• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dublex evde kayınvalide birlikte oturmak

O zaman dubleksi satıp elit olmayan bir yerde 2 daire alsınlar..aman sakın olsun iyiy anlaşmak tabi çok güzel bişi ama olmazzzz arkadaşım insanın sinirli olduğu duygusal olduğu laçka olduğu zamanlar oluyor karşındaki insanlar sen değilsin bunu unutma seni sen gibi anlayamaya bilirler hiç bişi yapmak istemediğinde ayaklarını uzatıp oturabilecek misin 1 oturursun 2.de tembel gelin olursun benden demesi

Dublex daire ust kat bizim,calisan bizler,ailesi coooookkk iyi,esim asla karismaz ailem sana dedi.evin tek cocugu esim. Ben de calisiyorum ya zaten max.3 saat oturabildim yanlarinda sonra uyuyakaldim hep.. Buraya kadar hersey gulluk gulistsnlik..kavga yok tartisma yok..canim kizim canim annem modlari yani.. Ustelik yemek_temizlikde yapiliyor evde. Cok cok iyi insanlar 4 yil birlikte oturduk.hic bir sikayetim olmadi..
Taaaaaaaaakiiiiiii.......!!!!????

Cocuklarim dogana kadar...

Allahim dedim 4yil iyiydi hersey simdi niye boyle olduk dedim? Hersey birsure sonra lackalasiyor da ondan,iclidisli olunuyor!

Mesela, salonumun oturma stilini kv belirliyor. Mobilya rengine de o karar verdi evlenirken.(ben toz pembe_beyaz istemistim)
Mutfak ortulerim vardi kibardi.atti hepsini. Ust kat dubleksteydim cocuklar olunca alt kata tasidim odami yok gardrop olmamis,yok yatagimi niye oraya koymusum? Mini firinimi fayansa koyuyordum o alip baska yere... Gece disari cikmak istiyoruz saat 9 oldu bu saatten sonra nereye gidiyosunuz?gece 1 de geliriz uyumaz bizi bekler saat kac oldu nerdesiniz diye... Bunlar tabiki zamanla oldu. Kv cok baskin ve otoriter..yasadikca ogrendim.hersey onun kontrolunde olmaliymis meger.koltuk renk seciminden anlamaliydim:KK43:
Cocuklar dogdu 4ayda tukettik herseyi,ustune lohusalik.. Sen bilmezsin yeni annesin,onu degil bunu giydir,cocuklari 3ay kendi yataginda yatirdi ee emzirme gece sabah sut ver sende dedi,kendi yikadi cocuklari elime vermedi bile dusururum diye,kucagimdan alir da giderdi ver agliyor diye...birde cocuk ayrimi yapti kendilerine benzeyenini sevdi hep.. Velhasil ben bunaldim onlar da benden bunaldi muhtemelen..simdi gorecek gozum yok..
En son dedigim sey ya bastan ayni ewe girmeseydik ya da keske cocuklarim hic dogmasaydi...

Karar senin..bence girme. Birak ayri ev olsun.sonra cikamiyorsun o evden! Ayni evde kalinca zamanla hersey bozuluyor ve sen kendi duzenini kurmak istiyorsun..kendine ait evin olsun istiyorsun.ozgurce dolasmak yatip kalkmak istiyorsun.. Birak hersey tadinda kalsin..

Biz suan borc oduyoruz.3 yil kaldi. Calisiyorum.esimle iyi birer isimiz var. Biz calisirken cocuklara kv ler bakacak. Hic mutlu degilim ama mecburum. Birsure katlanacagiz birbirimize napalim..sonra ayri ev tabikii de mumkunse baska bir il !
canım zaten 1 sene dişimi sıkcam bende. ev şimdide alabiliriz ama askere gidince ben 3 krediyi birden nasıl ödeyeyim.

O zaman dubleksi satıp elit olmayan bir yerde 2 daire alsınlar..aman sakın olsun iyiy anlaşmak tabi çok güzel bişi ama olmazzzz arkadaşım insanın sinirli olduğu duygusal olduğu laçka olduğu zamanlar oluyor karşındaki insanlar sen değilsin bunu unutma seni sen gibi anlayamaya bilirler hiç bişi yapmak istemediğinde ayaklarını uzatıp oturabilecek misin 1 oturursun 2.de tembel gelin olursun benden demesi
ben daha nişan yapmadım ama ayaklarımı uzatıp oturabiliyorum. nişan yapmadık ama içtiğim çayı babası getiriyo. koyun koyuna film izleyebiliyoruz. ben gecen gittiğimde bu evin temizliği zor olur dedim sen yapma zaten dedi anası

onuda dedim ama herkes satarmı evini satmıyo

Ben dublexte oturuyorum kayınvalidemle tavsiye etmem mümkünse kiraya gidin hatta 1+1 tutun olmadı gece mesaiye kalın kiraya çıkın öyle yani
o zaman ayda 8000 lira ödemem gerekecek nereye mesaiye kalıyom acaba hersey cok kolay dimi işyerimde öyle diyodu heryerin bi şartı var kafana göre mesai olmuyo

