Down Sendromlu Bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle ama bırakalım annesi karar versin bir ömür boyu kolay değil benimde başıma gelebilir Allah korusun kayınvalidemin bir kızı var engelli Allah brnden once Alsin canini bu dunyaya birakmasin diyor hem zihinsel hemde bedensel engeli var 35 yıl sırtlarında taşımışlar çocuk gibi mesela benim eşime daha önce engelli ablası var annesi babası ölürse benim kızımmi bakacak diye kız vermemişler benim bir eltim var eşimin abisi ile evli teyze çocukları ikiside akraba evliliği yapmışlar çocukları sağlıklı ama kadın direk benim yüzüme ben bakmam diyor bu yaz hacca gitme ihtimalleri var ben 20 yaşına daha bu ay gireceğim çocuğum yok 5 buçuk 6 Aylık da evliyim 35 yaşında ki engelli görümceme bakacak kimse yok kim bakacak tabi ki ben bu kadar vicdansız olamam zor diyorum ya yaşamayan bilemez 35 yaşındaki görümcemin sabah akşam altını temizleyip sırtımda tasiycam kolaymı değil kınamak istemiyorum hor da göremem benim yarinimin garantisi yok bir anne için bu durum çok zor gerçekten kararını kendi vermeli
Ya cidden anne babanın çocuğunun kendisinden önce ölmesi için dua etmesi o kadar acı ki. Sadece ona yeterince destek olup potansiyelini kullanmasını ve mutlu olmasını sağlayabileceğimden emin olsam asla kürtaj düşünmezdim

Testler zaten 11.haftadan ıtıbaren yapılıyor. Nasıl bılsın konu sahıbı aldırmak ıstese bıle yasal sure gecmıs oluyor o test yapılana kadar
Bu kadar ıtıbar etmenız hem sızın hemde bebegınız ıcın zararlı. Sonuc pozıtıf cıksa bıle saglıklı dogan cok bebek var

Valla hayat keşke sizin baktığınız kadar toz pembe olsa çok tatlılar çok saflar biliyoruz bunu zaten sorunda orda ailesi olmadığı zaman ne olacak bu çocuğa herşey ne kolay ya dimi uzaktan konuşması
Benim komsumun down sendromlu kizi var. Evet cok tatli. Ama kadincagiz bu yil kanserden vefat etti. Bu kizin yasadigi derin uzuntuye sahit olduk. Babasi var, ablasi, abisi var, onu cok seviyor cok ilgileniyorlar ama kimse annesi gibi bakamaz. Babasi da yasli zaten. Gercekten cok aci. Istismar edilen bi suru down sendromlu cocuk da var. Bir egitim merkezindeki istismar haberlere konu olmustu. Butun bunlari dusunmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Ya bilmiyorum, zaten daha önce de anlattığım gibi anne olmaktan çok korkuyorum. Bebek sürpriz oldu, yavaş yavaş alışmaya başladık falan derken down sendromu çıktı. Cidden kaldırabilir miyim bu kadarını bilmiyorum. Canım oğlum falan diye satılabilir miyim, ailecek mutlu ve keyifli zaman geçirebilir miyiz yoksa kendini oradan oraya sürükleyen, işten eve dönmek istemeyen depresif bir anne mi olurum
Emin olun Allah taşıyamayacağın yük vermez hayırlısı olsun hakkınızda inşallah da mutlu bi aile olursunuz

Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı en güzeli olur inşaallah yakın bir arkadaşım var engelli oğlu var bu arada 4 çocuğu var en çok onu seviyor en önemlisi onun için o ama söyleyeceğim bu değil o oğlu ikinci çocuğu maddi durumları çok çok iyi çok normal bir hamilelik geçirmiş herşey çok güzelmiş bebekte hiçbir sıkıntıda yokmuş ama doğum anında gelişen bir durumdan kaynaklı oğlu engelli ve tek yapabildiği ağlamak ve gülmek yutkunmak da dahil hiç birŞey yapamıyor bebeği doğduktsn sonra uzun süreler yoğun bakımda yatmış herşeye hazırlıklı olun denmiş, rabbim nasip etmiş yaşamış ama hiç emzirmek nasip olmamış şimdide midesinden besleniyor annesine tek tepkisi gülmesi ve ağlaması aralarında inanılmaz bir bağ var en çok etkileyen de hamileliğim boyunca çok iyidi herşeyi boyu kilosu çok iyi de bazen ultrasonda parmağını emerken görüyorduk falan diyor ama işte nasip kimin ne olacağı hiç belli değil rabbim yardımcınız olsun içinize ferahlık versin hakkınızda en iyisi olur inşaallah

Tabi down sendromlu olduğu için aldırma şansımız var. Bilmiyorum ya özel eğitimi, özel dersleri, fizyoterapisi vs maddi manevi yorucu bir süreç. Toplumun bakışı sonra o çocukların dışlanması vs. Yetebilir miyiz acaba? Öte yandan mesela CVS ile cinsiyetini de öğrendik, erkek. Çekik gözlü minik bir adam
Anladığım kadarıyla kürtaj olayına karşısınız.Bu demek oluyor ki kabullenmenin ilk aşamasını atlatmışsınız.Bu tarz özel çocuklarda ilgi kadar maddiyatta önemli bence.Sadece saf sevgi yetersiz diye düşünüyorum.Bu yönden şanslısınız öle düşünün.Bence doktor anne baba olarak yetersiniz.Sizin hayat sınavınız da buymuş demek.Allahım başka baş edemeyeceğiniz dert vermesin.

Aslında down sendromu belirli bir haftadan sonra oluşmuyor sonuçta döllenmeyle birlikte var olan bir şey. Bu yüzden benim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bebeği istemememin, keşke olmasaydı diye düşünmemin cezası olarak oluşan bir durum değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kesinlikle. Ve şöyle bir şey kesinlikle var; siz sebebini anlamıyorsunuz ama bir problem olduğunu biliyorsunuz. Bir şekilde beyin farkına varıyor ama bilince bunu sebebiyle getiremiyor. İlk bebeğimde deli gibi anne olmak istiyordum, gerçekten çok hazırdım. Ama doktor beta hcg yüksek, gebelik var dediğinde sevinmedim. Sürekli kanama, sürekli sıkıntı oldu. Hep evet doğsun istedim ama bir tarafım yok hayır ya, acaba erken mi yaş 29,acaba işte mi ilerleseydim orta düzey yöneticiyim, acaba eşimle vakit mi geçirseydik 6 yıldır beraberdik dedim durdum. Sonuç gelişim geriliği. 9. hafta 5+8 haftalık gelişimle kalbi durdu. Hep biliyordum ama neden bilmiyordum.

Bence aynısını yaşadın. Hep biliyordu vücudun bir farklılık olduğunu, bir problem olduğunu ama bilincin vicdanınla savaştı. O yüzden sen öyle düşündün falan diye olması çok saçma zaten.

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
[/QUOTE
Kalbinizin sesini dinleyin size doğruyu gösterecektir.Allah yardımcınız olsun

Anladığım kadarıyla kürtaj olayına karşısınız.Bu demek oluyor ki kabullenmenin ilk aşamasını atlatmışsınız.Bu tarz özel çocuklarda ilgi kadar maddiyatta önemli bence.Sadece saf sevgi yetersiz diye düşünüyorum.Bu yönden şanslısınız öle düşünün.Bence doktor anne baba olarak yetersiniz.Sizin hayat sınavınız da buymuş demek.Allahım başka baş edemeyeceğiniz dert vermesin.
Kürtaja karşı değilim aslında ama artık içgüdü mü hormon mu bilmiyorum aldırayım en iyisi diye kestirip atamıyorum

