Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Aselim sen süper bir annesin..
Harbi eli öpülecek kadınsın Rabbim sana sağlık sıhhat hayırlı ve bereketli bir ömür versin..
Kızına ve oğluna da..

tskr ederim canim bütün annelerin yaptigini yapiyorum baska bisi deil... dileklerin icin sagol herbirine Aminn cümlemize sihhat versin rabbim...

merhabalar,ben de mesajlarınızı duygulanarak ve size hayran olarak okudu.sizi canı gönülden tebrik ediyorum.
yavrularınızla bir ömür boyu mutlu mesut yaşamanızı dilerim.siz hayata çok güzel bakan,ruhu çok temiz bir insansınız.
ben de 3.çocuğuma hamileyim.11 yaşında bir kızım var.geçen sene erken doğum yaptım bebeğim 3 gün yaşadı.şimdi yine hamileyim.biraz sıkıntılı geçiyor.benim sıkıntım plasentadan kaynaklı.rahim ağzına yapışık olduğu için kanamalı erken doğuma sebebiyet veriyor ve annenin hayatını da tehlikeye atıyor.bu hamileliğimde 2li,3lü testlerin hiçbirini yaptırıp kafamı bulandırmak istemedim çünkü ben de sonuç ne olursa olsun bebeğimi öldürmeyi düşünemem.bu günahın hesabını veremem.Rabbim bana neyi taktir etmişse boynum kıldan ince.şu an tek istediğim oğluma zamanında sağ salim,kanamasız,sorunsuz kavuşmak..mübarek günlerde dualarınızı bekliyorum.sevgiler...

Basin sagolsun o 3 gün yasamis ama diger tarafta seni beklio olucak cennetin kapisinda . Rabbim hayirlisini versin canim dilerim sag saglim sorunsuz alirsin oglunu kucagina... En iyisini yapmissin testleri yaptirmamakla benim simdiki aklim olsa zaten hicbirini yaptirmazdim... Dualarim seninle canim rabbimin izniyle alirsin kucagina minigini ins.

Merhaba Aselim. İnternetten konuları takip ederken senin açtığın bu forumda buldum kendimi. Şu anda hamileyim ve 4lü tarama testimdeki down sendromlu bebek doğurma riskim yüksek çıktı. Şu anda zihnimin ne kadar karışık ve bulanık olduğunu en iyi sen bilebilirsin. İçimde onun tekmelerini hissederken yeni yeni risk testleri yapıp ne onu nede kendimi yormak istemiyorum ama bu durumla nasıl baş edebilecdeğimide bilmiyorum. Bir anne olarak senin tavsiyelerine ve yaşanmışlıklarına ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olmanı rica ediyorum.

Benimde ikili testimin sonusu riskli çıktı amniyosentez dedi dktor yaptırıp yaptırmamakta kararsızım şeytan diyor doğurana kadar bir daha doktora gitme.Geceleri uyku yok bişey yiyemeyorum canım kimseyle konuşmak istemiyor bunalımdayım.

12+2 de 3 mm cıkan ense kalınlıgı 13+0 da 4 mm cıktı kızımın. bugun 14+0 doktor 15+0 da gel tekrar bakalım dedi.

Burun kemiği olusmus su an baska bir sorun gozukmuyor ama ense kalınlıgının 4 mm olması bizi çok endişelendiriyor. Ense kalınlıgı yuksek cıkıpta nomral ve saglıklı biğr bebek sahibi olabilen var mı aranızda?

slm kızlar, benim de ikili testimde düşük risk yazıyo açıklama olarak.

Ancak nöbetçi dr. orta seviye dedi. bana kalsa bu testi hiç yaptırmıcaktım ama akrabalar işte!

ense kalınlığı normal nazal kemiğini de gösterdi dr. büyük ultrasonda. testi böyle çıkıp normal doğuran arkadaşlar var mıdır?

