arkadaşlar merhaba.. ben de Veli Aslan ve Yavuz Baç doktorlarımıza 2 Mart'ta ameliyat oldum. yani şuanda 23. günüm.
burnum çok etli-yağlı değildi. bu sebeple şişlikler çok göze bacak şekilde olmadı. şuadan hala şişlik hala çok var ama aşırı değil. zaman zaman çoğalıyor ve yer değiştiriyor :)
ameliyat sonrası sürecimi kısaca anlatırsam;
ameliyat sonrası ilk 5 günüm biraz sancılı oldu. ama bunlar dayanılmayacak sancılar değil. 1 tane apranax fort 24 saat götürdü beni yani.. sonrası rahat. tek sıkıntı kabuklar, kan pıhtıları sebebiyle burun tıkanması. ben 2. haftadan sonra Yavuz Bey'in izin vermesiyle :) burnuma su çekip sümkürmeye başladım. 1 kere hafif bir kanama oldu ama başka sıkıntı olmadı..
ameliyattan sonra 3. gün tamponum çıktı. 7. gün de atel. tampon çıkarılırken acı hissetmedim. ancak insan kendini garip hissediyor :) ben tamponu alınırken bakmadım ne çıktı diye, gözümü kapattım gitti..
atel çıktıktan sonra ise burnum tabiiki çok garipti :) kocaman ve dümdüz garip bişey vardı sanki burnumun yerinde..

Veli Bey yapmam gereken masajı gösterdi. ancak o anda kendisi yaparak gösterdiği ve acıdığı için ben masajı sanırım tam anlayamadım :) çünkü 5 gün sonra bandajı çıkarmak için gittiğimde Veli Bey masajı tamamen yanlış yaptığımı söyledi

tekrar doğrusunu gösterdi ve beni odasında oturtup "o burnunu çabuk indir, ben gelicem" diyerek çıktı :) ben de bi 20 dk masajı yaptım ve hakikatten gördüm ki şişlik azalmıştı. o gün sanki burnuma elime şekil vermiş gibi hissettim açıkçası

şimdi masajlara devam ediyorum.. gerçekten çok önemi var.. bir de dinlenmenin de çok faydasını görüyorum ben.. nasıl derseniz.. 4 gün önce burnumun kemer bölgesinde (kemikle kıkırdağın birleştiği noktada sanırım) bir şişlik belirmişti. yayvandı yani tek bölgede değil tamamen o kısımda bi şişlik vardı. ancak ertesi gün o şişliğin sağ tarafı sertleşmeye başladı.. ve büyüdü.. önce korktum tabi, acaba vardı da ben mi farketmemiştim ve şişlik inince mi farketmeye başladım diye düşündüm. ancak kafaya taktım tabii :) bu şiş dün akşam kadar oracıkta duruyordu. baya kemik gibi elime geliyordu. ben normalde günde 3 kez masaj yapıyorum. ama dün bikaç kez daha yaptım ve erkenden yattım.. ve bu sabah kalktığımda o sert şişlik yokolmuştu

çok ilginç ama böyle.. yani güzelce yapılan masaj ve iyi dinlenme gerçekten çok önemli..
bunun dışında bandajı çıkardıktan sonra farkettiğim burnumun ucunun sol tarafının daha belirgin olması durumu var. bunu Veli Bey'e gösterdim. kendisi iki tarafta da var olan uçların solda biraz daha belirgin olduğunu söyledi ve oraya daha fazla masaj yaparak (masajı nasıl yapmam gerektiğini gösterdi) o belirgin kısmı düzelticez dedi :) bakalım.. çok az bir gelişme var gibi ama henüz çok erken olduğu için zamana bırakıyorum..
ben kendimi sabırlı bilirdim ama gel gör ki bu burun işinde sabır gerçekten zormuş :)