Tüp Bebek Merkezleri Dr. Murat Erdemir (Jinemed Bursa)

Yumurtalıklardan Kaynaklanan Problemler

Normal koşullarda yumurtalıklardaki olgunlaşmamış yumurtalardan bir tanesi her ay gelişip büyüyerek çatlar ve yumurtlama (ovulasyon) meydana gelir.

Anovulasyon yumurtlamanın olmamasıdır. Adet düzensizlikleri ve infertilitenin en önemli nedeni anovulasyondur. Adet görüldüğü halde ovulasyon olmayabilir.

Düzensiz (anormal) yumurtlamada yumurtlama günü sürekli değişmektedir. ınfertilitenin %5-25’ini oluşturur.

Bir kadında ovulasyonun olup olmadığı aşağıdaki testlerle belirlenebilir.

Ultrason ile ovulasyon takibi
Serumda progesteron hormon düzeyinin incelenmesi (adetin 19, 21 ve 23. günlerinde)
Bazal vücut ısısının incelenmesi
Adet öncesi dönemde rahim içinden biyopsi ile örnek alınması ve patolojik inceleme

ben ilk denemem de kaldım ve çok şükür bebişlerim şimdi 5 aylık oldular kesinlikle jinemed e güvenebilirsin önce allah sonra onların yardımıyla kucağına alırsın inş, para konusuna gelince bu tedaviye başlamadan 6 ay önce kesinlikle özel hayat sigortası yaptır çünkü ekstre durumlar ortaya çııkabılıyor ve asıl o zaman cok para gidiyor hem doğumu murat bey yaptırırsa özel sağlık sigortanı kullanabılırsın çünkü ssk ile anlaşmaları yok hem hamıleyken hastanede falan yatarsan kullanabılırsın belki orda olduğun muayenelerde bıle daha az odersın. bizi bu konuda uyaran olmadığı için biz yaptırmadık

Özel sağlık sigortası planlı gebelikler için gerçekten çok iyi bir ara bende çok düşündüm yaptırmayı ama evdeki hesap çarşıya uymayınca vazgeçtim

İlk adetin görülmesinden hemen sonraki yıllarda gebelik şansı yüksek değildir. Normal koşullarda korunmayan bir çift için evliliğin birinci yılında gebe kalma şansı % 80, ikinci yılda % 10, üçüncü yılda % 1,2 ve dördüncü yılda ise % 0,6’ dır. Kadında 40 yaşından sonra gebelik olasılığı ileri derecede azalır. 40 yaş ve üzeri olgularda adet düzeni çoğunlukla normal olduğu halde gebe kalma oranı %10’un altına düşer. Yumurtaların gelişmesi ve ovulasyon meydana gelse de, oluşan yumurtanın kolayca döllenebilmesi oldukça güçtür. Gebelik oluştuğunda anne yaşının ileri olması nedeni ile bebekte kromozom anomalilerinin ve düşük riskinin arttığı da göz önüne alınmalıdır.

sizce tüp bebek tedavisinde tedaviye sonuna kadar odaklanmalı mı başka bir yöne mi kendimizi vermeliyiz ne dersiniz

slm yeşim hemşire nasılsın özledim siizi buarada ben başladım bugün 3.iğnemi vurucam şimdilik iyi gidiyor şükür ...Busefer pek fazla önemsemiyo gibi davranıyorum kursa filan gidiyorum oyalanıyorum (gülmeyin sakın) herferinde bişeylerle oyalanıyosun diceksiniz...dün kan verdim hemşireye diyorum acımıcak dimi gülüyor azıcık diyor diyorum yeşimhemşire hiç acıtmıyodu:)) kendinize çok iyi bakın ..

