merhabalar,
ben yeni üye oldum ama uzun zamandır forumu takip ediyorum. Düdüklü tencere ihtiyacım vardı evdeki zırt pırt lastik değiştirip halde 2-3 ay sonra su damlatıyorda hem burada hem başka forumlardaki yorumlara bakarak bir fissler marka vq bluepoint 6lt düdüklü tencere aldım 2 hafta önce.
Kullanma kılavuzunu okudum ama ya ben görmedim yada yazmıyor.
İki kademeli diyor birinci kademe sebze ikinci kademe et içinmiş.
Fakat ben tenrenin üzerinde herhangi kademe ayarı göremedim. Bu sebebple 2 haftadır kullamadım korkumdan
Bilen arkadaşlardan ricam bunun kademe ayarı nereden yapılıyor.
Bende aynı tencereden aldım 4,5 lt.Kademe dediği tencere kapanıp ısınınca çizgileri çıkıyor.Bir çizgi çıktığında ocağın altını kısarsan 1.kademede pişiriyor.Eğer altını kısmadan beklersen 2. çizgi çıkıyor o zaman kısacaksın altını canım.Sebze yaparken 1.derecede et,bakliyat vs de 2. kademede pişiriyorsun yalnız dikkat et çok çabuk pişiyor sebzeler felan dağılmasın.
çook teşekkür ederim. Ben artık kandırıldığımı sanıyordum.:)birde ocağın altını tamamen mi kısıyorum yoksa orta derece mi oluyor? ilk denemede su koyup kaynatın yazıyor sizde öyle mi yaptınız?
Benim eski tencerenin enson lastiğini değiştirdim adam orjinal dedi 3 ay sonra damlatınca inanamadım o lastik çok kötü kokuyor ben bunca zaman bununla mı yemek yapıp çocuğuma yedirdim diye düşündüm.
yardımınız için çok teşekkürler:)
Ben su koyup kaynatmadım yıkayıp kullandım sadece.Evet iyice kısıyorum altını.Çok pratik hemen pişiyor yemekler memnun kalacaksın sende eminim.Çok su koymamaya dikkat et birde pişme sürelerini zamanla deneyerek öğreniyorsun.Ocağın altını kapattıktan sonra sapındaki düğmeye basarak buharı çıkartabiliyorsun buhar tamamen boşalmadan açılmaz zaten eğer soğumasını beklersen bu süredede içindeki basınçla pişmeye devam ediyor bu da pişme süresini etkiliyor kullana kullana öğreniyorsun işte ben bir kere bol sulu barbunya yaptım birde bamyayı dağıttımAma 5 dk yemek pişirmek çalışan çocuklu bir bayan için süper birşey.
ben de aynı ikilemde kalmıştım. fissler'in daha iyi olduğunu öğrenmeme rağmen tefal aldım. bazı markalar daha sempatik geliyor sanırım insana. tefalin albenisi fazlaydı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?