Dr. Necdet Uçar Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

benim biraz daha sıkıntılarım sürüyor, sol tarafım biraz daha tıkalı diğerine oranla, 3 ay oldu benim canım, ama herkesin iyileşme süresi farklı olabilir tabi.
deniz suyuna devam ediyorum arada krem de sürüyorum, içi kuruyabiliyor. Bakalım bekliyoruz sabırla, kolay değil bu ameliyat ve sonrası süreç.
Bugün ameliyatın vardı senin değil mi çok geçmiş olsun, güzel haberlerini bekliyoruz.

evet ben de biliyorum ama sabırsızım işte:) şeklinde bir sorun yok çok şükür sadece keşke kavis biraz daha belirgin olsun deseymişim

sonundaa bitti geçti ameliyatt. evdeyim şimdi. ameliyattan sonrası feci bi üşüme kan kusma geçirdmm midem çok hasssas benim. bu arada odama gelen emosmossaa tşk ederim o narkozun etlisiyle ne dediğimi hatırlamıyorum ama seni görmek beni mutlu etti üşümek çook kötüydü ameliyattan sonra zangır zangır ama serum bitince normale döndü herşey. burnum bilmiyorum ya şmdilikk ufak bişiy görünüyo ama şeklini fela geçtim nefes almak istiyorumm. inanın burda anlatılanları 40 kere okumuşumdur ama yaşamak apayrı çok sancılı. ilk gece hiç uyumadım diyebilirim. keşke ameliyat olmasaydım diye defalarca söylendim şmdi hala söylüyorum inanın çok zor. Necdet beye gelince çok şeker güven veren biri ona inanıyor güveniyorum bir an önce tamponların alınmasını istiyorum sadece.
Sizin tamponlarınız ne zaman alındı ya bana pazartesi dediler ama cumartesi gidip alldırsam mı dayanması çok zor sabahleyin Veli beye ameliyat olan bi kızla karşılaştım yan odadaydı. inanamadım yaa kızın yüzündeki her yeri sargılıydı şişti gözü görünmüyodu neden öyle olduki ona bide kalkmış muğladan gelmiş inşallah iyileşir oda. bnm şişliğim bugun başladı hafiften. allahım hepimizin yardımcısı olsun bu günler çabuk geççsin

geçmiş olsun canıımm bak sende kurtuldun ilk gün gerçekten çok zor oluyoo bende hiç uyumamıştımm

canım çok geçmiş olsun,atlattın geçti çekip çekebileceğin buydu zaten şimdi herşey daha kolay olacaktır.
seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri yaşadım, ölüyorum sandım bir de nefes alamadım bunlara ek olarak eşim çok endişelenmişti.
Sonra Necdet Bey gelip hemen ilgilenmişti kendime gelmiştim, bulantı iğneleri falan çok kötüydü hatırlamak bile istemiyorum aslında neyse geçti gitti, yeni olacak arkadaşlar da korkmasın. Daha önce de iki kez anestezi ye girmiştim ama hiç böyle olmamıştı..
Bende Necdet bey in hastası olarak, hem de burnun yanında gözkapağı ameliyatı da oldum, buna rağmen sadece burun ameliyatı olup benden daha fazla yüzü gözü dağılmış kızlar görmüştüm.Doktorumuzun eli hafiftir.
inşallah gönlünce olur:)

çok sağoll bgn 3.günümdeyim yüzüm balon gibi çok şiş ya. sen ne zaman aldırdın tamponları. tampnlardan sonrası nasıl rahat nefes alabilcekmiyizz

tamponlar çıkarken hiç acı olmadı bende haberin olsun sakın endişelenme Necdet bey de acımaz demişti zaten, sonrasında hissettğin şey yeniden doğmak gibiydi , çok güzel nefes alıyorsun hemen sonrası için geçerli ama bu , daha sonra tıkanıyor hafif, içi kuruyor falan, verdiği kremi düzenli sürersin pamuk çubukla çok iyi geliyor.Deniz suyu ile bol bol temizlersin.
benim üç ay olduğu halde birtarafımda hala tıkanıklık var ..

