Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

kardesimin bebegi down sendromlu dogdu esi durumu kabullenmiuor sizin esleriniz nasil karsilamisti

benim bebeğim downlu kabullenme meselesi değil de korku oluyor insanda eşim benden daha iyiydi diyebilirim
neler yapabiliriz diye araştırmaya başladı şuan 6 aylık
evimizin neşesi bıdığım

ben hamileyken ogrenmistim kabullenmek degil arkadasimin dedigi gibi aklimda tek bi soru vardi yapabilcekmiyim bakabilcekmiIm ustesinden gelebilcekmiyim... esim birazdaha gec algiladi ben kendimi hemen olayin icinde buldum annelik duygusu biraz daha agir oluyo sonucta evlet senin evladin tabiki ustesindende geliniyo. gerilime hic gerek yok ilk baslarda zor oluyo sahsen ben cok oturup agladim yapamicam sandim cunku emziremedim.biberondanda ememedi mama verirken bogulcak.saniyodum agliyodu icim aciyodu ama atlattik cok sukur. anneyi bi cok seyler bekliyo baba sonucta isde oluyo butun gun anne ilgileniyo bebekle ve zamanla huyunu suyunu ogreniyo cocugunun. bende bilincli degildim bilmiyodum down sendromu.ne ama cok okudum.cok arastirdim ve butun bilgileri esime aktardim anlattim oda artik benden cok ilgileniyo sagolsun zamanla herseyin ustesinden geliniyo.

Haklisiniz zaman herseyi ogretiyor insaNa.peki bebeginiz ne kadar hipotroit ve kalp problemleriniz oldu mu

Oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun.kardesiminde sadece bir doktor risk olabilir demisti digerleri hatta istanbulda buyuk ve meshurnbir horuntuleme merkezi hic birsey yok defi ama bebek down dogdu sizinki kac aylik

dogdugunda kalbi delik dogdu ilac kullandik delik tam kapanmadi dr lar bi sene sonra basit bi ameliyat olcak diolar ama.simdilik hicbi sorun yasamiyoruz bi sikinti vermiyo. keske kapansa diye dua ediyorum ama artik kapanmaz diyolar 2mm acik sadece

Oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun.kardesiminde sadece bir doktor risk olabilir demisti digerleri hatta istanbulda buyuk ve meshurnbir horuntuleme merkezi hic birsey yok defi ama bebek down dogdu sizinki kac aylik
Teşekkürler sizinki de hayırlı uğurlu olsun. Oğlum 5 gün sonra 5 ayı dolduruyor. Rakamlar 2000 de 1 ve 5000 de biri gösteriyordu benin için de ama ihtimalin az olması o ihtimalin size denk gelmeyeceğini göstermiyor. Ege den sonra çok araştırdım nette. Çoğu insan doğumdan sonra öğrenmiş durumu benim gibi. Demekki tıbbın da yetmediği yerler var. Hipotiroidi problemimiz var ilaç kullanıyoruz. Eğer yapılmadıysa tiroid testini mutlaka yaptırın. Bizimki topuk kanında çıkmıştı. Tiroid beyin gelişimi için cok önemli problem varsa ilk 3 ayda başlamak gerekiyor ilaca. İlacı da pahalı bir şey değil 2 lira mı ne. Hiç korkmayın o yüzden. Tiroid çözümü olan bir sorun. Kabullenme konusuna gelince bu tamamen psikolojinizin sağlamlığına bağlı. Biz eşimle çok hızlı kabullendik. Her şey sevgiden geçiyor. Sevince kabullenmesi daha kolay.kardesinizin eşi de bebeği daha çok sevip sahiplendikce daha kolay kabullenecektir eminim. Kardeşinizi de aramıza bekleriz. Biz Ankara da yaşıyoruz yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa seve seve yardım ederiz.

dogdugunda kalbi delik dogdu ilac kullandik delik tam kapanmadi dr lar bi sene sonra basit bi ameliyat olcak diolar ama.simdilik hicbi sorun yasamiyoruz bi sikinti vermiyo. keske kapansa diye dua ediyorum ama artik kapanmaz diyolar 2mm acik sadece
Bizim oglumuznda iki deligi var biri kapanacak turdenmis digeri icin ameliyat dediler sizinkisi gibi bebegmiz henuz ikinaylik ins kapanir kolay ameliyatmis ama oyle duydum

Ne kadar olumlu ve guzel insanlarsiniz rabbim her isinizi kolaylasin.benim kardesimin isi cok zor esi iki ay oldu hala bebegi kabullenmiyor hatta ölsun diye bekliyor.kalp ameliyati yaptirmayalim ölsün demis bir anneye denilmeyecek ne varsa diyor insafsiz.

