Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Bende 14 haftalık hamileyim. ıkili test sonucumda bebeğimin ense kalınlığı 1,2 çıktı. Yalnız benim yaşım 33. Yaşımdan dolayı tr21 riskim ilk hamileliğime göre risk sınırına daha yakın çıktı. Doktor dörtlü test istedi, onu da yaptırıcam kısmet olursa. Ancak ben bebeğimin hasta olduğuna inanmıyorum bu ayrı konu. Ama yinede içime ufacıkta olsa bir şüphe girdi o nedenle istenilen testi yaptırıcam. Dünyaya bilerek hasta bir çocuk getirirsem ona ömür boyu en iyi şekilde bakarım, ancak bana bir şey olsa ona benden başka kimse benim gibi bakamaz. Sende en iyi şekilde bakacaksın buna eminim ama Allahım korusun ya sana birşey olursa?? Benim çok yakın bir akrabamın kızı 27 yaşında ve down sendromlu doğmuş. Adı Zeynep. Babası çok kıskanç ve geri kafalı bir adam olduğu için kıza hiçbirşekilde eğitim aldırmamış. Annesi zaten perişan vaziyette kızının bir dediğini iki etmiyor. Kız o kadar tatlı ki , güleryüzlü ve sıcakkanlı ancak bilinçsizce herşeyi yiyor anneside engellemiyor hiç 120 kilo civarında şuan. Dişleri ağrıyor ve dişçiye gidip çektiremiyorlarda çünkü Zeynep hayatta izin vermez. Adette görüyor ve annesi temizliyor, yıkıyor kızını, o olmazsa başka kimse bakamaz Zeynebe. Başka kız kardeşi yok , 3 tane erkek kardeşi var. Annesi olmazsa Zeynep fazla yaşamaz. Aselimcim burda nice insanlar var bebeğine hasta dendiği halde sağlıklı doğum yapan. Ben inanıyorum senin bebeğinde sağlıklı doğacak. Hepimiz verdiğin karar saygı duyuyoruz. Allah sağlıkla sıhhatle tamamıma erdirsin inşallah. Doğum yaptıktan sonra mutlaka haber ver bize. Ne kadar kaldı doğumuna? Kız mı erkek miydi bebeğin?

benim kuzum zamanından önce geldi teyzesi.4 gün küvözde kaldı ve rabbim daha çok sevmişki yanına aldı....seninle daha öncede konuştuk başın sağolsun.derdi veren yaradan dermanıda veriyor.acın çok taze.aşarsın bitanem bitmez ama azalır.ben 135 gün boyunca bir odada tek başıma ağladım ama ne oldu yavrum gelmedi geri.evet bebeğim var şu an.elhamdülillah rabbim bekletmedi fazla.3 kez adet oldum 4.ay hamileydim.normal doğum yaptım canım...
rabbime sığın ondan iste ve asla isyan etme.rabbimin hazinesi bol.dualarım seninle...

canım benim saol.haklısın rabbim daha çok sevmişki yanına aldı yavrumu.ne güsel 4.ay hamile kalmışsın.ya ben sezeryanla yaptım.kimisi diyo ben sezeryanla doğum yaptım ama 4.ay hamile kaldım bir problem olmadı.bende beklemek istemiyorum.en azından 4.ayda başlamak istiyorum.rabbim inş bizlerede nasip eder...

bekleme canım evet haklısın acını yeni bir bebek azaltır.ben kırkım çıkınca başlamıştım.şükür beklemedim.amin canım.sezeryan olan arkadaşım tam 2 ay sonra hamile kaldı...

öle olmasi cok kötü tabiki canim ama egitim görseydi kizcaz öle olmazdi tuvaletine bari kendi gider bilinci azda olsa yerine gelirdi okadar kilolu olmasi nice hastaliklar getirir.
Benim 30uncu haftam canim nasipse 10-12haftam kaldi. CInsiyeti erkek SEDATIM gelcek insallah.

ama sezeryandan sonra belirli bi süre beklemek gerekmiomu hanimlar?? Nomral dogumdan sonra hemen hamile kalsanda bisi olmuyo ama sezeryanda öle olmuyo benim bildigim kadariyla.

