• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

işte bu anladınız mı MARUZ KALMAK NEDİR YAA beni bi odaya hapsedip sırayla işkencemi yapacaklar
Hanımefendi siz buraya konu actiniz herkes de fikrini söyledi
Siz birlikte oturmanin güzelliğine kendinizi inandirmis ve buna zaten karar vermissiniz ve buradakilerden de onay alma ihtiyacı mi hissediyorsunuz ya da ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamadim valla
Ben maasimin yarısını kira, fatura, mutfak masrafı ve kredi karti borcu gibi giderlerime yatiriyorum bazen maasimdan birsey kalmadigi da oluyor
Ayrica araba alma hayalim var, kredisiz hem de
ama hiç paranin hesabını bu kadar ince yapmıyorum
ayni durumda olsam yine de masrafları goze alıp ayri ev derdim
Esiniz askerdeyken kendinizi gecindirirsiniz, birikimi düşünmeyin o ara ne olacak yani ?
Esim askerde olsa, sag salim dönsün de kenarida kurusum olmasin umrum olmazdi
Anladigim kadariyla da üniversite mezunu esiniz, izin kullanmazsa 5 ayda döner zaten
Ha bu fikirleri kaale almayip illa da kayinvalide ile oturacagim derseniz karar sizin zaten, konuyu da bir zahmet kapattırin o zaman da insanlar boşuna yorum yapıp kaale alinmamanin hayal kırıklığını yasamasin

Canim anlasiyorsan neden olmasin sonucta birikim yapinca evinizi alip ayrilcaksiniz yani
Bu kadar onyargili tedirgin yaklasirsan zaten anlasmazliklarda olur
hayır ben konuyu ne gibi zorluklar yasarım demek için açmıştım. herkes sakın sakın sakın sakın sakın dedi. ama biz arkadas gibiyiz kv le "ne zorluk yasarım" dedim burda çok ikna olamadım. biri evine ne esya alcagına o karar veriyo dedi mesela. bende buna kızarım. banane evinden esyasından koltugundan. herkes önyargıyla olmaz dedi, ona kızdım. olmaz diyenler gece mesaiye kal çözümüyle geldi mesela sinirlenmemek elde değil.

Konu acmanizin sebebi nedir tam olarak?
Madem mantikli bir dusunceniz var, kendi aklınız kendinize yetiyor o zaman ne diye konu acarsiniz ki?
Siz yorum yapin ama ben sizi takmiyorum demenin diger sekli yani
Ailenizle yasarken insanin kendi odasi olmasi da kendi ozelidir, kardesle paylasmak çok koymaz
Biz üç kardes aynı odada kaldigimiz zaman da oldu hem de universiteye hazirlandim o sekilde, kendime ait odamin oldugu zaman da oldu
Yani kurulu duzenin icinde odayi paylasmak cok koymaz zaten dogup büyüdüğünüz ailedir ama yasam tarzi bambaska bir insanla evlenirken ona alismak zorken bir de ailesine adapte olmak zorundasiniz
Kafaniza yattiysa gidin evlenin oturun bize ne! Kimseye aciklama yapmak zorunda da degilsiniz
Not: trollemek bizle dalga mi geciyor acaba demek en kısa ve anlaşılır anlamiyla
mantıklı düşünce bu darbe girişiminde gelişti zaten

1500 ayırdık ev kirası
500 fatura
1000 mutfak
4000 benim şahsi borclarım
düğün için kız tarafı masraflarını ben ödycem
benim ödediğim 3 kredi var zaten iyi standart dediğiniz bumu?
askere gitseydi eger ev sahibi kapıya koyacaktı beni dimi
4000 kredi borcu tamam da diger masraflari fazla hesaplamissiniz 500 lira fatura nedir yaa?
Kışın doğalgaz ile olur da simdi o kadar olmaz
1000 lira mutfak da cok geldi ordu mu besleyeceksiniz? Tabii herkesin hayat standardi farklidir saygi duyarim da yani bu hesaplar cok fazla geldi kusura bakmayın benim.hayat standardim bu kadar yuksek olmadigindan sanirim
Ben su an 500 veriyorum ama Istanbul'da benim oturdugum tarzda evler 1000 civari daha fazla değil yani

Sizin durumunuzda en mantıklısı beraber oturmak bence

Ben de evlendiğimde ayrı ev açmamaya karar verdim. Aynı sizinki gibi ev peşinatı biriktirme düşüncesiyle.

1,5 sene hem kayınvalidemde hem annemde kaldık. Benim genç kızlık yatağım çift kişilikti. Eşimin de annesinin evindeki öyleydi. Gelinlik damatlık ve nikah kokteyli dışında bir masraf yapmadık.

Hatta kızımız da kendi evimiz yokken doğdu.

Benim kv sizinki gibi de değildi üstelik. Okuma yazma bile bilmeyen, cahil, üniversite mezunu bana ders vermeye kalkan fesat kadının biriydi. Buna rağmen 1,5 sene su gibi akıp geçti. Eşimle hayalimizdeki gibi bir ev aldık. Site içinde, önünde çocuk parkı ve havuzu olan, merkezi bir yerde çok güzel bir evdi. 3 sene yaşadık. Tayinim çıkınca sattık, hem de aldığımızın %60 fazlasına.

Olmaz diye bir şey yok. Neden olmasın?
Zaten kv melek gibi kadın anlattığınıza göre. Maşallah kp de öyle. E siz de çok beklenti içinde biri değilsiniz.

