- 22 Aralık 2014
- 86
- 31
- 18
- 35
- Konu Sahibi tugba bayram
-
canm uzme kendni.ben daha ayrintiliya bile girmedm.benmde 2li yptrmadm 3lu riskli cikti.amniyosentez dusunmuyorum.birkac gun aastrdm kafam karsti strese girdm.smdi dusunmuyorum allah a emanet.skma canini hicTUĞBA BAYRAM CEVABIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM şöyle oldu benim ikili testim temiz çıktı ikili testi temiz çıkanlara üçlü yapmıyorlarmış çünkü kafa karıştırmaktan başka birşey değilmiş buna rağmen bana üçlü test yaptılar ve dolayısıyla ikili testimde 5700 lerde 1 olan riskim üçlüde 166 da bir çıktı bu arada bebeğimin kalbinde hiperekojen fokus diye bir odak vardı bu normal bebeklerde sıklıkla görülebildiği gibi down sendromlulardada görülebiliyormuş ve büyük ihtimal sendeki kaybolacak dediler veee benden ayrıntılı ultrason istediler iyi bir perinatolog a gidip tam 40 dk muayene oldum bebeğimin küçük dilinden tut göz merceklerinde katarak varmı beyin fonksiyonlarından omurga kemiklerinie tek tek incelendi ve bebeğimin herseyi normal ve çok sağlıklı çıktı hatta ben tetimi 20. haftamda yaptıdım haftasına göre çok uzun boulu olduğunu söyledi 30 cm fakat o kafa karıştıaran 3 lü testim ve kalbindeki küçük odak için yinede riskli oldum şuan riskim 134/1 gözüküyor ve amniyosentez istediler size yaptırırAM SONUCU NE ÇIKAR DİYE SORDUM BENCE TERTEMİZ ÇIKACAK DEDİ
FAKAT ARADAKİ ÇELİŞKİYE BAKARMISIN RİSKLİSİN AMA TERTEMİZ ÇIKACAK BU TESTLER YÜZÜNDEN GEBELİĞİM AĞZIMDAN BURNUMDAN GELDİ AMNİYOSENTEZ DE YAPTIRMAYACAM AMA NASIL GEÇECEK BİLMİYORUM
BİRDE BENİM EŞİM ASSUBAY HAKKARİDE GÖREV YAPIYOR YANIMDA DESTEK OLACAK HİÇ KİMSEM YOK
HAYATIM ALLAK BULLAK OLDU
Canim benim sorma aynı sorun bendede var Insan dusunmek ıstemıo ama hep aklına gelio merak ediyor doktorlarda insana ıcını rahatlatacak hıc bıse demiyor tutturmus lar bı amniyosentez gidio ne bileyim oyle guzel hareket ediyokı karnımda saglıklı guclu benım bebegım diyorum tabiki rabbım ne verirse kabulumuz ama insanın tek korkusu boyle bı bebek sahibi olmak degil sadece boyle bı bebegım olursa nasıl bakarım normal bebekten farklı mı olur onu bu dunyaya hazır yetıstırebılcekmıyım bu dunyada onu koruyabılcekmıyım egıtımını saglayabılcekmıyım sana İkili test yapıldı mı canım amniyo dusunuyormusun riskin sınıra yakın 250; olsan onermezdıler gıbı benim 119da bır cıktı rabbım sığındım eger bebegım hastaysa bıle rabbım onu ywtıstırebılme gucu versin bana baskasi korkum yok
bu benim ilk gebeliğim bilseydimki kafamı bu kadar karıştıracaklar allak bullak olacam bırakın testi bir kere kontrole bile gitmeden doğururdum gebeliğimi ağzımdan burnumdan getirdiler bir gün kafamdan atıyorsam ikinci gün başlıyorum düşünmeye çok zor bir durum allah kimsenin başına vermesinCANIM HİÇ KORKMA TEMİZ ÇIKAR BENİM BİRİNCİ ÇOCUKTA 73/1 İKİNCİ ÇOCUKTA 50/1 ÇIKTI İKİLİ TEST İKİSİNDE DE AMİYO SENTEZ OLDUM TEMİZ ÇIKTI BAŞKA NEDENLERDEN DOLAYI İKİNCİ BEBEĞİ KAYBETTİM MALESEF
Tesekkur ederim canım yas rıskı nden dolayımıydı baya riskliymıs sayılar ama sukur amniyon temiz cıkmıs ben amnio dusunme dım ınsallah bebegımın saglıklı dogarCANIM HİÇ KORKMA TEMİZ ÇIKAR BENİM BİRİNCİ ÇOCUKTA 73/1 İKİNCİ ÇOCUKTA 50/1 ÇIKTI İKİLİ TEST İKİSİNDE DE AMİYO SENTEZ OLDUM TEMİZ ÇIKTI BAŞKA NEDENLERDEN DOLAYI İKİNCİ BEBEĞİ KAYBETTİM MALESEF
