Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Şimdi tarafsız olarak okudum yazılan herşeyi. Zaten taraf olmam mümkün değil. ıkinizide tanımıyorum. Burda Şekerkızkendiye acıdım gerçekten. Kızcağız kendi fikrini söylemiş. Ben olsam aldırırım demiş. Ama siz saldırmışsınız resmen. Aselsancım kimse sana aldır veya aldırma ,doğur veya doğurma diyemezki canım. Böyle bir hakkımız olamaz zaten. Konuyu sen açmışsın ve bize düşen sadece, senin dertlerini paylaşmak ve düşüncelerimizi yada tecrübelerimizi yazmaktır. Başka ne amacımız olabilir. Bence sen çok hassas bir dönemdesin. Ve fikrine karşı gelen hiçbir düşünceye tahammül edemiyorsun, haklısın da !! Yerden göğe haklısın canım. Çünkü yaşamayan bilemez gerçekten. Burada ki tüm arkadaşlarımı saygıya davet ediyorum. Bize hiç yakışmadı bu topik. Burdan yetkililere sesleniyorum, bu topik kapatılsın çünkü yeni bir arkadaşımız girse bu siteye ve direkt bu konuyu açsa şok olur ve bidaha da girmez. Aselsancım bence sen başka bir başlık altında tekrar aç konunu. Allah sana sağlıklı bir doğum nasip eder inşallah...

Aselimcim yazımı yazarken Aselsan olarak yazmışım adını kusuruma bakma, özür dilerim canım.

sevgili aselim gerçekten çok geniş çok anaç bi yüreğe sahipsin böle bir durumda kolay olan aldırmakken sen ne büyük yüreklilik yapmışsın ve devam kararı almışsın sölediklerine kesinlikle katılıyorum iç bir anımızın garantisi yok yarın başımıza ne gelir kimse bilemez sen boşver kimseyle tartışmaya girme cvp verme inşallah tıp yanılmıştır herşey gönlünce olsun rabbim kolaylıklar versin

Gerçekten çok takdir ettim sizi.. Hiçbir yerde sitemli ve kafanızda soru işaretleyle konuşmamışsınız. En başındna dünyaya getirmeye karar vermişsiniz. Dediğiniz gibi o bir canlı ve amniyosentez yapılana kadar kalbi gelişiyor ve atmaya başlıyor kesinlikle bir cinayetten farkı yok aldırmanın. Ayrıca downsendroumlu çocuklar çok tatlı oluyorlar ve söyleneni anlıyor, eğitimle de çok güzel şeyler yapıyorlar. Benim yakınlarımda hiç yoktu ama tv de felan gördüğümde bayılırım onlara. Ayrı bir saflığı vardır onların ve inanın bizlerden daha çok öğrenme istekleri var bilgi sahibi olmayı bizden daha çok seviyorlar. Tabii ki zorlukları olacaktır ama o sizin evladınız ne olursa olsun. Rabbim eğer böyle birşey verdiyse sabrını da verir. Ve sizin yeriniz cennetlik olacaktır o bebeği dünyaya getirmekle. Ama yine de bir umut inşallah sağlıklı doğar bebeğiniz. Bakın şimdiden kıpır kıpırmış nasıl tutunmuş size. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin...

canım benim umarım herşey gönlünce olur.ben melek annesi olarak seni takdir ettim.en doğru kararı vermişsin.bende hamileliğimin 5. ayında bebeğimin dawn sendromlu doğcağını hatta sakatta olacağını öğrendim.3lü taramamda herşey çok iidi.doktor bana amniyosentezi önerdi fakat riskli dedi.bende zaten amniyosentez sonucum kötü dahi olsa aldırmicam dedim.nasıl kıyardımki yavruma kıpır kıpırken.allahım öle nasip etti vardır bi hayır dedim ve aldırmadım.eşimde bende aynı karardaydık.ve 32.haftamda kontrole gittiğim bi günde bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını ve bebeği kaybedeceğimizi öğrendik.acil beni sezeryana aldılar.kızım yağmurum yavrum doğdu ama solunum cihazına bağlandı.yavrum öle tatlıydıki anlatamam.hep hayırlısını dilemiştik.yavrum hastaymış gerçekten doktorlar bebeğim öldükten sonra herşeyi anlattı.zaten son gün yavrumun kalbi delikmiş kalbi kanıyomuş.bunları duymak öle acıki.yavrumu yağmurumu kaybettim.tam 10 gün yaşadı.10 gün sütümü sağdım götürdüm ve yavruma sütüm nasip oldu.tam 14 gün oldu bebeğimi kaybedeli içim acıyo.hasta bile olsa o benim yavrum canımdı.tek tesellim yavrum çok acı çekmedi yaşasaydı ameliyat üstüne ameliyet çekecekti.ama kabullenemedim.neden benim çocuğum dedim heppp.allahım affetsin acımdan ne dediğimi bilmedim.işte böyle canım benim hikayem.ilk bebeğimde 3 haftalık düşmüştü.umutlarım tükeniyo ne yapcağımı bilmiyorum.ama şunu bil sen allaha sığın allah en hayırlısını sana vercektir.ne malum belkide senin bebeğin sağlıklı olcak bilinmez.allahım yar ve yardımcın olsun umarım bebeişin çok ama çok sağlıklı doğar canm