Bizim oglumuznda iki deligi var biri kapanacak turdenmis digeri icin ameliyat dediler sizinkisi gibi bebegmiz henuz ikinaylik ins kapanir kolay ameliyatmis ama oyle duydum

bizimki ilac kullandik kapandi dediler senede bi kez komtrole giriyoruz bi kac ay once gittik baktilar daha kapanmamis dediler cok sinir oldum.ilaci falanda biraktirdilar icmesin dediler simei ameliyat diolar sordum kolay basit bisi dediler ama ameliyat ameliyattir ufagi buyugu yok bence. sordum kasiktan endoskopi yapcaklar 3gun yatcak hastanede. kapanma ihtimali yokmus oyle dediler yinede rabbime duaciyim kapanir insallah.. rabbim dermansiz dert kaldirilmicak.yük vermesin kimseye...

tuglerim urperdi rabbim.islah etsin...
halbuki ne varki dunyaya inmis melekten ibaretler ben ogluma her baktigimda icime sevgi serpiliyo yaradanim.nasi guzel nasi tatli yaratmis diyorum. sacinin teline zarar gelsin istemem... dilerim rabbimden esinin yuregine biraz allahin yarattigina saygi duyma hissi gelsin. hayatta downlular kadar saf ve temiz bi varlik yok

Aminn cumlemize nerde sifasi vars

Biz hepimiz aynen boyle dusunuyoruz babasi olacak kalpsiz haric.kucagina hic almadi bebegi hatta kardesime gelip bunu nasil seviyorsun diyormus

Sözün bittiği yer burası heralde. Down olup ölmesini isteyen çok insan var diye duymuştum canlı örneğini görmemiştim inanamıyordum şu an şoktayım. Oğlumun down sendromlu olduğunu ilk öğrendiğimde ben de doktora ölecek mi diye sordum. Konuyla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Hayır canım ne ölmesi deyince. Ohhh dedim içim rahatladı ona bir şey olmasın da nolursa olsun dedim. Kardeşinizin üzüntüden sütü de etkilenir(( emiyor mu bebek? Bunun bir hayat imtihanı olduğunu düşünüyorum. Beni çok muhafazakar biri sanmayın ama bunları atlatmanın en kolay yolu Allah inancından geçiyor. Allah bizi uygun görmüş ki bu melekleri bize bahşetmiş. Gurur duymalıyız. Bugün facebook ta bir yazı gördüm " down sendromlu bir çocuk sahibi olmayı hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama her neyse iyi ki yapmışım" diyordu. Bu lafa bayıldım ben! Bence benim oğlum gayet normal. Diğer bebekler gibi bir bebek işte. Gereken her şeyi yapıyor daha ne olsun. Evrenin sırrını çözmesini beklemiyorum ki ben ondan. Ben yapabilmiş miyim sanki de o yapacak. Herkes önce dönüp kendine bakmalı. Biz ne başarmışız hayatta ki onlardan ne bekleyelim. Ben de evde atomu parçalamıyorum. Çok iyi bir üniversite bitirmiş olmama rağmen her gün ödüller almıyorum kendi halimde yaşayıp gidiyorum. Oğlum da öyle olacak. Sizin bebek kız mı erkek mi bilmiyorum ama o da öyle olacak işte. Hepimiz gibi doğup büyüyüp yaşayıp ölüp gidecek. Ama Allah'ın verdiği cana kast etmek ya da bunu aklından geçirmek... Buna açıklama getiremiyorum. Anne karnındayken bilip bir karar verselerdi hiç yargılamazdım. Ama dünyaya gelmiş bir cana kıymak reva değil. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer. Dualarım sizinle...

