- 21 Mart 2012
- 892
- 119
- 323
Allah razı olsun canım çok teşekkür ederimDua ediyorum senin için inşallah hemen toparlanırsın
Galiba burdaki en çok yüzü şişen ve bendim gözüme kan da oturdu. Ama şişlik 3.günden sonra geçiyo kan oturmasıda 15 günü bulurmuş benim hala kanlı. Buz ve morluk için kremleri mutlaka çıkar çıkmaz uygulat. En çok saçmalaktan korkuyordum. Seni ayıltıp odaya alıyorlar saçmalaya fırsatın olmuyor hiç korkma korkulcak bişey olmadığını göreceksin. Bak sana en kötü halimi koyuyorum ilki 1. Gün diğeri 5.gün şimdi 10. Gündeyim morluklar gitti bileKuzlae merhaba 2hafta sonrasına ameliyatım var çok korkuyorum bu süreçten, göze kan oturması, şişme, morarma, istediğim gibi olmaması, çirkinleşmem falan bunlardan çok korkuyorum bi de hayatımda ilk defa narkoz alacağım narkozu nası atarım narkozluyken saçmalar mıyım bilmiyorum.. ameliyata gitmeden önce bana önerebileceğiniz ilaç, yiyecek var mı? Buz falan koymalı mıyım? Ameliyat öncesi ve sonrasını anlatabilir misiniz... tampon kaç günde çıkıyor, alçı kaç günde çıkıyor? şimdiden sağolun.
Benim alçım iyice çıktı pazartesi gel dedi. Sen pazartesi akşam gelemezsin pekiNeşe salı akşamı gitsen Ben salı günü kontrole gitcem
Sigara icmemen buyuk avantaj cunku odemlerin (sisliklerin) daha cabuk iyilesir zaten ameliyattan 10 gun once birakilmasi tavsiye ediliyor
Bende ilk kez narkoz aldim ve korkacak hic bisey yokmus onu anladim emin ol acayip kolay hatta en iyi en kolay tarafi narkoz..tatli bi uyku ve uyandiginda hersey bitmis yatagindasin gercekten hepsi bu
Morluk sislik tabiki olacak ameliayttan cikinca bol bol buz uygulasin yanindaki refakatci kalan kisi
Arnica jel krem aldim ben eczaneden sislik ve odeme faydali bitkisel bi krem ameliyatgan cikinca onu surup ustune buz koydum zorardi yine ama e gune atlattim tampon ve alci cikma sureci doktora gore degisir
Esabil bey e olacaksan 5.gun tampon cikar 10.gun alci cikar bu esnada agri olmaz bol bol su icip ananas yemekte odeme iyi geliyor baska ne iyi gelir dersen
Kiraz sapi kaynat ic
Maydonoz suyu
Yesil cay
Yogurt
Nar
Muz
Ananas bunlar odemin gecmesinde etkili amaaaa
En onemlisi ilk 10 gun oturur pozisyonda 2-3 yastigi arkana koyup oyle yatcaksin daha dogrusu uyurken yatmicaksin yoksa morluk kanama sislik artar
Sicak iyi gelmiyor cayin buharindan utunun buharindan sicak suyla vucudunu yikamaktan kacin
Banyo yapma aci islanmasin vucudunu cok ilik soguga yakin suyla yhikarsin sacinida kuaforde yikatabilirsin
1 gece kalip ertesi gun evine cikarsin
Ameliyata gitceginde cantana dudak kremi koy lazim olur dudaklarin cok kuruyacak agizdan nefes alcagin icin
10 gun gectiginde iyiki dersin buyuk ihtimal:)
Çok yeşekkür ederim çok geçmiş olsun size de, kremleri ve buzu doktor kontrolünde uygulatmama gerek yok değil mi? Yani doktordan izin almama falan gerek yok sanırım bi de kremi doktor mu yazıyor yoksa sizin bana önerebileceğiniz bi krem var mıGaliba burdaki en çok yüzü şişen ve bendim gözüme kan da oturdu. Ama şişlik 3.günden sonra geçiyo kan oturmasıda 15 günü bulurmuş benim hala kanlı. Buz ve morluk için kremleri mutlaka çıkar çıkmaz uygulat. En çok saçmalaktan korkuyordum. Seni ayıltıp odaya alıyorlar saçmalaya fırsatın olmuyor hiç korkma korkulcak bişey olmadığını göreceksin. Bak sana en kötü halimi koyuyorum ilki 1. Gün diğeri 5.gün şimdi 10. Gündeyim morluklar gitti bile
