Doymak bilmiyor...

Bu tipler çok itici değil mi ya?
Anında soğurdum ben.
Düşünsenize büyük boy pizza istemişsiniz. 8 dilimdir. Ayırmaya gerek bile yok, azıcık zeki insan 4 4 yeneceğini bilir
Ama karşıdaki adam ağzıma tıkıştırayım da 5. 6. Dilimi de yiyeyim diye 40 günlük aç gibi saldırıyor
Iy ya, çok itici

Ya da ortaya salata yapıyorsun. Yemeği zaten tabağında diye önce salataya saldırıyor. Ay allahım den koru evlerden ırak. Acayip irite edici

Arkadaşlar komik/tatlı bulmuş ama ben hiç komik bulmadım.
Bu bencillik, düşüncesizlik. 6 tatlının 5ini yemek tamamen açgözlülük.
Ben sevgilimle yemek yerken çok açsam ve onun yemeyeceğinden eminsem izin alarak onun payından da biraz yerim. O da aynı şekilde. Ama tutup evde yaptığımız 6 tatlının 5'ini yemem/yemez. Kocanızla güzelce konuşun, sizi düşünmüyorsa çocuğunuzu düşünsün.

Benim erkek kardeşim böyle yokluk içinde ya da kalabalık bir ailen icinde büyümedi ama gerçekten sinir bozucu biri bu konuda konuşuyoruz annem azarladı kendi çocukları da var anlamıyor bir araya geldiğimizde ıvır zıvır alıyorum çocuklara abartısız bir aylık mal sabah kalkiyoruz bir iki kötü şey dışında bir şey kalmamış çocuklar ağlıyor kendi çocuğu da bence babası her şeyi yediğini bildiğinden mi bilmem kendi gibi..bu bencillik başka bir adı tanımı yok bence ve bazı insanlar ne yazık ki böyle konuşsan da bagirsan da anlamiycak saklamaktan ve bu çocuğun dokunma demekten başka bir çare yok gibi.

Benim annem ne yaparsa pay eder evde olmayan için bile ayırır o onun hakkı ister yesin ister çöpe gitsin. Ben öyle gördüm. 2.5 yaşında kızıma bile aynı porsiyonda koyar o onun hakkı diye. 5 köfte ise herkese beş. İşte olan babamsa esimse ona da. Bende evimde bu şekilde yapıyorum 9 senelik evliyim eşim alıştı artık. Ama ailesi ile birlikte isek çok başkalasiyor. Çünkü öyle büyümüş annem saklardi meyve alınca bı tane bı tane verirdi Ben arardım yerini bulunca yerdim gizlice bi iki bi iki diyor. Halbuki çocuğun gözünü doyurmali karnı çünkü çabuk doyuyor.
yani bunlarda saklama falanda yok gözlerinin de ac oldugunu dusunmuyorum cunku gida konusunda falan bir sey esirgediklerini dusunmuyorum ailesinin.
esimde biz yalnizken buyuk oranda bu konuda kendisini dizginliyor dizginlemeye calisiyor ama, daha sabah ben tadina bile bakamadan yogurt kaymaginin dibini siyirdi resmen, bende cok sevmeme ragmen birlikte yiyelim diye hafta sonunu beklemistim halbuki.

Benim erkek kardeşim böyle yokluk içinde ya da kalabalık bir ailen icinde büyümedi ama gerçekten sinir bozucu biri bu konuda konuşuyoruz annem azarladı kendi çocukları da var anlamıyor bir araya geldiğimizde ıvır zıvır alıyorum çocuklara abartısız bir aylık mal sabah kalkiyoruz bir iki kötü şey dışında bir şey kalmamış çocuklar ağlıyor kendi çocuğu da bence babası her şeyi yediğini bildiğinden mi bilmem kendi gibi..bu bencillik başka bir adı tanımı yok bence ve bazı insanlar ne yazık ki böyle konuşsan da bagirsan da anlamiycak saklamaktan ve bu çocuğun dokunma demekten başka bir çare yok gibi.
Çocuk varken koca koca adamlarin önce ben demesini algilayamiyorum ben.

herkes komik bulmuş ama bence çok rahatsız edici
bi şeyi dibine kadar bitirmek hiç arkadakileri düşünmeyen bencil bi insan özelliği
saygısızlık

Tüm yorumları okumadım yazan olduysa tekrar olacak ama bence tatlı yapmayın evde bir süre.
Eşiniz bağımlı olmuş.
Yapmak zorunda kaldığınızda porsiyonlayın ve kaselere, kaplara etiket yapıştırın.
Sadece ismini yazdığım kaplardaki tatlı, kurabiye vb senin, diğerleri oğlanla benim onlara dokunma, bozuşmayalım sonra deyin.

Çocukluğu yokluk içinde geçmiş ama benim çocukluğum bildiğiniz sefalet içinde geçti ben böyle değilim ya
Çocukluk yaşantılarımız, travmalarımız hepimizi aynı şekilde, aynı düzeyde etkilemiyor.
Kıtlık bilinçaltı oluşmuş olabilir eşinizde.
Ben bir çok kişinin aksine kızmadım,
aksine üzüldüm beyfendinin durumuna.