neden kaybettim bebegini kac haftaliktı canımCANIM HİÇ KORKMA TEMİZ ÇIKAR BENİM BİRİNCİ ÇOCUKTA 73/1 İKİNCİ ÇOCUKTA 50/1 ÇIKTI İKİLİ TEST İKİSİNDE DE AMİYO SENTEZ OLDUM TEMİZ ÇIKTI BAŞKA NEDENLERDEN DOLAYI İKİNCİ BEBEĞİ KAYBETTİM MALESEF
Tesekkur ederim canım yas rıskı nden dolayımıydı baya riskliymıs sayılar ama sukur amniyon temiz cıkmıs ben amnio dusunme dım ınsallah bebegımın saglıklı dogar
neden kaybettim bebegini kac haftaliktı canım
Ne diyeyim rabbım sabır versin zor seyler evlat acısını bilirim kimse yasamasın ınsallah28 haftada kordon bükülmesi hiç alakası olmayan bişey maalesef gitti bebeğim üstelik bide sezeryan
abimin eşi hamileyken bizede down sendromlu olabileceği için amniyosentez yaptırmamız istendi apar topar ankaraya gitti ailecek ağlaya ağlaya orada hiç ilgilenmeden ultrasonla bile bakmadan amniyosenteze gün verdiler arkamıza baka baka memlekete döndük 2 farklı özel hastaneye gittik gelişkin bir bebek bişey gözükmüyor ama tamda birşey söyleyemeyiz dediler sonrasında 3 lü taramada yapıldı 2 kere farklı hastanelerde ben sana şu kadarını söyleyeyim bunlar akıl karıştırmadan başka birşey değil Allah sana onu layık görmüşse verir testlerinde normal çıkar gözüne gözükmezdi onu senin rahmine koyan rabbim elbet bir hayır verir. (testin yüksek çıkma sebebini şuna bağlıyorum kilo bilgisi güncellenmemiş 66 kilo iken 60 kilo yazıyordu ve önceki hamilelik bilinmiyor yazıyordu halbuki birde sağlıklı oğlumuz var bunlar testi tanıltan ve riskin yükselmesine etki eden sebepler)Bu arada bebeğimiz doğdu şuanda 6 aylık sağlıklı bir kızımız var. Sağlıkla kucağına alman dileğiyle.Canımm çok teşekkür ederim iyiki geldim bu kulübe çok mutluyum çevremde konuşabilecegim insan pek yok çok memnun oldum ikinizede çok teşekkür ederim evlat hersey gerçekten daha karnında ken baglaniosun ona ☺
Canim amin inşallah cok sagol ne guzel Bebişinizi sag salim almışsınıx darısı bızlere gercekten kafa karıstııırıp allak pullak edıyolar bu testler le bizi benım üçlü testim rısklı dortlu testım temiz cıktı ıkılı zaten hıc yapılmadı ultrasondada bıse cikmadı sukur amnıyoyu zaten dusunmedım ama dedigin gıbı bu kader alınma yazıldıysa kacış yok kendını bellı etmedende dogar anlican burada boyle bıze destek olan sızler oldukcada guzel şeyler düşünüoz sagolun canım cok tesekkur ederım bu konuda destek oldugun ıçınabimin eşi hamileyken bizede down sendromlu olabileceği için amniyosentez yaptırmamız istendi apar topar ankaraya gitti ailecek ağlaya ağlaya orada hiç ilgilenmeden ultrasonla bile bakmadan amniyosenteze gün verdiler arkamıza baka baka memlekete döndük 2 farklı özel hastaneye gittik gelişkin bir bebek bişey gözükmüyor ama tamda birşey söyleyemeyiz dediler sonrasında 3 lü taramada yapıldı 2 kere farklı hastanelerde ben sana şu kadarını söyleyeyim bunlar akıl karıştırmadan başka birşey değil Allah sana onu layık görmüşse verir testlerinde normal çıkar gözüne gözükmezdi onu senin rahmine koyan rabbim elbet bir hayır verir. (testin yüksek çıkma sebebini şuna bağlıyorum kilo bilgisi güncellenmemiş 66 kilo iken 60 kilo yazıyordu ve önceki hamilelik bilinmiyor yazıyordu halbuki birde sağlıklı oğlumuz var bunlar testi tanıltan ve riskin yükselmesine etki eden sebepler)Bu arada bebeğimiz doğdu şuanda 6 aylık sağlıklı bir kızımız var. Sağlıkla kucağına alman dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?