Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Kızlar bişey sormak istiyorum. Melekleriniz ne zaman gelgel yaptı ne zaman anne baba demeye başladı

Hepsi bir olmuyorlar cnm benim oglum yasindan sonra baba dede gel dedi sonra bi ara annnne diyodu cok sevinmistim simdi artik pek demiyo surekli homur homur sarki soyluyo muzigi cok seviyo

yazıları okudum çook yanlış bilgi var ben down çocuk sahibiyim öncelikle down bir hastalık değil 1 kromozom fazla çocuklar sadece özeller birraz dikkat istiyor lütfen aselim ya bir uzamandan bilgi alın yada bilen deneyimli bir anneden ayrıca korkmayın kabulleninki hayatınız kolaylaşsın facebookda downlu çocuklarla ilgili dernekler ve gruplar var katılın yardımı olur size

Yanlis bilgi derken ben zaten hastalik diye bahsetmedim.. hamile kaldigim an bilgi edindim terapilere baslandi niye direk bana yazdiniz anlayamadim :/ irmak hanim

bende meleğime kavustum kalple ilgili buyuk sıkıntımız var ameliyat olan varmi surecler nasil hemen fizik tedavi rehabilitasyon merkezine baslayan varmi biz 2.5 aylik olduk

biz dogumdan sonra fizik tedaviye hemen basladık cnm gozun aydın allah analı babalı buyutsun bizde seneye kalp ameliyatı olucaz dr endıselenmeyin dedi ama yinede korkuyorum

biz dogumdan sonra fizik tedaviye hemen basladık cnm gozun aydın allah analı babalı buyutsun bizde seneye kalp ameliyatı olucaz dr endıselenmeyin dedi ama yinede korkuyorum

peki fizik tedaviyi rehabilitasyon merkezlerimi.veriyo yoksa direk bir fizik tedavi merkezine mi.gidelim bende cok.korkuyorum 3 aylikken en gec ameliyat olmasi gerekiyo dediler simdi konseye girecek bakalim hayirlisi artik

Arkadaşlar birşey soracaktım.Benim bebeğime de down sendromlu dediler,kalbinde sorunu var.32 haftalık hamileyim.Sizler hamileyken bebeğinizin kanınızdaki hareketleri nasıldı? Az mı çok mu hareket ediyordu.Kilo alması ve boyu nasıldı.Kalp hastalığı etkiliyormu hareketini,boyunu,kilosunu?

benim kizim cok hareketliydi calistigim.icin gun icinde oturdugun yerden pek anlamiyordum ama aksam ewe gelince resmen icimde.meksika dalgalanmasi yasiyordum birde bi 15 -20 dk hickirirdi karnimdayken yani bizim.8lk.basta hersey cok.normaldi.boyu kilosu ama son zamanlarda sanirim hersey degisiyor 2260 kg dogdu.kizim 3 hafta erken dogdu zatwn 2 hafta geriden geliyordu simdi iyiyiz cok.sukur ama.ciddi bir.kalbinde deligi var

Benim de bebeğimin kalbinde 2 deliği olduğunu ve kulakçıkları tekmiş 2 olması gerekiyormuş.Siz kalp için doktor araştırdınız mı?Doktor isimlerini paylaşırsanız sevinirim.Doğumunuz normal mi sezeryan mı oldu?

suyumun normalden az olmasi.sebebiyle apar topar sezeryana aldilar bizim.cocuk doktorumuz aygun hocayi getirtmisti capa tip fakultesinde hoca biz 2 hafta kuvezde kaldik iki hafta sonunda kucagima alabildim. capa tip fakultesinde kontrollerimIz devam edio aygun hocave rukiye hoca.zaten muayne olunacagi zaman onlar surekli orda bizede avsd tanisi.kondu hamileykende rukiye hoca muayne.etmisti

Reactions: nev
benim bebeğimede avsd teşhisi kondu

Iyi aksamlar arkadaşlar sıteye yeni üye oldum.
Elifnaz hanım yavrunuza Allah bağışlasın Nev hanım sızde ıns.saglıklı bırsekılde kucağınıza alırsınız yavrunuzu.benımde 4 aylık down sendromlu dünya Tatlısı bır kızım var.bızım sonuclar bebegımız iki aylıkken çıktı hemen bebek fızyoterapisti ayarladık eve gelıyo.ama sımdı raporumuz çıktı ozel egıtıme baslıycaz ankarada oturuyorum burda olanlar hangi ozel egıtıme gıdıyolar yada hangısı ıyı bılen varmı.simdilik Hoşçakalın

Merhaba,
Benim oğlum 2 yaşında. Ankara'da yaşıyoruz. Bahçelievler'de Bilge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gidiyoruz. Özel eğitim öğretmeninden çok memnunum. Çok yol kat etti oğlum. Fizyoterapi açısından bakacak olursak 2 yaşında henüz yürümüyor. Birkaç adım atıyor ama tay tay ayakta durmuyor. İsterseniz gidip görüşebilirsiniz.

Maltepe'de Mavi Barış var. Zaten duymuşsunuzdur. En meşhur merkezlerden biri orası.

Bir de Yaşamkent'te Gezginler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi var. İyi olarak duyduğum kurumlar bunlar. Oturduğunuz yere göre değerlendirebilirsiniz. Hepsini gidin görün, öyle karar verin. İsterseniz özelden de iletişim kurabilirsiniz. Tekrardan kızınızı Allah bağışlasın. Benim yerime koklayın lütfen.

Iyi aksamlar sellukanur hanim oncelikle soruma cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.mavi Barisla konustuk car samba gunu degerlendirme yapicaklar bakalim buyuk ihtimal oraya devamedicez.bende oglusunuzu ve sizi opuyorum tesekkurler hoscakalin.

Tesekkurler sellukanur hanim cevapladiginiz icin.bizde bugun gittik mavi barisa.haftaya orda basliycaz bakalim.Hakkimizda hayirlisi bakalim.

Bugun rapor çkmasi icin pediatri bolumune gittk birkac bolume daha gitmemiz gerekiyormus ama doktor ince motor gelisimi iyi dedi kizim tam 3 aylik gulmesinden puan kiricam sadece dedi gulmedigi icin ama genelde agucuklara basladik sizin melekleriniz bu aylarda nasildi gelisimi icin gec kalmakdan korkuyorum

Elifnaz hanim nerde yasiyosunuz.benim kuzumda haftaya 5 Aylik olucak.benim kizimda cokerken agulamaya gulmeye baslamisti.suan yatirinca kafasini kaldiriyo baya baya sesini cikarmaya basladi artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…