- Emoji Skoru
- 1.000
- Puanlar
- 43
- Konu Sahibi terazi cicegi
-
peki tecrübelerinize binaen soruyorum: yerden ısıtmada öyle oda falan kapatma olmuyor değilmi? dikkat etmemiz gereken durumlar varmı? buz dolapları vb. mutfakta yerde sonuçta onlar kötü etkilenmiyor dimi sonuçta sıcak yerde ya ondan sordum belki saçma amaYerden ısıtmalı çok güzel
Ben bu eve taşındığımdan beri idrar yolu enfeksiyonu oluyorum
Alışmışım diğer evde sıcak sıcak yere
Şöyle ki yerden ısıtma oluyor aynı zamanda peteklerde var ev sıcak olduğu için biz salon ve sadece oğlumun odasını açıyordukpeki tecrübelerinize binaen soruyorum: yerden ısıtmada öyle oda falan kapatma olmuyor değilmi? dikkat etmemiz gereken durumlar varmı? buz dolapları vb. mutfakta yerde sonuçta onlar kötü etkilenmiyor dimi sonuçta sıcak yerde ya ondan sordum belki saçma ama
Evlendikten sonra ilk evim triplexti. Basta cok guzeldi fakat uc kat merdiven cikmaktan yildim. İkinci evim dublexti evet daha rahat fakat asla duzayak evin rahatligi yok. Temizlik yasam vs vs.. simdi kendi evimizi yaptiriyoruz. Sonunda ev sahibi olucaz insselam kızlar,
eşimle geçen konuşurken dubleks evde oturma hayalinden bahsetti, şimdiki evimizde ebeveyn banyo yok ve 2+1 misafir falan gelince yatılı kalırlarsa malumunuz bazı sorunlar oluyor, yedek 2. tuvalet var ama insan yatak odasında bir banyo olsa rahat ederim diyor. ayrıca ilerde çocuk olursa 1 yatak odamız, 1 çocuk odamız olcak, salon misafire kalcak bitek, ev sıkışık olcak gibi geliyor şuanlık. şimdiki evimizi satıp üzerine ekleyip bir dubleks baksak, neler tavsiye edersiniz? daha önce dublekste oturan arkadaşlar nelerden memnun veya değil, kolaylığı zorluğu neler? bitane ev gördük 2. katta 2 oda artı terasa açılan büyük mutfak var, amerikan mutfak deniyor sanırım, banyo tuvalet var ama ebeveyn banyo yok, eşim misafirler 1. katta kalır biz 2. katta kalırız dolayısı ile banyo ebeveyn gibi olmuş olur diyor ama ben yatak odasındaki ebeveyn banyo konforu olmaz iyi düşün diyorum, bir konu bu evin 1. katında da mutfak var, yani ev şöyle alt kat mutfak, balkon, 2 küçük oda bir salon, banyo ile 2+1 ev diyebiliriz, üst kat mutfak, teras, 2 oda bir banyo tuvalet, oda 2+0 gibi oluyor yani üst katta salon yani oturma odası yok onun yerine teras var, uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var, ben hiç dublekste yaşamadım
Ebeveyn banyosu neysede o olmak zorunda değil ama ayrı bir tuvalet olmalı bence çocuk varsa zor olur aynı anda tuvalet ihtiyacı olsa diğer kişinin cıkmasını bekleyecekler yada banyo yaparken,eşiniz tıraş olayım dese banyo dolu olacak.Yatılı misafir gelse tuvalet olayı yine sorun olur.Evlendikten sonra ilk evim triplexti. Basta cok guzeldi fakat uc kat merdiven cikmaktan yildim. İkinci evim dublexti evet daha rahat fakat asla duzayak evin rahatligi yok. Temizlik yasam vs vs.. simdi kendi evimizi yaptiriyoruz. Sonunda ev sahibi olucaz insdublexmis triplexmis aman uzak olsun..tek kat ust teras bi ev hayal ediyorum planlamaya basladim. Ebeveyn banyosu fikrini cok benimsemissiniz fakat bana en basindan beri odanin icinde extra bir banyo fikri cok uzak geliyor. Tek banyo hatta ayri wc dahi istemiyorum. İmkan varsa 3+1 genis amerikan mutfak ve genis verandali on numara.. ben apt dairesinde buyudum evimiz cok genisti. apt dairesi bu saatten sonra asla tercihim degil mustakilin tadini aldiktan sonra. Fakat buyudugum evin buyuk olsa dahi kullanim ve temizlik acisindan duzayak olmasinin rahatligini cok ozledim.
