• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

a

akıllıdır sevgilim ama hayat zor işte. işte bu sebeplerden benim de ailem istemiyo şu anda.ev almak esya dizmek erkek işi diyolar. ben çok arada kaldım

Bu devirde erkek işi kız işi diye birşey var mı hala yaaa? Biz herşeyi kendimiz aldık mobilyasından iğne ipliğine kim elinde ne varsa ortaya koydu yuva kuruluyor böyle hesapların peşinde olan insanları anlayamıyorum

Ben oturmazdım.
Siz yeni evlisiniz ve görümcenizle aynı katta yaşayacaksınız. Mutfağınız dahi olmayacak,kendinize ait banyonuzda (ebebeyn banyo varsa bilemem),hiç özeliniz olmayacak. Yemeği dahi maaile yiyeceksiniz.
Bir romantik başbaşa akşam yemeği,film keyfiniz dahi olmayacak.
Dünyanın en iyi,en melek insanları dahi olsalar,sizin özel alanınız olmayacak hemde en güzel zamanlarınızda.

benim müstakbel kayınvalidem de şu an çok iyi kız kıza gezicez eğlenicez canım ciğerim diyor (inşallah evlenince değimez) ama yine de aynı evde hatta aynı apartmanda oturmayı kabul etmem olmaz yani ne kadar iyi olursa olsun . yeri geliyor öz annemize bile kızıyoruz tartışıyoruz :işsiz:

ayrıca neye güvenerek evlenmeye kalkıştınız ki ev yok borç var askerlik yok:eek:

Sizin durumunuzda evlilik için erken karar alınmış gibi..

Ayrıca kayın ailemi ben çok severim Öyle boyle değil ama bi yerden sonra da insan kendi köşesini arıyor yani..

Senin ailen cok akilli. Evi kiz odesin, esyayi damat odesin. Kusura bakma canim ama disardan bakinca boyle gordum.

Konu sahibi de akıllı.
Eve maddi katkıda bulunmayacak, çocuk olunca baktıracak.
Hı ayrı eve karar verirlerse o da bunun erkek tarafının görevi olduğunu düşünüyor zaten.

bir odalı olsun evin ama ayrı olsun. bak ne güzel iyiymişsinizde kötü olmaya gerek yok.
ha bakıma muhtaç olan taraf olur eyvallah. ama bu şekilde gerek yok. bir de bir ev kiralayamayacak çiftler evlenmemeli bence. bu çok önemli çünkü.

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:
evin dunlex olması mutfagın salonun ortak kullnım alanı olmasını engellemiyor sonucta aynı evin içi

Akıl var fikir var, sen daha yeni evli olacaksın, her özel durumunda görümcenin yan odada olmasını hazmedebilecek misin?
Yeri gelecek gecenin bir vakti pijamanla balkonda oturup eşinle kahve keyfi yapmak isteyeceksin, yeri gelecek eşinle güzel bir filmi başbaşa izlemek isteyeceksin...
Hadi bunlar ince noktalar, her özel anını başkalarının gölgesinde yaşamak nasıl bir düşünce senin için?
Eğer bunları "evet nolacakki" olarak karşılıyorsan buyur otur kayınvaliden ve görümcenle.

Ama 3-5 aya kalmaz mutsuzluğun ile alakalı bir konu açarsın. :KK51:

ilk izlenim önemli
ilk başta laçkalaşmamak için bile ayrı oturulmasından yanayım ki

soğan ekmek yer evimde oturayım derdim yerinizde olsam
kimseyi aynı eve girmeden tanıyamazsınız
melek de olsa ev ev üstüne olmuyor

Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim.

Yani üst kat komple sizin de değil.
Ve içerden girişi var.
Kv kp melek bile olsa aynı evde yaşamam.
Ne özel kalır ne bir şey.
İstediğiniz zaman odanıza çıkamazsınız, sarılıp tv izleyemezsiniz, baş başa bir şey yapamazsınız.
Ne anladım o evlilikten.
Kira vermeyi tercih ederim.

eskiler olsa bir bir göz oda da üç aile kaldık derdi. şimdi koca duxlex e ev ev üstünde olmaz deniyor. Karar sizin

açıkçası kafama şöyle yattı, benim ve ailemin şu an bana çeyiz verecek durumu yok, benim maaşımın %60-70 i nin borçlara gidecek yeri var elime kalan yok. nişanlım daha askere gitmedi gidince ben hem borclar hem kira bide çocuk olursa bakıcı işte o zaman batarım :KK43::KK43::KK43:

Bu kadar borç harç ve askerlik yapmamış bir adamla evlenmeyin zaten.
Askere gitsin gelsin, borçlar azalsın, ev geçindirecek duruma gelin öyle evlenin.
Bu ne acele?

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:

k.validen çalışıyormuş ilerde çocuğuna nasıl bakacak.

