• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

gelirine gore bır ev tut sonucta yeni evlisin kocanla bas basa kalmak ısteyeceksın ama sureklı bı odadan bırı dıger odadan bırı cıkacak
rahatca ev kıtafetlerını gıyıp oturamayacaksın bıle sureklı derlı toplu otur :)
zaten yenı evlısın kocanı tanımıyorken tum sulalesını tanıyacaksın
cocuguna bakar mı ılerde ucuz yollu kres mı olur bılemem ama ayrı ev cok onemlı
becerıklı ol veya olma yapa yapa alısırsın xaten :)

Konu sahibi ayrı eve kiraya çık diyenlere cevap olarak "ayrı eve çık diyenler benim kiramı mı ödeyecek?" diye cevap vermişti yalnız. Yorumunuzun noktasına, virgülüne, boşluğuna kadar katılıyorum bu arada.

Kesinlikle katılıyorum size. Fikir verenlere sürekli bir kv ile yaşamanın getireceği iyi noktaları savundu. Sanki konu bdv lik değilmiş gibi. Yani zaten kv ile yaşamak istiyorsa yaşar, madem fikir verenlerin fikirlerini çürütecek şeyler var.

Konu sahibi ayrı eve kiraya çık diyenlere cevap olarak "ayrı eve çık diyenler benim kiramı mı ödeyecek?" diye cevap vermişti yalnız. Yorumunuzun noktasına, virgülüne, boşluğuna kadar katılıyorum bu arada.

trolleniyomuşuz gibi bi his var içimde zaten, Şöyle diyelim madem;
Canım normalde olsa olmaz derim ama elit bi semtte teraslı dublex daireyse, temizlikçim de varsa , Zaten kp de çayımı ayağıma getirirse, evde de iki tv var, Teyzesi ağzıma tatlı sokuyosa eşim yönetici olarak çalışıyosa, yüklü miktarda birikmişi de varsa, zaten annesiyle kızkıza tatile gidiyoruz, pırlanta küpem, altın halkamda var, çok mutlu olucam ben. Binicem sırtına vurucam kırbacı :D

Kesinlikle katılıyorum size. Fikir verenlere sürekli bir kv ile yaşamanın getireceği iyi noktaları savundu. Sanki konu bdv lik değilmiş gibi. Yani zaten kv ile yaşamak istiyorsa yaşar, madem fikir verenlerin fikirlerini çürütevk şeyler var.

Konuyu ilk açtığında konunun açılış amacı, böyle bir konunun burada olması falan beni rahatsız etmedi, bir fikri var ve insanlara sormuş dedim geçtim ama bunca sayfa yazıldı, sizin de dediğiniz gibi konu sahibi her yorumunda zaten kayınvalide ile yaşama fikrine sıcak baktığını ve ikna olduğunu belli etti. Bu durumda bdv'lik bir yanı kalmadı konunun. Ve ben şu an konunun bdv'yi gereksiz yere meşgul ettiğini düşünüyorum ama burada her üyenin istediği konuyu açma özgürlüğü olduğu için bu düşüncemin bir anlamı yok. Yaşasın görsün madem, çoğu insan 30'undan sonra buna maruz kalmak istemez. Kendisi bilir. :)

Canım normalde olsa olmaz derim ama elit bi semtte teraslı dublex daireyse, temizlikçim de varsa , Zaten kp de çayımı ayağıma getirirse, evde de iki tv var, Teyzesi ağzıma tatlı sokuyosa eşim yönetici olarak çalışıyosa, yüklü miktarda birikmişi de varsa, zaten annesiyle kızkıza tatile gidiyoruz, pırlanta küpem, altın halkamda var, çok mutlu olucam ben. Binicem sırtına vurucam kırbacı :KK70:
Katılıyorum :)

