Dowm sendromu riski

AlayciKus1

Özlemin dili olsaydı...
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
849
358
648
Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma

Bizim komşunun çocuğuna 2li 3lu hepsinde hattan amniyosentez de bile özürlü çıktı, herkes aldır dedi, hic iyi konuşan dr yoktu, kadın olsun dogurucam dedi ve kız baya baya zeki bizi parmağında oynatır, maşallah çok akilli çıktı :) Allah a sığın, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, muhteşem bi duygu ha bide çok yorucu :)

amniyosentezde kromozom anomalisi tanısı konur ve kesindir.
orda çıktı deyip de değişmez yani.
sizin komşu bişeyleri yanlış anlamıştır.

Canım maddi durumun uygunsa harmony test var.kan alıp yurtdışına yolluyorlar.amniyo riskli.ama bundan önce şunı kendinize sormalısınız,downlu olsa aldırcakmısınız?benim ikili ve dörtlü normal çıktı ama doktor %100 normal bebek olur diyemeyiz ,en iyi doktor bile bu testler ve ultrasonla anca %90bebeğin sağlıklı olacağını söyleyebilir dedi.kısaca bu ihtimal çocuk doğana kadar herkeste var.teyzemin 2li 3lü riskli ve kafa ölçüsü yüksek çıktı.doktorlar aldır dediler.amniyo yapıldı.sonuç temiz.çocuk şimdi 2 yaşında zehir gibi :) hiç bişey çıkmaz ama annelik işte ben nelere nelere takıyorum bi bilsen.

Ben 2 li 3 lü testleri yaptırmamıştım sadece ayrıntılı utrasona gırdım ve bebegımın dunyada ender gorulen sakrokoksigeal teratom adında bır hastalıgının oldugunu ogrendım. amnıyosentez yapılacagını soyledı doktorum kabul etmedım sebebı ıse dusuk rıskı olmasıydı ve ben hıcbır sekılde aldırmayı dusunmedıgım ıcın reddettım. gebelıgım boyunca bebegım ıle beraber tumor tasıdım ve bebegım tumor ıle dogdu yasaması ımkansızdı keza benım de oyle ama umudumu yıtırmedım dualarımı eksık etmedım sen de oyle yap bol dua et emın ol kı karsılıgını bulursun

amniyosentezde kromozom anomalisi tanısı konur ve kesindir.
orda çıktı deyip de değişmez yani.
sizin komşu bişeyleri yanlış anlamıştır.
Amniyosentez den sonra dr aldırın dedi ama aldırmadı, sonuç gayet sağlıklı bir insan :) hic birşey yüzde yüz değildir.

Amniyosentez den sonra dr aldırın dedi ama aldırmadı, sonuç gayet sağlıklı bir insan :) hic birşey yüzde yüz değildir.
amniyosentez %100 'dür.
kesin sonuç verir.
dediğim gibi ya komşu bir şeyleri yanlış anlamış ya da yanlış anlatmış size.
he amniyosentez de kromozom anomalisi gösterir, kromozom harici anomalileri değil.

Canim simdi nasilsiniz bebeginizle beraber? Merak ettim.

Canim simdi nasilsiniz bebeginizle beraber? Merak ettim.
ahh canım berbat bır gebelık gecırdım dogum yapana kadar her gun hastanedeydım gunduz polıklınık gece acıl.. hastane evım doktorlar aılem olmustu. bebegımın tumoru gun gectıkce buyuyordu ve ben tasıyamıyordum bır sure sonra su gelısı ıle hastaneye kaldırıldım 1 hafta boyunca tedavı gordum dr umut yok dedı kızımı aldırmaz ısem ölecektım ama kabul etmedım kıyamazdım ona. dogum zamanımız geldı sezeryana alındım ve dıkıslerım olması gerektıgınden de buyuk.. bebegım 3 gunluk ıdı amelıyat oldu yasamayacak dedıler ama kızım hayata tutundu. 28 gun cocuk cerrahı yogun bakımında 3 gun servıste kaldı bu sure ıcerısınde hıpotroıdı oldugunu ogrendım.. ılac tedavısı goruyoruz onkolojı bolumu basta olmak uzere bır cok bolumde kontrol altındayız..

yaşınız kaç acaba? geç gebelik mi

amniyosentez %100 'dür.
kesin sonuç verir.
dediğim gibi ya komşu bir şeyleri yanlış anlamış ya da yanlış anlatmış size.
he amniyosentez de kromozom anomalisi gösterir, kromozom harici anomalileri değil.
amniyosentez %100 degildir. cok yakindir. ama tam degildir. yanlis bilinen bir dogru malesef.

Rabbim bu guzel gunlerin hurmetine sifasini verir insallah..
Insallah sabrinizin sonu selamet olur,birlikte nice guzel yillar yasarsiniz beraber..

eski konunu da okudum. cesaretinden tevekkulunden dolayi takdir ediyorum seni. dilerim bebegin sagligin kavusur. ama eminim ki hersey guzel olacak. guclu annelerin guclu kizlari olur.

Amniyosentez yerine harmony testini yaptır bence.Biraz tuzlu ama kandan bakıyorlar yani risksiz.. 2 li 3 lü test normal cıktıysa da zannetmiyorum down olacağını yine de Rabbim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…