down sendromu riski

Çok teşekkür ederim canım ne güzel artık konuşabilecegim arkadaşlarım oldu seninde evlatlarini rabbim sana bağışlasin hep mutlu ol
gecmis olsun tugba tum yasadiklarin icin.benmde 2gun once 234 te 1cikti 3lu sonucum.amniyosentez onerdiler.kafamzdan attik itibar etmedik ama ara ara da aklima geliyor.amniyo dusunmuyorum ama kafam allak bullak oldu

gecmis olsun tugba tum yasadiklarin icin.benmde 2gun once 234 te 1cikti 3lu sonucum.amniyosentez onerdiler.kafamzdan attik itibar etmedik ama ara ara da aklima geliyor.amniyo dusunmuyorum ama kafam allak bullak oldu
Canim benim sorma aynı sorun bendede var Insan dusunmek ıstemıo ama hep aklına gelio merak ediyor doktorlarda insana ıcını rahatlatacak hıc bıse demiyor tutturmus lar bı amniyosentez gidio ne bileyim oyle guzel hareket ediyokı karnımda saglıklı guclu benım bebegım diyorum tabiki rabbım ne verirse kabulumuz ama insanın tek korkusu boyle bı bebek sahibi olmak degil sadece boyle bı bebegım olursa nasıl bakarım normal bebekten farklı mı olur onu bu dunyaya hazır yetıstırebılcekmıyım bu dunyada onu koruyabılcekmıyım egıtımını saglayabılcekmıyım sana İkili test yapıldı mı canım amniyo dusunuyormusun riskin sınıra yakın 250; olsan onermezdıler gıbı benim 119da bır cıktı rabbım sığındım eger bebegım hastaysa bıle rabbım onu ywtıstırebılme gucu versin bana baskasi korkum yok

yok amniyosentez düşünmüyorum.işte 234 te 1 miş.azönce raporu inceledmde risk analizi ya.sonuçta 500 te 1 olsa bi risk yani.ayrıca labaratvardan hastaneden doktordan bile farkeder bence.risl neye göre hesaplanıyor?mesela aklıma istatistiksel veri olarak üniversitelerde yapılan tezler aklıma geldi.belli bir örneklem alınıyor bi konu üzerinde ve alınan örneklem üzerinde tespit yapılıyor yüzde şukadar diye vs.kıyaslamak doğrumu bilmiyorum ama bu verilerdede tüm ülkedeki hamileleri doğumları incelemek koly değil incelensede dönemseldir güncellenmesi lazım yani.kısaca pek sağlıklı bir veri olduğunu düşünmüyorum.birkaç yıllık hikayesi var bu testlerinde.boşuna kafa yormıcm kızım olacak inşallah tütü etek modellerine bakıyorum kızıma yapcam da

Ve sana sunu soyleyım ben doktor 119 da bır risk ın var down sendromlu bebegımın olabilir dedi hıc vakit kaybetmeden aynı gun ıcınde baska bı ozel hastane ye gidip testı bı fazla hormon inceleterek tekrarlattim riskim hıc cikmadı ve ozel doktor bana ultrasonda bebegın de ben oyle bıse gormuyorum dedi suda var devlette yaptıkları test ertesi gun cıktı ama oz elde yaptırdığım test 5 gunde geldı ıcım rahatladı valla bende takmıom banada kız demıslerdi ama gecen ay erkek cıktı galiba oglum olcak bu arada ben 40 haftalık bı bebek kaybettim nedensiz bı sekılde o bebegimede turp gibi saglam dediler ama alamadım yavrumu kucama bunada hasta diyolar bence hıc bıse kimse bilemez rabbım den baska hem sapasaglamken dedikleri bebeklerde bile dogum anında olusan bı komplikasyon bıle herseyi degistirıyo rabbım herkese yardım etsin saglıklı al kızını kucagina

allah rahmet eylesin.mükafatınıda biliyorsunuz değilmi ahirette..sizi cehennem ateşine karşı koruyacakmış.benmde bir düşüğüm var .rabbim aratmadan tekrar nasip etti çok şükür.evet benmde ertesi gün çıktı hemen.özel hastaneye gidiyorum ama bu teste para vermeyim deyip devlette yaptırmıştm sonucu doktoruma götürdüm.ultrasonda şükür normal görünüyor herşey.doktorum için rahat etsn amniyosentez yaptır zaten %80 de temiz çıkıyordedi.bende madem öyle yaptırmaym dedim.ayrıntılı ultrasonu bekliyorum 20.haftada yapılıyormuş.siz 4lü test yaptırmışınız sanırım 2.de.o daha güvenli sonuçlar veriyormuş.4lü yaptırıp o da riskli çıkarsa diye korkuyorum açıkcası.siz nerde yaptırdınız.ben ist da büyük bi devlt hast gitmiştm.2hafta önce başka doktor %80kız demişti.kendi doktorumda kız dedi ama hazırlık için ayrıntılı ultrasonu bekleyin dedi bakalım.allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Canım birinci testı bursa devlet Zubeyde hanım dogm evinde ıkıncısınıde bursa ozel anadolu hastanesinde yaptırdık yani amniyosentes lerde sonuc temiz cikio ama ya o amniyosentes den sonra sapasaglamken bebek riske girip duserse oyuzden gerek duymadım bakalım pazartesi gitcez doktora ozaman erkekmı kizmi bellı olcak bıde ben ikinci duzey usg girdim sukur organlarında bı sorun cikmadı artık rahatım sukur bekliyor bakalım sag salim alalım kucamıza dunyada bizim olcak rabbım evlatlarımıxı bize bagıslasın emeklerımızı bosa cıkarmasın Dortlumuydu test bılmıorum ama temiz cıktı peki sen dortluyu yaptırcakmısın