Aselimcim, benim ablam ikiz sezeryan doğumdan 7 ay sonra farkında olmadan tekrar hamile kaldı. Aldırmadı ve ikinci sezeryan oldu. yani 1,5 sene geçmişti aradan ama ona rağmen dikişleri iltihaplanmıştı. Bence doktordan doktora da değişiyor. ıyi dikilirse gerçekten sorun olmuyor.

bekleme canım evet haklısın acını yeni bir bebek azaltır.ben kırkım çıkınca başlamıştım.şükür beklemedim.amin canım.sezeryan olan arkadaşım tam 2 ay sonra hamile kaldı...

canım ya azda olsa valla umut verdin bana ya.2 ay sonra kaldıysa sorun olmadımı yani hemileliği.herkes sezeryanla olanlara en az 6 ay diyo ama benim beklicek sabrım yok cnm ya.

yok hayır olmadı.farkında olmadan kaldı aldırmadı.35.haftasında doğurdu,dikişler zorlanmasın diye...

Merhaba arkadaşım.öncelikle seni bu düşüncelerinden dolayı kutluyorum.rabbim bize bu evladı nasip etmişse,bizede kabullenmek düşer diye düşünüyorum.Öyle rahatça aldır,bu çocuğu doğurma diyen bazı yersiz sözlerede inan yorum bile yapmak doğru değil,açıkcası ben tenezzül etmiyorum onlara cevap vermeyi.Bende 12.haftamda bebeğimin ense kalınlığının normalin üstünde olduğunu öğrendim.sıvı alınmasını bile istemedim,yavruma asla kıyamam çünkü,rabbim onu bana bu şeklide nasip etmise o benim başımın tacıdır.Ayrıca başa gelmeden uzaktan yorum yapmasınlar diyorum arkadaşlara.Bir cana kıymak bu kadarmı kolay ya,inan çok şaşıyorum.Çocuğunuz çok sağlıklı doğupta,ilerki yaşında kaza sonucu özürlü olsa o zaman ne düşünürsünüz,inanın ben düşünmek bile istemiyorum.belkide çeker vurursunuz çocuğunuzu.Rabbim herkese vicdan versin diyorum.

GÜzeeel kardeŞıım senın bebeĞın saĞlıklıı ıÇıme Öyle doĞduu lÜtfen ÜzÜlmeee.....bebeĞın doĞmadan sen ÜzÜntÜden hasta olacaksınn...Çok ÖptÜm senıı...kÜÇÜkkızını da

İyi akşamlar canım;
Öncelikle tahlillerin doğru olmamasını diliyorum;ama doğruysa ve bir Down sendromlu çocuğun annesi olacaksan bilki onlar bir MELEK.

