- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.864
- 133
- Konu Sahibi AlayciKus1
-
Amniyosentez istemiyorsa prena ya da nifty test vs adı altında anne kanından fetüs DNA'sı elde ederek yapılan bir test var. Biraz pahalı ve amniyo kadar kesin değil ama %98-99 filan.Merhaba.tek tek hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız iÇin. Herşey o kadar üst üste geldi ki düşünmeye vakit bile bulamadık.adanada yaşıyorum eşim askeri personel doğuya tayinimiz çıktı.benim geçen hafta atamam yapılDı. Esimle bir süre ayrı şehirlerde yaşamamız gerek.evi topladık yarın ayrılmamiz gerek.başka bir doktora gidecek vakit bile yok.araya bayram tatili giriyor.eşim illa yaptıralım bu şüphe ile kalan 4 ay geçmez diyor.ola ki down sendromu çıktı.dört ay yine geçmez üzüntü ile.kaldı ki amniyo sentez hiç masum bir işlem değil dedi Dr. sonuç sağlıklı diyelim ya amniyo sentez yaptırıp bebeği kaybedersem, nereden tutsam elimde kalıyor.lütfen dua edin.bu arada gebelik için geç bir yaş mı bilmiyorum ama 34 yaşındayım.9 yaşında bir kızım var.
Coook gecmıs olsun canım demek kı bu ender hastalıga sahıp 2 yavruda bızım yavrularımız..Canım kızımda da solid matür teratom vardı,doğduktan sonra ameliyat oldu.Onkoloji kontrolündeyiz. Durumunuz iyidir inş,şuan nasılsınız?Kuzucum kaç yaşında?
Allahım sizin ve bu durumdaki herkesin yardımcısı olsunCoook gecmıs olsun canım demek kı bu ender hastalıga sahıp 2 yavruda bızım yavrularımız..benım kızım da 3 gunluk ıdı amelıyat oldu şu anda 6 bucuk aylık bızde onkolojı ve bır cok bolumde kontrol altındayız kotu huydu oldugu ıcın tekrardan ureme ve kanserlesme olasılıgı yuksek.. ayrıca hıpotroıdı var onunda ılac tedavısını goruyor. senın kızın nasıl onun yası kac? sen gebelıgınde bılıyor muydun yoksa kotu bır surprız mı oldu?
Amin inşallah.. o kadar berbat bır hastalık kı Allah kımseye vermesınAllahım sizin ve bu durumdaki herkesin yardımcısı olsun
Allah korusun yavrularımızı,çok çok zorCoook gecmıs olsun canım demek kı bu ender hastalıga sahıp 2 yavruda bızım yavrularımız..benım kızım da 3 gunluk ıdı amelıyat oldu şu anda 6 bucuk aylık bızde onkolojı ve bır cok bolumde kontrol altındayız kotu huydu oldugu ıcın tekrardan ureme ve kanserlesme olasılıgı yuksek.. ayrıca hıpotroıdı var onunda ılac tedavısını goruyor. senın kızın nasıl onun yası kac? sen gebelıgınde bılıyor muydun yoksa kotu bır surprız mı oldu?
cook sevındım dılerım bundan sonrası sızın ıcın guzel olur.. :) ınsallah oyle bır durum olmaz kromozom anomalısı var mı dıye genetık bolumune gıttınız mı esınız ıle. eger oyle bır durum varsa dıger gebelıklerde de tekrarlanıyormus. ben henuz yaptırmadım fırsat bulur bulmaz kromozom anomalısı var mı dıye baktıracagım. benım kızımın kuyruk sokunumdan tum popusu kaplayan kocaman bır tumordu benım evladımın agırlıgından buyuktu ben gebelıgımde artık yuruyemıyor nefes alamıyordumAllah korusun yavrularımızı,çok çok zorBizim biraz daha farklı sanırım,karın içindeydi. Hafif şişlik vardı.
Hamileyken şüphelendiler ama tümör var şeklinde kesin tanı koyulmadı,sürekli kontrole götürdük.4 aylıkken yumruk büyüklüğündeydi aldılar.6 aylıkken de karaciğerde kist saptandı,şuan 3 buçuk yaşında.Bir kaç ay önceki kontrolünde tamamen kaybolduğunu söylediler,Allaha o kadar şükrediyorum ki.İnş. siz de çok güzel haberler alırsınız,hepsinden kurtulursunuz.Şuan yine hamileyim,Allah korusun ama yine olursa diye korkmuyor değilim.
Kıyamam ben onacook sevındım dılerım bundan sonrası sızın ıcın guzel olur.. :) ınsallah oyle bır durum olmaz kromozom anomalısı var mı dıye genetık bolumune gıttınız mı esınız ıle. eger oyle bır durum varsa dıger gebelıklerde de tekrarlanıyormus. ben henuz yaptırmadım fırsat bulur bulmaz kromozom anomalısı var mı dıye baktıracagım. benım kızımın kuyruk sokunumdan tum popusu kaplayan kocaman bır tumordu benım evladımın agırlıgından buyuktu ben gebelıgımde artık yuruyemıyor nefes alamıyordum(sakrokoksigeal teratom) gorsellerden bak bundan mıydı sızınkıde dırekt cıkıyor.
