peki neden böyle değişiyo bu insanlar. bak benim teyzemde yapmadı degil. kendi gelinine bigün bizim yanımızda büyüttüm büyüttüm sana verdim dedi. yok artık napcaktın ya? babannemle annem oturmus bir yıl. süpürgeyi açsam gelir kapatırdı fatura gelecek kapat süpürmesem ne pis insansın sen dermiş. banyodan çıkınca banyoyu silse deterjan gitti silmese ne pissin banamı bıraktın dermiş.o kadar iyi bi kayınvalidem vardı ki adeta bir melekti . beni görünce sürekli kızım kızım derdi. içime doğmuştu geleceğin derdi. gezdirirdim doktora götürürdüm onu. işte sıkıntım olduğunda omzunda ağlardım. annemle hiç anlaşamazdım. kayınvalidem için sevinirdim şevkatli bi anne kız ilişkimiz olacak diye. bana hiç iş yaptırmazdı 65 yaşında olmasına rağmen camını vs hep silerdi kendi evinde.
tek çocuğu vardı . başka ev vs yoktu. tek basına kadına kirada ev tutcak halimiz yada iki ayrı evde iki kira ödeyecek durumumuz yoktu. hiç aklıma gelmedi zaten ayrı ev. yemekteki son lokmamızı sen ye yok sen ye şeklinde kavgamız olacak sanırdım en fazla. en fazla bu tarz bi tartısmamız olacak sanırdım. huzuru bulacaktım nihayet kavgalı bi aile hayatından.
annemi babamı ise içimden yada arkadaşlarıma karşı eleştirirdim bana evlenirken bişi yapmıcaklar destek olmayacaklar vs diye.
düğün oldu. 3 gün evde yalnız kaldık. 4. gün işe gittim ve eve geldim. kayınvalidemin elini öptüm. sürekli herkese gülen sempatik kayınvalidemin suratı asıktı. o evinde cam silen aktif kadın, bana sofra bezi bile toplatmayan kadın benim hazırladığım kahvaltı tepsisini (esim ve ona hazırlayıp uyumuştum) bile mutfağı götürmeyip , uyanıp benim kaldırmamı beklemişti.eşimi kıskanıp kumasıymısım gibi davranmalarını hiç saymıyorum bile.
bana ne olur oğlumdan sakın ayrılma çok seviyo intihar eder diyen kadın evlenince kendin geldin dedi.
o annem babamın bana yaptığı bilezik ve ev desteğiylede ev peşinatı yapabildim. o kadar destek olup utandırdılar beni. o sürekli kavga ettiğim annem bal oldu bana elin gerçek yüzünü görünce. pempe panjurlu evlilik hikayem kara bulutlu mahzene dönmüştü.
aynı evde yaşa yaşama diyemem ama beklentini büyük tutma derim. önyargılı olup soğuk da davranma elbette ama hayal kırıklğı yaşamamak için evlilik öncesi ilişkinize bakma derim
o zaman ilk mesaji degistirin zira her yorum yapan kisi sizin kv ile oturup oturmama konusunda ne yapsam diye ikilemde oldugunuzu sanır ve kv ile yasama derherkes ne çekmiş arkadaş bu kv lerinden yaw çok şaşkınım şu an. ben açıkçası anlasabileceğimi mutlu mesut yasayabileceğimi düşündüm bunu hayal ettim. benim üst katta bi odam olur dışardan kapısı var wc mutfak var kendi tv um var odamda bi oturma grubuda sıgıyor hatta. ben haftanın 3 günü evde yokum zaten kalan günlerde kendime yetecek kadar temizlik yemek yapar 2 sene sonrada evimi alırım diye düşünerek cıktım yola ama kv mi sevdiğim için taslanacam nerdeyse. al o pırlata küpeleri .... demediğiniz kaldı. tesekkürler.
konuyu kapatmycam gelişmelerden haberdar etcem sizleri.
damdan ne iyi etmis :)@damdan sağolsun etiketledi beni:)
Sorunlar ssdece kayınvalideyle de olmuyor. İstediğin gibi kavga bile edemiyorsun eşinle.
Benim kayınvalidem o kadar iyiydi ki ben kendi kendime annemle 30 sene yaşadıysam bu kadınla 60 sene yaşarım diyordum o derece. Sonuçta aynı evde olamayacağını ben de tecrübe etmiş oldum.
Kayınvalide konusunda korkmana gerek yok, buluttan nem kapmazsan ve normal biriyse sıkıntı olmuyor pek
Eger karari verdiyseniz bari zahmet edip ilk mesajı degistirin ben kv ile oturagim dubleks evde alt katta mi ust katta mi diyeinsanların yanlış yönlendirmesini düzeltiyorum. kiraya çıkın demesi kolay bu çözüm değil evde alamıyorum kirayada çıkamıyorum beraber yasıycam bunu nasıl kolaylastırırım kısmındayım benim yengem 13 sene oturdu kv yle. ilk ondan fikir aldım büyüklerden zarar gelmez kimseye faydası olur zararı olmaz sen şehir dısındasın kocan perisan olmaz paran cebinde kalır evde sıcak yemeğin olur sen saygılı olursan onlarda seni sayar demişti. 2 seneyede evini alırsın. ben nasıl işimi kolaylastırırım kısmındayken herkes kv den kac kac kac kac yapmasına gercekten sasırdım..
kuzenim en iyi örnek nişanlıyken evden kaçıp gitti 5 gün önce içlerine gireyim diye. aynı şehirde olmadığı ve ve hiç beraber oturmadığı halde düşman oldular.@damdan sağolsun etiketledi beni:)
Sorunlar ssdece kayınvalideyle de olmuyor. İstediğin gibi kavga bile edemiyorsun eşinle.
