Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

ben birçok amniyosentez sonucunun kesin denipte sapasağlam doğan çocukları duydum bizimkide inşallah öyledir.
hamileliğin tadını çıkaramıyoruz oda ayrı konu gerçeten kendime hiçbişey alasım gelmiyo sünepe sünepe geziyom valla...

al benden de o kadar. aynı bende öyleyim

ben öle degilim vvalla niyeki karninizda olan sizin caninizdan bi parca degilmi ben özenle hazirlaniyom
kizima pembe pembe almistim simdi hepsini degistiriom maviye. Heycanla gelmesini bekliom günler bile gecmek bilmio.. Karnimda kipir kipir bundan güsel bisi varmi sizce.?? Herne olursa olsun rabbimin armagani o bana ona bakmak büyütmek benim boynumun borcu..

down sendorumlu bebek annelerinin paylasim yaptiklari bir web sitesi/forum var. oraya uye olup o anneleri ve yavrulari tanimanizi tavsiye ederim.

web adresi yazamiyormusum.

aralara nokta koy canim.

Son düzenleyen: Moderatör:

meraba aselim ...
benm de erkek kardesim downsendromu suan 15 yasında...annem calıstığı için genelde ben bakıyorum....
downsendromlu bi bebeğin nasıl yetişeceğini nasıl olacağını sormuşsun..
ben kısaca şöle anlatmak istiyorum... downsendromlu bi bebek fiziksel acıdan normal insanlar gibi büyür. ama sürekli bebek gibi kalırlar down sendromlu bebekler cok duygusal ,cok masumlardır...ve bu yüzden sevgiye ihtiyacları vardır ...... ona karsı bıkmadan usanmadım sevgi aşılaman onunla ilgilenmen gerekmektedir.. yasları ne kadar büyürse büyüsün onlar herzaman bi bebek gibi masum kalırlar... ve downsendromlu cocuklar için okullar vardır ...
anaokulu gibi düşünelimm orada oyunlar oynatılıyor..zamanlla konusmayı öğretiyorlar hatta yazı yazmayı öğrenenler bile oluor...ama bunların hepsi zamanla oluor.bunun için sabırla ve bütün sevginle bebeğine sarılman gerekiyor.....

aselim nerelerdesin ?

burdayim canim ama eskisi gibi girmiyorum artik son ayim son 37 günüm kaldi ama bana sanki daha erken gelcekmis gibi geliyo. Cok agir geciyo son günlerim yaaa hayirlisiyla bi dogum yapaydim bi ohh cekcem.. Rüyalarimda bile doguruyom görüyom kendimi hep..

valla ben doğurdun sandım ses çıkmayınca merak ettim. Allah yardımcın olsun ne diyeyim ben bile rahat hareket edemiyorum eskisi gibi son 1 haftadır. bide çok kilo aldım sonra nasıl vericem yada son aylarda nasıl yapıcam hiç bilmiyorum :1no2:

ben pek fazla kilo almadim ya iste simdi son ayim simdiye kadar toplam 12 kilo almisim oda bi pek karnim zorlandiranda o ya bitek karnimin cikmasi. Gittigim yerlerde hic rahat edemiyorum oturamiyorum falan.. Bide bu sira istahim pek acikk daha kilo alicam sanirsam.....

Bizim bi bi tanıdığımız var , down sendromlu.Küçüklüğünden beri eğitimi devam ettiği için kendi başına okuluna gidebiliyo, otobüse binebiliyo tek başına.Eğitime erkenden başlandı mı Allah'ın izniyle öğreniyolar herşeyi.Bakarsın bi mucize olurda normal doğar bebeğin.Allah'tan ümit kesilmez.

insallah canim rabbimin takdiri neyi hayirli görürse o olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…