rica ederim canım benim..ben de seni gördüğüme mutlu oldum..sen titrerken kendimi gördüm resmen garip birşeydi:) ben rahat geçirmiştim ilk geceyi ama senin bulantın ve kusman etkilemiş belli ki..
ben de ilk 4 gün keşke olmasaydım demiştim ama şimdi iyi ki olmuşum diyorum eminim sende öyle söyleyeceksin:) tamponlar öyle hissettiriyor ne olursa olsun çıkarsınlar istiyorsun ama 4-5 gün sonra onada alışıosun:) ben 11 gün dayandım sağlamlık açısından tuttum kendimi o kadar alışmıştım ki 1 ay da kalabilirdi:))))
veli bey sanırım eski alçıdan kullanıyor bize taktıkları plastik alçıdan değil bende çok hasta gördüm yüzünün ortası bantalarla kaplı..
aldırma taponlarını dayan sık dişini geçicek inşallah..

kan kustum hep midem hassasmış ondan ilk gece kötüydü. ya inşallah bende iyiki oldum diyebilirim inşallah sanki sargılar çıkınca kendmi boş hisssedicem gibi geliyo. yüzümde boşluk olcakmış gibi geliyo. sen 11 gün nasıl dayandın inanılmaz ya. ben cumartesi gidip aldırım diye düşünüyorum 6 gün yetmezmi sıkıyorum dişimi valla destetiğin için çok tşk ederim hakkını helal et yengemde arkadaşlarımda diyo o kız seni düşünmüş gelmiş sağolsun diyorum bendee

bugun 4.gün şişlerim iniyo sızıntı var burnmda onun dışında rabbim utandırmasın bizi acil şifalar versin arkadaşlar. rahat nefes almak nasip oolsun bize inşallah.

yekpare geçmiş olsun. canım tamponlar çıktıktan bir müddet sonra içerideki pıhtı... vb. şeyler kuruyor kabuk oluyor. nefes alman biraz zorlaşıyor. panik olma sakın. biraz sabırlı olmak gerek. beni necdet bey haricinde yavuz bey de görüyor. yavuz bey 20küsür günümde içerideki yara kabuklarını almıştı. çok kanama olmuştu. kanlar genzime kaçtı. kabukları siz almazsanız ne olur diye soruduğumda ise "sadece hafif koku yapabilir, nefes problemi olabilir ama almazsak da kendiliğinden düşer" demişti. yani doktoruna danışman şartıyla ben sabırlı olup kabukların kendi düşmesini beklemeni öneririm madem ki miden hassas.

daha önce defalarca yazdım ama tekrar edeceğim ki aman yeni ameliyat olanlar panik olmasınlar diye. canım benim alçım açıldığında burnum eğriydi. sola doğruydu. 1 haftada kendiliğinden geçti. alçı çıktığında ne görürsen gör panik olma. biraz zaman ve sabır istiyor bu ameliyat.

tekrar geçmiş olsun.

senin nefes problemin nasıl rahatmısın burnundaki hassaslık geçtimi ? alçıdan çıkınca hatırlıyorum seni paniktin eğri diye aklımdasınız hep dedikleriniz çok tşk ederim. tamponlardan sonra burun ucundaki kalkıklık iniyormu ? kanama sızma devam ediyomu. gerçekten sabır isteyen zaman gerektiren bi iş. çok tşk ederim

eskiden hiç nefes alamayan biri olarak şu an çok memnunum nefesimden. benim solda etler, sağda kemik varmış... nefes alamazdım. şimdi hala ara ara tıkanıklık oluyor. ama temizliyorum. geçiyor. en son dün gittim hem necdet beye hem yavuz beye göründüm. yavuz bey içeride kabuk olduğunu söyledi. rahatsız değilim kendisi geçsin dedim. temizletmede çok kötü olmuştum çünkü. 39. günüm. arada nefes problemi var ama öyle abartılacak kadar değil.

