dualarınızı eksik etmeyin...

benipek kan-idrar tahlili yapıldı.sadece idrarda iki değer pozitif çıktı.bu değerlerden doktor idrar yolları iltihabı dedi.
ağrı geçmesse ultrason çektir demişti.bende ultrason randevusu aldım.mide bulantısı ya da şişlik yok.tam sol kaburgamın altında bir ağrı var ama tutulmuş gibi bir ağrı.dayanılmayacak gibi değil onun dışında öksürük var işte ciğerlerimden öksürüyorum.
konunuzu biliyorum tekrar başınız sağolsun.
Rabbim sabırlar versin.
ama neden vefat ettiğini hatırlayamamıştım,tekrar konunuza baktım.
babanızda bulantı ve şişlik mi vardı?

arkadaşın konusunu da ihlal ettim.
kusura bakmayın.

benipek kan-idrar tahlili yapıldı.sadece idrarda iki değer pozitif çıktı.bu değerlerden doktor idrar yolları iltihabı dedi.
ağrı geçmesse ultrason çektir demişti.bende ultrason randevusu aldım.mide bulantısı ya da şişlik yok.tam sol kaburgamın altında bir ağrı var ama tutulmuş gibi bir ağrı.dayanılmayacak gibi değil onun dışında öksürük var işte ciğerlerimden öksürüyorum.
konunuzu biliyorum tekrar başınız sağolsun.
Rabbim sabırlar versin.
ama neden vefat ettiğini hatırlayamamıştım,tekrar konunuza baktım.
babanızda bulantı ve şişlik mi vardı?

arkadaşın konusunu da ihlal ettim.
kusura bakmayın.
Babam bulantı ve şişlik üzerine doktora gitti…öyle başlayan bir serüvendi.

Doktor o zaman bize dedi ki: kafanıza göre ilaç asla almayın. Böbrek öyle bir organ ki 1 haftada kendini bitirebilir.

Neyse ki senin teşhisi belliymiş.

Babamın vefat nedeni zaten bağışıklığın çökmesine bağlı akciğer mantarı ve zatürre.

Ben de babamdan sonra paranoyak oldum. İzindeyken gittim baktırdım değerlerime falan.. düzenli gitmek lazım.

Babam bulantı ve şişlik üzerine doktora gitti…öyle başlayan bir serüvendi.

Doktor o zaman bize dedi ki: kafanıza göre ilaç asla almayın. Böbrek öyle bir organ ki 1 haftada kendini bitirebilir.

Neyse ki senin teşhisi belliymiş.

Babamın vefat nedeni zaten bağışıklığın çökmesine bağlı akciğer mantarı ve zatürre.

Ben de babamdan sonra paranoyak oldum. İzindeyken gittim baktırdım değerlerime falan.. düzenli gitmek lazım.
Benipek malesef bende paranoyak oldum.burda bir bayan vardı okumuşsundur belki konusunu.
yanlış hatırlamıyorsam sağ tarafında bir ağrı olmuş ama çok hafif.eşi doktordu ertesi gün çocukları muayane ettirirken
kendide ultrasona girmiş.tam aksi yerde safra kesesinde çıkmıştı.kötü huylu.ameliyat olmuş.erken teşhis.
ben bu bayanın konusundan sonra paranoyak oldum.
düzenli gitmek lazım birde ben hiç dikkat etmedim.ayakları sıcak tutmak ve bol su içmek çok önemli.
ne olduysa ramazanda susuz kaldım,klimadan ayaklarım çok üşüdü.
kendim ettim kendim buldum resmen sağlık çok önemli kesinlikle.
dikkat etmek şart.

Benipek malesef bende paranoyak oldum.burda bir bayan vardı okumuşsundur belki konusunu.
yanlış hatırlamıyorsam sağ tarafında bir ağrı olmuş ama çok hafif.eşi doktordu ertesi gün çocukları muayane ettirirken
kendide ultrasona girmiş.tam aksi yerde safra kesesinde çıkmıştı.kötü huylu.ameliyat olmuş.erken teşhis.
ben bu bayanın konusundan sonra paranoyak oldum.
düzenli gitmek lazım birde ben hiç dikkat etmedim.ayakları sıcak tutmak ve bol su içmek çok önemli.
ne olduysa ramazanda susuz kaldım,klimadan ayaklarım çok üşüdü.
kendim ettim kendim buldum resmen sağlık çok önemli kesinlikle.
dikkat etmek şart.
Evet hatırlıyorum o konuyu. Binlerce örnek var. Yan masamda çalışan kadının hiçbir şeyi yoktu. Göğüs ağrısından gitti kanserin 3. Evresinde çıktı.

