Avent kullaniyor ma4ka olarak, esi maalesefki birde ogretmen cahillik okumakla gecmiyorBenim oğlum da silikon göğüs koruyucu ile emiyor hala. Göğsünde yara varsa onu deneyebilir. Anne sütü konusunda ben de çok takıntı yapmıştım ama olmayınca olmuyor. Benim oğlum 5 aylık ben de sagdigimda 50 cc ancak çıkıyor 3 saatte. Mama veriyorum mecburen yoksa kilo almıyor. Ne marka pompa kullanıyor? Bazı pompalar da kanatabiliyor. Lansinoh affinity yi öneririm. Eşin yaklaşımına ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah kardeşinizin yardımcısı olsun. Travmatik olaylarda psikolojik destek iyi gelebilir. Belki böyle böyle düzelir o da. Eğitim durumu ne bilmiyorum ama onun dışında söyledikleri cahillikten başka bir şey değil. Kardeşinize ve bebeğine haklarında hayırlısını diliyorum.
Sözün bittiği yer burası heralde. Down olup ölmesini isteyen çok insan var diye duymuştum canlı örneğini görmemiştim inanamıyordum şu an şoktayım. Oğlumun down sendromlu olduğunu ilk öğrendiğimde ben de doktora ölecek mi diye sordum. Konuyla ilgili hiçbir şey bilmiyordum. Hayır canım ne ölmesi deyince. Ohhh dedim içim rahatladı ona bir şey olmasın da nolursa olsun dedim. Kardeşinizin üzüntüden sütü de etkilenir(( emiyor mu bebek? Bunun bir hayat imtihanı olduğunu düşünüyorum. Beni çok muhafazakar biri sanmayın ama bunları atlatmanın en kolay yolu Allah inancından geçiyor. Allah bizi uygun görmüş ki bu melekleri bize bahşetmiş. Gurur duymalıyız. Bugün facebook ta bir yazı gördüm " down sendromlu bir çocuk sahibi olmayı hak edecek ne yaptım bilmiyorum ama her neyse iyi ki yapmışım" diyordu. Bu lafa bayıldım ben! Bence benim oğlum gayet normal. Diğer bebekler gibi bir bebek işte. Gereken her şeyi yapıyor daha ne olsun. Evrenin sırrını çözmesini beklemiyorum ki ben ondan. Ben yapabilmiş miyim sanki de o yapacak. Herkes önce dönüp kendine bakmalı. Biz ne başarmışız hayatta ki onlardan ne bekleyelim. Ben de evde atomu parçalamıyorum. Çok iyi bir üniversite bitirmiş olmama rağmen her gün ödüller almıyorum kendi halimde yaşayıp gidiyorum. Oğlum da öyle olacak. Sizin bebek kız mı erkek mi bilmiyorum ama o da öyle olacak işte. Hepimiz gibi doğup büyüyüp yaşayıp ölüp gidecek. Ama Allah'ın verdiği cana kast etmek ya da bunu aklından geçirmek... Buna açıklama getiremiyorum. Anne karnındayken bilip bir karar verselerdi hiç yargılamazdım. Ama dünyaya gelmiş bir cana kıymak reva değil. Umarım en kısa zamanda her şey yoluna girer. Dualarım sizinle...
Her şeyi ne kadar güzel anlatmışsınız..Allah'ın verdiği cana kastetmek..Bence tam karşılığı bu pek çok kişinin yaptığı şeyin bir gerçekten kurtulmaya çalışırken..Oysaki melek gibi çocuklar onlar..Gülüşleri insanın içini ısıtıyor, çünkü samimiyeti net bir şekilde anlıyorsun..sana anlatıyor..bir armağan, Allah'ın bir hediyesi..
Benim de kanımda toksoplasma çıktığında doktorların pek çoğu beni amniyosenteze ikna etmeye çalıştılar..riskini bildiğim içim aklımın ucundan bile geçirmek istemedim..Hep sonucu görüp de ne yapacaktım..benim için kalbinin atıyor olması, minicik tekmeleri ve içimdeki dönüşleri bir mükafattır diye düşündüm..Eşim bile ben sorunlu, problemli çocuk istemiyorum dedi durdu..Testlerim de down sendromu riskine yakın çıktı, gene dilerseniz bir amniyo yapın rahatlayın dediler..yaptırmadım..Ben Rabbimin bana vereceğine razı oldum..Onun içimde eğlence ile dönerken, tekme atarken ki mutluluğunu gölgeye mi düşüreyim? Hayır ! Bunu asla yapamam.. Yaparsam hayatımın sonuna kadar yaşayamam..
Şimdi eşim bile bana minicik tekmelerine ellerini koyunca..artık ne olursa olsun, nasıl doğarsa doğsun o bizim bebeğimiz..ona gözümüz gibi bakacağız diyor..işte o zaman içim ısınıyor ve mutlu oluyorum..
Aynen sozun bittigi yerdeyizbizimde oglusumuz var sizin gibi 2 aylik henuz ama uzuntuden annesinin sutu kesildi benim melek kardesim sirf birazndaha anne sutu alabilsin evladi diye goguslerinden kan gele gele sut sagiyor ki gunde 50cc kadar ancak cikiyor artik.bisim bebgimiz ilk on gun ememmedigi icin birde pesinden enfeksiyon aldi yogun bakimda yatti o nedenle anne mememsi alamadi biberon iciyor.kardesimin bebekten degil ama esinden sikintisi cok psikiyatri esine ilac basladi aile danismanina gidiyirlar psikologu bile cileden cikarmis rabbim sonlarini hayir etsin ne diyim bilmiyorum
Ad
arkadaslar tekrar hamileyimmmmmm
arkadaslar tekrar hamileyimmmmmm
Gözünüz aydın! Hayırlı uğurlu olsun evladınız. Ne kadarlık?
tesekkur ederim canim daha yolun basindayiz 5 haftalik.
Zaman su gibi akıp geçiyor sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim...
amin canim insallah.... sagol....
Aselim nasılsın? Nasıl gidiyor hamilelik? Doktorlar amniyo önerdi mi? Yaptırdın mı yaptıracak mısın? Oğluma rapor çıkarmaya gittim bugün ordaki kadı hemen kardeş yapın dedi. Daha doğum kilolarım duruyor. Ama doğru zaman ne zaman onu da bilemiyorum.
canim testi yaptirip.yaptirmamak sana bagli fakat ben olsam yaptirmazdim.. bunalimada girmene gerek yok herkez downsendromlu cocullari engelli olarak goruyo lakin onlar engelli degil bi gorsen oglumu dunya tatlisi inan herseye bedel bi gulusu var. icini ferah tut rabbim.neylerse guzel eyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?