• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:
Sen kafanda olumlu bir şekilde oluşturmuşsun.
Şu an evlenmeden aynı evin içine girmeden tabiki iyi anlaşacaksınız.
Bu zamanda genç kızların birlikte oturma isteklerini hayretler içinde karşılıyorum.Ev değil dublex,isterse triplex olsun.Kaynana kaynata görümce...
Sen birlikte oturmayı becerikli hürmetli ve ya iyi anlaşmayla bütün olarak mı görüyorsun.
İsterse dünyanın en iyi insanları olsunlar.İsterse çok iyi anlaşın.
Ayrı bir yuva kuruyorsun.Kendi hayatın kendi yuvan kendi düzenin.Kendi misafirlerin kendi çevren.
İnsan yeri gelir işten gelir ayaklarını uzatır yemek bile yiyesi gelmez.Bir arkadaşını davet etmek ister.Arkadaş gruplarıyla oturmak ister.EE o insanların da bir kurulu düzeni var.Onlarında geleni gideni,evin bir düzeni var.Kendin bilirsin.Bu evlilikten ne anladığına,hayattan ne beklediğine bağlı.

Evlenmeden önce ve evlendikten sonra kayınvalideler çok farklı oluyor. Sen sen ol, sakın böyle bir şey kabul etme. Çok pişman olursun. Ben de yemek yapmayı ve her türlü ev işini evlendikten sonra öğrendim. Gerekirse peynir ekmek zeytin yiyin ama ev üstüne ev kurmayın. Bizim de evimiz yoktu, borçla evlendik ama 2 senede çok şükür para biriktirdik şimdi yavaştan ev planlarına girdik. Siz de aynısını yapabilirsiniz, sakın kabul etmeyin :)

En kisa zamanda "evlenince ayri eve cikmayi dusunuyoruz" deyin. Bu isteginizi dile getirdikten sonra bir ay boyunca eskiden oldugu gibi gezip tozmaya devam edin. Bu sure zarfinda birlikte oturmayi her teklif ettiklerinde ayri ev istediginizi kararli bir sekilde soylemeye devam edin. Maksimum 2 ay icinde, kv ve gorumcenizin verdigi tepkilerden, hal ve davranislarindan, birlikte oturup oturamayacaginizi anlarsiniz. Bakalim ne kadar anlayisli, ne kadar gecimli insanlar, gerektiginde sizi tolere edecekler mi, israrci ve dedigim dedik insanlar mi? 2 ayda cozersiniz her seyi. Aksi halde sevgili-nisanli evresinde ve ayni eve girmeden bazi seyleri gormek zor oluyor.

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:
Sakın diyorum.. ne kadar iyi olursanız olun ev ev üstüne olmaz.. sakın yapma bunu çok pişman olursun

evliliğinden bişey anlamazsın söyleyeyim. bir odaya tıkıp kalacaksın. ne banyon ne mutfağın hiçbiri senin düzenin olmayacak.. bırak aynı evde oturmayı, altlı üstlü dairede oturanlar bile bin pişman. sırf kira vermemek için huzurunu bozmaya değer mi?

Evet erkek böyle bir şey yapsa kıyamet kopardı.
Objektif olamıyoruz ne yazık ki.
Ama ailelerin çocukların üstüne çöreklenmesine uyuz oluyorum.
Konu sahibi için demiyorum.
Genel olarak çocuğunu sömürmeye çalışan o kadar çok aile var ki.:KK11:
bende sinir oluyorum çocuğunu sömüren ailelerede evleniyoruz diyen iki kişinin ailelere yüklenmesinede... Evlenen kendi ev olsun ne aileden bi şey beklesin nede aileye bi şey yapsın mantığındayım...

Kızlar peki altı ustlu oturmak icinde mi aynı şeyi düşünüyorsunuz merak ettim de kapı girişi farklı 2 katlı binada

Kızlar peki altı ustlu oturmak icinde mi aynı şeyi düşünüyorsunuz merak ettim de kapı girişi farklı 2 katlı binada

Eşinizin karakterine bağlı
Kapıyı kapatmasını bilirse sorun olmaz.
Ama kapıyı kapatamazsa büyük sorun. Çünkü Türk milleti sınırlarını bilmiyor, başkasının sınırlarını her zaman zorluyor, kişisel haklar yok görülüyor, saygı duyulmuyor.