ebeveyn banyosu bana bi özel güzel geliyor yaa nebilim. kocamada dubleks ahşap merdiven vb. güzel geliyor çocukluk hayaliymiş. zaten tek atım kurşunumuz var bari hayallerimiz için kullanalım dedik, inşç mahçup olmayız. ben çarşı için marketler, kafeler yakın istiyorum oyüzden 3+1 yeni bina bulma şansımda az, artık geniş rahat evler şehir içlerine az yapılıyor hiç diyebilirim hatta. bakalım inş alırızda hevesimize ulaşırız.Evlendikten sonra ilk evim triplexti. Basta cok guzeldi fakat uc kat merdiven cikmaktan yildim. İkinci evim dublexti evet daha rahat fakat asla duzayak evin rahatligi yok. Temizlik yasam vs vs.. simdi kendi evimizi yaptiriyoruz. Sonunda ev sahibi olucaz insdublexmis triplexmis aman uzak olsun..tek kat ust teras bi ev hayal ediyorum planlamaya basladim. Ebeveyn banyosu fikrini cok benimsemissiniz fakat bana en basindan beri odanin icinde extra bir banyo fikri cok uzak geliyor. Tek banyo hatta ayri wc dahi istemiyorum. İmkan varsa 3+1 genis amerikan mutfak ve genis verandali on numara.. ben apt dairesinde buyudum evimiz cok genisti. apt dairesi bu saatten sonra asla tercihim degil mustakilin tadini aldiktan sonra. Fakat buyudugum evin buyuk olsa dahi kullanim ve temizlik acisindan duzayak olmasinin rahatligini cok ozledim.
petek yok sadece yerden ısıtma var baktığımız evde. inşallah dediğiniz gibi verimli olur.Şöyle ki yerden ısıtma oluyor aynı zamanda peteklerde var ev sıcak olduğu için biz salon ve sadece oğlumun odasını açıyorduk
Buzdolabım dondurucusu altta olanlardandı
Mutfaktan geçiyordu petek açma kapama yeri haliyle mutfaktaki yerde çok sıcaktı ama hiç etkilemedi beyaz eşyalarımı
Ben sadece yatak odalarının olduğu katta kullanıyorumbir soru daha; robot süpürge dublekste nasıl kullanılıyor? istasyonla birlikte üst katamı taşıyorsunuz
ilk zamanlar robotu aşağı ıyukarı taşırım belki ama 2 kata birer robot koyma fikrimde var, kocayı ikna etmeliyim tabii, gerçe birini gördü beğendi ikincisi için zorlanmamam gibiBen sadece yatak odalarının olduğu katta kullanıyorum
Diğer katlarda başka süpürge kullanıyorum
Salonda dyson var en üst ve en alt katta başka bir süpürge
ebeveyn banyosu bana bi özel güzel geliyor yaa nebilim. kocamada dubleks ahşap merdiven vb. güzel geliyor çocukluk hayaliymiş. zaten tek atım kurşunumuz var bari hayallerimiz için kullanalım dedik, inşç mahçup olmayız. ben çarşı için marketler, kafeler yakın istiyorum oyüzden 3+1 yeni bina bulma şansımda az, artık geniş rahat evler şehir içlerine az yapılıyor hiç diyebilirim hatta. bakalım inş alırızda hevesimize ulaşırız.