İnsanların tecrübelerini sordunuz, cevaplarda olumsuz oldu , çok sert tepki vermişsiniz. Tabi ki kötü gelinlerde var çok iyi kaynanalarda. Sorun şu ki ne kadar rahat ya da iyi olursanız olun, En iyi senaryoda onu kırmamak için bile rahat olamayabilirsiniz. Mesela kv nizin doğumgününü her yıl sevgililer gününde kutlamak bi süre sonra sizi sıkabilir, ya da bırakıp dışarı çıkamayabilirsiniz o evde yaşamaya başladığınızda, başkalarıyla bağımlı plan yapmak zorunda kalırsınız sürekli. Belki de çok iyi anlaşırsınız kimse bilemez. Çözüm üretim demişsiniz, Kirada oturmanız bir çözüm, Eşinizin yüklü miktarda birikmişi varmış madem, kv kendine düşeni yapıp düğün eşya vs yapacakmış, kalan kısmı da 2 yıl boyunca eşinizin kazandığıyla halledersiniz. Birikmiş paranız da kenarda durur. Artı üstüne düğün takıları eklenir. Ev alma işini askerden sonraya bırakırsanız, gül gibi geçinir gidersiniz.Neresi kafanıza oturmadı anlamadım. Ev alıp 3 kredi ödemek zorunda değilsiniz. eşiniz askerden gelmeden, ya da birikmiş paranızla borçlarınızı kapatır , sonra tekrar biriktirmeye başlarsınız.

Bütün bunlar olmuyor ve ailesiyle yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız, yaşayın zaten, salonda sevişememek mi diye başkalarıyla alay etmenize gerek yok, Her gelin kp ayağına çay getirmesini bekleyemez, her aile buna uygun değildir. Değil senin çayını getirmek sen hepsnin çayını getirmek zorunda kalırsın çoğu ailede, Bu da çalışan biri olarak rahat etmemene neden olur. Oturup film izleyemez. Değil bunlar , kv kendi evinde misafirken kombiyi kısıp anne üşüyorum dediği halde kombinin ayarını gizli gizli gidip kısan kv gördük. Rahat edemezsin diyosa insanlar bu tecrübelerden. Benim de kv hiç bi şikayetim yok, Allah razı olsun kızından ayırmadı el üstünde tuttu, Eşime asla seçim yaptırmak zorunda bırakmaz i bi bi hediye alacağı zaman bile resim atarlar hangisini alalım diye. Evine gittiğimde iş yaptırmaz, Ramazanda ben de dinlenmek isterim de rahat edemem diye gitti odasında uyudu ben rahat edeyim diye, Ama yine de aynı evde yaşamak istemem. Kötü biri olduğundan değil, Ben işten gelmiş yorgunken masayı sonra toplamak isteyebilirim kendi evimde ama beraber olunca , o toplarken oturamam, o temizlik yaparken ben kitap okuyamam vs.

Ayrıca tekrar söylüyorum 2. üniversite okunurken tecil hakkı yok, bi üst öğrenime geçmiş olabilir mi sevgiliniz. ayrıca 30 yaşın üstünde lisantan dolayı tecil hakkı verilmiyo zaten.
+1
Çok iyi ;)

39 sayfayi okuyamayacagim kusura bakma
Ben kendi özgürlüğüne düşkün biri olarak kesinlikle.oturmak istemezdim
Ben ailemin yanina gidince bile bir haftada sıkılıyorum ustelik bana kocaman oda veriyorlar rahat edeyim diye ama yok yani herkes kendi duzenini ister
Ayrıca yeni evli bir cift kendi evini zevkine göre dosemek ister
Bir de gorumce de sizin oldugunuz katta oturacak olmasa ic merdiveni kullanmazsaniz dusunun derdim ama i ih esimle özel alanim sadece yatak odasından ibaret olacaksa ben almazdim

Son sayfadaki yorumlarda konu sahibinin sıcak baktığını ve herkesin olumsuz yorumunu curutmeye çalıştığını okudum
Biri de trolleniyormusuz gibi geldi demis o an aklimdan acaba uye erkek de esini ikna etmeye mi çalışıyor da kadinlardan fikir alma cabasinda diye dusunmeden edemedim

İnsanların tecrübelerini sordunuz, cevaplarda olumsuz oldu , çok sert tepki vermişsiniz. Tabi ki kötü gelinlerde var çok iyi kaynanalarda. Sorun şu ki ne kadar rahat ya da iyi olursanız olun, En iyi senaryoda onu kırmamak için bile rahat olamayabilirsiniz. Mesela kv nizin doğumgününü her yıl sevgililer gününde kutlamak bi süre sonra sizi sıkabilir, ya da bırakıp dışarı çıkamayabilirsiniz o evde yaşamaya başladığınızda, başkalarıyla bağımlı plan yapmak zorunda kalırsınız sürekli. Belki de çok iyi anlaşırsınız kimse bilemez. Çözüm üretim demişsiniz, Kirada oturmanız bir çözüm, Eşinizin yüklü miktarda birikmişi varmış madem, kv kendine düşeni yapıp düğün eşya vs yapacakmış, kalan kısmı da 2 yıl boyunca eşinizin kazandığıyla halledersiniz. Birikmiş paranız da kenarda durur. Artı üstüne düğün takıları eklenir. Ev alma işini askerden sonraya bırakırsanız, gül gibi geçinir gidersiniz.Neresi kafanıza oturmadı anlamadım. Ev alıp 3 kredi ödemek zorunda değilsiniz. eşiniz askerden gelmeden, ya da birikmiş paranızla borçlarınızı kapatır , sonra tekrar biriktirmeye başlarsınız.

