• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

Canim bu konu o kadar derin bi konuki simdi sana kv anlasamayan kesinlikle hayir diycektir anlasabilen olabilir diycektir yani herkez yasadigi tecrubeye gore yorum yapacaktir sen ev alana kadar kalmiycakmisin yani birikim yapmak istiyorsan bence kalmalisin sonucta calisiyorsunuz evle cok isin olmayacak bi dene olmadi erken ayririrsin evini
evet bunu farkettim bende

benim 3 adet kredim var zaten daha limitim yok. pırlantada satınca para etmez zaten 20000/30000 hiç etmez 100.000 degeri olması lazım

12 ay kira ödeyip geçineceksiniz hepi topu adam zaten bedelli yapmazsa bedelli parası elinde kalacak o para yeter de artar

Pırlantayı da misal verdim düğün altını olur vs yani en uzunundan bir yıl sizi zorlamaz ondan önceki iki yılı makul geçirirseniz

ailemle yasıyorum 117 lira geldi su faturası 3 kişiyiz evde

2 kişi olunca su daha az gelir.
Elektrik a+ cihazlar çok etkiliyor, daha az gelir.
Mesela ufak ve güney cephe bir ev kiralarsanız, doğalgaz az gelir. Nasılsa akşama kadar evde yoksunuz, yatarken açarsınız.
Alışverişlerinizi toptancı vs gibi marketlerden yaparak daha uygun faturalara tüm besinlerinizi alabilirsiniz. (1000 tl 2 kişi için gerçekten çok miktar)

Tüm bunlar ayrı eve çıkma yönünde tavsiyeler. Ancak aynı evde yaşayacaksanız, yine harcama yapacaksınız. Fatura yine olacak. Mesela su faturası bu sefer ailede kaç kişi varsa ona göre gelecek. Elektrik keza öyle. Ya da alışveriş ona göre yapılcak. Sanmayın ki misafir gibi kalacaksınız birşey ödemeyeceksiniz. Kira ödemeyeceksiniz ama götürüsü yine olacak.

Bir arkadaşımın kvsi kp varlıklı insanlar (evleri, kirada dükkanları olan ve iyi yerlerden emekli olmuş insanlar). Buna rağmen düğün sonrası el öpmeye gittiklerinde kv oğlunun önüne faturaları koymuş, oğlum bu ay yetiremedik diye. Arkadaşım şoklarda, o kv bu kv mi. Bu sadece bir örnek ama, Siz siz olun temkinli olun.

evin projesini anlattım üst kat mı alt katmı hangi odayı secip nasıl düzen kurayım yada ne sartlarda bi düzen kurayım

Kimi kandiriyorsunuz? Konu hala orada, okuyabiliyorum.

Madem de dediginiz gibi, o zaman konu acarken iyi bir ev kizi olamamaktan bahsedip "yapabilir miyim" degil de hangi odayi seceyim seklinde acmaliydiniz. Insanlar kac sayfa yazmis konu icerigine gore, dalga mi geciyorsunuz?

mantıklı düşünce bu darbe girişiminde gelişti zaten
darbe ne alaka ya?
Valla ben tek yaşıyorum birsey olduğu da yok cok şükür
yani hayatta herseye takarsak yasanmaz birseylerin olacağı varsa zaten kaderin önüne geçilmez çok ince hesaplar kisinin kendisini yormaktan baska ise yaramaz
ha ben de relaks bir insan değilim ama hayat insani zamanla torpuluyor

Bekarken ben de böyle atarlıydım. Bütün diğer evliliklerden farklı olacağını zannederdim. Evlenince söndürdüler:KK70:
ay kiz ben seni etiketleyecektim unutmuşum :) konuyu okuyunca ilk sen geldin iyi ki konuyu gormussun valla cok sevindim
Son iki uc senede yasadiklarini birbirine eklesek roman olur valla

atarlı degilimde kv öcü degil sonucta en iyi kv uzak olandır demişler hayır ben izin günlerimi onunla geçirmekten keyif alıyorum kul tarafından mı allah tarafındanmı bilmiyorum arayıp sohbet etmek hoşuma gidiyo benim dertleşiyoruz rahatlıyorum yarın pazar ya mesela ben ona kahveye gitmek istiyorum. bi çay koyuyoruz içiyoruz sonra hadi alışveriş merk gidelim kalk diyoruz çıkıyoruz ordan sinemaya geciyoruz egleniyorum onunla ben
kv konusundaki bazı yorumlara ben de bazen şaşırıyorum hatta anne kiz gibi olmayi ben de cok isterim ama evli olanlar hep bana pembe hayaller kuruyorsun der bakalım ileride evlenince yasayip göreceğim
ben sadece yasam tarzini bilmediğin bir adamla ortak bir hayat kurmak basli basina zorken, bir de onun ailesine alismak ekstra zor diye düşünüyorum
Yoksa birlikte yaptığınız aktiviteler klasik anne kız gibi ve cok da takdire şayan

Aynı ben işte, annemle anlaştığımdan daha iyi anlaşıyordum.
Gayet atarlısınız. Aynı evin içinde olmakla arkadaş gibi vakit geçirmek farklıdır ve herkes ihtimalleri söylemesine rağmen herkese ters cevaplar veriyorsunuz. Yaşar görürsünğz de umarım farklı olur.
Ah canım valla iyi ki yazmissin arkadas gercekten atar modunda en sonunda ben de atara atar dedim ne diye konuyu açtığını merak ettiğimi dile getirdim :)))))

Kimi kandiriyorsunuz? Konu hala orada, okuyabiliyorum.