Canım hayırlısı olsun hakkında inşallah kucağına bir bebek alırsın sonunda
Kursa yazılman güzel
Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum açıkçası

Tüp bebek tedavisinin başarısı, tedavi sonrasında gebeliğin oluşması ve sağlıklı bir doğumla sonuçlanmasıdır. Tedaviye anne adayının vereceği cevap, alınan yumurtaların kalitesi, yumurtalarla işlem yapılacak olan baba adayının sperm özellikleri ile hem anne hem de baba adaylarının yaşları bu tedavinin başarısını doğrudan etkileyen faktörlerdir. Her anne baba adayının yukarıda bahsedilen bireysel özelliklerinin yanı sıra, çevresel faktörlere maruz kalıp kalmamış olmaları, bağışıklık sistemi-kanama/pıhtılaşma özellikleri ve genetik yatkınlık da başarıyı etkileyen faktörler arasındadır. Ayrıca, hem tedavi sırasında hem de sonrasında gebelik şansını artırıcı ek uygulamaların da yapılması mevcut şansını artıracaktır.

Ntv nin sağlık haberlerinde tüp bebek hastaları için stresle başetme yöntemleri öğretilmeli denmiş bugüm
Bence tüm insanlığa verilmeli bu eğitim . . .

Yeşim hemşire tüpbebk sonrası yapılması gerekenlerden bahsederseniz çok sevinirim neler yenmeli 12günümüzü nasıl geçirebileceğimizden ...

Son düzenleme:
yeşim hemşire tüpbebek sonrası yapılması gerekenler hakkındabilgi verirseniz çoksevinirim mesela neleryesek daha iyi giibi ananası duydum tutunmaya yardımcı diye nekadar doğru bilemiyorum.. şimidien teşekkürler...

Canım öncelikle sağlıklı beslenmek gerekir.
Çiğ et yeme sosis salam çiğ köfte pastırma gibi
Sebzeleri meyveleri iyi yıkayıp yemelisin
Bir de kabız kalmamaya özen göster canım
Stres en aza inmeli bu yüzden kafanı başka yerlere vermeye çalış
Kitap oku tv izle bana kazak ör gibi

selam herkese aranıza yeni katılmak üzereyim iki negatif denemem oldu bende doktor değiştirmeye karar verdim çünkü tedavinin öncesinde ve sonrasında hiç bir araştırma yapılmadı kendi araştırmalarımla hipotiroidi olduğumu öğrendim hap kullanmaya başladım murat beyle görüştüm eşimin ve benim kanımız alındı kromozom analizine gönderdiler adetin 3.günü gerekli hormon testleri yapılacak birde histeroskopi yapacağız dedi tanı ve tedavi amaçlı acaba genel anestezimi uygulanır hemen arkasından tüp bebeğe başlamak doğrumu olur yoksa bir iki ay dinlenmekmi gerekir yeşim hanım cevaplarsa sevinirim

Canım öncelikle kadınlar kulubüne hoşgeldin.
Histeroskopi işleminde sedasyon şeklinde anestezi uygulanacak.Yani sen güzel güzel uyuyacaksın işlem rahat rahat yapılacak.Tedaviye ne zaman başlaman konusunda ise sana şunu söyleyebilirim yapılan araştırmalar histeroskopi işleminden sonra başlanan tüp bebek tedavilerinin başarısını %15 daha başarılı bulmuşlar.
Yani yerinde ben olsam başlardım...

yeşim hemşirecim dün yumurtalarım toplandı 10tane yumurtadan ve 3tanecik dolu çıktı tabi ben ühühüühüü benim fhs birden yükseldi sınırdaymış 2aydır doktor ondan büyük bi ihtimal dedi .. bugün nihan hanım aradı 3ü birden döllenmiş cum.tesi transfer inş :))

Canım inşallah hamile kalırsın. 1 tane olsun sağlıklı bebek olsun o bile tutunsa yeter .Çok çaba sarfettin bu yolda . Gebe kalmanı en çok isteyenlerden biriyim haberin olsun

Üst üste 2 başarısız tüp bebek tedavisinden sonra yapılan histeroskopi işlemi sonrası çiftlerin tüp bebekte ki başarısı %15 oranında artıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…