Bütün bunlar olmuyor ve ailesiyle yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız, yaşayın zaten, salonda sevişememek mi diye başkalarıyla alay etmenize gerek yok, Her gelin kp ayağına çay getirmesini bekleyemez, her aile buna uygun değildir. Değil senin çayını getirmek sen hepsnin çayını getirmek zorunda kalırsın çoğu ailede, Bu da çalışan biri olarak rahat etmemene neden olur. Oturup film izleyemez. Değil bunlar , kv kendi evinde misafirken kombiyi kısıp anne üşüyorum dediği halde kombinin ayarını gizli gizli gidip kısan kv gördük. Rahat edemezsin diyosa insanlar bu tecrübelerden. Benim de kv hiç bi şikayetim yok, Allah razı olsun kızından ayırmadı el üstünde tuttu, Eşime asla seçim yaptırmak zorunda bırakmaz i bi bi hediye alacağı zaman bile resim atarlar hangisini alalım diye. Evine gittiğimde iş yaptırmaz, Ramazanda ben de dinlenmek isterim de rahat edemem diye gitti odasında uyudu ben rahat edeyim diye, Ama yine de aynı evde yaşamak istemem. Kötü biri olduğundan değil, Ben işten gelmiş yorgunken masayı sonra toplamak isteyebilirim kendi evimde ama beraber olunca , o toplarken oturamam, o temizlik yaparken ben kitap okuyamam vs.

Ayrıca tekrar söylüyorum 2. üniversite okunurken tecil hakkı yok, bi üst öğrenime geçmiş olabilir mi sevgiliniz. ayrıca 30 yaşın üstünde lisantan dolayı tecil hakkı verilmiyo zaten.
en mantıklı yazan sen olmuşsun bu arada yapamazsın, kiraya çık, evlenme, ayrıl diye kestirip atmamışsın. sagolssın

çünkü ahtapot gibi her koldan sarılmış çıkmaza girdiğimi gören yok, sanki ben kiraya çıkmayı düşünemiyorum. bizde biliyoruz heralde zor oldugunu kiraya çıkınca 2 sene sonra koca askere gidince neyaparım diyorum evlenme diyolar. ne güzel çözüm. bekle diyolar yasım geciyo 40 ı mı beklicez.. en mantıklısı üst kata cıkıp dişimizi sıkıp 2 senede 2000 kenara atıp 40000 yapıp ev almak. ama şu darbe olayından sonra iş degişti. bedelli için ayırdıgı parayı ev kredisi için ödemeye karar verdik. bedelli çıkmaz artık kanımca.

39 sayfayi okuyamayacagim kusura bakma
Ben kendi özgürlüğüne düşkün biri olarak kesinlikle.oturmak istemezdim
Ben ailemin yanina gidince bile bir haftada sıkılıyorum ustelik bana kocaman oda veriyorlar rahat edeyim diye ama yok yani herkes kendi duzenini ister
Ayrıca yeni evli bir cift kendi evini zevkine göre dosemek ister
Bir de gorumce de sizin oldugunuz katta oturacak olmasa ic merdiveni kullanmazsaniz dusunun derdim ama i ih esimle özel alanim sadece yatak odasından ibaret olacaksa ben almazdim

ben kendi evimde sadece kendi odamda yasıyorum. ve orası bile özelim dgl. öyle özgür kız tarzındada dglim zaten. şu andada bi kız ark evinde kalmama izin vermez ailem.

trol
Canım normalde olsa olmaz derim ama elit bi semtte teraslı dublex daireyse, temizlikçim de varsa , Zaten kp de çayımı ayağıma getirirse, evde de iki tv var, Teyzesi ağzıma tatlı sokuyosa eşim yönetici olarak çalışıyosa, yüklü miktarda birikmişi de varsa, zaten annesiyle kızkıza tatile gidiyoruz, pırlanta küpem, altın halkamda var, çok mutlu olucam ben. Binicem sırtına vurucam kırbacı :KK70:
lenmek ne demek