çok sağolun yorumlarınıza. ama benim atladığım yerler olmuş. ben zaten bütün bu olumsuzlukların farkındayım ama bizimde çaresizliklerimiz var işte. benim şu an ayda 3000 borç ödemem var. nişanlım daha askerliğini yapmadı. okulunun bitmesine 2 sene var. ve kenarda hiç paramız yok. kiraya çıkabiliriz istersen dedi ama benim zaten hayrım yok, onun da kazandığı kiraya gidecek. ve ben işim gereği çok şehir dışında oluyorum. ilerde çocuk olursa 1500 de bakıcı ( ki yatılı zaten bulunmaz) bide üstüne kira bide askere giderse al sana 6000/8000 nasıl kalkarım ben altından. üstelik ev esyasınıda takside girip alcaz onlarıda biz ödycez yani. beraber olursak senede 50.000 birikse düğün takılarıyla eve gireriz o zamana kadar askerlikte biter diye düşündüm ama bilemiyorum yaa.

okul bitmemiş, maddi durum kötü. k.valide ve k.pederin eline bakacaksınız. şimdi ihtiyacın olduğunda ailenle ortak harcamalarınız istersin. ama onlardan para isteyebilecek misin? müstakbel eşin gitti askere o zaman ne olacak. şahsen ben eşimden bile para isterken zorlanıyorum, sen kaldı ki onun ailesinden istemek zorundasın. diğer konulara girmedim bile. evin içinde özgür olamayacaksınız. neden bu kadar acele ettiniz ki. o kadar içli dışlı olmaya gerek var mıydı?

evlendikten sonra kendi öz ailemin evinde rahat edemiyorum. evimde badana oldu, 3 gün ailemde kalmak zorunda kaldık ama rahat edemedim.

sirinecim sakin kabul etme nisanlinin ve ailesinin teklifini arkadaslar yazmis ama bende birkez daha yazmadan duramicam
-hic bir zaman rahat olmayacaksiniz, ne sen nede esin!
-evde gecelikle dolasamiyacaksin,
-esinle sakalayamayacaksin,
-öpemeyeceksin
-istedigin zaman dus alamiyacaksin! ...
-yemek... onlarin sevdigini ya pisireceksin, yada onlar kendi kafalarian zevklerine göre yemek yapacaklar onu yiyeceksin

-ilk günlerin asla geriye gelmeyecek!!!!

-sürekli müdahale, islerine gelecek sekilde davranmazsan laf sokmalar baslayacak
-kendi kararlariniz olmayacak. ya onlarin kararlarina uyacaksin, yada büyük bir aile meclisi toplanacak bunu istiyomusun?

-istedigin gibi misafir agarlayamayacaksin, kayinvalideni kayinpederini kizlari toplayinca sohbetinize katildiklarini düsün

-para birikmez

-ha ayri eve cikalim derken seneler gecer

ve kusura bakma belki biraz agir olacak becerikli degilim vs demissin eger kendine güvenmiyorsan kalkisma evlilige. yanlis anlama mesela yemek birgün kötü olur birgün tuzlu birgün yanar ama sonunda güzel olur. yeter ki iste.

sen kayinvalidene bagimli olarak yasamak mi istiyorsun?

evliligin sorumlugunu sende esinde almalisiniz bence.
adi üstünde EVlenmek!

cocuga bakar demissin. ayri evde olsanizda bakabilir......

Altina imzasini atan kac tane kk kadini cikar? Arkadas cok ama cok hakli.
Bir de ceyizim olmayacak derdine düsmüssün. Amac ne?
Sevdigin adamla mutlu olmak. Amac bu olduktan sonra gerisinin önemi yok. Herseyiniz hemen olmaz, zamanla oturur. Bak örnek olarak esim evi tuttu esya aldi ama koltuk yatak gibi temel seyler. Evim öyle bostu ki halimiz bile yoktu. Sonradan doldurduk. Pahali yemek takimlarim olmadi ilk zamanlar. Yeni gelin evim olmadi. Hatta sorunlari bile vardi evin. Yurt disina geldim ben, ya kayinvalidede kalip evimi kendim düzecektim ya da yari bos evde durup ilk zamanlari ama öyle ama böyle esimle gecirecektim. Ha evim ayri diye kayinvalide rahat durdu mu, a ah durmadi ama o konu da ayri. Biz kendi evimize zamanla alistik zorluklari beraber astik.
Ha özendim yeni gelin evlerine ama pirlanta gibim kocam vardi. Sevgimizle herseyin üstesiden geldik. Ben yemek yapmayi ögrendim. Tutumlu olduk. Iki sene sonra da arabamizi aldik. Sifir borcumuz var.
Sen kendi evinin kralicesi ol.
Bak yardim edenim yok ama bekliyorum cocugumu kendim büyütüyorum. Herseyim tam olmadi ama neye göre tam. Neye ihtiyac duyar insan yasamak icin?
Sunu biliyorum cok zorluk yasadim adim karakterimden bir adim ödün vermedim. Sabrettim ve direndim. Eksilerini göze aldim hayatin. Beni deli gibi seviyor hala esim. Ceyiz önemli degil, eksiklikler giderilir. Sahi neden bosaniyor o kadar insan? Sabirsizliktan, tahammülsüzlükten.. Bir dolu sey. Sevgin senin ceyizin. en degerli varliginda esin olduktan sonra o evlilik uzar gider. Sana birkac tavsiye de benden. Umarim mutlu olursunuz =)

Gorumceniz için alt yerde hiç oda yok mu? Eğer o olmayacaksa olabilir. Ev eşyası da pek almazsınız. Parayı biriktirip ev satın alırsınız. Eşyanizi da ona uygun alırsınız. Kirada surünmezsiniz. Ama kesin biriktirme şartı ile. Hatta para size ait yerde biriksin.
Diğer türlü de olur. Kirada fazla masrafa girmeden ev eşyası ihtiyaç alirsiniz abartısiz düğün yaparsınız. Siz de çalışır biriktirirsiniz. Durumunuz yoksa bazı şeylere katlanacaksiniz. Ya da hiç bu yola baslamayacaksınız.

Back
X