Istanbulda yasıyorsan bu konunun uzmanı turkıyenın en ıyı 2 doktorunu bılıyorum ben gıdıyordum maddı durumun ıyı ıse onlardan bırıne gıdebılırsın. amerıkadan buraya gelıyorlar kadın dogum ve perınatolojı doktorlarının hocaları bunlarKıyamam ben onaBöyle değil canım,teratom ama cinsi farklı. Kromozom anomalisini hiç duymadım,bilsem yaptırırdım. Şuan için geç kaldık galiba. Doppleri iyi bir yerde yaptırmak lazım,onda çıkıyor.
Sizi cani gonulden tebrik ediyorum.ne kadar guclu guzel bir annesiniz.Rabbim yar ve yardimciniz olsun bebeginize saglikli uzun omur nasip etsin.simdi o tumoru aldilar mi peki.cook sevındım dılerım bundan sonrası sızın ıcın guzel olur.. :) ınsallah oyle bır durum olmaz kromozom anomalısı var mı dıye genetık bolumune gıttınız mı esınız ıle. eger oyle bır durum varsa dıger gebelıklerde de tekrarlanıyormus. ben henuz yaptırmadım fırsat bulur bulmaz kromozom anomalısı var mı dıye baktıracagım. benım kızımın kuyruk sokunumdan tum popusu kaplayan kocaman bır tumordu benım evladımın agırlıgından buyuktu ben gebelıgımde artık yuruyemıyor nefes alamıyordum(sakrokoksigeal teratom) gorsellerden bak bundan mıydı sızınkıde dırekt cıkıyor.
Coook tesekkur ederım guzel dıleklerınız ıcın.. bebegım 3 gunlukken tumoru aldılar sımdı tedavı goruyor ve kontrol altındaSizi cani gonulden tebrik ediyorum.ne kadar guclu guzel bir annesiniz.Rabbim yar ve yardimciniz olsun bebeginize saglikli uzun omur nasip etsin.simdi o tumoru aldilar mi peki.
Anladim,Rabbim sifasini arttirsin ve daim kilsin insallah mutlu gunlerini gostersin size.butun annelere kimseyi evladiyla sinamasin mevlam.konu sahibine yazacaktom sizede yazmadan gecemedim.konu sahibi arkadasim ins senin icinde hersey guzel okur saglikla dogar saglikla buyur bebegin ins.Coook tesekkur ederım guzel dıleklerınız ıcın.. bebegım 3 gunlukken tumoru aldılar sımdı tedavı goruyor ve kontrol altında
Amin inşallah sizinde her şey gönlünüzce olsun :)Anladim,Rabbim sifasini arttirsin ve daim kilsin insallah mutlu gunlerini gostersin size.butun annelere kimseyi evladiyla sinamasin mevlam.konu sahibine yazacaktom sizede yazmadan gecemedim.konu sahibi arkadasim ins senin icinde hersey guzel okur saglikla dogar saglikla buyur bebegin ins.
İkili,üçlü,dörtlü testler tarama testleridir. Belirli kriterleri baz alarak olasılık verirler,yanılma payları vardır. Amniyosentez kromozom anomali tespiti yapar ve kesin sonuç verir.insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.Bizim komşunun çocuğuna 2li 3lu hepsinde hattan amniyosentez de bile özürlü çıktı, herkes aldır dedi, hic iyi konuşan dr yoktu, kadın olsun dogurucam dedi ve kız baya baya zeki bizi parmağında oynatır, maşallah çok akilli çıktı :) Allah a sığın, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, muhteşem bi duygu ha bide çok yorucu :)
Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma
O testleri hiç kafana takma canım.. 10000/1 bile çıksa 1 ihtimal herzaman var. Kesinlikle olmayacak diye bişey yok. Eğer bebeğimden vazgeçerim diyorsan kesin sonuç veren harmony test var yaptırabilirsin.Merhaba arkadaşlar.21 haftalık hamileyim,2 li ve 3 lü tarama testlerim normal çıkmıştı, bugün organ taraması yaptırdım.herşeyi normal ama ense kalınlığı 6.3 ve 6.8 çıktı.amniyo sentez önerdi.başka bir doktora sonucu msj attım.bana göre normal benim yakınım olsa amniyo sentez yaptırmam dedi.dünya başımıza yıkıldı sanki.ense kalınlığı fazla çıkıp sağlıkli bebek dünyaya getiren var mı.lütfen yardım edin iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.risk çıksa bile kıyamam kuzuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?