.
Dublex daire de olsa sonuçta tek bir daire.Mutfağı,salonu bir olacak,yemeniz,bulaşığınız,ev düzeniniz ortak olacak.
Müstakil ev desen yine zor.Ben aynı apartmanda,ayrı dairede yaşamayı bile sakıncalı buluyorum.

Elit semtte demişsin.Eğer gerçekten elit bir semtte ise,orayı alana kadar orta halli bir sitede 2 daire alabilirlerdi.
1 kızları 1 oğulları varsa,oğullarına ev almayı düşünebilirlerdi.
Bence baştan hesap etmişler,büyük ev alalım hep beraber otururuz diye düşünmüşler.
Bu şekilde başta birlikte oturup para biriktiririz diyenlerden başarılı olanı çok az duydum.Baştan öyle girilir,o para bir türlü birikmez,kayınvalide bırakmaz,kocalar annem yaşlı der falan ölme eşeğim ölme.
yok ev benden sonra alındıda ev alma konusunda demişlerki bizim anne babamız bize almadı sizde calışın alın demişler

Şartların böyle gelişmiş, ön yargılı olma bence her kayınvalide kötü değil, insanla anlasmak en zor sey, yeri gelince kendi annemizle bile kavga ediyoruz .evlilik zor bir surec, idare etmeyi ogreneceksin. Biraz sabret Allah sana en guzelini verir . Kalbini kotu etme o da esiin anne ve babasi esin icin onlari sev idare et kazanirsin
ben zaten seviyorum onları hemde çook. annesi benim ablam gibi beraber alışverişe çıkıyoruz kahve keyfi yemeğe gidiyoruz tatile gidiyoruz kadın kadına. kadın böyle. beni daha sevgiliyken hediyelere boğdu altınlar pırlanta küpeler. evlerine gidince anne baba bana cay servisi yapıyo mutfaga yardıma gidince agzıma bi dilim tatlı sokup çıkarıyolar. çok el bebek gül bebek gelinim. evlenincede benden iş yemek vs beklemeyin dedim. ben gelene gidene hizmet hürmet edecek dglim dedim.

Valla her şeyi geçtim zaten kizlar gerekeni yazmış .
Büyük konusmiyim ama ben kendi anne baba kardesimi birakip evimden çıkıp esimin anne baba kardesinin yasadigi evde yasamam.

Evliliğin hic bir anlami kalmaz.
Rahatlığı gectim ama eger maddi yönden hazir değilseniz zaten evlenmeyin.
Birde şu var illa her evlenen kendi evinde oturmuyor kiraya ciksaniz idare edersiniz bence.
Az olsun öz olsun benim olsun kafam agrimasin havasindayimdir hep ben.
maddi borcum 7/8 yıl sürecek

o zaman evin dubleks ya da 3+1 daire olmasının ne önemi var ki

3+1 de de aynı olur herkese bir oda

o nasıl dubleks

sadece 3 oda bir de salon mu var

aşağıda başka oda yoksa zaten evin bir esprisi yok ki
evt toplam öyle ama kadın planını bana göre yapmamış kendine göre almış

Bence ikisi de evlenmeye hazır değil maddi yönden. Evlilik yapılacaksa tarafların maddi yönden hazır olmaları gerekir. Konu sahibinin ödediği ev kredisi eşini ve evliliğini ilgilendirmiyor aslında. Yani şöyle, eşi ve evliliği için yaptığı bir borç olmamasına rağmen bundan eşi doğrudan etkilenecek. Diğeri ise henüz okuyor, onun durumu daha da vahim. Ona girmiyorum bile. Ama yine de hayat onların, seçim onların. Yaşanacak böyle kabak gibi gözüktüğü bir evliliğin bana göre baş harfi bile olmaz ama insanlar farklı düşünüyorlar.
camım benim maddi anlamda benim kredim 8 sene sonra bitecek hiç evlenmeyeyim o zaman. evi alacak olan o sorumluluğu tasıyacak olan esim. okulu bitmemiş değil kurumsal bi firmada yönetici maasıda iyi kariyeride evliliğe hazır. ama askere gitmemek için ikinci ünv baslamış. askere giderse ben 8000 lira ödemek zorunda kalcam yada 3 sene sonra evlencem bunada ailem razı degil yasım 35 olacak

