hayırlısı olur ihşallah rabbim bebişlerimizide görmeyi nasip eder cümlemize sonuç ne olursa olsun paylaşmayı unutma:)
iyi akşamalar
aytuğ kolankaya ile bir denemem odu malesef sonuç olumsuz oldu doktordan ve mekezden hiç memnun kalmadım
umut için burda çok yazı ol-kudum ayrrıca bir arkadaşım süleyman bey ile tedavi görmüş ve çok memnun kalmış şuan 1 kızı var
bana süleyman bey ile görüşmem gerektiğini okadar çok söyledi ki dayanamayıp yarın için kendisinden randevu aldım
birinci denememdeki hayal kırıklığını tekrar yaşamak istemiyorum o yüzden 2'inci bir tedaviye başlamak beni çok korkutuyor
görüşlerinize çok ihtiyacım var sizce doğru merkez umut doğru doktor süleyman bey mi?
KIZLAR ÖZELDEN BİR ARKADAŞIMIZA ANLATTIĞIM UMUT YOLUNDA YAŞADIĞIM UMUTSUZLUKLARIMI ; YIKIMLARIMI SİZLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM . . . HİKAYEM BELKİ BİRİLERİNE ÖRNEK OLUR CESARET VERİR ...BELKİ DE UMURSAMAZSINIZ ...AMA BEN PAYLAŞMAYI İSTEDİM . . .
ben 1998den beri polikistik over hastasıyım . yani gençkızlığımdan beri adetlerim hiç düzenli olmadı . ve o zamandan doktorlar hep söylerdi ilerde bebegin olmayabilir diye. aklıma takmamaya çalışırdım ama bilinçaltı işte... evlendik . eşime söyledim bendeki bu problemi bebegim olursa da tedaviye ihtiyacımız olabilir tedavi ne kadar sürer bilmiyorum falan dedim . 3-4 ay korunduk ve doktora da gitmedim. sonra doktora gittim . çünkü 4-5 ay regl olmamıştım düğün telaşı heycan stres falan.
doğum kontrol hapı verdi . bunu kullan . bebek düşününce gel bırakalım dedi . kulandım otomatikman korunmuş olduk.... sonra başka doktorlara gitmeye başladım bebek istediğmizi söyledim ve bu tedavileri başından anlattım . hikayemi böyle anlatınca doktorlar da haklı olrak benim üzerime gitti. bana klomenler verdiler yumurtalarım gelişsin diye. prolaktin dayadılar. çatlatma igneleri verdiler. şeker hapları verdiler. ben haplarla hormon ilaçlarıyla doldum aylarca...olmuyo yumurtam gelişiyor kocaman oluyor çatlamıyor ve kise dönüyor... ee haliyle gebelik yok .deliricem . sonra başka doktora başladım . gider gitmez ilk sözü eşine test yapıldımı oldu. yooo soran söyleyen olmadı ki ne testi dedik . ilk defa duymuştuk spermlerin öyle bir analizden geçirildiğini . spermiogram testini .söylemeye utanıyorduk. telefonda labaratuvarları arıyorduk . varmı diye sorarken utandım hep... neyse test yapıldı . ve berbat bir sonu.ç "0" hiç sperm yok ... delirecektim . labaratuvarı başlarına yıkmak istedim . nasıl diyorum ee öyle göremediğimiz için bakmadık diyo laborant. sonra doktoruma götürdük başka bi yerde daha yaptırın dedi. başka bi yerde yaptırdık . yine kötü ama hiçdeğilse bilyonlar çıktı...nasıl bir şeyse tam hatırlamıyorum sayıyı geçen seneki testti ama 40 milyon falandı toplam sayısı ama hareket yok . hiç yok . delircektim . ürologa gitmemizi önerdi doktorm . gittik varikoselden şüphelendi renkli dopler istedi . o ne dedik girdik internete deli gibi araştırdım . neyse onu da çektirdik normal çıktı hormonlarına baktırdık normal...garip bir şekilde spermleri hareketsiz ve az sayıda. kein tüp dediler mikroenjeksiyon. ölecektim . yıkıldım . eşime bişey diyemiyorum içime atıyorum aa dayanamıyordum neden diye. sırf bebek sahibi olmak için bile evlenmeyi düşünmüştüm be zamanında heralde cezası bu diyordum . çok üzüldüm çok yıkıldım . tartıştık . gerildik . o hafta var ya kaç tane tüp bebek merkezi kaç tane kadın doğum doktoru ürolog gördük bilmiyorum . anadolu yakasında gitmediğimiz yer kalmadı nerdeyse...ordan oraya savrulduk . doktorların her sözü tokat gibi çarptı yüzümüze. hiç birisi de normal yollada olabilir yada ilaç kullan artar falan demedi . direk tüp dedi hepsi ...30 yıl ebe - hemşire olan annem bile kabullenemedi bunu ..siz yanlış