Canim inan ne olursa olsun ben burdaki.yorumlarimdada yazdim eger bi bilgim.olsaydi cahil olmasaydim test falan hicbisi yaptirmaz cocugum dogana kadar huuirlu bi sekilde beklerdim ama yaptirmis bulundum.. o evlatki bize yuce allah tarafindan verilmis ben yuregim acik bekledim evladimi kucagima almayi. ve suan cok.mutluyum iyiki benim oglum ...

canim testi yaptirip.yaptirmamak sana bagli fakat ben olsam yaptirmazdim.. bunalimada girmene gerek yok herkez downsendromlu cocullari engelli olarak goruyo lakin onlar engelli degil bi gorsen oglumu dunya tatlisi inan herseye bedel bi gulusu var. icini ferah tut rabbim.neylerse guzel eyler...

Kızlar,
Bu başlığı yeni buldum. Çalışıyorum tüm sayfaları okuyamadim ama kısaca kendi hikâyemi anlatayım. Büyük bir aşkla evlendiğim eşimle 1.5 yıl sonra evlat sahibi olmak istedigimize karar verdik. Hamileliğim çok rahat geçti. 2li 3 lü taramalar gayet normal. 2000de 1 ve 5000 de 1 şeklinde çıktı sonuçlar. Oğlum 37.haftada kendini kordona iki kat doladigi için erken doğdu. 3 gün sonra çocuk doktoru down sendromlu olduğunu söyledi. Başta 2 gün durmaksızın ağladım. Ama sonra oğluma sarildim. O benimdi. Allah onu bana yolladiysa beni ona uygun ve layık bulmuş dedim. Bu testlere güvenim yok artık. Aldirmayi dusunmeyecekseniz hiç kafanızı bulandirmayin derim. Oğlumun kokusunu, bakışını, gülüşünü dünyaya degismem. Zamanı geri alicaz sana normal bir çocuk vericez deseler hayatta degismem oğlumu. Raporlar engelli dese de onlar sadece biraz farklılar. Bana göreyse benim ya gerisi umrumda değil.

Ne kadar guzel ne kadar büyük bir yüreğiniz var, Allah size mukafatların en guzelini nasip etsin.
Benimde 12 haftalık iken ense kalınlıgı 3 mm cıktı kızımın, 15 haftalıkken tekrar kontrole gittim dr ense kalınlıgından baska bir bulgu yok ama belki turner sendromu olabilir dedi. Amniyosentez i geri çevirdim yaptırmayacagım.

Ne olursa olsun bende doguracagım o benim evladım, Allah herkese saglıklı evlatlar versin, Ama sizin gibi annelerede mükafatların en yücesini nasip etsin, dualarımdasınız

mesajınızı aldım ancak cevaplayamıyorum 100 mesaj olmadan. gerçek dostlar kromozom saymaz down sendromu derneğinin sloganlarından biri ve benim çok hoşuma gidiyor. sağlıkla evladınıza kavuşmanız dileğiyle...

downsendromlu bi evladinin olmasi bence cok byuk bi ayricalik biz onlara degil onlar bizlere biz farketmeden bi cok sey ogretiyolar gulusleri insana bakislari surekli gulmeleri dunyaya bedel... buarada oglum yurumeye basladi cok uzun bi surec gecti ama sonunda basardikk bide annne dio abbooo olurum ya ben bu cocuga icim erio baktikca tam bi anneci sipam :)

canim oglun kac yasinda simdi.. bende hep diyorum.test falan fasa fiso hic gerek yok testlerde normal.cikip downluolan downlu cikip hicbiseyi olmayan dogan bebekler cook.. bende onlari emgelli olarak gormuyorum.onlari engelli gorenlerede kiziyorum eksikleri yok fazlaliklari var allah oglunla sana neseli dertsiz bi hayat sunsun canim op oglunu yerime

Aselim oğlum 4.5 aylık daha yaşa varamadık yeniyiz :) sana katılıyorum o fazla kromozomla biz sadece dalga geçiyoruz hepsi bu. Duaların için teşekkür ederim Allah hepimizin evladını korusun kollasın inşallah. Öperim sen de seninkini öp.

benim pasa 3yasinda minicik geldi dunyaya erkenden ama.simdi ablasini geciyo masallah.. simdi.krese gidiyo orda hergun terapileri oluyo bazen bende katiliyorum.terapilere is saatlerim.uyarsa ama.cok ilerleme sarfediyo cok azimli annesi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…