Sen calişacakmişsın kvde de calısyormuş zaten
Kısıtlı zamanlarda gorursunuz birbirinizi
Aynı evde de problemler kaçınılmaz ama siz zaten kararınızı vermişsiniz.aynı evde yasamak bi deneyim olmazsa başka eve çıkarım gibi bir şey çok zor.
Ben asla aynı evde aynı apartmanda yasamam.

Ayrıca biraz oturup sonra ayrı eve çıkarsınız iye birşey yok..o eve girdikten sonra kavgasız gürültüsüz ayrı eve cikamazsin esinde ailesinden yana olur gitmek istemez.. benim kocam yapmaz deme sakın çokta güzel yapar :super: hatta daha kötüsü ayrı eve çıkmak istiyosun diye boşanma lafları bile havada ucusabilir bunlari göze alıp kararını ver canım..

fazla muhabbet tez ayrilik getirir derler 3 yillik evliyim suan biz kiradayiz ev almayi dusunuyoz kayinvalideminde evi oldugu halde oda yeni ev almayi dusunuyo ayni binalara bakariz diyo cok tedirginim arada bi sokak olmasinda fayda ver suan aramizda iki uc sokak var habersiz ne ben ona giderim ne o bana gekir cok seviyeli guzel bi iliskimiz var ayni binada olunsa bile yuz goz olunur ki ayni evin icinde ister se dublex olsun sonucta surekli beraber yiyecek icecek oturcaksiniz bence durumunuz musayitse ya kiraya cikin yada kredi cekip uygun bi ev alin

ben o eve para vermeemmm. zaten kendi borçlarım var benim.
o işler öyle olmuyor işte aynı evde yaşayacaksın vermem diye birşey yok gün gelir elektriği suyu çok harcıyorsun dikkatli kullan doğalgazı kapat yada kullanıyorsan öde demeler başlar.

Ne kadar iyi olsanız da aynı ev bambaşka.. Örneğin sen yeri gelecek arkadaşlarını veya aileni ağırlamak laflamak başbaşa kalmak isteyeceksin yatak odan dışında odan olmayacak..Yada eşinle romantik bir yemek yemek isteyeceksin evinde ama onlrın bir yerlere gitmesini kollayarak... Anlaşmak başka aynınevde iki aile olmak başka. Ben olsam oturmam evli ve kayın validesiyle hala çok iyi anlaşan biri olarak sana tavsiyem :nazar:

ben hepsini okuyamadım ama aylık 3000 Tl ödemeniz var kaç lira sizin maaşınız

ayrı eve çıksak eşimin kazancı kiraya gider diyorsunuz

ama bir yılda 50000 TL biriktiririz demişsiniz bir yerde de yılda 50000 TL için ayda kenara 4000 Tl atmak gerekir

aylık 4000 Tl kenara atabilen de sıfırdan ev de kurar kirada da oturur

şehir İstanbul mu bakmadım ama İstanbul'da bile 1500 Tl ye evler var yalıda oturmak zorunluluğu yok

Kv evinde tek odaya razı olana 1+1 bile çok geniş zira

aylık 4000-5000 kenara atacak geliriniz olacak ama kv ile otururken eve hiç mi harcama yapmayacaksınız

o öyle olmaz, akşam gelirken ekmek de mi almayacak tek kuruş vermeyip her parayı kenara mı atacaksınız

bir de cidden meslekleri de merak ettim hem sizin hem de eşinizin ailesinin

bu hesapları ben algılayamadım zira

Aman canım yol yakınken hemen vazgeç sonra bnim gibi olma bn düğüne bi ay kala ayrı ev istedim olaylar olaylar aklını kullan sakin kabul etme bide senin görümce varmış üst katida tamaMen sana vermiyolar duruma bak sen bari kurtul darısı da bnim başıma :KK43:

Back
X