Doymak bilmiyor...

Başlığa bakınca, ilk cümle de eşim olunca başka şeyler geldi aklıma ajsjsj.

Kendi oğlunu düşünmeyen adama ne yapsan boş da iki katı yapın madem. Ananem gıdalarını yastığının altına saklıyor kimse yemesin diye. Kutuya koyup fırının arkasına saklayın madem.

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Ne güzel ben de yapıyorum eşim yedikçe ben çok mutlu oluyorum sizinki bilemedim

Tamamen bencillik olay yiyip yememesi değil. Benim eşimde de vardı ilk evlendiğimizde payını ayira ayira alıştı ama ailesi ile bir araya gelince yine yapıyor. En çok ben yiyeyim kafasında. Kardeşleri de aynı kocaman insanlar ama paylasmayi bilmiyorlar. Bi paket bisküviyi
bile ben aldım benim param diye laf yaptiklari olur. Bi gün mangal yapildi tam sofraya oturacağız kızım meme istedi ben sofradan kalktım emzirmek için. Bi döndüm ki sofrada hiçbir şey yok ama hiçbir şey salata ekmek bile kalmamış resmen. Sadece yarım birinin böldüğü yarım yanık tavuk kanadı. O kadar tuhaf oldum ki onların adina ben utandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama eşime kızdim beni düşünmesi çocuğu düşünmesi gereken kendisiydi. Ben o işteyken farklı bir şey bile yense ayiririm onun payını. Bunu bildiği halde yapması zoruma gitmişti.
Sizin eşinizinde yetişme tarzı böyle mi?
aynisı banada oldu ama piknikte degildik evdeydik.
bir gun balık yaptim ailesi bizde, o arada kızın uyku saati geldi tabagima 2 tane balik koymustum yiyemeden kalktim yatirmaya gittim, yarim saat bile surmedi döndüğumde masada ne bir salata ne bie balik hic bir sey kalmamis, sinirlerim bozuldu resmen evde baska yiyecek yok degil ekmek peynirde yerim ama yapilan dusuncesizlik bencillik insani sinir ediyor.
koy yanindaki tabaga 4 5 tane balik daha sonra napiyorsaniz yapin, gercekten çok ayıp yapılan sey.

Ay çok güldüm
Sizi de anlıyorum da
Söyleyince de çıkmış gitmiş bi de bişey demeden üzüldüm
Çocukluğunda görmediklerini sizde görünce gözü doymuyor demek ki

Buarada benim eşim oğlum cipsini yediğinde gelip bana şikayet etmişti çocuk gibi hiç unutmam ozamanlarda genç ti tabi
Kızım doğduğunda aynı değildi yaş aldıkça degisiyorlar

Aslında onu düşünerek almamıştım ama kader ileride bu konuyu açacağım varmış demek ki içime doğmuş taa o zamandan :)
Cidden oyle Allah sabir versin saka maka zor bir durum insanin sinirleri bozulur aralardaki mesajlari okumadim. Ama atiyorum kurabiye yaptiginiz zaman bu cocugun hakki bunu yeme bitince uzuluyor de ayir bi kenara koy kalani da istedigi gibi yesin. Boyle deyince de cocugun hakkini yemez heralde 🤔

İşte bende ona sinir oluyorum çok bencilce ya bide oğlum çok zayıf yemek pek yemiyor bari aralarda bunları yesin diye yapıyorum ki bi bakıyorum bitmiş hepsi hem çocuğu düşünmüyor hem beni işten gel yemek yap ev işi bide bu tatlı olayı cabasi zaten yoruluyorum insan acır ya

Burda asil sorun cok yemesi degil ki, sizi hizmetci gibi kullanmasi.
Kendi yapsin. Cocugun rızkına da girmesin, saygisiz bir adamla evlisiniz.

Bu arada bence diyabet.
Cekiduzen vermeli. Vermiyorsa ilerde ona bakmayacaginizi söyleyin.
Hastalikta saglikta diye söz veriyoruz ama 5 bardak tiramisu yiyip hadi hasta oldum demek baska bir sey.

Ay hem güldüm hem üzüldüm durumunuza. Koca adama yeme denmez ama kafanızdaki şeyin bozulması da çok sinir bozucu tabii. Benim bir arkadaşım vardı eve çikolata bisküvi falan aldığında gizli alır giysi dolabına ya da tencerelerin içine saklardi eşi her şeyi yiyor diye😂 iki ölçü yapmanizdan başka bir şey gelmiyor aklıma maalesef.

Benim babam da öyle, evde sevdiği bir yiyecek varsa diğer ev halkını düşünmeden hepsini mideye indirir, indiremezse uyku tutmaz. Biz kızınca yememesi gerekenleri götürüp saklamamızı istiyor, ben bulmayayım diyor artık. Sonra cani isteyince gelip istiyor, vermeyince sinirleniyor falan. Garip yani. Tum bunlara ragmen çok fit olması ise ayrı garip.

