Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan yaşayınca nelerle baş edebiliyormuş ya. İki buçuk hafta önce bebeği yeni öğrenmiştim, çok depresif ve güçsüz hissediyordum, ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. O zaman bebek fikrini kabullenmekte hatrı sayılır biçimde zorluk çekmiştim. Şimdi bebeğin down sendromlu olduğunu baya kolay kabul ettim ve onu her zamankinden çok sevdiğimi hissediyorum. Sanki dünyayı sırtlayabilecek güce sahibim. Resmen eski enerjim ve neşem yerime geldi. Göründüğümüzden ne kadar eksik ve sandığımızdan ne kadar fazlayız aslında. Çekik gözlü minik kuşumla tanışmayı heyecanla bekliyorum. Umarım her şey güzel olur.

Konunuzu dünden beri takip ediyorum fakat konu çok hassas olduğu için herhangi bir yorumda bulunamamıştım. Şimdi bu düşünceniz, güçlü duruşunuz beni çoook mutlu etti. Hakkınızda hayırlısı, her şeyin en güzeli olsun inş. ❤

heeyy dostummmm işteee buuuuuu :KK200:
aynen dediğin gibi, öyle güçlüyüz ki aslındaa, asıl sen kendini onunla tanıştıktan sonra gör ;)
hep derim yineliyorum ama bu defa senin için M minelgaraib
''çocuklarımı büyütürken aklımı kaybettim ama ruhumu buldum''

güzel haberlerini bekliyorum :nazar:

İnsan yaşayınca nelerle baş edebiliyormuş ya. İki buçuk hafta önce bebeği yeni öğrenmiştim, çok depresif ve güçsüz hissediyordum, ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. O zaman bebek fikrini kabullenmekte hatrı sayılır biçimde zorluk çekmiştim. Şimdi bebeğin down sendromlu olduğunu baya kolay kabul ettim ve onu her zamankinden çok sevdiğimi hissediyorum. Sanki dünyayı sırtlayabilecek güce sahibim. Resmen eski enerjim ve neşem yerime geldi. Göründüğümüzden ne kadar eksik ve sandığımızdan ne kadar fazlayız aslında. Çekik gözlü minik kuşumla tanışmayı heyecanla bekliyorum. Umarım her şey güzel olur.

Evet, plansetadan doku örneği alınarak kromozomlar inceleniyor

Amniyosentez gibi bir işlem yani.
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Sizin sınavınız da buymuş demek ki..

Yorumların hepsini okumadım bebeğiniz hakkında kararınızı bilmiyorum, ama şunu unutmayın bizim dert diye gördüğümüz şeylerde bir sürü mucize gizlidir..

Her şeyden önce karar sizin. Psikolojik yardım alabilirsiniz. Bu forumda yazılanlar bana hiç samimi gelmiyor. Herkes engelli çocuklara sanal alemde sevgi kelebeği ise otizmli çocukları kim yuhalıyor? Herkesin bebeği paşa, prenses, milletin çocuğunun en ufak bir kusuru olsa ay x’in çocuğuna bakın.
Yakın bir arkadaşımın çocuğu down sendromlu. O da doktor. Kızı tüm fizikoterapi seanslarına rağmen yürüyemiyor. Kızın psikolojisi bitmiş durumda. Herkesle küstü, kimseyle konuşmuyor ki hamileliğinden beri down sendromlu olacağını biliyor.
Çok sabırlı, çok fedakar, psikolojik olarak çok güçlü bir kadın değilseniz lütfen iyi düşünün.Çünkü bebeğinizle ilgili çok şey için endişe etmek zorunda kalacaksınız. Kolaylıklar dilerim.

Bence bunu eşinizle çözmeniz lazım zaten. Size yardımcı bir kadın tutsalar o süre için. Siz başında durursunuz güvenilir biri olarak, bence zaten en çok güvenilcek birine emanet edebilmek önemli. Yapabileceklerinizi de siz yaparsınız.
Hayırlısı eşimle konusucam bakalım

Amniyosentez gibi bir işlem yani.
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Sizin sınavınız da buymuş demek ki..

