Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Merhaba Allah yardımcınız olsun. Benim arkadaşımın kardeşi down sendromlu. Size söylemişlerdir ama bu genetik bir hastalık, kromozom bozukluğu, tamamen iyileşme şansı ne yazık ki yok. Moralinizi bozmak için söylemiyorum, sadece hazırlıklı olursanız daha kolay başa çıkarsınız diye düşünüyorum. Bu durumun dereceleri var, kimisi çok güzel konuşuyor. Benim arkadaşımın kardeşi peltek konuşuyor, 15-16 yaşında ama 5-6 yaşında gibi konuşuyor. Annesi öğretmen, dolayısıyla hep özel eğitim alacağı downluların okullarına gönderdiler. O sayede kendi kendine giyiniyor, yemek yiyor, denileni anlıyor. Bazen kendini ifade etmekte zorlandığında biraz sinir oluyor. Çok temiz kalpli. ılk kez karşılaştığı biri iyi mi kötü mü hemen anlar, sevdiklerine öyle içten sarılır ki. ıçinde hiç kötülük yok. Bildiğim kadarıyla bazı iç organlarında, örneğin kalpte de problem olabiliyor. Yüzleri Mongoloid denen şekilde oluyor, geniş alın, çekik gözler, genetik olduğu için. Bu çocukların çalıştığı bir kafe var Ankara'da, Down Kafe diye. ınşallah yanlış teşhistir, ama benim tavsiyem her ihtimale karşı down sendromlu çocuklar derneği sanırım DOSTtan insanlarla görüşün, annelerle konuşun. Eminim paha biçilmez tavsiyeleri vardır. Ayrıca siz ve eşiniz mutlaka psikolojik yardım alın, çünkü engelli bir çocuğa bakmak evliliğinizi, ilk çocuğunuzla ilişkilerinizi etkileyebilir. Kızınız kendisine yeterince ilgi gösterilmediğini düşünebilir. Unutmayın siz iyi olacaksınız ki, çocuklarınız da iyi olsun. Allah'a emanet olun.

sen nasıl kaybettin cnm neden öldü.benimde bebeğim öldü daha çok yeni ve ben aşamıyorum.10 gün yaşayabildi yavrum.senin sonra bebeğin oldumu.kaç ay sonra kaldın.normalmi oldu sezeryanlamı.bende bir an önce tekrar istiyorum zaman geçsin diye dua ediyorum nasıl aşacağım bilmiyorum

Canim seninde basin sagolsun.a.s. Bence rabbime bol bol dua et hayirlisini iste eminim en kisa zamanda seni yine anne yapacaktir. Herkesin gecirdigi zor dönemler oluyo bazen insan dayanamicak saniyo ama icinden inancini hic eksik etme sürekli haline sükret sükretki sen sagliklisin sükretki tekrar cocuk sahibi olabilirsin sükret beterin beterinden korusun rabbim cümlemizi.... Ve hep hayirlisini dile.. ALLAH Hepinizin gönlüne göre versin.. :Saruboceq:

saol canım.ewt şükrediyoruz ama işte taze olunca sanki zaman hiç geçmicek gibi geliyo.zaten dua etmekten başka çaremiz yokki.

ARKADAŞIM SENı TEBRıK EDıYORUM BENDE SAKAT ÖZÜRLÜ DENSE ALDIRMAM SONLANDIRMAM..aynı benim gibi düşüyorsun canni yürekten kutluyorum ama doktorlarında ynaılma payı var öyle özürlü diye çok ösağlam çocuk alındı öldürüldü..BENCE SENıN BEBĞıN DE SAĞLAM ıÇıME ÖYLE BıR HıS DOĞUYOR...ANNEMı APARTMANINDA VAR ANNESıNıN GÖZÜNÜN ıÇıN EBAKAR NE DESE YAPAR müthiş bir kız...Bu kadar anneye düşkünlük olamaz..Bende düşkünüm anneme ama öyle değil..Onların ki başka...Başka bir zeka ..Apartman onu çok sever arka bahçede oturular mutlaka çağırırlar onu...Yanı o kdara tatlı dillikiii!!!Herkes şaşaıp kalıyor dediklerine....ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN .ALLAH BAŞKA ZEVAL GÖSTERMESıN...

AMiN canim ya hakkimizda herseyin hayirlisi olsun yorumun icin tsk ederim saol!!
Bahsettigin kiz downlumu konusmasi nasil düzgünmü??

bende şöyle düşünüyorum allah korusun anneye bişi olsa hasta çocuğa kim sahip çıkar yanlız başına korunmasız kalıcak kimse onun sorumluluğunu almaz.bizim binada bi kız aldırmam günah falan dedi kapalı namazında kocasından boşandı sonra kendide başka birine kaçtı 2 yaşında yavrucak ortada kaldı babada evli anada.ŞİMDİ SORUYORUM ONU ALDIRMAK MI GÜNAH YOKSA ORTADA SAHİPSİZ SAVUNMASIZ BIRAKMAKMI