anlamışınızdır. normal yolla olur bekleyin hemen tüp mü olurmuş faln dedi günlerce kavga ettim annemle anlamıyor beni diye... sonra her merkezden fiyat sormaya başladık . artık tedavimizin bedelini araştırıyorduk....düşünün taaa ankaraya bile gittik . orda da merkezle görüştük . orayı bile düşündük . ama riske giremedik . sonra umut tüp bebek merkezini buldum . görüşmeye gittim . bu arada annemin doktorlarından falan telefonlar geliyor yeni merkezleri araştırmam için tlf numaraları geliyordu . acıbadem ; medical ;florans ;amerikan gibi... ama umuttaki ilk görüşmemiz çok rahatlatmıştı beni süleyman bey de öyle...hiç olumlu sonuc duymamıştyım kimseyle konuşma şansım olmadıgı için ama süleyman beyin samimiliği rahatlattı . tamamdır dedik burası... zaman için konuştuk falan sonra araya bizim özel durumlarımız girdi vs. bu arada heyet durumunu söylemişlerdi ama uğraşmak zor gelmişti. sonra madem bu kadar bekledik hadi gayret uğraşmamız gerek başlayalım şuna deidk . kaybedeceğimiz 100 lira heyet raporu 200 lira hsg parası olur dedik ve girdik işin içine. hala sonuç şalmadık ama ramak kaldı . . .
işte böylee bende hayal kırıklığına uğradım. yıkıldım . düştüm . defalrca kez neden ben dedim ... ama şimdi tek düşüncem şu tedavinin olumlu neticelenip yüzümün gülmesi . . . ben hazırım . anne olmaya hazırım . bebegime kavuşmak istiyorum . onu koklamak istiyorum . onun gelişinde heycanlanıp onun için hazırlıklar yapmak istiyorum . onun geleceğini planlamak onun için planlar kurmak istiyorum .
ben hazırım miniğim gelmeni bekliyorum . haydi sen de bana dogru gel ...bekliyorum seni ....
kızlar özelden bir arkadaşımıza anlattığım umut yolunda yaşadığım umutsuzluklarımı ; yıkımlarımı sizle de paylaşmak istedim . . . Hikayem belki birilerine örnek olur cesaret verir ...belki de umursamazsınız ...ama ben paylaşmayı istedim . . .
ben 1998den beri polikistik over hastasıyım . Yani gençkızlığımdan beri adetlerim hiç düzenli olmadı . Ve o zamandan doktorlar hep söylerdi ilerde bebegin olmayabilir diye. Aklıma takmamaya çalışırdım ama bilinçaltı işte... Evlendik . Eşime söyledim bendeki bu problemi bebegim olursa da tedaviye ihtiyacımız olabilir tedavi ne kadar sürer bilmiyorum falan dedim . 3-4 ay korunduk ve doktora da gitmedim. Sonra doktora gittim . çünkü 4-5 ay regl olmamıştım düğün telaşı heycan stres falan.
Doğum kontrol hapı verdi . Bunu kullan . Bebek düşününce gel bırakalım dedi . Kulandım otomatikman korunmuş olduk.... Sonra başka doktorlara gitmeye başladım bebek istediğmizi söyledim ve bu tedavileri başından anlattım . Hikayemi böyle anlatınca doktorlar da haklı olrak benim üzerime gitti. Bana klomenler verdiler yumurtalarım gelişsin diye. Prolaktin dayadılar. çatlatma igneleri verdiler. şeker hapları verdiler. Ben haplarla hormon ilaçlarıyla doldum aylarca...olmuyo yumurtam gelişiyor kocaman oluyor çatlamıyor ve kise dönüyor... Ee haliyle gebelik yok .deliricem . Sonra başka doktora başladım . Gider gitmez ilk sözü eşine test yapıldımı oldu. Yooo soran söyleyen olmadı ki ne testi dedik . Ilk defa duymuştuk spermlerin öyle bir analizden geçirildiğini . Spermiogram testini .söylemeye utanıyorduk. Telefonda labaratuvarları arıyorduk . Varmı diye sorarken utandım hep... Neyse test yapıldı . Ve berbat bir sonu.