Ben 2 hafta izindeydim geçen hafta. Tüm branşlara ayrı ayrı gittim.

Hatta böbrekten korktuğum için özellikle ona baktırdım. Bayanlarda üst sınır kreatinde 1,1 benim 1,2 çıktı. Hoppalaaa dedim. Üre normal çıktı ama doktor susuz kalmışsındır bol su iç dedi. Ben çalışırken masama sürahi koyuyorum ama iş dışında 1 bardak dahi içmem. Gerçekten de işe başladım yine suya başladım.

Kendimde yıllarca romatizma var sandım eklem ağrılarından. Meğer D vitamini eksikliğiymiş de ilaç verdi. Gerçekten de hafifledi.

Yani çalışırken dr dr gezmek çok zor ama bize olan olunca da işler devam ediyor bir şekilde..

canım kan-idrar tahlilinde mi çıktı yoksa emarda mı?
aynı ağrı bendede var 3 haftadır ondan soruyorum.
tahlil sonucu idrar yolları iltihabı çıktı emara giricem bende.
amin canım
canımm, ben 2 kez acile gittim gece sancılarımdan kan idrar testleri yapıldı birşey çıkmadı, sonra emar istemişti dr onuda burada yaptıramayınca ailemin yanında üroloji bölümüne gittim emar çok radyasyonlu önce tüm ultrason isteyelim bakalım dedi, ultrasonda karnımdan bakarken buldular... ordan da ameliyat için genel cerrahine yönlendirdi beni..

Allah yardımcınız olsun sizi eşinize ve evladınıza bağışlasın. Korkmayın korkmak direncinizi azaltır. Olumlu düşünün her şeyin bir çaresi var.

Benim de kanım çok suludur, geç pıhtılaşır kan verirken Kızılay çalışanı kadın korkmuştu durmamasından. Burun ameliyatı öncesi sıkı perhize girdim sulu gıdalar, kan sulandıran içecekler içmedim. Acaba doktorlar size de benzer bir uygulama yapacak mı ?

ben bazen çok takılıyorum bu konuya. bir insanı.
ölüm vaktinin değişmeyeceği ayetlerle belli. "ne bir saniye geiye alınabilir, ne de öne" bu durumda insanın öleceği vakit belli ise dua ile bu nasıl değişir ki yukarıda belirtmişsin ağrının azalması,iyileşmesi gibi..yaşam kalitesini yükseltebilir ama ölümcül hastalığın iyileşmesindeki sırrı çok merak ediyorum.
İnançlı biriyim ve duanın gücüne inanıyorum. ama şu kısmı tam anlayamıyorum.

Canım aslında bu burada birkaç cümle ile açıklanacak bir şey değil çok derin bir mevzu...en kisa şekilde anlatmaya çalışayım; Allah (c.c.) rahmet sahibidir ve affı sever.gercekten iyi niyetle yapılan bir iyilik, bir sadaka, bir dua vb.Allah'a teslimiyet içerisinde samimiyet ile yapıldığında Rabbimiz bu durumdan hoşnut oluyor ve şifa sini verebiliyor ya da ömrü uzatiliyor vs. ..

Önce kaza ve kader ile çeşitlerini bilmek gerekir.
Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır.
Kaderin değişeni de, değişmeyeni de vardır. Mesela değişmeyen ecele, ecel-i müsemma denir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Ecel bir an gecikmez ve vaktinden önce de gelmez.) [Araf 34]
İnsanın işine göre, ömrü ve rızkı değişebilir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah, dilediğini siler, dilediğini değiştirmez. Ümm-ül-kitab [levh-i mahfuz]Ondadır.) [Ra’d 39] bir başka ayet meali de soyle; (herkesin ömrü ve ömürlerin kısalması elbette kitapta yazılıdır)[Fatır 11]
Yani yüce Kur’an-ı Kerim'de yazılan tek bir ayeti içinden alıp tercüme yapmak ile olmuyorgenel olarak ookuyup anlamak lazım. Bazı şeyler kesin suretle anlatıldığı gibi bazen farklı cümleler karşımıza çıkar ve bu durumda sağlam kaynaklardan bilgi edinilir. O da olmadı sağlam kaynaklardan peygamber efendimizin (s.a.v.) efendimizin hadisi serif o da olmadı yaşamına bakarız.