Aslında gelirim bugün kontrol etti çene dikişlerimi Salı'ya tekrar bakalım sesi enfeksiyon korktuğumdan olmazsa ben pazartesi 4-5 gibi orada olurumBenim alçım iyice çıktı pazartesi gel dedi. Sen pazartesi akşam gelemezsin peki
Canım hastanenin al dediği ilacı ilk gün kullandım ama acayip migdemi kaldırdı yanımda arınca krem vardı onu kullandım.etkileri aynıÇok yeşekkür ederim çok geçmiş olsun size de, kremleri ve buzu doktor kontrolünde uygulatmama gerek yok değil mi? Yani doktordan izin almama falan gerek yok sanırım bi de kremi doktor mu yazıyor yoksa sizin bana önerebileceğiniz bi krem var mı
Ben hem doktorun dediği hirudoid Forte jel kremi aldım hemde kendim arnica krem aldımÇok yeşekkür ederim çok geçmiş olsun size de, kremleri ve buzu doktor kontrolünde uygulatmama gerek yok değil mi? Yani doktordan izin almama falan gerek yok sanırım bi de kremi doktor mu yazıyor yoksa sizin bana önerebileceğiniz bi krem var mı
Neşe biliyor musun ben hiç buz uygulamadım oysa eczaneden 3 tane jel torba almıştımBen hem doktorun dediği hirudoid Forte jel kremi aldım hemde kendim arnica krem aldım
Hirudoid forte antibiyotikli bir krem yüzü biraz geriyo ben bi ondan bide diğerindem uyguladım sormadan uygulayabilirsin ben sordum sür sorum olmaz dedi buzuda eczaneden jel olarak almıştım tülbente sardım uyguladım çok rahatlattı benim tek sıkıntım buz uygulamaya 6 saat sonra başladım. Bizi hemşire yanılttı o yüzden geç başladık ama sen çıkar çıkmaz başlarsan hiç sorun yaşamazsın. Ne zaman istersende soru sorabilirsin ayrıca şişlik ve morlukları kafana hiç takma hiç biri kalmıyor ben hastaneden çıkarken tanınmaz haldeydim herkes bana dehşet dolu gözlerle bakıyordu şimdi ise hemen hemen eski halime dönüyorum yanaklarımda kaldı bir tek şişlikler
Bana 6-7 gibi gel dediAslında gelirim bugün kontrol etti çene dikişlerimi Salı'ya tekrar bakalım sesi enfeksiyon korktuğumdan olmazsa ben pazartesi 4-5 gibi orada olurum
Ben çok beyaz tenliyim ben eğer buz uygulamasaydım daha kötü olurdum benim normalde bile bi yerime dokunsan şised morarır. Kişiden kişiye değişiyor senin maşallahın var 3. Günde bile harikasınNeşe biliyor musun ben hiç buz uygulamadım oysa eczaneden 3 tane jel torba almıştım
Gerçekten hepiniz ayrı ayrı içime su serpiyorsunuz öyleyse ben ameliyattan çıkar çıkmaz dediğiniz gibi jel buzlardan alıp uygulatayım anneme, kremi de hazır edeyim. Yürüyüş falan yapmamız da bi sakınca var mı peki, yani aksamları yürüyüşe falan çıksam problem olur mu sizce yanlış bir şey yapıp morarmalarımı şişliklerimi çoğaltmaktan çok korkuyorum kusura bakmayın sizi de soru yağmuruna tutuyprum ama çok heyecanlı ve endişeliyimBen hem doktorun dediği hirudoid Forte jel kremi aldım hemde kendim arnica krem aldım
Hirudoid forte antibiyotikli bir krem yüzü biraz geriyo ben bi ondan bide diğerindem uyguladım sormadan uygulayabilirsin ben sordum sür sorum olmaz dedi buzuda eczaneden jel olarak almıştım tülbente sardım uyguladım çok rahatlattı benim tek sıkıntım buz uygulamaya 6 saat sonra başladım. Bizi hemşire yanılttı o yüzden geç başladık ama sen çıkar çıkmaz başlarsan hiç sorun yaşamazsın. Ne zaman istersende soru sorabilirsin ayrıca şişlik ve morlukları kafana hiç takma hiç biri kalmıyor ben hastaneden çıkarken tanınmaz haldeydim herkes bana dehşet dolu gözlerle bakıyordu şimdi ise hemen hemen eski halime dönüyorum yanaklarımda kaldı bir tek şişlikler
