Herkese merhaba,
Dudak dolgulari ile ilgili bildiklerim
- Yag dolgusu yapildiginda, eger yag hucreleri bozulmadan yapilirsa daha fazla kalici oluyor ama homojen olmuyor, eger yag hucreleri bozularak yapilirsa homojen oluyor ama bu seferde kalici olmuyor. Ve normalde dudaklarimizda hic yag dokusu bulunmuyor :) bir sebebi vardir heralde. Cogu dr yag onermiyor dudaklara, bazilarida oneriyor. Karar sizin !!!
- Dudak dolgularinda, uzun sure kalici ve tam kalici dolgulari (igne ile yapilanlar) tercih etmek hata. Kalici dolgularin doguracagi problemlerde kalici oluyor. Ayrica bildigim kadari ile yuz bolgesinde, belirli hastaliklar disinda (HIV .. vb) kalici dolgularin uygulanmasi yasak olabilir.
- Yaygin olarak kullanilan hyaluronik asit dolgularin, degisik markalarda, dudak icin ozel olarak uretilmis olanlari en cok uygulanan dolgu maddeleri, dudak dolgusu icin. Ortalama kaliciliklarinin, markalara gore degisiyor, 8 ile 14 ay arasinda oldugu belirtiliyor dr.lar tarafindan. Tabi dolgu maddesinin kaliciligi baska, dolgu maddesinin yarattigi dolgunlugun kaliciligi baska seyler. Cunki bu dolgu maddesi, uygulandigi andan itibaren vucut tarafindan eritilmeye basliyor ve zamanla dolgunluk azaliyor.
- Dudak dolgusunu ilk yapildigi anda degil, ortalama 1 hafta sonra degerlendirmek lazim. Ilk anlarda olusan odem, gunler icinde azaldikca, dolgu miktari az gelebiliyor. Tabii insanin gozude alisiyor zamanla. Birde cok fazla buz uygulamayin, normal buzdolabi soguklugunda kompres yapin. Buzun kendiside odem yapabiliyor.
- Bence gebelik surecinde, herhangi bir dolgu islemi yaptirmak tehlikeli geliyor kulaga !
- Kalici bir dudak dolgusu isteyenler, igne ile yapilan dolgulari degil ama
protez seklinde olanlari arastirsinlar. Permalip isimli bir tanesini biliyorum. Mutlaka baska markalarda vardir. En azindan cevreye dagilma riski yok ve istediginizde cikarttirabilirsiniz.