benim tamponlarımı yavuz bey koymuş. eski usul kocama gazlı bezlerdi. burnumdan çıkarırken çok rahatsızlık duydum ama dayanılmaz da değildi gene de. ama seninkini necdet bey koymuşsa minicik şeyler hiç korkma alınmasından. tampon çıktıktan sonra hemencik geçmedi ama zamanla burun ucumum şişliği azaldı. kalkıklık da azaldı ama düşme falan yok. burun deliklerim eşitlendi ama zamanla canım.

benim tamponlarım bahsettiğim gibi çok büyüktü. alındıktan sonra kanamam oldu. geçer diye eve geldim ama durmadı kanamam. geri gittim bir tampon daha yerleştirdi yavuz bey ama büyüktü çok acıdı. ama bunlardan korkma canım bak bu tampon alma yeniden tampon takma... bunları yavuz bey yaptı. kbbciler sağlık açısından baktıkları için estetikçiler gibi minik tamponlar kullanmıyorlar sanırım. neyse kanamam tampondan sonra 1 hafta daha sürdü. ama benim burnuma takılan 2.tampon kocamandı. o sebeple kanamam oldu. 2. tampon alındıktan sonra sadece yavuz bey işlemler yaptıkça kanamam oldu. nedir işte kabul temizlemek için bi alet soktu burnuma bişiler sıktı o genzime kaçtı kan doldu... bak benim burun eğriliğimde büyük ihtimalle gene o tampon büyüklüğündendi. tek tarafaz gözüm açık büyük tamponu sokunca hem çok canım yandı hem kanama oldu hem de eğdi burnumu demek ki.... ben şanssızlıklar yaşamama rağmen 15. günden sonra çok memnundum. sen çok çok daha iyi olacaksın Allahın izniyle.

benim büyük tamponlardan sıkıntım oldu. senin olmaz. necdet beyin eli de hafif. senin pek kanaman olacağını sanmıyorum. olsa da takma kafaya.

tamponların alınacak. rahatlarsın biraz ama sonra biraz yara kabuğu olacak içeride engeller nefesini ama sık dişini hepimizin başına geldi. sonra alçın çıkar. alçın ilk çıktığında şiş olduğunu unutma. bu şişlikler asimetrik ise şekli de öyle gözülebiliyor ama geçiyor. alçı sonrası gerek duyarsa gene bandaj yapacaktır. benim pek bandajım olmadı. bu zamanlar kanaman artık hiç olmaz. nefesin de düzelmeye başlar. günden güne burun içinde biriken şeyler düşer. 2. hafta sonunda herşey çok daha hızlı iyileşiyor.

39. günüm, hala şişliklerim var. ama başkaları çok farketmiyor ben biliyorum. hala dudaklarımı ameliyat öncesi gibi kullanamaıyorum. dün necdet bey orada dikiş olduğunu çok normal olduğunu söyledi. 2.hafta dudaklarımı büzemezken şimdi her türlü mimiği yapıyorum sadece şey düşün hani ruj sürersin yedirirsin ya dudaklarınlai, işte o hareketi eskisi gibi yapamıyorum ama günden güne açılıyor. bu hızla 2.aya geçeceğini söyledi doktorum. hala yanalarımda hafif şişlik var. ama hani 1 kilo almışım da yanağım şişmiş gibi orantılı bir şişlik. sabah uyandığımda burnum patates gibi. gün içinde iniyor. sağda elime kemik geliyordu. panik yapmıyordum nasılsa inecek diye ama dün sordum gene de necdet beye, oraya kıkırdak koymuş meğer elime gelen kıkırdakmış. masaj gösterdi daha erken zamanla oturur dedi. inanıyorum da oturacağına. sabırlı olmak gerektiğini çok iyi anladım çünkü.

en zor kısmı ilk hafta. 2.haftadan itibaren hele herşey çok hızlı oluyor. ben inanamıyorum yarın 40 ım çıkacak resmen :) ne çabuk geçiyor zaman.

rahat ol canım. sakin kal.

helal olsun cnm ne demek..yengende arkadaşlarında çok sıcak kanlı insanlar çok selamlarımı ilet..
tampon için 6 gün yeterli aslında alçıyı fazla tutarsın ama yinede sen bilirsin cnm..ben de ilk 5 gün dayanamıcam dedim hatta ağladım sızladım babam götürsün beni die ama ertesi gün bir baktım alışmışım..
burnunun ucunu çok güzel toparlamış alçılı olmasına rağmen belliydi kısalmış benimkine benzio ucu:)