Maddi olarak zorlanmanın ne anlamı var. Beraber yaşayın kesinlikle.

hayır ben konuyu ne gibi zorluklar yasarım demek için açmıştım. herkes sakın sakın sakın sakın sakın dedi. ama biz arkadas gibiyiz kv le "ne zorluk yasarım" dedim burda çok ikna olamadım. biri evine ne esya alcagına o karar veriyo dedi mesela. bende buna kızarım. banane evinden esyasından koltugundan. herkes önyargıyla olmaz dedi, ona kızdım. olmaz diyenler gece mesaiye kal çözümüyle geldi mesela sinirlenmemek elde değil.
Canim bu konu o kadar derin bi konuki simdi sana kv anlasamayan kesinlikle hayir diycektir anlasabilen olabilir diycektir yani herkez yasadigi tecrubeye gore yorum yapacaktir sen ev alana kadar kalmiycakmisin yani birikim yapmak istiyorsan bence kalmalisin sonucta calisiyorsunuz evle cok isin olmayacak bi dene olmadi erken ayririrsin evini

1500 ayırdık ev kirası
500 fatura
1000 mutfak
4000 benim şahsi borclarım
düğün için kız tarafı masraflarını ben ödycem
benim ödediğim 3 kredi var zaten iyi standart dediğiniz bumu?
askere gitseydi eger ev sahibi kapıya koyacaktı beni dimi

Şuanda nasıl geçiniyorsunuz çok merak ettim? Ailenizle mi yaşıyorsunuz? 500 tl fatura 2 kişi için çok değil mi? Belki mevcut kredilerinizin vadesini uzatıp ödeme miktarını azaltabilirsiniz. 8 sene ise 10 sene de bitsin. Bu şekilde artırarak, ve daha uygun kirada ev bularak tek başınıza geçinebilecek şekilde ayarlarsanız, eşiniz askere de gitse, işsiz de kalsa evi çekip çevirirsiniz. Düğün için vs de çok borca girmeyin, minimum düzeyde yapın harcamalarınızı.

4000 kredi borcu tamam da diger masraflari fazla hesaplamissiniz 500 lira fatura nedir yaa?
Kışın doğalgaz ile olur da simdi o kadar olmaz
1000 lira mutfak da cok geldi ordu mu besleyeceksiniz? Tabii herkesin hayat standardi farklidir saygi duyarim da yani bu hesaplar cok fazla geldi kusura bakmayın benim.hayat standardim bu kadar yuksek olmadigindan sanirim
Ben su an 500 veriyorum ama Istanbul'da benim oturdugum tarzda evler 1000 civari daha fazla değil yani
dogalgaz 300 geliyo kışın yada 250

Bekarken ben de böyle atarlıydım. Bütün diğer evliliklerden farklı olacağını zannederdim. Evlenince söndürdüler:KK70:
atarlı degilimde kv öcü degil sonucta en iyi kv uzak olandır demişler hayır ben izin günlerimi onunla geçirmekten keyif alıyorum kul tarafından mı allah tarafındanmı bilmiyorum arayıp sohbet etmek hoşuma gidiyo benim dertleşiyoruz rahatlıyorum yarın pazar ya mesela ben ona kahveye gitmek istiyorum. bi çay koyuyoruz içiyoruz sonra hadi alışveriş merk gidelim kalk diyoruz çıkıyoruz ordan sinemaya geciyoruz egleniyorum onunla ben

Şuanda nasıl geçiniyorsunuz çok merak ettim? Ailenizle mi yaşıyorsunuz? 500 tl fatura 2 kişi için çok değil mi? Belki mevcut kredilerinizin vadesini uzatıp ödeme miktarını azaltabilirsiniz. 8 sene ise 10 sene de bitsin. Bu şekilde artırarak, ve daha uygun kirada ev bularak tek başınıza geçinebilecek şekilde ayarlarsanız, eşiniz askere de gitse, işsiz de kalsa evi çekip çevirirsiniz. Düğün için vs de çok borca girmeyin, minimum düzeyde yapın harcamalarınızı.
ailemle yasıyorum 117 lira geldi su faturası 3 kişiyiz evde

bide bana çok icralar geldi işyeri kapattım çok borca girdim mahkemelik oldum. hayat öyle toz pembe dglmiş anladım. herseyin ucu para. hep bu plansız adımlarım yuzunden 4 ay sonranın hesabını yapmadıgımdan oldu ne olduysa. o yuzden her detayı düşünmek istiyorum sonra düşman seviniyo.

atarlı degilimde kv öcü degil sonucta en iyi kv uzak olandır demişler hayır ben izin günlerimi onunla geçirmekten keyif alıyorum kul tarafından mı allah tarafındanmı bilmiyorum arayıp sohbet etmek hoşuma gidiyo benim dertleşiyoruz rahatlıyorum yarın pazar ya mesela ben ona kahveye gitmek istiyorum. bi çay koyuyoruz içiyoruz sonra hadi alışveriş merk gidelim kalk diyoruz çıkıyoruz ordan sinemaya geciyoruz egleniyorum onunla ben
Aynı ben işte, annemle anlaştığımdan daha iyi anlaşıyordum.
Gayet atarlısınız. Aynı evin içinde olmakla arkadaş gibi vakit geçirmek farklıdır ve herkes ihtimalleri söylemesine rağmen herkese ters cevaplar veriyorsunuz. Yaşar görürsünğz de umarım farklı olur.

Kapini ortecegin bir odali evin olsun diyeyim sana.
Bizim de öyle bir ihtimalimiz var. Ayni bahcede farkli bir ev. Bu dusunebilecegim bir sey ancak ayni ev dublekste olsa zor. Temizligi vs hersey size bakacak ister istemez.

Back
X