yok canm ya ben kafadan attım bişey yaptırmıcam.bi 20.haftada mı ne ayrıntılı ultrason varmış ona gircem orda cinsiyetmzde kesinleşirmiş ayrıntılı organ taraması oluyormuş.herşey allah tan..rabbimin emaneti bu bize.huzurla geçirelim hamileliği inşallah..sağ salim hayırlısıylada kucağımıza alalım...amniyosentez temiz çıksada bu kez neden işlem yaptırdm ya bişey olursa diye çok strese girerim.müdehaleye gerek duymuyorum emanetim içimde büyüyüp gelişsin rahatsız etmeyim orda onu:)

Canım benım ne guzel dusunmussun benimde ıcımı rahatlatıyosun dogru valla huzurla gecırelum insallah dikkat et cok kendine allaha emanet sın sende yavrunda

Canım benım ne guzel dusunmussun benimde ıcımı rahatlatıyosun dogru valla huzurla gecırelum insallah dikkat et cok kendine allaha emanet sın sende yavrunda
canım öyle .dua et allah a teslim ol..sanki böyle şeylerle uğraşmak bile vesvese gibi geliyr.tamm her anne sağlıklı bebek ister ama bizim elimizde olan bişey yok allah ın vergisi hertürlü..kafadan at sende..hem zaten 4lü testin normal çıkmış.ben onu bile yaptırmadım.

Bemim de 2li testim normal di
Fakat 3 lü testim sıkıntılı çıktı çok kötü oldum günlerce ağladım...
Doktorum korkma bu risklerde yanılma payı vs oluyor desede damdan düşmüş gibi olmuştuk...
Doktor aldırmayı düşünüyorsanız amiyosentez yaptırın dedi ama o şüpheye 6 ay geçmezdi ve yaptırma kararı aldık
Doktorumunda tavsiyesiyle Ankara da Özgür Deren e gittik hem ayrıntılı ultrason yapıldı hem de amiyosentez sonuç olumlu çıktı ama amiyosentezde bile %99 sonuç alınabiliyormuş
Şuam yine kafamda deli sorular ya o 1 lik ihtimal beni bulursa.....
Doğumu heyecanla bekliyorum Allahım kimseyi evladıyla sınama korktuğumuza uğratma

Canım cok zor gunler benimde oyle ama ıcını rahat tutnbak İkili testin temiz cık mis amniyosentes de temiz e bundan sonrada bebegın de bi sorun olursa otesını hıc arastirma rabbım ne istiyosa o olur bu arada uclude riskin kac cıktı

Amiyosentezi yapan doktor 2 li ve 3 lü testimdeki 901de bi ihtimal dedi bu çok güzel bi oran ama insan yine de üzülüyor tabi Allah'tan gelene bir şey diyemem kaderimiDe varsa yaşıycaz ve yaşatıcaz

Canım sen de kolay şeyler yaşamazmışsın Allah sabırlar versin ...
Ne aşamadasınız? Şuan

Canım sen de kolay şeyler yaşamazmışsın Allah sabırlar versin ...
Ne aşamadasınız? Şuan
Amin canım valla ben ayrıntılı usg ye girdim tum organları saglıklı cıktı bı aksilik cikmadı tabı riskim hala 119 da bır amniyo yaptırmadım sadece testı tekrar ettim baska bı hastanede o sonuc temiz cıktı bende rabbım e sigindım test bı hastanede temiz bı hastenede riskli cıktıysa hıc garantisi yok demekkı oyuzden ben bıraktım test mest olaylarını

Benim de ilk işim testi tekrarlamaktı ama 2. Testimde riskli çıktı bu beni tekrar yıktı 3. Gün amiyosentez oldum 3 günüm ağlamalara geçti amiyosentez olunca biraz rahatladım onun sonucunda 15 gün sonra çıktı rahatladım ama
Bi kaç gündür yine tedirginim Allah'tan hayırlısı dilemelerden başka çaremiz yok canım
Doktorum bu testlerin yanılma payı çok yüksek dedi bazen test normal çıkar doğumda downlu çocukla karşılaşırız dedi
Bazen kötü çıkar bebek sağlıklı olur dedi
Hala risk altındmayım. 901 de 1 ihtimal verdi amiyosentez yapan doktor dualar ettim adaklar adadım iimdi aklıma bile gelse düşünmek duş etmek istemiyorum bir düğüm var içimde sanki doğumu bekliyorum..... Hepimizin hakkında hayırlısı
Kaderimizde varsa bu bebeğe annelik yapmak yapıcaz

Canım sende hiç kolay seyler yaşamamışsın Allah yardımcın olsun korktuğuna uğratmasın...

bu down sendromu riski beni mahvetti günlerdir benim ikilli testim temiz çıktı 3 lü testim riskli çıktı ve bebeğimin kalbinde hiperekojen odak varmış o da down sendromu olabileceğini göseterirmiş ayıntılı ultrasona girdim bebeğimin bütün organları ve kemikleri sağlıklı ve şuan 134 de 1 riskliyim amniyosentez istiyorlar ne yapacağımı şaşırdım

Canım kalbinde sorun ayrıntılıda mı cıktı Uzm canını bu testler de yanılma payı cok bugun benım bıde gebelik sekerım cıktı hayırlısı deyip yola devam amniyo dusunuyomusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…