Hasta olamama dikkat et ben evde dinlenmeyi tercih ettim çünkü hem başım çok dönüyordu hemde yürüdükçe zonklama vardı tamponların çıkıncA yürürsün ilk 5 günü kendine ayır dinlem derim. Aman bide sıkı giyin benim bi arkadaşımda ameliyat oldu başka bi yerde sonrasında hastalandı grip oldu çok çekti bende ilk böyleydim bu sayfa bana çok yardımcı oldu içim çok rahat ameliyata girdim sayfadaki her konuşmayı mutlaka okuyordumGerçekten hepiniz ayrı ayrı içime su serpiyorsunuz öyleyse ben ameliyattan çıkar çıkmaz dediğiniz gibi jel buzlardan alıp uygulatayım anneme, kremi de hazır edeyim. Yürüyüş falan yapmamız da bi sakınca var mı peki, yani aksamları yürüyüşe falan çıksam problem olur mu sizce yanlış bir şey yapıp morarmalarımı şişliklerimi çoğaltmaktan çok korkuyorum kusura bakmayın sizi de soru yağmuruna tutuyprum ama çok heyecanlı ve endişeliyim
Anladım :) tekrardan çook teşekkür ederim aklıma takılan bir şey olursa tekrardan yazarım buraya :)Hasta olamama dikkat et ben evde dinlenmeyi tercih ettim çünkü hem başım çok dönüyordu hemde yürüdükçe zonklama vardı tamponların çıkıncA yürürsün ilk 5 günü kendine ayır dinlem derim. Aman bide sıkı giyin benim bi arkadaşımda ameliyat oldu başka bi yerde sonrasında hastalandı grip oldu çok çekti bende ilk böyleydim bu sayfa bana çok yardımcı oldu içim çok rahat ameliyata girdim sayfadaki her konuşmayı mutlaka okuyordum
Tabiki seve seve cevaplarım alçım çıksın size bol bol öncesi sonrası fotoğraflrıda paylaşıcamAnladım :) tekrardan çook teşekkür ederim aklıma takılan bir şey olursa tekrardan yazarım buraya :)
Hasta olamama dikkat et ben evde dinlenmeyi tercih ettim çünkü hem başım çok dönüyordu hemde yürüdükçe zonklama vardı tamponların çıkıncA yürürsün ilk 5 günü kendine ayır dinlem derim. Aman bide sıkı giyin benim bi arkadaşımda ameliyat oldu başka bi yerde sonrasında hastalandı grip oldu çok çekti bende ilk böyleydim bu sayfa bana çok yardımcı oldu içim çok rahat ameliyata girdim sayfadaki her konuşmayı mutlaka okuyordum
3.güne göre maşallahın var moral vermek için değil gerçekten çok iyi sizleri gördükçe cesaretleniyorum burun ameliyatı konusundaEki Görüntüle 1910367 Bu bugün yani 3. Gün versiyonum
Hiç korktuğun gibi olamayacak sem içini refah tut kontrol de bişey dedi mi esabil hocabenim burnumda hiç ağrınsızı olmadı hamdolsun yada çene dikişlerimin yüzünden mi farketmiyorum. Sonuçta ikisinde ameliyat bu kadar çok ağrının kötü bi sebebi varsa die aklım çıkıyor yemin ederim uyuyamıyorum ya enfeksiyon olursa ya tekrar çeneyi açmak zoru da kalınırsa die die yedim kendimi
Teşekkür ederim , ağrı oldukça endişe de oluyor işde kendime engel olamıyorum. Burnum ağrımazlarmış çene ağrısından geberiyorum endişeleniyorum3.güne göre maşallahın var moral vermek için değil gerçekten çok iyi sizleri gördükçe cesaretleniyorum burun ameliyatı konusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?