Yorumların hepsini okumadım bebeğiniz hakkında kararınızı bilmiyorum, ama şunu unutmayın bizim dert diye gördüğümüz şeylerde bir sürü mucize gizlidir..
Evet amniyosenteze benziyor ama daha hızlı sonuç alınabildiğinden ve çok daha erken haftalarda uygulanabildiğinden daha cazip bir yöntem. Bebek konusundaki karar da belli aslında, onu heyecanla bekliyoru,😊

Hayırlısı eşimle konusucam bakalım

ben sizi yargılamak için yazmadım bu arada. bana göre evlilikte eşin ailesi ile de gerçek birer aile olunuyor ve bu gibi zamanlarda elden geldiğince destek vermek lazım.
hayata bakış açım bu olduğundan yazdım en baştada.
bakmak istemezseniz elbette benim dememle bakmayacaksınız yada isterseniz ben bakma desem de bakarsınız.
hayatınızı ve standartlarınızı bilemem. sadece hacca gitmek için çocuğunu bir süre bırakamamak fikri bana yanlış geldi. çocuğu bu durumda diye anne babanın bu hakkını engellememek gerek diye düşünüyorum.

amaç tamamen size bırakmaksa görümceyi yada başka anlatmadığınız zorluklar varsa elbette bunlar için birşey diyemem. sonuçta herkes kendi hayatını biliyor.

Herkese güzel dilekleri ve destekleri için çok teşekkür ederim. Konudaki cevapların tamamına bakınca farklı görüşlerden dolayı polemikler meydana gelmiş çok üzüldüm. Bu yüzden artık konunun kapanması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar bebekle ilgili kararı vermiş olsak da doğal olarak bazı yorumlar beni üzüyor ki bu amaçla yorum yapmadığınızı da biliyorum. Bu yüzden artık bu konunun kapanmasının ve bir süreliğine buradan uzaklaşmamın daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Tekrar teşekkürler, sağlıkla kalın.

Herkese güzel dilekleri ve destekleri için çok teşekkür ederim. Konudaki cevapların tamamına bakınca farklı görüşlerden dolayı polemikler meydana gelmiş çok üzüldüm. Bu yüzden artık konunun kapanması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar bebekle ilgili kararı vermiş olsak da doğal olarak bazı yorumlar beni üzüyor ki bu amaçla yorum yapmadığınızı da biliyorum. Bu yüzden artık bu konunun kapanmasının ve bir süreliğine buradan uzaklaşmamın daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Tekrar teşekkürler, sağlıkla kalın.
bebeğiniz sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı.

Evet amniyosenteze benziyor ama daha hızlı sonuç alınabildiğinden ve çok daha erken haftalarda uygulanabildiğinden daha cazip bir yöntem. Bebek konusundaki karar da belli aslında, onu heyecanla bekliyoru,😊

Kabullenmenize sevindim. Bir nebze huzurlu bir hamilelik geçirirsiniz bu vesileyle.
Kendinizi bir melek annesi olmak için geliştirirsiniz bu sürede..

Kabullenmeyip istemeseydiniz de yargılamazdım. Bu kimsenin haddi değil.
Kürtaja ciddi sorunlar olmadığı sürece karşıyım.
Ama bu büyük sorumluluğu almak istemeyip o bebeğe şefkatle, sabırla yaklaşmayacak kişiler anne baba olmamalı zaten..

İnşallah tıp yanılmıştır diye de eklemeden geçemeyeceğim..

Hanımlar,
lütfen ama lütfen dini yorumlar yazılmasın rica ediyorum.

Yolunuz açık olsun :)

Talebiniz üzerine konunuz yorumlara kapatılmıştır Hoppa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X