küçük de değilmişsin

kaynana lafı sözü daha da batar

yan bana öğretiyor vs demez insan o yaşta

cidden şu an eşin ne iş yapıyor sen ne kadar kazanıyorsun

zira sen 31 isen o da 21 değildir herhalde dedim

parayı kenara atar biriktirir kv kahrı çekerim demek için yaşlısın bence

yani 18-25 arası çekerim sonra hayat benim denir de 40 a kadar kv ile yaşa sonra huzur zor
40 a kadar degil yaa naptın sen ikimiz toplam 10.000 kazanıyoruz paramızda var ev pesınatı kadar ödemem çok askere giderse kalırım ortada 1 sene oturcaz biz

Biz evlilik hazırlığı içersindeyiz ve sevgilimin ailesinin elit bir yerde dublex daireleri var. Bizim kenarda birikmiş paramız olmadığı için şu an bi ev alamıyoruz ve kiralarda malum çok fazla. Ailesi birlikte oturmayı teklif etmiş, kira paranızı biriktirirsiniz demiş. Üst kat 2 oda bir balkon şeklinde. Dışardan ayrı girişi ve içerden merdiveni var. odanın biri ünv okuyan görümcenin olacakmış diğeri bizim. Buraya kadar herkesin sakın yanaşma diyeceğini biliyorum ama biz şu an çoook iyi anlaşıyoruz hepsiyle. hem anne baba hem kardeşiyle. kayınvalidem arkadaş gibi gezip tozuyoruz hediyeler alır bana. çalışan kadın bende çalışıyorum. hem ilerde çocuğumada bakar. yapabilir miyim acaba fikri olan. çünkü ben öyle elli ayaklı becerikli hürmetli ev kızı hiç olamadım. fikir bekliyorum :KK43:

Kiralar çok fazla olsun nolur ki? İşleriniz iyiymiş, valla kv ile oturmaktansa 1+1 evde kirada otururum daha iyi. Genel olarak mesajlardan anladığım kadarıyla olgun bir bayansınız, yani 18 19 yaşında olsanız kv şunu şöyle yap kızım dese batmaz belki ama bu yaştan sonra herşey batar.

Yahu çalışıyorsun, eşin de çalışıyor olacak muhtemelen (çalışıyor yani) e neyin nesi bu muhtaçlık? Muhtaç değilsiniz. Mecbur kalınır hadi idare edersin ama bunda bi mecburiyet yok ki. Kira ver ne olacak ya da çok istiyorsan bir yolunu bul ucuz bir ev al. Yeter ki kayınvalide ile oturma. Kayınvalide zaten tek başına yeten bişey, bi de görümce var. Ev dubleks ama derdi de dubleks. :) Kendi evinde, düzeninde eşinle istediğin gibi kullanabildiğin ev rahatlığı mı daha önemli yoksa para mı? Tarafını seç. Uzun lafın kısası sakın yanaşma.
çalışıyoruz ama borc var ödemem var şahsi ve o askere gitcek

Paran olmsnda huzurn olsun bsver calıstıgını kıraya ver kalan ıkı kurusu huzurla ye derım cunku ne kadar ıyı de olsa olmaz hem bı evde aranız bzulacagına ayrı evde hep byle ıyı kalırsınız snucta aynı ev yız goz olursunuz ne gerek var
kiraya çıktığımda iki kuruş kalmıyor askere giderse ben o kirayıda ödeyemiyorum

Hayatım ben evlendikten 2 sene sonra kvdem ile aynı eve çıktık. Çalışıyordum ve çocuğuma bakacakti. Çok iyi anlasiyorduk. Hiç endişe etmemiştim. Ama canım madalyonun öteki yüzü öyle değilmiş. Diğer arkadaşlarıma ozeniyordum. Ne güzel yalnizlar esleriyle diye. 38 yaşındayım muhtemelen senin ablan yaşındayım. Bu karar yanlış diyorum. Denendi yani
siz neden sonra çıktınız yanına

Sirine gercekten Turkiye den ve Turk kulturunden bahsettigine emin misin?
Sen ailene ev alacaksin.onun borcunu 8 yil odeyeceksin.ama esn evi gecindirip ev almak zorunda
Evin isine yardm etmeyeceksin
Kayinvalide sana kahve cay tasyacak ayaklarini uzatacaksn
Ben sok...

Back
X