TURAMİTT çok sağol bilgiler için yavuz bey taburcu olcağım gün benimde bi aletle kan pıhtılarını temizlicem dedi aynen genzime kaçtıydı kanlar dediğin gibi yumuşatıp kendileri dökülsünler yavuz beye pek güvenmiyorum ya. herşeyin şişliğine alışmak gerekir sanırım zaman herşey 3 saat ameliyata kalmışız kesip biçtiler olcak o kadar:) senin yamukluğunun sebebi bencede o olabilir. o gazlı bezler dolarmı burna ya zaten çok hassas haldesin. çok zor atlatmışsn sende ama şmdi memnn olman çok mutlu etti beni. tamponlarla alçı aynı anda alınmıyormu ? 6.günde ben tamponumu aldırmak istiyorum çünkü ofisede geri dönmem gerek malzeme konusu olmuşum yeteri kadar herkese bugun 4gün şişliğim var gibi ama morarma yok şükür. necdet bey çok güven veriyo hallederiz geçicek diyor biz fazla pimpirikiyiz
emosmoss ileticem selamlarını sizi ameliyathanede dövmüş göndermişler resmen diyolar benim ucum fazla kısalmış sanırım yada inicek kalkıklığı umarım öyle olur dudak mesafem açılmış baya çünkü. beni açık ameliyat etti sanırım anlamıyormki aynen böyle güzel duruyor ama sanki alçılar tamponlar alınınca kendimi tuhaf hissedicem gibi. bakalım ama sende gerçekten bi kaç yaş küçülmüş ifade vermiş burnun maşallah.

şişliklerimiz en kısa zamanda iner inşallahhhhh aminn.

canım benim tamponum başka gün alçım başka gün alındı ama bak dediğim gibi benim 2 doktorum var :) yavuz bey tamponumu aldı. alçımı ise necdet bey aldı. yavuz bey kendi istedi tamponlarımı almayı. zaten ben ameliyattan çıktığımda burnum inanılmaz kalkıktı. necdet bey "yavuz bey benden önce girdi ameliyatına, eski tamponlardan doldurmuş burnuna domuzcuk gibi duruor moralin bozulur" dedi suratıma:) hakikaten de domuzcuk gibiydim. bende de morarma çok az oldu. tamponlar alınınca kanama.. yeniden tampon... neyse geçti bitti. sen de canım işe döneceksin evet ama bak alçını ne zaman almaları uygunsa o zaman alsınlar. alçı çok şekil veriyor burnuna. necdete beye danış. zaten emin ol bizim gibi pimpirikli değil o. bi tehlike yoksa direkt kendi diyecektir sana "işe döneceksin alçını da alalım" diye. bu arada yavuz bey çok iyi bir doktor. ama estetikçi değil nefes problemim onun için daha öncelikli. sanırım o sebeple tampon olayını yaşadım :)

bu arada alçıdan sonra bandaj yaptı bana necdet bey. bir kaç gün de badajlı gezdim. bandajlarım çıkınca burnum eğri olduğu yetmez gibi bandajın izleri vardı burnumda. derin kesikler gibi duruyordu. ama kendiliğiden geçti. bak ben burun içime bepanten harici krem falan kullanmadım hiç. doktor vermedi bana okyanus suyu, krem... falan. 4gün antibiyotik aldım o kadar. hepsi kendiliğinden düzeldi.

darbe almamaya özen göster. çok eğik kalma. gece çift yastık yat burnun bi yere değmesin yeter. rahat ol. işyerindekileri de boşver ya. artık millet alçı ile avm de geziyor. sonuç güzel olacak ona bak. hee bir de umarım sen yaşamazsın ama eğiklikten mi ne bilmiyorum ilk 15gün suratım bana çok yabancıydı. moralim bozuluyordu. kendimi çirkin görüyordum.ama geçti zamanla. moralini yüksek tut canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…