Şöyle soyleyeyim;Allah Teâlâ diğer herseyi bildiği gibi kimin ne zaman nasıl öleceğini de bilir...kimin hangi iyi bir işi samimiyetle yapacağını dolayısıyla ömrünün uzayacagini ezelden bilir.ona ggöre ömür biçilir. yani orn; Ahmet kulumun ömrü 20 sene idi ancak söyle bir iyi işi olacağı için 30 sene gibi önceden defterinde yazılıdır. Ancak bu gibi şeyleri O'ndan başkası bilemez...

umarım yardimci olabilmisimdir. Daha kısa nasıl anlatılır bilemedim.dedigim gibi cçok derin bir mevzu bunlar yani sağlam kaynaklardan daha derin bilgiye ulaşabilirsin. ..

Benim de kanım çok suludur, geç pıhtılaşır kan verirken Kızılay çalışanı kadın korkmuştu durmamasından. Burun ameliyatı öncesi sıkı perhize girdim sulu gıdalar, kan sulandıran içecekler içmedim. Acaba doktorlar size de benzer bir uygulama yapacak mı ?

Arkadasin soyledigini dikkate alin,Bildiğim kadarı ile yapılıyor hatta kullandığı herhangi bir ilacı bile Dr. Sormadan kullanmamasi gerekir.

arkadaşım bu kadar endişe edecek bir şey yok biraz rahatla. bizim bir hastamız vardı aynı senin gibi trombositer bir hastalığı vardı abartmıyorum kadının trombositlerini sayamıyordu makine bin falan çıkıyordu. ki normali 150bindir en az. ve bu kadın doğurdu. kanaması olmadı mı,oldu tabii. trombosit takviyeleri aldı sayamadığım kadar. başka tedaviler de yapıldı onun hastalığına yönelik. ve kadıncağız doğum gibi yoğun kanamalı bir süreçten hayırlısıyla çıktı. insanın evladı olunca kendi ölümü bile başka anlamlar taşıyor ama napacaksın. tevekkül tevekkül tevekkül.

Çok sevdiğim biri var kanser hastası. Ameliyat oldu tam atlattı diye düşünürken hastalık tekrarladı. Artık geri dönüşü olmadığını söylüyor doktor. Hep birlikte içimiz acıyarak o kara günü bekliyoruz. Bunu niye anlattım derseniz daha beter durumda olan insanlar var. Anne değilim sizi anlamam mümkün değil ama evladınız için dimdik ayakta durmanız gerek. Bol bol dua edin,iyi bir doktor bulduysanız da gerisini düşünmeyin. Sağ salim bir şekilde atlatırsınız. Güzel şeyler düşünün ki sonuç güzel olsun.

Canım aslında bu burada birkaç cümle ile açıklanacak bir şey değil çok derin bir mevzu...en kisa şekilde anlatmaya çalışayım; Allah (c.c.) rahmet sahibidir ve affı sever.gercekten iyi niyetle yapılan bir iyilik, bir sadaka, bir dua vb.Allah'a teslimiyet içerisinde samimiyet ile yapıldığında Rabbimiz bu durumdan hoşnut oluyor ve şifa sini verebiliyor ya da ömrü uzatiliyor vs. ..

Önce kaza ve kader ile çeşitlerini bilmek gerekir.
Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır.
Kaderin değişeni de, değişmeyeni de vardır. Mesela değişmeyen ecele, ecel-i müsemma denir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Ecel bir an gecikmez ve vaktinden önce de gelmez.) [Araf 34]
İnsanın işine göre, ömrü ve rızkı değişebilir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah, dilediğini siler, dilediğini değiştirmez. Ümm-ül-kitab [levh-i mahfuz]Ondadır.) [Ra’d 39] bir başka ayet meali de soyle; (herkesin ömrü ve ömürlerin kısalması elbette kitapta yazılıdır)[Fatır 11]
Yani yüce Kur’an-ı Kerim'de yazılan tek bir ayeti içinden alıp tercüme yapmak ile olmuyorgenel olarak ookuyup anlamak lazım. Bazı şeyler kesin suretle anlatıldığı gibi bazen farklı cümleler karşımıza çıkar ve bu durumda sağlam kaynaklardan bilgi edinilir. O da olmadı sağlam kaynaklardan peygamber efendimizin (s.a.v.) efendimizin hadisi serif o da olmadı yaşamına bakarız.