Benim komsumun down sendromlu kizi var. Evet cok tatli. Ama kadincagiz bu yil kanserden vefat etti. Bu kizin yasadigi derin uzuntuye sahit olduk. Babasi var, ablasi, abisi var, onu cok seviyor cok ilgileniyorlar ama kimse annesi gibi bakamaz. Babasi da yasli zaten. Gercekten cok aci. Istismar edilen bi suru down sendromlu cocuk da var. Bir egitim merkezindeki istismar haberlere konu olmustu. Butun bunlari dusunmek gerekiyor.
Boğazım düğümlendi :(

Cok zor bir karar..Allah yardimciniz olsun demeye geldim.Kimseden etkilenmeden esinizle acikca konusup karar vermelisiniz

• Beğen
Reactions: 000
Allah yardımcınız olsun, hayırlı kararlar verdirsin inşallah.
Bir anne ve engelli bir abla sahibi olarak yorum yapıyorum.
Ben böyle bir yükü omuzlarıma alamazdim.
Hadi onu aldım, benden sonra evladım ne olur diye düşünürdüm.

Kimse kimsenin sağlıklı evladına bile sahip çıkmıyor kolay kolay 😔😔
Benden sonra harap olur, perişan olur, bir kardesi olsa onun da omuzlarina bırakamam..

Allah içinizi ferahlatsin inşallah 🙏

Ben anlayamadım zaten ikili test 12.haftada yapılır siz 12+1 günlük hamileymişsiniz ne ara ikili test yapıldı onun sonucu çıktı da biyopsi yapıldı onunda sonucu alındı çünkü geç çıkar.Kaldı ki down için ultrason bulgusu da gekir burun kemiğinim düz olması, ense kalınlığının yüksek olması gibi bu parametreler nasıl?

Ben anlayamadım zaten ikili test 12.haftada yapılır siz 12+1 günlük hamileymişsiniz ne ara ikili test yapıldı onun sonucu çıktı da biyopsi yapıldı onunda sonucu alındı çünkü geç çıkar.Kaldı ki down için ultrason bulgusu da gekir burun kemiğinim düz olması, ense kalınlığının yüksek olması gibi bu parametreler nasıl?
Konu sahibi doktor demekki erken bakmış bazı şeylere

Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
Geçmiş olsun..
Ben olsam aldırırdım.
Onu doğurarak vebale giremezdim.
Bu ülkede onu doğuramazdım.
Bu ülke hoşgörü ülkesi değil.
Geçenlerde haberlerde bile cıktı. Okulda kaynaştırma eğitiminde olan otizmli çocuklara bile arkalarından bağırıp sizi istemiyoruz diyorlarmış devlet okulunda.Ve bunu yapanlarda veliler ve onların vicdansız çocukları.
Yani kimse güzelleme yapmasın. Burası vicdanlı insanların ülkesi değil artık.
Çocuğunuzun çok ama çok zor bir hayatı olacak.
Sizden sonra ne yapacak? Devlet sahip çıkacak mi? Kardeşi olursa destek olacak mı? Bu ülkede itilip kakılacak mı? Alay mı edilecek? Tek başına acılar içinde mi yasayıp gidecek?
Eğer Norveçte yaşasaydınız doğurun devlet aslan gibi sahip çıkar derdim. Ileride gözünüz arkada kalmaz derdim. Ama burada vicdansız insanlar ülkesinde çok zor.Imkansıza yakın.
Doğuracaksanız bunları düşünün.
Çocuğunuzun sizden sonra çekmesi muhtemel acıları düşünün. En kötüsünü düşünün.
Tabi ki karar sizin. Sonuçta sizin çocuğunuz olacak. Kararınızın sonuçlarıyla ölene dek siz yaşayacaksınız.
Ama ben bu vebale giremezdim.

Hele bu ülkede hiç girmezdim.

Son düzenleme:
Üzülmeyin ya. Kuzenimin bebeği içinde böyle dediler hatta anneden kan aldılar (testin adını bilmiyorum) yurt dışına gidiyormuş incelenmek için orda da down sendromu çıktı ama kızın maşallahı var.