Son düzenleme:
Tamamen bencillik olay yiyip yememesi değil. Benim eşimde de vardı ilk evlendiğimizde payını ayira ayira alıştı ama ailesi ile bir araya gelince yine yapıyor. En çok ben yiyeyim kafasında. Kardeşleri de aynı kocaman insanlar ama paylasmayi bilmiyorlar. Bi paket bisküviyi
bile ben aldım benim param diye laf yaptiklari olur. Bi gün mangal yapildi tam sofraya oturacağız kızım meme istedi ben sofradan kalktım emzirmek için. Bi döndüm ki sofrada hiçbir şey yok ama hiçbir şey salata ekmek bile kalmamış resmen. Sadece yarım birinin böldüğü yarım yanık tavuk kanadı. O kadar tuhaf oldum ki onların adina ben utandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama eşime kızdim beni düşünmesi çocuğu düşünmesi gereken kendisiydi. Ben o işteyken farklı bir şey bile yense ayiririm onun payını. Bunu bildiği halde yapması zoruma gitmişti.

O sofradan o aileye laf sokmadan kalkmazdım
Umarım bulaşıkları siz toplamamışsınızdır

Mutfağa girmisligi yoktur ki yapsın o işin yeme kısmında uzman :)

Gülme ifadesi ile yazdin da, pek komik gelmiyor. Recep ivedik tipi gibi canlaniyor aklima. Adam seni hizmetçi olarak görüyor. Bu kadar yiyen ve etrafini hiçe sayan insandan kusura bakma ama iğrenirdim

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Aynisi bende de vardi.Acik acik yüzüne dedim hakkini ye ayıp insan bizi de düşünür.Hani nerde yemedim yedirdim icmedim icirdim fedakarlik sözleri 😅Al kolumu bacagimi da yeee.Tabi cilginlikla söylenen sözler.Sonra sakince oturdum konuştum ailende,kardeslerinde böyle görmüş olabilirsin ama doğru degil.Mesela tabakta son yiyecek bir sey mi kaldı onu yemeyecek teklif edeceksin.Sen ye dieceksin.Dolapta ne varsa 1 günde bitirmeyecek yarına da birakacaksin.Yillar geçti simdi kendi bize ayirir ama konusmasaydim o hala eski düzenine devam eder ne yersem kârdir derdi😅

Emrizen esinin payini dusunmeyen bu adami bosamadiniz da ikinci cocugu mu yaptiniz 😐😐

Ben olsam buyuk olay cikarirdim.

Mevzu asla yemek degil, yok sayilmak.

O sofradan o aileye laf sokmadan kalkmazdım
Umarım bulaşıkları siz toplamamışsınızdır
Yesene dediler ne yiyim ne kalmış ki dedim. Ee azdi zaten bizde çok yemedik vs denildi. Köfte varmis dolapta onu getirdi eşim bi daha onu pişirdi mangalda ondan yedim. Yok hayır ben toplamadim tavrımi da belli ettim ama utanacak insanlar değiller pek. Bogaz konusunda bi tuhaflar.

2 ya da 3 katı ölçüde yaparsanız çocuğunuz da yeteri kadar yemiş olur bence.
Kocaman adama “yeme” denmez.
Bence de denmez.
Kocaman adam evde kaç kişi yaşadıklarını, çocuğun o şeyi sevip sevmediğini, ayırması gerektiğini bilmeli.

Böyle yiyen tanıdıklarımın neredeyse hepsinde şeker çıktı. Eşinizde de olabilir mi acaba?

Troidlerine baktirsin birde psikiyatroye gitsin bu ne bencillik ,sonucta hepsini yemek nedir

Emrizen esinin payini dusunmeyen bu adami bosamadiniz da ikinci cocugu mu yaptiniz 😐😐

Ben olsam buyuk olay cikarirdim.

Mevzu asla yemek degil, yok sayilmak.
Çocuk için köfte almış eşim tavada yapilsin diye dolaba koymuşlar terasa çıkarmamışlar. Sadece tavuğu pişirmişlerdi mangalda. Normalde çok tavuk yemem ama mangal olunca yiyorum bı iki. Köfte yerim diye düşünmüş ama sonuçta o sofraya oturup tavuktan da yiyecektim. Ben tepki verince benim için köfteden mangalda da yapıldı. Sessiz kalmadım laf söyledim ama en çok eşime kizdim.
Eşim ev içinde bunu asla yapmaz işyerinde bir sey yicekse eve de ısmarlar kapıyı açarım sipariş gelmiş arar size de söyledim diye. Ama ailesi ile bir araya gelince yemek konusunda çok başkalasiyor malesef.

Back
X