Şöyle soyleyeyim;Allah Teâlâ diğer herseyi bildiği gibi kimin ne zaman nasıl öleceğini de bilir...kimin hangi iyi bir işi samimiyetle yapacağını dolayısıyla ömrünün uzayacagini ezelden bilir.ona ggöre ömür biçilir. yani orn; Ahmet kulumun ömrü 20 sene idi ancak söyle bir iyi işi olacağı için 30 sene gibi önceden defterinde yazılıdır. Ancak bu gibi şeyleri O'ndan başkası bilemez...

umarım yardimci olabilmisimdir. Daha kısa nasıl anlatılır bilemedim.dedigim gibi cçok derin bir mevzu bunlar yani sağlam kaynaklardan daha derin bilgiye ulaşabilirsin. ..
Gerçekten derin ve zor bir konu.

Dediğin şuna çıkıyor: Allah katında zaman kavramı yoktur. Zaman sadece dünyaya özel bir şeydir ki Allah katında her şey ezeli ve ebedidir.

Kur’an da bazen geçer ya “cehennemde seslerini duyarsınız” sanki olmuş bir olayı anlatıyor hissine kapılırız da deriz “aslında kıyamet kopmadı da nasıl oluyor bu anlatılanlar” işte o da senin dediğine çıkıyor, Allah ezeli ve ebedi bilgiye önceden sahip olduğu için tüm olacaklar onun katında olmuş ve bitmiştir.

İşte ömür meselesi de önceden tayin edilmiş bir şey..

Çok hasta olan iki kanser hastası biri devlet hastanesinde biri Amerika’ya gidiyor tedavi için. Bakım vs gerçekten etkiliyor mu kurtulmayı? Benim inancıma göre hayır sadece yaşam kalitesini arttıyor. Ama İslam da der ki “elinden gelini yap gerisini tevekkül et”.

Gerçekten zor bir konu.

arkadaşlar,henüz 30 yaşındayım. ameliyat olmam gerekiyor, bir tane de 5 yaşında oğlum var bunu öğrendiğimden beri oğlumun yalnız başına kalacağı korkusu kapladı içimi. çok basit gibi görünen bi durum safra kesemin alınması gerekiyormuş... ama durum öyle değil... benim trombosit düşüklüğüm var herhangi bi cerrahi işlem sırasında kanamamın durmama ihtimali çok yüksek. bunun yanı sıra kalp kapakçığımda da sorun var. o ameliyata girmek istemiyorum ama olmazsam da kansere çevirebilir dedi doktor... ameliyat olursamda ailem bulunduğum şehirde değiller gelme imkanları da yok, babam rahatsız annem onunla ilgilenmek zorunda. o kadar yalnız hissedyorum ki kendimi. eşimin ailesi burada, ama onlarda umursamazlar; bu durum komşularının başına gelse daha fazla üzülürler, önemsemiyorlar beni... kaç gündür çok çaresizim. bi kaç doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyor, ilaçla tedavisi yokmuş ameliyat şart dediler.. ya ordan çıkamazsam... ben oğlumun başındayken eşimin ailesi tarafından bu kadar ayrım yapılıp dışlanırken ya bana bişey olurda onların eline kalırsa, itilip kakılarak dışlanarak büyüyecek. ben o tek başına kalmasın diye kardeşi olsun diye can atarken, olanlara bak... o daha çok küçük onu bu hayatta tek başına bırakmak istemiyorum
lütfen benim için dua edin...
rabbim yar ve yardımcınız olsun
umutsuzlaga kapılmayın
nasıl teşhis ettiniz hastalığını
bilgilenelim bizlerde

rabbim yar ve yardımcınız olsun
umutsuzlaga kapılmayın
nasıl teşhis ettiniz hastalığını
bilgilenelim bizlerde
çok tşk ederim Allah razı olsun. gece uyurken uykumdan ağrı ile uyandım bi kaç gece böbreklerim ağrıyo sanıyordm ağrının mideme vurduğunu düşünüyordum ama meğer midemin üst kısmındaki safram ağrrı yapıp sırtıma vuruyormuş. şiddetli ağrıyla beraber bulantı kusma yapıyor. kimisinde ateş de eşlik ediyormuş ama şükür benim öyle olmadı. ataklar halinde geliyo bi kaç saat sürüyor Allah kimseye yaşatmasın. nerede varsa şifa versin inş..