ç "0" hiç sperm yok ... Delirecektim . Labaratuvarı başlarına yıkmak istedim . Nasıl diyorum ee öyle göremediğimiz için bakmadık diyo laborant. Sonra doktoruma götürdük başka bi yerde daha yaptırın dedi. Başka bi yerde yaptırdık . Yine kötü ama hiçdeğilse bilyonlar çıktı...nasıl bir şeyse tam hatırlamıyorum sayıyı geçen seneki testti ama 40 milyon falandı toplam sayısı ama hareket yok . Hiç yok . Delircektim . ürologa gitmemizi önerdi doktorm . Gittik varikoselden şüphelendi renkli dopler istedi . O ne dedik girdik internete deli gibi araştırdım . Neyse onu da çektirdik normal çıktı hormonlarına baktırdık normal...garip bir şekilde spermleri hareketsiz ve az sayıda. Kein tüp dediler mikroenjeksiyon. ölecektim . Yıkıldım . Eşime bişey diyemiyorum içime atıyorum aa dayanamıyordum neden diye. Sırf bebek sahibi olmak için bile evlenmeyi düşünmüştüm be zamanında heralde cezası bu diyordum . çok üzüldüm çok yıkıldım . Tartıştık . Gerildik . O hafta var ya kaç tane tüp bebek merkezi kaç tane kadın doğum doktoru ürolog gördük bilmiyorum . Anadolu yakasında gitmediğimiz yer kalmadı nerdeyse...ordan oraya savrulduk . Doktorların her sözü tokat gibi çarptı yüzümüze. Hiç birisi de normal yollada olabilir yada ilaç kullan artar falan demedi . Direk tüp dedi hepsi ...30 yıl ebe - hemşire olan annem bile kabullenemedi bunu ..siz yanlış anlamışınızdır. Normal yolla olur bekleyin hemen tüp mü olurmuş faln dedi günlerce kavga ettim annemle anlamıyor beni diye... Sonra her merkezden fiyat sormaya başladık . Artık tedavimizin bedelini araştırıyorduk....düşünün taaa ankaraya bile gittik . Orda da merkezle görüştük . Orayı bile düşündük . Ama riske giremedik . Sonra umut tüp bebek merkezini buldum . Görüşmeye gittim . Bu arada annemin doktorlarından falan telefonlar geliyor yeni merkezleri araştırmam için tlf numaraları geliyordu . Acıbadem ; medical ;florans ;amerikan gibi... Ama umuttaki ilk görüşmemiz çok rahatlatmıştı beni süleyman bey de öyle...hiç olumlu sonuc duymamıştyım kimseyle konuşma şansım olmadıgı için ama süleyman beyin samimiliği rahatlattı . Tamamdır dedik burası... Zaman için konuştuk falan sonra araya bizim özel durumlarımız girdi vs. Bu arada heyet durumunu söylemişlerdi ama uğraşmak zor gelmişti. Sonra madem bu kadar bekledik hadi gayret uğraşmamız gerek başlayalım şuna deidk . Kaybedeceğimiz 100 lira heyet raporu 200 lira hsg parası olur dedik ve girdik işin içine. Hala sonuç şalmadık ama ramak kaldı . . .
Işte böylee bende hayal kırıklığına uğradım. Yıkıldım . Düştüm . Defalrca kez neden ben dedim ... Ama şimdi tek düşüncem şu tedavinin olumlu neticelenip yüzümün gülmesi . . . Ben hazırım . Anne olmaya hazırım . Bebegime kavuşmak istiyorum . Onu koklamak istiyorum . Onun gelişinde heycanlanıp onun için hazırlıklar yapmak istiyorum . Onun geleceğini planlamak onun için planlar kurmak istiyorum .
Ben hazırım miniğim gelmeni bekliyorum . Haydi sen de bana dogru gel ...bekliyorum seni ....
hayatım bende zeynep kamil hastanesine gidiyorum rapor çıkarmak için adetinizin birinci günü hsg için arayın randevu alcaksınız dediler bugün aradım bana denilen randevularımız doldu bir sonraki ayı bekleyin
bende peki bir sonraki ay aradığımda yine randevularınız doluysa nasıl olcak dedim bilmiyorum denilen cvp sen nerede çektirdin hsg filmini bende orada çektirsem
En sonunda yarın tedaviye başlıyorum amacanım çok sıkıldı çünkü süleyman bey yokmuş ilk muayenemi ulun bey yapacakmış
en sonunda yarın tedaviye başlıyorum amacanım çok sıkıldı çünkü süleyman bey yokmuş ilk muayenemi ulun bey yapacakmış
Ulun bey de iyidir arkadaşım.hiç sıkma canını.Dur bakalım tedavinin başındasın daha.hemen öyle can sıkmak yook :) Şimdiden hayırlı olsun canım tedavin...
arkadaşım diger topicde sana cvp verdim .
Sakin oluyoruz... Moral moral moral... Bak benim yarın embriyolarımın 3.günü ve donucak mı transfer mi olacak bilmyiroum . Süleyman bey yok , ulun bey muayene edecek ve bu önemli kararı verecek .. Düşün ben daha kritik bir durumdayım . Senin şu anda daha en başındasın .
O yüzden lütfen sakin ol... Moralini düşürme.. Bu keyifli dönemi keyifle yaşa...
çünkü en kolay kısmı orası ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?