Dubleks ev esyalari nasil dizmeli

Ben daha önce hamileyken dublekste oturdum ve hamile hamile merdivenden düştüm.o evden nefret ediyordum ya
Geçmiş olsun ama bu kadar sorunsa sizin için, dubleks tutmamalıydınız bence. Çok manasız 2 katlı evde tek kata sığışmaya çalışmak. Bilemedim illaki muadili vardır,tek ev değildir o ev.

Pamuk güle güle otur. Sorunları düşünme şu an . Çocuğu okula yazdır . Yap kendine de bir kahve , aç güzel bir müzik .

Konu sahibi dubleks ev tutsam mi dememiş ki, tutmuş zaten. O yüzden mantıksız da gelse başka ev önermenin faydası olmaz bence.

Sizin tarif ettiğiniz ev modeline dublex değil ters dublex deniyor bildiğim kadarıyla. Bu dublexe göre biraz daha fazla dezavantaj barındıran bir model (alt kat boş olunca daha da zor ısınır oturduğunuz kat vs)

Bana göre çok kullanışlı bir hale getirebilirsiniz evinizi. Öncelikle gardrobu eğer üst kata salona koyarsaniz evi estetikten uzak bir barınma yeri haline getirirsiniz. Alt katta kendi odanıza güzelce olması gerektiği gibi yerleşin. Gün içinde kaç kere inip cikacaksiniz ki? Çocuk için de trabzanlara takılan çit şeklinde kapılar oluyor. Her ne kadar yaşı küçük olmasa da mutlaka bir tane takın bence. Böylece dalginlikla ya da ayağıniz takılarak olusabilecek olası kazalara karşı da önlem almış olursunuz içiniz rahat eder.
Üst katı da güzelce hem salon hem çocuk odası olarak kullanırsınız.Zaten en aktif bu iki oda kullanılır.
Alt katın bir kısmını da kiler gibi çocuğun kullanmadiği eşyaları ya da kendi fazla eşyalarınızı vb depolayarak kullanabilirsiniz.

Aradaki fark 1 kış ısınmaya verilir benden demesi. Madem 1 katı kapatacaksınız o üst kat olmalı mantıken.

Yer olmasa anlarım ama oda varken salonda dolap gereksiz bence.

Eğer alt katta iki oda varsa yatak kısmıni alt kata taşıyın. Yada giyinme işi alt katta halledebilirsiniz. Uzun süre oturacaksınız belki arkadaşlarınız gelecek, belki çocuğun arkadaşları gelecek salonda dolap sık durmaz bence.

Ama çocuk merdivenden düşecek diye düşünmek bana mantıklı gelmedi. Evde birden fazla çocuk olsa itiş kakış olur anlarım ama aynı yaşta kızım var merdivenden düşme aklıma bile gelmezdi.

Anladığım kadarıyla ev ters dubleks. Üst kat giriş katı zaten.

Bence üst katta salon ve çocuk odası yapın. Gardrop falan koymayın tabi salona. Hem görüntü kötü olur, hem kullanışsız olur.

Yatak odanızı ve dolabını alt kata yerleştirin. Çocuğunuz üst katta tek uyumak istemezse siz de salonda idare edebilirsiniz bir süre. Alt katı kapatsanız bile gidip giyinip çıkmak çok zor olmaz sizin için.

Dubleks ev ısınmaz ya, farkını verip normal bir daireye çıksaydın keşke

Öncelikle hayırlı olsun ama lütfen konularınızı doğru bölüme açın demekten dilimde tüy bittiğini de bilin isterim Pamuk.

Şimdi, tuttuğunuz dubleks en üst katta mı yani dubleksin üst katının üzerinde çatı mı var başka daire mi var?
Çatı varsa ve yalıtım yoksa üst katta yaşamanızı tavsiye etmem çünkü kış aylarında alt kata göre 3-5 derece soğuk, yaz aylarında alt kata göre 3-5 sıcak olur ısıtma ve soğutma problemi yaşarsınız.

Eğer alt katta mutfak banyo wc varsa ve daire kapısı bu kattaysa alt kata yerleşin üst katı kapatın.