İns gonlunuzce olsunebeveyn banyosu bana bi özel güzel geliyor yaa nebilim. kocamada dubleks ahşap merdiven vb. güzel geliyor çocukluk hayaliymiş. zaten tek atım kurşunumuz var bari hayallerimiz için kullanalım dedik, inşç mahçup olmayız. ben çarşı için marketler, kafeler yakın istiyorum oyüzden 3+1 yeni bina bulma şansımda az, artık geniş rahat evler şehir içlerine az yapılıyor hiç diyebilirim hatta. bakalım inş alırızda hevesimize ulaşırız.
Benim de hayalimdi o
İns gonlunuzce olsunmustakil olsun da gerisnin pek onemi yok. İnsan mustakil evin bahcenin tadini alinca apt dairesine donmek istemiyor. Ben apt dairesinde buyudum evlendikten sonra mustakil eve gectim. Benim de hep hayalim dublex ti. Triplex denk geldi fakat dedigim gb yildim. Dublex cok daha iyi. Ben yasadim yillarca hevesimi aldim valla tek kat guzel bir bahce nekadr az esya okadar iyi guzel bir ev hayal ediyorum dusunuyorum simdi iki banyo temizlemek ister miyim soruorum kendime, hayir kalabalik ailede yada cok misafir gelip gidiyorsa ebeveyn banyosu mantikli. İnsanlar sehirden kaciyor zaten artik. Mantikli olan da o. Suan yasadigim yer ormanin fibi resmen. Merkeze 10 dk mesadeyim ne sehrin icindeyim ne disindayim. Benim hayalim de hep denize yakin olmakti urlada yine merkeze yakin fakat sakin bir muhitte yer almak nasip oldu. Cok guzel heyecanlar bunlar. gonlunuzce olsun umarim nasil hayal ediosaniz oyle olsunamin canım, çook teşekkür ederim. bahçedeniz tabiki bi başka ama terasta güzel bir dünya kurmak istiyorum, ileride emeklilik vb. durumlarda bakarız bişeler imkanımız olursa
Dediginiz gibi bir evde oturdum hic memnun kalmadim en son ust kati komple kapattim alt kati kullandim sadece. Temizligi ayri zor merdiven indi ciktisi zor bana zor geldi yani. 1 sene dayandim duz bir eve çıktım rahat ettim. Kisisel tecrubem bu yönde ben tercih etmemselam kızlar,
eşimle geçen konuşurken dubleks evde oturma hayalinden bahsetti, şimdiki evimizde ebeveyn banyo yok ve 2+1 misafir falan gelince yatılı kalırlarsa malumunuz bazı sorunlar oluyor, yedek 2. tuvalet var ama insan yatak odasında bir banyo olsa rahat ederim diyor. ayrıca ilerde çocuk olursa 1 yatak odamız, 1 çocuk odamız olcak, salon misafire kalcak bitek, ev sıkışık olcak gibi geliyor şuanlık. şimdiki evimizi satıp üzerine ekleyip bir dubleks baksak, neler tavsiye edersiniz? daha önce dublekste oturan arkadaşlar nelerden memnun veya değil, kolaylığı zorluğu neler? bitane ev gördük 2. katta 2 oda artı terasa açılan büyük mutfak var, amerikan mutfak deniyor sanırım, banyo tuvalet var ama ebeveyn banyo yok, eşim misafirler 1. katta kalır biz 2. katta kalırız dolayısı ile banyo ebeveyn gibi olmuş olur diyor ama ben yatak odasındaki ebeveyn banyo konforu olmaz iyi düşün diyorum, bir konu bu evin 1. katında da mutfak var, yani ev şöyle alt kat mutfak, balkon, 2 küçük oda bir salon, banyo ile 2+1 ev diyebiliriz, üst kat mutfak, teras, 2 oda bir banyo tuvalet, oda 2+0 gibi oluyor yani üst katta salon yani oturma odası yok onun yerine teras var, uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var, ben hiç dublekste yaşamadım