Ama hala askere gidince ne olacak diyorsun

Kira kaç lira ya

Ille de 2500 tl kirada mı oturmalı

Yani birikmiş varsa ordan harcanır askere kadar biriktirilir vs

Sanki hayal ve hayat arasındaki farkı bu şekilde kapatıp villada vs oturma konusunda da kendinizi tatmin edecekmişsiniz gibi geliyor

Hani nerede oturuyorsun deyince bursa tabiri ile yazayım bademli de villada diyeceksiniz kimseye Kv ile oturuyorum vs demeyeceksiniz

Statü vs vermez iyi yerdeki dubleksler size
Ama ailenizin durumu kötü siz onlara destek

bu aşamadan sonra da iyi standartta hayat için katlanırım buna diyorsunuz gibi

Hayırlısı olsun demek düşer bize

Bir de bu askerliğin en babası 12 ay

Kredi çeker yine kira ödersin Kv nin aldığı pırlantaları satar yine ödersin ama bunlar çözüm olarak görüşmüyor sizde

Konuyu ilk açtığında konunun açılış amacı, böyle bir konunun burada olması falan beni rahatsız etmedi, bir fikri var ve insanlara sormuş dedim geçtim ama bunca sayfa yazıldı, sizin de dediğiniz gibi konu sahibi her yorumunda zaten kayınvalide ile yaşama fikrine sıcak baktığını ve ikna olduğunu belli etti. Bu durumda bdv'lik bir yanı kalmadı konunun. Ve ben şu an konunun bdv'yi gereksiz yere meşgul ettiğini düşünüyorum ama burada her üyenin istediği konuyu açma özgürlüğü olduğu için bu düşüncemin bir anlamı yok. Yaşasın görsün madem, çoğu insan 30'undan sonra buna maruz kalmak istemez. Kendisi bilir. :)
işte bu anladınız mı MARUZ KALMAK NEDİR YAA beni bi odaya hapsedip sırayla işkencemi yapacaklar

Madem mantikli bir dusunceniz var, kendi aklınız kendinize yetiyor o zaman ne diye konu acarsiniz ki?
Siz yorum yapin ama ben sizi takmiyorum demenin diger sekli yani
Ailenizle yasarken insanin kendi odasi olmasi da kendi ozelidir, kardesle paylasmak çok koymaz
Biz üç kardes aynı odada kaldigimiz zaman da oldu hem de universiteye hazirlandim o sekilde, kendime ait odamin oldugu zaman da oldu
Yani kurulu duzenin icinde odayi paylasmak cok koymaz zaten dogup büyüdüğünüz ailedir ama yasam tarzi bambaska bir insanla evlenirken ona alismak zorken bir de ailesine adapte olmak zorundasiniz
Kafaniza yattiysa gidin evlenin oturun bize ne! Kimseye aciklama yapmak zorunda da degilsiniz
Not: trollemek bizle dalga mi geciyor acaba demek en kısa ve anlaşılır anlamiyla

Kira kaç lira ya

Sanki hayal ve hayat arasındaki farkı bu şekilde kapatıp villada vs oturma konusunda da kendinizi tatmin edecekmişsiniz gibi geliyor

Hani nerede oturuyorsun deyince bursa tabiri ile yazayım bademli de villada diyeceksiniz kimseye Kv ile oturuyorum vs demeyeceksiniz

Kredi çeker yine kira ödersin Kv nin aldığı pırlantaları satar yine ödersin ama bunlar çözüm olarak görüşmüyor sizde
1500 ayırdık ev kirası
500 fatura
1000 mutfak
4000 benim şahsi borclarım
düğün için kız tarafı masraflarını ben ödycem
benim ödediğim 3 kredi var zaten iyi standart dediğiniz bumu?
askere gitseydi eger ev sahibi kapıya koyacaktı beni dimi

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:
Canim anlasiyorsan neden olmasin sonucta birikim yapinca evinizi alip ayrilcaksiniz yani
Bu kadar onyargili tedirgin yaklasirsan zaten anlasmazliklarda olur

Kira kaç lira ya

benim 3 adet kredim var zaten daha limitim yok. pırlantada satınca para etmez zaten 20000/30000 hiç etmez 100.000 degeri olması lazım

Back
X