Madem de dediginiz gibi, o zaman konu acarken iyi bir ev kizi olamamaktan bahsedip "yapabilir miyim" degil de hangi odayi seceyim seklinde acmaliydiniz. Insanlar kac sayfa yazmis konu icerigine gore, dalga mi geciyorsunuz?

sen neyin kafasındasın konu ordaysa neden soruyosun amacın ne diye konuda zaten yazmıstım anlamadın diye detayını yazdım hem berabe yasamanın fikrini alıyorum ev 2 katlı üstte 2 oda var vs hem olmazsa nasıl mantıklı olur fikrini alıyorum işine gelmezse yazma hayret bişeysin kv seni sevmemişse hırsını benden mi alıyosun bendemi sevmeyeyim bide utanmadan kimi kandırıyosun demişsin

Ust katta yaşayın ama ic merdiveni kullanmayın bir de gorumce bir zahmet anasinin evinde bir oda buluversin
En azindan ayri yasiyormus gibi olur!

Sanırım beklediğiniz cevap buydu alin size cevap, daha once dediğim gibi eger ki tatmin oldugunuz cevap alirsaniz bir zahmet konuyu kapattirin

12 ay kira ödeyip geçineceksiniz hepi topu adam zaten bedelli yapmazsa bedelli parası elinde kalacak o para yeter de artar

Pırlantayı da misal verdim düğün altını olur vs yani en uzunundan bir yıl sizi zorlamaz ondan önceki iki yılı makul geçirirseniz
tamam bizde az önce bunu konuştuk buna karar verdik zaten

Ust katta yaşayın ama ic merdiveni kullanmayın bir de gorumce bir zahmet anasinin evinde bir oda buluversin
En azindan ayri yasiyormus gibi olur!

Sanırım beklediğiniz cevap buydu alin size cevap, daha once dediğim gibi eger ki tatmin oldugunuz cevap alirsaniz bir zahmet konuyu kapattirin
alt katta bir oda var oda ebeveyn odası üstte 2

sen neyin kafasındasın konu ordaysa neden soruyosun amacın ne diye konuda zaten yazmıstım anlamadın diye detayını yazdım hem berabe yasamanın fikrini alıyorum ev 2 katlı üstte 2 oda var vs hem olmazsa nasıl mantıklı olur fikrini alıyorum işine gelmezse yazma hayret bişeysin kv seni sevmemişse hırsını benden mi alıyosun bendemi sevmeyeyim bide utanmadan kimi kandırıyosun demişsin

Insanlar burada kaynanayla yasamanin zorluklarindan bahsediyor, sen "ama oyle degil ama boyle degil"... Surekli bir siz bilmiyorsunuz ben biliyorum cevaplari... Madem kesin kararlisin beraber yasamaya o zaman sormanin amaci ne? Benim kaynanamin beni sevmedigi fikri icini rahatlatiyorsa buyur devam et.

Ama dogru siz kesin ana kiz gibi olacaksiniz :işsiz:

Konu orada dururken sanki baska bir sey soruyormus gibi yansitirsan kimi kandiriyorsun derim tabi.

herkes ne çekmiş arkadaş bu kv lerinden yaw çok şaşkınım şu an. ben açıkçası anlasabileceğimi mutlu mesut yasayabileceğimi düşündüm bunu hayal ettim. benim üst katta bi odam olur dışardan kapısı var wc mutfak var kendi tv um var odamda bi oturma grubuda sıgıyor hatta. ben haftanın 3 günü evde yokum zaten kalan günlerde kendime yetecek kadar temizlik yemek yapar 2 sene sonrada evimi alırım diye düşünerek cıktım yola ama kv mi sevdiğim için taslanacam nerdeyse. al o pırlata küpeleri .... demediğiniz kaldı. tesekkürler.

konuyu kapatmycam gelişmelerden haberdar etcem sizleri.

Olur olur herkes kötü anlasarak diye bişey yok zaten calisan kadınsin baktın anlasamiyorsun ayrı ev istersin.Hayat pahalı birikim yap cnm

darbe ne alaka ya?
Valla ben tek yaşıyorum birsey olduğu da yok cok şükür
yani hayatta herseye takarsak yasanmaz birseylerin olacağı varsa zaten kaderin önüne geçilmez çok ince hesaplar kisinin kendisini yormaktan baska ise yaramaz
ha ben de relaks bir insan değilim ama hayat insani zamanla torpuluyor

ay kiz ben seni etiketleyecektim unutmuşum :) konuyu okuyunca ilk sen geldin iyi ki konuyu gormussun valla cok sevindim
Son iki uc senede yasadiklarini birbirine eklesek roman olur valla

kv konusundaki bazı yorumlara ben de bazen şaşırıyorum hatta anne kiz gibi olmayi ben de cok isterim ama evli olanlar hep bana pembe hayaller kuruyorsun der bakalım ileride evlenince yasayip göreceğim
ben sadece yasam tarzini bilmediğin bir adamla ortak bir hayat kurmak basli basina zorken, bir de onun ailesine alismak ekstra zor diye düşünüyorum
Yoksa birlikte yaptığınız aktiviteler klasik anne kız gibi ve cok da takdire şayan