arkadaşlar yazılanları okudum da .bazı şeyleri yaşamadan anlamak çok zor.benim de 6 yaşında bir oğlum var william sendromlu.böyle özel çocuklara sahip olmadan nasıl bişey olduğunu anlamak hakikaten çok zor sadece uzaktan yorum yapmış oluyosunuz.benim oğlumun inanılmaz zor bi bebekliği oldu.tam 4 sene günde 2saat uykuyla yaşadık.gitmediğimiz doktor dökmediğimiz para kalmadı,şu an ayda 2000tl eğitim parası harcıyorum ve evde yaptığımız çalışmalar cabası.onu şu hayttaki herşeyden daha çok seviyorum ama neticede bu toplumda onun bir engelli olarak yaşadığını görmek zaman zaman başka çocukların dalga geçtiğini seyretmek çok ama çok acı.o benim gözbebeğim ona birini yan gözle baktığını görsem yıkarım ortalığı.tüm sevgime ve fedakarlıklarıma rağmen anne karnında teşhis edilseydi belki aldırmayı düşünürdüm bilemiyorum şimdi çektiğim her sıkıntıya rağmen iyi ki teşhis edilmemiş de dünyaya gelmiş diyorum.şu anda 2 bebeiğme hamileyim en ince tetkikleri bile yaptırıcam.şahsen benim kendi fikrim en ufak bir şüphe bile çıksa aldırırım 2. ye bakacak gücüm inanın yok.çooooooooooook zoooooooooor bir iş uzaktan davulun sesi hoş gelir ama içi maalesef öyle değil

allahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin cnm öncelikle benim teyzemin kızıda downlu yemegini kendi yiyebiliyor tuvalete kendi gidiyor benle kavga bile ediyor:)bayramda gittim gel elimi öp sana para verim diyo bana sen öp ben verim dedim dalga geçiyo benle:):)gayet normal konuşuyor ve her şeyi biliyor şuan okula gidiyor eğitimini alıyor devlet bu konuda çok hassas maaş bağlıyorlar neredeyse asgari ücret alıyor teyzem hiç doktor kontrolüne gitmemişdi doğdugunda öğrendi ilk zamanlar çok zorlandı keşke doktora gitseydim aldırsaydım falan diye şuan ona bişi olcak diye içi gidiyor çok şeker ya bi kaç arkdaş aldırsan falan demiş o bence allahımın sana emaneti unutmaki sen seçilmiş bir annesi eminimki cennette büyük şevatcin olucak sağlıklı her şeyi normal ama hayırsız ana baba döven bi evladım olucagına böyle bi melegin olması daha güzel ama inşallah doktorlar yanılmışdır ve gayet sağlıklı bi tosunun doğar down sedromu asla bi özür değil.

Yelizcim Allah sabır versin ve yavrunun yerini daha hayırlısıyla sağlıklısıyla doldursun canım. inan okurken senin acını hissettim. yeni düşük yapmış biri olarak, ahirette bizi bekleyen ve orada da bize çocuk sevgisini tattıracak yavrularımızın olması ne büyük lütuf değil mi.. ben bebeğimin yüzünü çok merak ediyorum.. ve bir gün karşılaşağız..
Güzel rabbim kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez.. en yakın zamanda tekrar hamilelik nasib etsin tüm isteyenlere.. a.s.

Eşimin amcası down sendromlu, 50 küsur yaşında ve çok şükür hala sağlıklı.
Halam kadın doğum uzmanı, biz test yaptırırken ailede olduğu için biraz araştırmıştım, halam bana down sendromlu çocukların etrafa neşe saçan çocuklar olduğunu, kendilerine birçok konuda yetebildiklerini söylemişti.Eşimin babannesi de tüm çocuklarım ayrıldı yanımdan ama o hep benim yanımda Allah iyiki de vermiş diyor.
Çok farklı bir dünyaları var, her zaman mutlular, amcamız 50 küsur yaşında dedim ama kendini 22-23 yaşında zannediyor, hayat dolu.
El becersisi gerektiren işlerde çok becerikli olabiliyorlarmış ayrıca.