Benim kayınvalidem o kadar iyiydi ki ben kendi kendime annemle 30 sene yaşadıysam bu kadınla 60 sene yaşarım diyordum o derece. Sonuçta aynı evde olamayacağını ben de tecrübe etmiş oldum.
Kayınvalide konusunda korkmana gerek yok, buluttan nem kapmazsan ve normal biriyse sıkıntı olmuyor pek
kayınvalidemlerin o zamanki kiradaki evi çok küçüktü ama kirası da uygundu. o zamanın parası 250 tl ydi. tabi daha evlenmeden daha geniş bi ev tuttuk kirada. onlar öncesinde oturmaya başladı. keşke diyorum o ucuz evde en azından kayınvalidem 1 ay otursaydı da ben hiç değilse bir ay evimi bilip cicim ayımı yaşasaydım. paramız yoktu çok zor şartlarda evlenmiştik. balayına bile gitmemiştik. ama borç harç bi 250 tl ye bi ay mutlu olurdum hiç değilse. eşyaları zaten tümden yeni almıştık. en azından hiç oturulmamış kapısını ilk kez açtığım fırınını ilk kez kullandığım yeni gelin evim olurdu bir aylığına. sonra çıkarım diyosun ya mesela. ben senin yerinde olsam 1+1 e önce kiraya çıkıp askerlik zamanı kvalidenin evine taşınırım. ilk aylar başbaşa olmak yeni evde yeni eşyalarla olmak başka bişi. evlenme süreci öyle bi süreç ki önceden hiç önemsemediğin değer vermediğin şeyler değerli oluyo.peki neden böyle değişiyo bu insanlar. bak benim teyzemde yapmadı degil. kendi gelinine bigün bizim yanımızda büyüttüm büyüttüm sana verdim dedi. yok artık napcaktın ya? babannemle annem oturmus bir yıl. süpürgeyi açsam gelir kapatırdı fatura gelecek kapat süpürmesem ne pis insansın sen dermiş. banyodan çıkınca banyoyu silse deterjan gitti silmese ne pissin banamı bıraktın dermiş.
o zaman ilk mesaji degistirin zira her yorum yapan kisi sizin kv ile oturup oturmama konusunda ne yapsam diye ikilemde oldugunuzu sanır ve kv ile yasama der
ayrica ne zaman evleneceginiz belli degil
Konuyu açık tutarsaniz benim dediğim gibi olur, gelismeleri yazin yazmayin bu sizi bağlar
benim kv yok olsa da aynı ev istemem ama guzel iliskimiz olsun tabii ki isterim ve bunun icin ayni evde olmaya gerek yok
damdan ne iyi etmis :)
kayinvalideden korkmuyorum ama ayni eve yine de hayir diyorum zaten anasının lafını benden one koyan adamdan koca olmaz cocuk olur ben biraz fazla sertim bu konuda
Eger karari verdiyseniz bari zahmet edip ilk mesajı degistirin ben kv ile oturagim dubleks evde alt katta mi ust katta mi diye
Insanlar sizi yanlis yönlendirmiyor tam tersi siz insanları yazdiklarinizla.yanlis yonlendirmissiniz
Kimse 40 küsür sayfayi okumaz ilk mesaja gore yorum yapar ve kimse de sizin kayinvalide ile olan anlasmaniza, mevcut borçlarınıza ve aynı evde yasama konusundaki kararınıza bakmaz
Ilk mesaja göre herkes sizin kv ile yasayip yasamama konusunda kararsızliginiz oldugunu dusunur
Merhaba Canim :) Agustosta dugunum var InsaAllah.Bende aynen senin durumundayim.Sanki benim hayatimi yazmissin gibi geldi bana.Ama yorumlari okuyuncada biraz korktum kv cok iyi tanidigimi zann ediyorum insaAllah seninde benimde korktugumuz basimiza gelmez:) Konuyu kapatmicam demissin cok guzel seni takipdeyim o zaman bende yazarim neler oldugunu. Allah mutlulugunuzu daim etsin :)Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum
Ben ev arkadaşı konusunda sorun yaşadığım icin tek yaşarım masraflı olur ama ev arkadaşı kesinlikle olmaz demistim benim yaşadığım sorun, basta verilen sözlerin tutulmamis olmasi ve paramla rezil olmamdi üstelik ogrenciydim mecbur uyum saglamak zorunda kaliyorsun ama onlar uyum saglamadan herseyi senden bekliyorlarkv degil ev arkadasıyla bile çok zor farkındayım bunların
Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum
Arkadasim dalgami geciyosun sen??? Ne diye sormussun yapabilirmiyim? Ne demek bu? Simdi kalkmis kiviriyosun resmen ben ev icinde nasil duzen kurayim diye actim diyosun. Kimse daha fazla kendini yormasin bence. Dalga geciyo resmen.evin projesini anlattım üst kat mı alt katmı hangi odayı secip nasıl düzen kurayım yada ne sartlarda bi düzen kurayım
Arkadasim dalgami geciyosun sen??? Ne diye sormussun yapabilirmiyim? Ne demek bu? Simdi kalkmis kiviriyosun resmen ben ev icinde nasil duzen kurayim diye actim diyosun. Kimse daha fazla kendini yormasin bence. Dalga geciyo resmen.
Ayni kisi 3-5 tane nick acip yorum yapmis bi gitArkadasim dalgami geciyosun sen??? Ne diye sormussun yapabilirmiyim? Ne demek bu? Simdi kalkmis kiviriyosun resmen ben ev icinde nasil duzen kurayim diye actim diyosun. Kimse daha fazla kendini yormasin bence. Dalga geciyo resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?