Ah canım valla iyi ki yazmissin arkadas gercekten atar modunda en sonunda ben de atara atar dedim ne diye konuyu açtığını merak ettiğimi dile getirdim :)))))
D damdan sağolsun etiketledi beni:)
Sorunlar ssdece kayınvalideyle de olmuyor. İstediğin gibi kavga bile edemiyorsun eşinle.
Benim kayınvalidem o kadar iyiydi ki ben kendi kendime annemle 30 sene yaşadıysam bu kadınla 60 sene yaşarım diyordum o derece. Sonuçta aynı evde olamayacağını ben de tecrübe etmiş oldum.
Kayınvalide konusunda korkmana gerek yok, buluttan nem kapmazsan ve normal biriyse sıkıntı olmuyor pek:KK200:

o kadar iyi bi kayınvalidem vardı ki adeta bir melekti . beni görünce sürekli kızım kızım derdi. içime doğmuştu geleceğin derdi. gezdirirdim doktora götürürdüm onu. işte sıkıntım olduğunda omzunda ağlardım. annemle hiç anlaşamazdım. kayınvalidem için sevinirdim şevkatli bi anne kız ilişkimiz olacak diye. bana hiç iş yaptırmazdı 65 yaşında olmasına rağmen camını vs hep silerdi kendi evinde.

tek çocuğu vardı . başka ev vs yoktu. tek basına kadına kirada ev tutcak halimiz yada iki ayrı evde iki kira ödeyecek durumumuz yoktu. hiç aklıma gelmedi zaten ayrı ev. yemekteki son lokmamızı sen ye yok sen ye şeklinde kavgamız olacak sanırdım en fazla. en fazla bu tarz bi tartısmamız olacak sanırdım. huzuru bulacaktım nihayet kavgalı bi aile hayatından.

annemi babamı ise içimden yada arkadaşlarıma karşı eleştirirdim bana evlenirken bişi yapmıcaklar destek olmayacaklar vs diye.

düğün oldu. 3 gün evde yalnız kaldık. 4. gün işe gittim ve eve geldim. kayınvalidemin elini öptüm. sürekli herkese gülen sempatik kayınvalidemin suratı asıktı. o evinde cam silen aktif kadın, bana sofra bezi bile toplatmayan kadın benim hazırladığım kahvaltı tepsisini (esim ve ona hazırlayıp uyumuştum) bile mutfağı götürmeyip , uyanıp benim kaldırmamı beklemişti.eşimi kıskanıp kumasıymısım gibi davranmalarını hiç saymıyorum bile.

bana ne olur oğlumdan sakın ayrılma çok seviyo intihar eder diyen kadın evlenince kendin geldin dedi.

o annem babamın bana yaptığı bilezik ve ev desteğiylede ev peşinatı yapabildim. o kadar destek olup utandırdılar beni. o sürekli kavga ettiğim annem bal oldu bana elin gerçek yüzünü görünce. pempe panjurlu evlilik hikayem kara bulutlu mahzene dönmüştü.

aynı evde yaşa yaşama diyemem ama beklentini büyük tutma derim. önyargılı olup soğuk da davranma elbette ama hayal kırıklğı yaşamamak için evlilik öncesi ilişkinize bakma derim

Son düzenleme:
Insanlar burada kaynanayla yasamanin zorluklarindan bahsediyor, sen "ama oyle degil ama boyle degil"... Surekli bir siz bilmiyorsunuz ben biliyorum cevaplari... Madem kesin kararlisin beraber yasamaya o zaman sormanin amaci ne? Benim kaynanamin beni sevmedigi fikri icini rahatlatiyorsa buyur devam et.

Ama dogru siz kesin ana kiz gibi olacaksiniz :işsiz:

Konu orada dururken sanki baska bir sey soruyormus gibi yansitirsan kimi kandiriyorsun derim tabi.
insanların yanlış yönlendirmesini düzeltiyorum. kiraya çıkın demesi kolay bu çözüm değil evde alamıyorum kirayada çıkamıyorum beraber yasıycam bunu nasıl kolaylastırırım kısmındayım benim yengem 13 sene oturdu kv yle. ilk ondan fikir aldım büyüklerden zarar gelmez kimseye faydası olur zararı olmaz sen şehir dısındasın kocan perisan olmaz paran cebinde kalır evde sıcak yemeğin olur sen saygılı olursan onlarda seni sayar demişti. 2 seneyede evini alırsın. ben nasıl işimi kolaylastırırım kısmındayken herkes kv den kac kac kac kac yapmasına gercekten sasırdım..

Back
X