Zaten önceki mesajlarınıza göz gezdirdim, bilinçli bir insansınız, benim ailemde son ana kadar normal olup da son anda hastalanıp teşhisi bile konulamayan bir hastalıkla doğan bir bebek de oldu, o kadar zor ki, her anında annesine babasına bağlı, down sendromu gibi değil.konuşamıyor, tam yürüyemiyor.
Dediğiniz gibi bebekler sağlıklı doğabilir, Allah korusun ufacık bir hastalıkla sağlığından olabilir.
Bu hepimiz için geçerli, her an her yerde başımıza bir kaza gelebilir.Hayat bizim planlarımıza her zaman uymuyor.Allah korusun tabi.

Allah size ve bebeğinize sağlık sıhhat versin.

saol canım.ewt şükürler olsun ahirettede bi bebeğimiz olcak ve bizi karşılayacak.cennete girmemiz için dua edecek bu büyük bir lütuf.yağmurum kızım beni karşılayacak.sanada geçmiş olsun canım.benimde ilki düşüktü 3 haftalıktı.2.cisi doğdu ve 10 gün yaşadı yavrum.vardır bi hayır ne diyeyim ama kendimi toparlayamıyorum.hayat boşmuş gibi geliyor.allahım tüm melek annelerine hayırlı evlatlar versinnn.cümle bebek isteyenlerede nasip etsinn.allahım sabır versin bizlere

Sagol canim farkli bisi yapmiyorum bana göre. Düsüncelerin icin cok tesekkür ederim bütün anneler dedigin gibi kutsaldir canim.. Olumlu konusanda konusmayanda hepsine saygim var olumlulari kafama yaziyorm olumsuzlarla fazla oyalanmiyorum :) Tesekkür ederim yorumun icin cok saola.s.

Canim ben onada bastan karsi bi tavir sergilemedim saygi duydum.. Burda yazilanlarla kalmadi ´hakaret etti bana senin acidigin sekerkis miydi neydi sürekli özel mesaj yolladi bana yoksa ben ne burdan birinin aldir demesiyle gider aldiririm nede aldirma diyenlere uyarim aklim fikrim var allahima cok sükür. Sinirlenmemin sebebi burda yazilanlar degil bacim yinede yorumun icin saol

saol canim benim teskkur ederim insallah dilegin gerceklesir tip yanilir..

Cok tesekkur ederim canim benimde cevremde hic yoktu ama simdi nereye baksam goruyorum demekki insan bakmak isteyince goruyomus. Gercekten cok degisikler masumlar ve cok akillilar herseye merak salip ogrenmek istiolar buda benim icin bi avantaj insallah ona herseyi ogretirim insallah rabbime layik bi evlat olur. Hayirlisiyla bi dogsa az kaldiii bekliorum gun sayiyorum ..:CüvCüv:

Cok üzüldüm canim basin sagolsun okurken icim bi tuhaf oldu. Peki bakilmiomuydu sürekli kalbine canim daha önceden anlamadilarmi delik oldugunu. Benim suan surekli bakilio kalbinde ufak bi delik vardi ama zamanla kendi kapancak dediler yani onemli degil dediler simdi yine gidicem sürekli hem kadindoktorumda hem hasanede sürekli tedaviye gidiyorum. Rabbim hepimize hayirlisini versin canim.. Sende dua et rabbim acilan elleri geri cevirmez.Umudunu hic bitirme tüketme hicbi zaman herseyin hayirlisini istemeye devam et canim allah sanada banada kolaylik versin insallah:teselli:

Herkese bir bir cevap verim dedim am ayetisemedim yazanlara bütün yorumlari icin tesekkür ediyorum arkadaslar oglusum bi dogsun buraya koycam resmini. Cok merak ediyorum yüzünü kendini herseyini. Rabbim hepimizi beterin beterinden korusun. Herkesin gönlüne göresini versin. INSALLAH

aselcim inşallah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın.Rabbim sana yardım etsin.:teselli:

sen yüreği kocaman bir insansın.çok taktir ettim.yumurtaya can veren rabbim neye ol demişte olmamışki...yüreğinin ödülünü alacaksın ben inanıyorum buna.ve hep dua edeceğim senin ve karnındaki meleğin için.helal olsun sana güzel anne...bu dünya imtihan dünyası ben 1 yıl önce evladımı kaybettim sınavım dedim allaha şükürler olsun rabbim ödülümü hemen yolladı.buda senin sınavın arkadaşım.allahım şefkatiyle sarıp merhametiyle seni korusun yavruna şifa versin.doğumu düğünün olsun sağlıkla sıhhatle....

cok tesekkur ederim canim. Basin saolsun! Rabbim simdikine uzun uzun ömürler versin insallah. Cok güsel yazmissin yüreginden kopani yazdigin besbelli cok sagol arkadasim.. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…