Öncelikle aldırmak veya doğurmak her iki durum için de güç diliyorum.

Şarkıcı özgün var down sendromlu bir oğlu var belki biliyorsunuzdur onun röportajını dinledim geçen. Doğana kadar down olduğunu bilmiyorlarmış o kadar doktor ve testler hiçbir bulgu göstermemiş. Sağlıklı diye heyecanla beklediğin bebekte de var bu ihtimal fakat bir de %100 emin bir şekilde beklemek var.
Eminim ki doğurmaya karar verirseniz içinizi titreten sevgisini yaşayacaksınız ve iyi ki aldırmamışım diyeceksiniz fakat bununla beraber bin türlü zorluğa katlanmanız gerekecek. Her ne karar verirseniz verin kendinizi asla yargılamayın ve pişman olmayın sizin yerinizdeki milyonlarca insan aynısını yapıyor.

Ben doğururdum,ben doğurmazdım diyerek konu sahibine yardımcı olmuyorsunuz.
Aksine kafa karıştırıyorsunuz.
Böyle önemli bir kararda ben olsam şöyle yapardım demeniz yanlış oluyor.
Sevgili konu sahibi bu tamamen eşinle senin alacağın bir karar.
Kendini ve eşini en iyi tanıyan sensin.
Kalbinin ve mantığının birlikte aldığı kararı uygula.
Engelli her çocuğun anne babası sizin gibi eğitimli olsaydı,engelli olmak bu kadar zor olmazdı.
Bu ülkede sadece engelli olana değil ayrım.
Sanıyor muyuz ki sağlıklı her birey ayrımsız yaşıyor?
Kimisi parasız diye dışlanıyor,kimisi çirkinsin diye,kimisi statüsü yok diye.
Engelin yoksa da vurmak isteyenler zaten vuruyor bir yerden.

Yorumları okuyamadım ruhum daraldı. Lütfen başına gelmemiş insanlar “ben olsam...” diye cümle kurmasın!

Bu durum çok ama çok zor bir karar ve sizlerin ben olsamlı cümleleriniz durumu daha da zorlaştırıyor.

Ve sinirimi bozan bir diğer durum o testlerin yanılma ihtimallerini anlatmayın. Karşımızdaki kadın bir doktor. Falancanın çocuğuna down sendromu denmiş ama değilmiş demeyelim Allah aşkına. Çünkü arkadaşıma down sendromu dedi doktor. Herkes testler yanılır tarzında sizin gibi şeyler söylemiş. Umutlanmıştı kız. Ben ona “down sendromlu olabilir gerçekten farkındasın değil mi” diye sordum. Hala bana test sonucunu yükselten sebepleri söylüyordu. Anlıyorum elbette kıyamıyor bebeğine ama sonuçta bebek down sendromlu doğdu ve her gün ağlıyor o minicik surata bakıp :(

Ben ona yetebilir miyim düşüncesi kahrediyor kızı. Doktor elbette daha iyi bilir ama down sendromlu bebeklerde başka sorunlar da oluyormuş. Tiroid, böbrek, kalp... Tüm bunlar düşünülmesi gereken şeyler. Evet çok sevimliler, evet sevgi dolular ama sonra? Evlenmeyecek, ebeveyn olamayacak, dışlanacak, otizmli çocukları okuldan kovan insanlarla aynı havayı solurken engelli bebek dünyaya getirmek çok zor bir karar. Engelin her türlüsü bizim ülkemizde dışlanma sebebi. Down sendromunu bulaşıcı sanan bile var.

Allah hakkınızda hayırlısını versin. Anneyim ve evlat ne demekmiş öğrendim. Sizi anlayamam , söyleyeceğim şeyler teselli edemez ama dua edebilirim sizin için. Tüm kalbimle diliyorum inşallah hakkınızda en hayırlısı olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X