Arkadaşlar,
Sizlerle paylaşmak istediğim şeylerden biri de 'bebek işaret dili.' Bunu down sendromuyla ilgili yabancı sitelerde araştırma yaparken buldum. Dille uğraşan bir insan olduğumdan bana çok mantıklı geldi. Bebek işaret dilini bebeğinize öğretiyorsunuz ve konuşmaya başlamadan sizinle iletişim kurmaya başlıyor. Tüm bebeklerde kullanılabilen bir yöntem bu. Bize özel değil. Ama down sendromlu çocuklarda da faydalı olduğu yapılan araştırmalarda görülmüş. Bebek işaret dilinin bebeklerin IQ'sunu yükselttiği, sanılanın aksine konuşmasını çabuklaştırdığı, derdini anlatabildiği için daha az ağlayıp daha az öfke nöbeti yaşamasını sağladığı, daha çok kelime öğrenmesini sağladığı görülmüş. Kimileri 6 aylıkken başlayın dese de bir zararı olmadığı için 3 aydan beri ben oğluma öğretmeye çalışıyorum. Normal çocuklar, 6. aylarında öğretilmeye başlanırsa 1-2 ay içinde yani 7. ve 8. ayda işaret yapmaya başlıyormuş. Bunu anlattığım çocuğu biraz büyük olup bir kaç kelime söylemeye başlayan bazı arkadaşlar benim çocuğum zaten konuşuyor diye tepki verdi. Hepimizin çocuğu konuşacak zaten bizim çocuklarımız sağır ya da dilsiz değil ancak bu farklı bir yaklaşım. Bizim çocuklarımız ise daha geç konuşma potansiyeli olan çocuklar olduğundan faydalı olacağını düşünüyorum ben. Sizlerle de paylaşmak istedim. Eğer öğretmeyi düşünen ya da ilgilenen olursa bildiğim kadarıyla yine yardımcı olmaya çalışırım. Çocuk gelişimi uzmanına da sordum hiçbir sakıncası olmayacağını söyledi. Kaynak olarak size şu siteyi tavsiye edebilirim: Bebek aret Dili: Bebek aret Dili Nedir, Neden, Nasl, ve Ne zaman kullanlmal? Bebek aret Dili ile ilgili herey burada!
Hoşuna gidip de kullanmaya başlayan olursa çocuklarımızın ilerlemesini de burada paylaşabiliriz diye düşünüyorum.

Aynen sozun bittigi yerdeyiz bizimde oglusumuz var sizin gibi 2 aylik henuz ama uzuntuden annesinin sutu kesildi benim melek kardesim sirf birazndaha anne sutu alabilsin evladi diye goguslerinden kan gele gele sut sagiyor ki gunde 50cc kadar ancak cikiyor artik.bisim bebgimiz ilk on gun ememmedigi icin birde pesinden enfeksiyon aldi yogun bakimda yatti o nedenle anne mememsi alamadi biberon iciyor.kardesimin bebekten degil ama esinden sikintisi cok psikiyatri esine ilac basladi aile danismanina gidiyirlar psikologu bile cileden cikarmis rabbim sonlarini hayir etsin ne diyim bilmiyorum
Ad

Benim oğlum da silikon göğüs koruyucu ile emiyor hala. Göğsünde yara varsa onu deneyebilir. Anne sütü konusunda ben de çok takıntı yapmıştım ama olmayınca olmuyor. Benim oğlum 5 aylık ben de sagdigimda 50 cc ancak çıkıyor 3 saatte. Mama veriyorum mecburen yoksa kilo almıyor. Ne marka pompa kullanıyor? Bazı pompalar da kanatabiliyor. Lansinoh affinity yi öneririm. Eşin yaklaşımına ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah kardeşinizin yardımcısı olsun. Travmatik olaylarda psikolojik destek iyi gelebilir. Belki böyle böyle düzelir o da. Eğitim durumu ne bilmiyorum ama onun dışında söyledikleri cahillikten başka bir şey değil. Kardeşinize ve bebeğine haklarında hayırlısını diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…