eşim yardımcı olurum diyor, haftasonları temizliğe falan. robot alırız hafta içi günlük temizlikte rahatlatır seni diyor. sizi sadece temizliği ve merdivenmi yorduDediginiz gibi bir evde oturdum hic memnun kalmadim en son ust kati komple kapattim alt kati kullandim sadece. Temizligi ayri zor merdiven indi ciktisi zor bana zor geldi yani. 1 sene dayandim duz bir eve çıktım rahat ettim. Kisisel tecrubem bu yönde ben tercih etmem
Benim oturduğum semt Nezih bir semt evler çoğunlukla site tarzı sve bahceli müstakil villa tarzı evler.eşim yardımcı olurum diyor, haftasonları temizliğe falan. robot alırız hafta içi günlük temizlikte rahatlatır seni diyor. sizi sadece temizliği ve merdivenmi yordu
4 katmı, gözüm korktu ondan, eşim dublekse bile zor alıştırdı desem yeriBen müstakil bahçeli bir evde büyüdüm
Apartman dairesinde de oturdum
Dublekste de oturdum
Şimdi 4 katlı villa da oturuyorum
Benim açımdan en rahat dubleksti
Eğer üst katı yatak odası yaparsınız mecbur çıkıp kullanıyorsunuz temizlik yapıyorsunuz
Misafir geldiğinde kolay ve temiz oluyor
Daire olunca ama her yer düzenli olmak zorunda falan filan
Bahçeli müstakille apartman dairesinin tek farkı bahçesi olması bana göre
Şimdiki evde temizlik gerçekten zor ama düzenli tutar saklama alanlarını güzel dizayn ederseniz sıkıntı olmuyor
Merdiven genç iseniz sıkıntı olmuyor daha bizim evde şikayet eden olmadı
Ama bizim de planımız ileride yaşlanınca inip çıkmak zor olunca düz ayak bir evde yaşamak
Siz çok istiyorsunuz bence alın en kötü satar yine apartman dairesi alırsınız
çok teşekkürler. terasta tezgah var, ocak gaz vanası yok ama elektrikli bi set üstü alırız artık ilerde. büro tipi bi buzdolabıda koyarım yaz kahvaltıları için, şömine ördürsek sıkıntı olurmu bilemiyorum mangal içinBenim oturduğum semt Nezih bir semt evler çoğunlukla site tarzı sve bahceli müstakil villa tarzı evler.
Apartmanda da son katlar dubleks tarzı müstakil villada oturan tanıdıklarım en çok merdiven inip çıkmak yoruyor diyor hele belirli yaştan sonra in çık daha zor oluyor diyor dizlerde kireclenme varsa birde.Bahçe IŞİde var tabi.
Apt dubleks yada müstakil tarzı evlerde mutlaka terastada da mutfak olmalı diyorlar, buzdolabı,Ocak vs teras kullanılırsa Altan üstte taşımak zor olur Apartman dubleks oturan tanıdıklarımda var çift mutfak şart.
Apartmanda çatıyı kapatacaksanız bile izin almanız gerek birisi gıcık gitse yıktırır şikayet edip.
Aslında müstakil tarza en iyisi tek katlı bahçeli geniş ev önünde yine büyük balkonu yada terası olan.
Yani cocuk olunca da devamli merdivenleri kontrol etmek zorunda kaliyorsunuz guvenlik kapisi kapatildi mi acik kaldi mi diye biraz buyukse yavas in diye devamli cocuga seslenmek temizlik in cik in cik vs bana uymadi yani. Simdi annemler mustakil dublexte oturuyor valla onlada gittigimde yoruluyorum cocuklar bir asagi bir yukari tercih meselesi ama ben tercih etmemeşim yardımcı olurum diyor, haftasonları temizliğe falan. robot alırız hafta içi günlük temizlikte rahatlatır seni diyor. sizi sadece temizliği ve merdivenmi yordu
çocuk yok diyedemi güzel geliyo bilemiyorum ama deniycez bakalım nasıl olcakYani cocuk olunca da devamli merdivenleri kontrol etmek zorunda kaliyorsunuz guvenlik kapisi kapatildi mi acik kaldi mi diye biraz buyukse yavas in diye devamli cocuga seslenmek temizlik in cik in cik vs bana uymadi yani. Simdi annemler mustakil dublexte oturuyor valla onlada gittigimde yoruluyorum cocuklar bir asagi bir yukari tercih meselesi ama ben tercih etmem