Merhaba, yıllardır kadınlar kulübünün takipçisiyim
Tup bebek forumlarında aktif kullanıcıydım ) ancak ilk defa bu foruma kendimde bir mesaj yazma zorunluluğu hissettim çünkü burun estetiği konusunda sizlerden gelen her cümle benim içim oldukça değerliydi ve ben de aynı yardımı başkalarına sağlamak istiyorum.
Kız kardeşim (25 yaşında) bundan 2 buçuk ay önce Op.Dr. Ozan Balık tarafından rinoplasti ameliyatı oldu ve 17 yaşındaki kızım da yarın aynı ameliyatı sabah olacak inşallah. Biliyorum sizlerin de bizim gibi oldukça sorusu vardır ama bizim özellikle odaklandığımız iki şey vardı: birincisi ameliyatın zorluğu, ikincisi ise ortaya çıkacak olan görüntü.
Öncelikle kendimin bundan 9 sene önce bir burun
estetik ameliyatı geçirdiğimi belirteyim. (Evet galiba genetik olarak karakteristik burunlarımız var

) Ben kendi yaşadıklarıma göre kardeşimi ameliyat sürecine hazırlamıştım. Korkutucu bir benzetme olmasın ama kamyon çarpmışa döneceksin bile demiştim. Yaşadıklarımız ise tam tersi oldu ve bu durum hepimizi hem şaşırttı hem de oldukça mutlu etti. Kardeşim ameliyattan çıktığında ne bir morluğu ne de şişlik söz konusuydu. Tek şikâyeti kolundaki acıydı. (Hastane bu konuda başarısızdı diyebilirim çünkü damar yolu açmak için 4 farklı yeri denediler ve her giriş morarmıştı.)
(Bu arada 36-48 saat arası anlatıldığı şekilde buz uygulamasını yapmak çok önemli,.)
Normalde kızımın bu yaşta böyle bir ameliyatı kaldıramayacağını düşünürken, bu deneyim ameliyatı erteleme kararımı gözden geçirmeme neden oldu ve hatta değiştirdi.
Önemsediğimiz ikinci konu ise ortaya çıkacak olan görüntüydü. Kardeşim özellikle çok kalkık ya da ameliyatlıyım diye bağıran bir burnunun olmasından tedirgindi. Ozan Bey bizi bu konuda da mutlu etti. Oldukça doğal ve klasik söylem olan “karşıdan bakıldığında deliklerin içi görünmeyen” sevimli bir burnu oldu.
Kızımın ameliyat ve sonrasını da ki gelişmelerinde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.
Bu ameliyatı geçirecek herkese diledikleri gibi bir sonuç diliyorum.