üzerinde çalışmıştır yalan söyleyeceğine inanmıyorum

lanetlenmek ne ya zinamı bu lanetlensin insanlar çok önceden dövme suçlulara damga niyetinde yapılırmış o yüzden öyle diyolar ona bakılırsa erkeklerin küpe takmasıda günah diye geçiyo ama Fatih Sultan Mehmetinde kulağında küpe vardı açın bakın herşeye ön yargıyla yaklaşmayın

nihat hatipoğlu bir günah olmaz demedi diyorsunda canım adam her perşembeleri program yapıyo atv de ve kaç yıllık profesor yaşını başını almış bir din adamı hemde geri kafalı değil herşeyi gayet güzel anlatıyo günah olanı olmayanıda açıkça söylüyo ben dövme derinin yüzeyinde ve deri hava alıyo yani deriye su geçiyo engel olmuyo nefes almasına o yüzdne abdest alabilirsin bişeye engel olmaz genelde günah olduğunu söylerler çoğunluk ama bu yanlış bilgi dediğim gibi Nihat hatipoğlu profesor sonuçta profesor olmak okadar kolaydeğil kimbilir kaç sene din üzerinde çalışmıştır yalan söyleyeceğine inanmıyorum

namaza ve abdeste engel değilse dinen zaten sakıncası yoktur bunun başka neye engel olacakki videodakinin söylediğine inanıyosunuz Nihat Hatipoğlunu küçümsüyorsunuz inanmıyosunuz ozaman videodakinede inanmayın yanlış bildi değil din profesorunun dediğini söylüyorum kendimde söylemiyorum

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı

Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. diyo ama bu normal dövme sonuçta işkence yaptırmıyosun kendine eskide olan bu cehalet için yasak denmiş ama aslında yazdıklarımda doğruluk payı var dediğim gibi Nihat Hatipoğluda din addamı kalkıpta kendine işkenceyle bişey yaptırsan günah olur allahın verdiği cana acı çektirmiş olursun onlar farklı bu farklı bir sürü iğneleri batırmayacasın herhalde aletiyle yaptıracaksın işkence değil bu

Son düzenleme:
valla arkadasim az önce nihat hatipoglunu dinledim dövme yaptirmak abdeste namaza gusül abdeste mani degildir ama vucüda böyle zarar vermek hos degil

efendimiz de iyi görmemistir hadisi vardir allahin rahmetinden faydalanamiyacagini söylemistir .
yaptiran yaptirmistir ama yaptirmak isteyenler yaptirmasinlar .
kizkardesim de yaptirmak istiyo ama aynen onada söyleyecem

valla arkadasim az önce nihat hatipoglunu dinledim dövme yaptirmak abdeste namaza gusül abdeste mani degildir ama vucüda böyle zarar vermek hos degil

efendimiz de iyi görmemistir hadisi vardir allahin rahmetinden faydalanamiyacagini söylemistir .
yaptiran yaptirmistir ama yaptirmak isteyenler yaptirmasinlar .
kizkardesim de yaptirmak istiyo ama aynen onada söyleyecem

eziyet değil bu nasıl burnunu deldiriyosun oda iğneyle tabancayla oluyo dövmede aynı o zaman bu tür herşey günah sayılsın kalıcı yüz makyajları var yani yüz tattoları kaşlarını boyatıyorsun oda dövmeden sayılıyo ama birçok insanda var ben şahit oldum oda günah sayılır ozaman

Niye kılıfına uydurmaya çalışılıyor?

Yapan yine yapsın, yapana niye yaptın diyemez kimse, ama dinen caiz değildi, yasaklanmıtır ve peygamberimizin çok net hadisleri vardır konuyla ilgili.

Kılıfına uydurunca kimi kandırıyoruz?
Kendimizi mi, Allah'ı mı?

sağlıklı temiz bir yerde yaptırdıktan sonra bişey olmaz sonuçta sen kan revan içinde bırakmıyosun kendini eziyet değil bu yani herkesin kendi fikridir tabiki eğerki konunun sahibi çok yaptırmak istiyosa ve ailesi olumlu bakmıyosa kınayla yaptırabilir

Son düzenleme:
Back
X