o bahsettiğim kız ben 15-16 yaşında sanıyordum ama annem dedi24 yaşlarındaymışş.Sinan ÖZEN hayranı..ÇOK güzel konuşuyor biraz pelteklik var ama güzel konuşuyor ben anneme azıcık sert çıksam hemen bana kızar annelere kızılmaz annelere kızlmaz diye uyarır..Annemde O KIZA yanaşır ŞUNA KIZ BANA BAK NE DıYOR DıYE...çOK AKILLILAR ÇOOKK ..Ortada kalacak diye birşey yok neden ortada kalsın ki babykuzum o istisna...Öyleleri anne değil zaten diyelim anne öbür dünyaya gitti ablası abisi var..ALLAH HıÇ BıR ÇOCUĞU ANNESıZ BABASIZ BIRAKMASIN

ikiside tabiki günah.. Ne öle bi anneye Anne nede öle bi Babaya Baba derim o sekil davrananlar kendilerinden baska bisi düsünmediklerini belli ederler. Ama ortada kalan bi cocuk var bu cocuk ister hasta olsun ister saglikli ortada kalmis olmasi zaten günah deilmi.? bu soruda benden sana... Rabbim dünyaya getirirken herseyi düsünür herkesin bu dünyada bi riski yiyecek ekmegi vardir ister hasta ister saglikli.. Nasilki kücük baliklari yaratiyo byük baliklari yaratiyo büyükler kücükleri yiyo. Hersey düsünülmüs rabbim tarafindan o yüzden yarin kimin ne olacagini rabbimden baska kimse bilmez. Ne yani ben simdi ben yarin öbür gün ölürsem diye gidim cocugumu aldirim cinayet islim bumu yani sen yaparmisin ince düsün.Sana bisi olsa bile rabbim o sabiye can vermis ne sekil vermisse vermis dünyaya geldiginde o kendi kaderini yasicak ben olsamda olmasamda yasicak. Dünyaya geldiginde bu hasta diye kimse öldürmicek onu.

hasta çocukla sağlıklı çocuk arasında fark var ama canımaklı başında olan bi insan büyüdükten sonra kendini idare edebiliyo dimi.

hasta çocukla sağlıklı çocuk arasında fark var ama canımaklı başında olan bi insan büyüdükten sonra kendini idare edebiliyo dimi.

cocuklardan bahsediyoruz canim benim cocuk akli ne kadar basinda olabilir.? Her cocuk bakima muhtac bana göre. Cok fazla derinlere girmemek lazim yok ben ölürsemde o kalirsada falan bence onu düsüncek olursan oohooo ona varana kadar neler var neler... :1hug:

iddialaşma için diil canım ama büyüdükten sonra die bastıra bastıra sölemişim dimi hasta olan büyüyüncede hasta neyse tabiki herkesin kendi düşüncesi karışmak için yazmamışdım sadece şahit olduklarımdı

ya anlamıyorum.arkadaşımız buraya konu açmış desteğe ihtiyacı var bu bariz bir şekilde gerçek.karar zaten verilmiş.30.haftalara gelinmiş..ve herşeye rağmen ben kararına saygı duyuyor yüreğini öpüyorum.anlamadığım şeyse bu tarz şeyler yazmanın manası ne?yok boşanmak ölmek akıllı vs.yarına çıkmaya garantimiz varmı?yada allahım uzak etsin evlatlarınızın başına bişey gelmeyeceğinin....lütfen moral bozmayalım...

alkışlıyorumalkisalkisalkis

Ya ben kimseyi yanlis anlamiyorum gercekten moralim bu tarz seylerden bozulmuyo.. Ama ne bilim böle deniyo ya bana bisi olursa cocuk nolur falan diye bana cok sacma geliyo ne bilim... Ne yani hicmi yakinimiz yok ben annesiysem o cocugun babasida var ikimizde yoksak annemiz babamiz var ne bilim sokakta kalcak degiller yani benimkiler degiller böle konusanlarin ölemi oluyo onu bilmiom. Bu benim düsüncem herkes serbest fikir sölemekte nacizane buda benim fikrim ben ölürsem o cocuk nolcak diye düsünüpte o bebegi öldürmek mantiksiz yani bana göre.. Ben allahtan korkarim hesabini bu dünyada belki soranlara veririm ikna ederim ama allahin huzuruna cikmaktan korkarim.. Verdigin cana kiydim diyemem.

ya neden böyle saldırmaya hazırsınız resmen gördüğüm şahit olduğum bi olayı anlattım arkadaşımızın bebeği tabiki istiosa doğurcak allah uzun ömürlerde versin konunun tamamnı okumadan söylediğim şey hakkında yorum yapmayın

saldırmakmı?estağfirullah.konuya tamamen hakimim.en başından bu yana biliyorum.bence sen baştan oku.destek veriyoruz.ve yineliyorum yarın başımıza ne gelecek bilmiyoruz.bencede cana kıymak çok adil değil.rabbim verdiyse mutlaka bir hikmeti vardır.MEVLAM GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER....aselim rabbim kuzunla ve seninle olsun.o isterse herşey olur...

KAYRA42 CNM YA SORUMA NEDEN CEVAP VERMEDİN.senağlama

ben de iddalasmiyorum sadece benim dünyaya getirecegim cocuk iyi egitimle kendine bakabilcek bi seviyede olcak ömür boyu bakima muhtac olmicak yürüyebilcek konusabilcek derdini hic degilse anlatabilcek ben bunu savunuyorum. Elimi olmicak ayagimi olmicak aklimi olmicak kalbimi olmicak hepsi olcak ben bunu sölüyorum neden ben ölürsem nolur diye düsünimki ben bunu sölüyorum. Neyse fazla uzadi bu konu zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…