İnsanların tecrübelerini sordunuz, cevaplarda olumsuz oldu , çok sert tepki vermişsiniz. Tabi ki kötü gelinlerde var çok iyi kaynanalarda. Sorun şu ki ne kadar rahat ya da iyi olursanız olun, En iyi senaryoda onu kırmamak için bile rahat olamayabilirsiniz. Mesela kv nizin doğumgününü her yıl sevgililer gününde kutlamak bi süre sonra sizi sıkabilir, ya da bırakıp dışarı çıkamayabilirsiniz o evde yaşamaya başladığınızda, başkalarıyla bağımlı plan yapmak zorunda kalırsınız sürekli. Belki de çok iyi anlaşırsınız kimse bilemez. Çözüm üretim demişsiniz, Kirada oturmanız bir çözüm, Eşinizin yüklü miktarda birikmişi varmış madem, kv kendine düşeni yapıp düğün eşya vs yapacakmış, kalan kısmı da 2 yıl boyunca eşinizin kazandığıyla halledersiniz. Birikmiş paranız da kenarda durur. Artı üstüne düğün takıları eklenir. Ev alma işini askerden sonraya bırakırsanız, gül gibi geçinir gidersiniz.Neresi kafanıza oturmadı anlamadım. Ev alıp 3 kredi ödemek zorunda değilsiniz. eşiniz askerden gelmeden, ya da birikmiş paranızla borçlarınızı kapatır , sonra tekrar biriktirmeye başlarsınız.
Bütün bunlar olmuyor ve ailesiyle yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız, yaşayın zaten, salonda sevişememek mi diye başkalarıyla alay etmenize gerek yok, Her gelin kp ayağına çay getirmesini bekleyemez, her aile buna uygun değildir. Değil senin çayını getirmek sen hepsnin çayını getirmek zorunda kalırsın çoğu ailede, Bu da çalışan biri olarak rahat etmemene neden olur. Oturup film izleyemez. Değil bunlar , kv kendi evinde misafirken kombiyi kısıp anne üşüyorum dediği halde kombinin ayarını gizli gizli gidip kısan kv gördük. Rahat edemezsin diyosa insanlar bu tecrübelerden. Benim de kv hiç bi şikayetim yok, Allah razı olsun kızından ayırmadı el üstünde tuttu, Eşime asla seçim yaptırmak zorunda bırakmaz i bi bi hediye alacağı zaman bile resim atarlar hangisini alalım diye. Evine gittiğimde iş yaptırmaz, Ramazanda ben de dinlenmek isterim de rahat edemem diye gitti odasında uyudu ben rahat edeyim diye, Ama yine de aynı evde yaşamak istemem. Kötü biri olduğundan değil, Ben işten gelmiş yorgunken masayı sonra toplamak isteyebilirim kendi evimde ama beraber olunca , o toplarken oturamam, o temizlik yaparken ben kitap okuyamam vs.
Ayrıca tekrar söylüyorum 2. üniversite okunurken tecil hakkı yok, bi üst öğrenime geçmiş olabilir mi sevgiliniz. ayrıca 30 yaşın üstünde lisantan dolayı tecil hakkı verilmiyo zaten.