Hiç mi gün içinde 2 porsiyon yiyebilecek kadar sevdiğiniz birşey yok yahu sütlaç filan en azından. Sizin tatlıyla aranız gerçekten hiç olmayabilir bu arada sevmiyorsunuzdur anlarım ama bu başka ailelerin yemek tercihlerine ıyylayabileceğiniz ya da hakaret edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bir daha alıntı yapmadan önce uslübunuzu iyice bir gözden geçirin en iyisi.
Yok. yarım kase bile yiyemiyorum çok geliyor.

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim bir ablam aynı eşiniz gibi. 54 yaşına geldi hala aynı. Yazık çocukları küçükken ağlardı anne ben daha yiyecektim diye. İki yıl önce kardeşlerle bir piknik yaptık kalabalık aileyiz. Çocukları şimdi büyüdüler hemen tabaklarını alıp kenara koydu rutinleri olmuş bu davranis. Diğer ablamın kızı ben hemen yemicem dedi hop ablam götürdü yegenlerim bu yegenimle tabağını paylaştı. Heryerde sıkıntı oluyor bir türlü laf anlatamiyoruz. Annem küçükken de böyleydi arkasını dusunmezdi diyor hep. Size kolaylık ve sabır diliyorum.

Bana komik gelmedi nedense, insan arkasındakini düşünmeden bencilce ne var ne yok nasıl yiyebilir, ben su içsem sevgilime de sorarım içer misin diye. Eşiniz bu huylu bu torpulemezse çocuğunuz da bunu ornekliycek babasından görüp ve bu bence hiç komik bi davranış şekli değil.

Ceketini aldı çıktı gitti
Pastaneye gitmistir :KK53: yedikleri yetmedi herhalde.

Cok sinir oldum, ben olsam yapmam. Ya da kurabiye mi yaptim buzlugun derinliklerine atar cocuk istedikce 2-3 cikartirim.
Sinir bozan sey adamin kendi evladinin hakkini bile gozetmemesi, ayip yahu.

Hic fazla olcu falan yapmayin nefsine hakim olmayi ogrensin. Hatta kilitli kutu alabilirsiniz, yaptiginizi icine yerlestirir buzdolabina oyle koyarsiniz, onun hakkini da aciga birakirsiniz. Rencide olur, utanir da belki duzelir.

Bence de denmez.
Kocaman adam evde kaç kişi yaşadıklarını, çocuğun o şeyi sevip sevmediğini, ayırması gerektiğini bilmeli.
Katılıyorum. Ama nasıl?
Kocaman adam. Bu yaştan sonra eğitim mi verilir? Görgü kuralları sil baştan mı öğretilir? Boşanır mı? Ceza mı verilir?

Nasıl???

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Bence mesela bir tepsi kurabiye değilde 3 tepsi kurabiye yapın ya da ne yapıyorsanız fazlasını yapın geriye de birşeyler kalsın😂 dondurucuya fazladan atarsanız kafanız da rahat olur. Bende ne yaparsam fazladan yaparım. Zaten elimi bir kere hamura bulaştırmış oluyorum fazladan yapıp atıyorum dondurucuya.. Kocaman adamın da önünden alınmaz bence demek ki sizin elinizden ne olsa çok seviyor bir de öyle düşünün 😊🤭 hem bir tepsi kurabiye de kurabiye seven bir aile için az mı ne 😝🤔

Bence mesela bir tepsi kurabiye değilde 3 tepsi kurabiye yapın ya da ne yapıyorsanız fazlasını yapın geriye de birşeyler kalsın😂 dondurucuya fazladan atarsanız kafanız da rahat olur. Bende ne yaparsam fazladan yaparım. Zaten elimi bir kere hamura bulaştırmış oluyorum fazladan yapıp atıyorum dondurucuya.. Kocaman adamın da önünden alınmaz bence demek ki sizin elinizden ne olsa çok seviyor bir de öyle düşünün 😊🤭 hem bir tepsi kurabiye de kurabiye seven bir aile için az mı ne 😝🤔
Hep fazladan yapıyorum sırf bunun için dondurucu aldım her zaman uğraşmayayım diye ama yok dondurucudan çıkarıp yarı çözünmüş yarı çözünmemiş yiyor

Pastaneye gitmistir :KK53: yedikleri yetmedi herhalde.

Cok sinir oldum, ben olsam yapmam. Ya da kurabiye mi yaptim buzlugun derinliklerine atar cocuk istedikce 2-3 cikartirim.
Sinir bozan sey adamin kendi evladinin hakkini bile gozetmemesi, ayip yahu.

Hic fazla olcu falan yapmayin nefsine hakim olmayi ogrensin. Hatta kilitli kutu alabilirsiniz, yaptiginizi icine yerlestirir buzdolabina oyle koyarsiniz, onun hakkini da aciga birakirsiniz. Rencide olur, utanir da belki duzelir.
İşte öyle yaptım çocuğun hakkını dondurucuya attım sabah oğlum istedi ona çıkardım bi baktım ki onuda yiyor o zaman bende sartel attı

Bana komik gelmedi nedense, insan arkasındakini düşünmeden bencilce ne var ne yok nasıl yiyebilir, ben su içsem sevgilime de sorarım içer misin diye. Eşiniz bu huylu bu torpulemezse çocuğunuz da bunu ornekliycek babasından görüp ve bu bence hiç komik bi davranış şekli değil.
Çocuk artık biliyor babasını anne sen yaptın şimdi hepsini yicek diyor:(

Back
X