2+1 evim kizim bazen anne dubleks niye almadik diyor da aman aman diyorum.
2+1 ev icinde beni zor duyuyorsun ust katta olsem ruhun duymaz diyorum.
Isin sakasi bir yana kalabalik aileler icin ideal ama kucuk aileler icin no !
Zor

Üstte daire var tuttuğun 1 ve 2. Kat. Her iki katta da daire kapisi var.1.katta 3 oda ve wc banyo var.2.katta mutfak wc düş ve biri büyük iki oda var.iste surgulu gardrop onu koridora mi yerleştireceğiz.bir aşağı bir yukarı çıkamayız.zaten iki kisiyiz

Ters dubleks yani?
Bu evin rutubet sorunu var midir diye baktin mi?
Nemli yerdir samsun.
Ters dubleks olup rutubet olmayan ev ben daha gormedim.
Iki kisi icin resmen 4+1 ev tutmussun

Dubleks ev ısınmaz ya, farkını verip normal bir daireye çıksaydın keşke
23.000 lira veremem.15.000 vardı adam emekli icra memuru imiş.kira sözleşmesini o yazacak tahliye sozlesmesi ve nüfus kağıdımı dosyalayacakti.sorunlu gibi geldi ev sahibi.bir de asansorsuz 4.kat.orayi tutmadım.

Kızlar dün otobüse bindim, birazdan balikesir de evimde olacağım.balikesire yaklaştıkça psikolojim yerine geldi.bilmiyorum memlekete tayin almakla doğru mu yaptım.onca mobinge rağmen gidememistim buradan.alismisim bağ kurmuşum balikesir le.ama isyerinde her gün huzursuzluk.biktim.yollugumu bile gittiğin yerden al deniliyor.ben her şey için bolge.mudur yardımcısını mi arayacağım.ay sonunda ben gidebilirim demiştim, iki yere kira ödememek icin.olmaz denildi.ben de gitmem dedim.ertesi gün oksurdugum icin(antibiyotik alınca midem bulandı oksurdum ve ogurdum bir 5 dakika diye) bir erkek memur bağırıp çağırınca çok korktum.adam, birini dövmüş, mahkemede yargılanıyor.fiziksel siddete uğramaktan korktum ve o gün hemen evi ayarlıyım dedim.su an her iki eve de kira ödedim.Allah onlarda n çıkarsın.duzenimi bozdular, giderayak hala kotuluk peşindeler.ben maddi manevi bittim.100000 e yakın param gidecek, üstelik bu yer değişiminden ben istemiş olsa da memnun degilim
.

Kira uygun badana yeni yapılmış.cikarken badana parası vereceğim işte.o biraz düşündürüyor
Yenı karar açıklandı tv de izlemiştik geçenlerde - kiracı evi boyatmak zorunda değil vermek zorunda değilsiniz .

Kocaman evde oturup bütün eşyaları üst üste gibi dizelemek saçma olur . hem aşağısı da boş kalırsa sanki bodrum kat gibi soğuk cekersınız . eşya ile doldurun ki soğuğu kırsın yoksa yakıtın hakkından gelemezsınız . evde ısınmaz ,çocukta hastalıktan hastanelerden çıkmaz . Merdivenden düşmekten beter olursunuz .

Haddinden fazla memnuniyetsizsiniz . Zaten normalde de bir ev taşıyan kişi 100 bini gözden çıkarıyor. Ustelık siz bide şehir değiştiriyorsunuz ne bekliyorsunuz yani . Depozito falan vermeden ev bulmuşsunuz belki vakit bu vakitti ne biliyorsunuz Allah sizin için ne ayarladı ?

Yani şimdi bunu oturup sorun olarak görüp beddua ediyorsunuz ama unutmayın beddua önce kendı ayağınıza dolanır hıc bı ısınızde yolunda gitmiyor görüldüğünüz üzere .

Adamın evini temiz aldıktan sonra temiz vermek zorundayım.yasa böyle olmayabilir ama helalleserek gitmek var.kiraci boyalı aldıysa boyalı verir biz böyle gördük.ayrica depozito tahliye sozlesmesi istemediler.cunku ev iki aydır boş.memur kiracıyi görünce hemen kolaylık sagladilar

Son düzenleme:
Hakikaten kocaman evim vat ya.alt kiraci sehpa sesi falan diyordu.simdi rahatsız olan da olmayacak.

Tayin aldığım yer yer birilerinin hayali çünkü merkeze yakın ve iş yoğunluğu yok ama hersey bir kenara adapte olma sorununu yaşıyorum.bizim mudurluge samsundan bir bayan geldi.o da Balıkesire adapte olamadı ve 3 ay sonra gitti.kiz surekli mutsuzum diyordu. Anlayamamıştim onu cunku bana göre de balikesir cok guzeldi.yani hassas insanlar daha çok adaptasyon sorunu yaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…