Amerikada Down sendromlulara MELEK ÇOCUK diyorlar.....
Ben bir MELEK ÇOCUK halasıyım.......Bilinenin aksine eğitilebilir çocuklar.Yeğenim ; Edirne tıp Fakültesinin özel eğitim bölümünde 1-2 sene eğitim aldı.Yaşıtları 7 yaşında bizim meleğimiz 8 yaşında okuma yazma öğrendi.Şu anda 22 yaşında ve elinden kitaplarını düşürmüyor;ve ansiklopedi okuyor.
Yeterki ilgilenilsin ve doğru eğitim verilsin.
Okuma yazmayı öğrendikten sonra milli eğitim müfettişlerinin yaptığı sınavla normal devlet okulu ilk öğretime başladı.4 cü sınıfa kadar devam etti.Büyüdükçe diğer çocuklardan farklılığını anladı artık okula gitmek istememeğe başladı.Oysa öğretmeni çok anlayışlı ve yumuşak tavırlıydı bizim meleğimiz derste isterse gidip öğretmeninin kucağına oturuyordu.Uzatmayayım normal ilk öğretimi bırakıp yine devlet okulunun alt sınıfına devam etti ve ilköğretimi bitirdi.Bu arada okuma yazması çok ilerledi ve biraz matematik öğrendi.
Daha sonra engellileri hayata hazırlayan ve pratik el becerilerinin kazandırıldığı diğer bölüme geçti.El işleri yapmaya başladı.Takılar ,tablolar,çay tepsileri yaptı.Kahve,salata,makarna ,çay pişirmeyi öğrendi.
Bu arada spora yönlendirdi öğretmenleri ve oğlumuzun 30 un üzerinde kros madalyaları var.
Yıl sonu ve yılbaşı partilerinde temsiller veriyorlar,danslar segiliyorlar.Yeğenim vurmalı çalgı kullanıyor.Grup olarak davet aldılar ve bu yaz Alanyada yapılan bir festivalin onur konuğu olup konser verdiler.5yıldızlı otellerde ağırlandılar.

Bunları uzun uzun yazmamın sebebi asla çaresiz olmadığını sana göstermek içindi.
Allah onların kalbine kötü duygu vermemiş.İğne yapıp canını acıtan hemşireyi hemen öpen çocuklar bunlar.Aile yaşantısı içinde son derece uyumlular.Tabii hepsinin kendine göre bir karekteri var.Haşarı olanlar var,hırçın olanlar var ama hepsi MELEK.
Bir MELEĞİN olacağı için sakın korkma;belki o senin ARMAĞANIN.
Sevgiyle öpüyorum.Allaha emenet ol....

Sakın üzülme canım.Eğitim ile her şey başarılıyor.Yeğenim son derece temiz bir delikanlı.Bırakın kendini temiz tutmayı afedersiniz kullandığı tuvaleti bile bir kere kirli bıraktığını görmedim.Öğretirsen öğreniyorlar .Yeterki önemsenip eğitilsinler.Çok güzel cevap veriyorlar.
Bizim meleğimiz elektirikli makinayla sakal traşını bile kendi yapıyor.
Bana en son söylediklerini aktarayım ve biraz yüzümüze gülümseme gelsin.
Aynen aktarıyorum dediklerini.

Ben çok yakışıklıyım değil mi hala.Birde kulağıma küpe takacağım ozaman da karizmatik erkek olacağım..Bana deri bileklik al.Karizmatik olmak için gerekli.Birde güzel bir kız bulup evleneceğim.Onu hep öpeceğim.
Sevgiyle kalın.

Bugün hastanede terminim vardi korkarak gittim ultrsonla bakarken doktorlar allahim insallah bisi yoktur dedim rabbime sükürler olsun kalbindeki delik kapanmis simdilik aksi giden bisey yok insaallaah böle devam eder arkadaslar.. Bi görseniz ya minicik bisi kalbine bakiolar inceliolardi kalp atislarini falan habire döndü durdu karnimda o döndükce doktor tekrar aramaya abaslio kalbini buluo yine incelemeye calisio o yine dönüyo kurban oldumun orda gördükce herseyini merak eder oluyorum rabbim sag saglim kucagima almayi insallah nasip eder.

takip etmiştim canım konunu seni çok tebrik ediyorum tatlım belkide herkesin yapamayacığı birşeyi kabullenip allaha inanıp bunu kabullendin bebeğinin iyi olmasına çok sevindim inşallah:ecrin_bebek:dahada iyi olur senin gibi sevgi dolu güçlü bi annesi olacağı için çok şanslı allah kucağına almayı beraber koşup oynamayı nasip etsin canımopuyorumnanaktan

insallah arkadaslar saolun... Rabbim onu korusun sakinsin kucagima almami nasip etsin insallah sabirsizlikla dualarla bekliorum onu kucagima alacagim günü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…