ben bazen çok takılıyorum bu konuya. bir insanın ölüm vaktinin değişmeyeceği ayetlerle belli. "ne bir saniye geriye alınabilir, ne de öne" bu durumda insanın öleceği vakit belli ise dua ile bu nasıl değişir ki yukarıda belirtmişsin ağrının azalması,iyileşmesi gibi..yaşam kalitesini yükseltebilir ama ölümcül hastalığın iyileşmesindeki sırrı çok merak ediyorum.
İnançlı biriyim ve duanın gücüne inanıyorum. ama şu kısmı tam anlayamıyorum.

Benim belirttigim kisim olumcul durumlarin duzelmesi evet...

Mesela ben yukarida yazdigim kismi sosyal hesabimda paylastim...

Esini ve annesini ayni kazada kaybeden, kendisinin de birden fazla omuru ve kirktan fazla kemigi kirilan arkadasim icin...

Doktorlarinin kesinlikle ayaga kalkamaz dedigi arkadasim onceki gun alisveristeydi, gule oynaya...

Butun bunlar uc ayda oldu...

Buna kimisi tibbin mucizesi der kimisi duanin...

Ölüm meselesine gelirsek...

Dini konuya cok girmis olmayayim...

Hele ki kader konusu cok karisik ve bazi hadisler ayet diye dolasiyor ortalikta...

Ama googleda kaza-i muallaki aratabilirsiniz...

Detaysiz soylemek gerekirse iradeye bagli kismi kaderin...

Mesela eceli sadakaya bagli bir adamin sadaka vermesi durumunda isler degisebiliyor...

Arastirirsaniz faydali olur umarim...

Gerçekten derin ve zor bir konu.

Dediğin şuna çıkıyor: Allah katında zaman kavramı yoktur. Zaman sadece dünyaya özel bir şeydir ki Allah katında her şey ezeli ve ebedidir.

Kur’an da bazen geçer ya “cehennemde seslerini duyarsınız” sanki olmuş bir olayı anlatıyor hissine kapılırız da deriz “aslında kıyamet kopmadı da nasıl oluyor bu anlatılanlar” işte o da senin dediğine çıkıyor, Allah ezeli ve ebedi bilgiye önceden sahip olduğu için tüm olacaklar onun katında olmuş ve bitmiştir.

İşte ömür meselesi de önceden tayin edilmiş bir şey..

Çok hasta olan iki kanser hastası biri devlet hastanesinde biri Amerika’ya gidiyor tedavi için. Bakım vs gerçekten etkiliyor mu kurtulmayı? Benim inancıma göre hayır sadece yaşam kalitesini arttıyor. Ama İslam da der ki “elinden gelini yap gerisini tevekkül et”.

Gerçekten zor bir konu.

Canım benim zaman konusu ayri derin bir konu kisaca belirtmek isterim ki;Allah katında direk zaman kavramı yoktur demek Allah'ın zamandan munezzeh olduğunu söylemiş oluruz.yani zaman kavramı vardır ama dünya zamanı ile eşit değildir, farklıdır. ..ezeli ve ebedi olan Allah'tır. ..
aynen canım ömür meselesi önceden belirlenmiştir. ..aradaki fark ornek vereyim; ikimize de 20 sene omur verilmeye niyet edildi sen samimiyet üzerine teslim olup dua edeceksindir karşılığında da 20 değil 30 sene verilecektir...ben dua edecegimdir ancak samimiyet üzerine teslim olmadan başka dünyevi sebeblerden oturu karşılığında da 20 sene verilecek...Allah hepimize hayırlı ömürler versin inşaallah. .biz tedbirimizi alalım samimiyetle tevekkül edelim takdiri Allah'a bırakalım. ..
Dedigim gibi kafa karıştırdıysam lütfen sağlam kaynaklardan ayrıntılı bilgi alın. ..Çünkü net ortamında yazıstigimiz için kimin ne şekilde yazdiklarimizi yorumlayacagi belli olmaz...ben sadece yardimci olabilmek adına aslında çok derin olan mevzuları Olabildiğince kisaltip anlatmaya çalıştım. ..cunku uzun konuşmak için ortam musait değil ...

Back
X