- 2 Mart 2012
- 805
- 797
- 133
merhaba ben de fissler aldım ama eşimin yok patlar demesiyle kullanamadım acaba nasıl kullanabilir anlatır mısınz renkleri nasıl takip edicem kılavuzu da okudum ama sizden pratik bilgileer alırsam sevinirim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba ben de fissler aldım ama eşimin yok patlar demesiyle kullanamadım acaba nasıl kullanabilir anlatır mısınz renkleri nasıl takip edicem kılavuzu da okudum ama sizden pratik bilgileer alırsam sevinirim
tefal clipso bizi hayattan dudkluden soguttu, nefret edıyorum, servıse götrmekten usandık, ama memnun olanlar varmış... fissler kullanıorum ve cok sevdım, hem duduklude yapılan seyler zaman olarak kısa surdugu için oyle başında bekleme gibi bir durum soz konusu olmuyor aslnda, halka olayları hemen belırıyor zaten, patlaması çatlmasıda yok . hı ben ınternetten aldım, malum siteden. hemen herşeyımızı alıyoruz guvenle, hiç sorun çıkmadı simdiye kadar . fiyat farkı oldukca fazlaydı o yuzden tercıh etmiştim.
yok canım ya ne patlayacak boşuna korkutmuşlar seni. son teknoloji ürünler bunlar. sen ocağı son sürat açık bırakmadıktan sonra bişey olmaz. zaten pişirme süresi başlayınca ocağı en kısık seviyeye getiriyosun. hatta korkuyorsan pişirme süresi bitince hiç bişeye dokunma zaten 15 dk falan bekleyince kendisi yavaş yavaş basıncını düşürüyor bütün havası boşalıyor. seninki fisslerin hangi modeli? dijital saatli olan mı?
canım evet dijital saatili olan pişirme göstergesine takıyosun vitavit edition...cidden korktuğum gibi değilmiş bu kaadar zaman boşu boşuna dolaba kaldırmışım ya
canım şimdi benim de sana bir sorum olacak. ben bu fisslerin dijital saatini kullanamıyorum. ertek müşteri hizmetlerine telefon açtım problemi anlattım ücretsiz kargoyla servise gönderdim ancak hiç bir sorun yok diye geri geldi. ama ben eğer bu saatin alarmına bakarak yemek pişirecek olsam yemek yanıyor. çünkü ilk ocağa koyup kapağını kapatınca bir kaç dk sonra sarı çizgi görünüyor ya o zaman alarm da ötüyor. altını kısıyorum. ancak ayarladığım dakikanın geriye doğru sayması için yeşil halkanın gözükmesi ve saatte de yeşil ışığın yanması gerekiyor o zaman otomatik kendisi pişirme süresini başlatıyor ve saat geriye doğru akıyor. ancak benim uyuz saat, kapaktaki yeşil halka sonuna kadar çıkmış olsa bile hala sarı ışıkta kalıyor ve bir türlü sinyal verip dakikanın geriye doğru akmasını sağlamıyor. bir seferinde inat ettim bekledim tam 20 dk oldu ama bir türlü yeşil ışık yanmadı. ve tabi ki ayarladığım dk geriye akmadığı için de bitiş sinyali çalmadı. 10 dakikada pişecek yemeğin de canı çıktı :) çünkü maalesef çoğu zaman pişirme süresini dijital saat otomatik başlatmıyor. ben artık saati kapağa takmıyorum. yeşil halkayı gördüğüm anda kendim geriye doğru saymayı başlatıyorum. acaba sende de böyle bir sorun oluyor mu? çok merak ediyorum.
canım merhaba keşke sana yardım edebilseydim daha saatini kullanmaya sıra gelmedi kendisine ancak alışabildim
o zaman saatini kullanmaya başlayınca yorumlarını bekleyeceğim :)
5 yıldır fısler kullanıyorum çok memnunum 5 dk. mercimek çorbası yapıldığı nohutun kuru fasulyeninde ıslatmadan pişirdiğimi kimseye inandırmasamda fıslerde bu mumkun pratiklik ve çalışan bayanlar içi ideal ama tefali hiç kullanmadım fikrim yok o konuda
kesinlikle fissler...3 yıldır kullanıyorum çok memnunum...
mercimek çorbasını 4 dk'da kuru fasulyeyi ıslatırsam 14 ıslatmassam 20 dk'da yumuşacık yapıyor.patatesleri soyup tel sepetine yerleştiriyorum.altınada 1-2 bardak sıcak su.3 dk'da hamur gibi pişiyorlar...hayatımda aldığım en akıllıca şey diye düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum.arkadaşımda tefal var benimkinin iki katı kadar sürede pişiriyor. ben her şeyi düdüklümde pişiriyorum,tüpümü eskiye nazaran iki katı süre kullanıyorum.hiç düşünme fissler al derim.sokağa atacak paranız yoksa fisslerden şaşmayın kıslar....
Bende aynı tencereden aldım 4,5 lt.Kademe dediği tencere kapanıp ısınınca çizgileri çıkıyor.Bir çizgi çıktığında ocağın altını kısarsan 1.kademede pişiriyor.Eğer altını kısmadan beklersen 2. çizgi çıkıyor o zaman kısacaksın altını canım.Sebze yaparken 1.derecede et,bakliyat vs de 2. kademede pişiriyorsun yalnız dikkat et çok çabuk pişiyor sebzeler felan dağılmasın.
Ben su koyup kaynatmadım yıkayıp kullandım sadece.Evet iyice kısıyorum altını.Çok pratik hemen pişiyor yemekler memnun kalacaksın sende eminim.Çok su koymamaya dikkat et birde pişme sürelerini zamanla deneyerek öğreniyorsun.Ocağın altını kapattıktan sonra sapındaki düğmeye basarak buharı çıkartabiliyorsun buhar tamamen boşalmadan açılmaz zaten eğer soğumasını beklersen bu süredede içindeki basınçla pişmeye devam ediyor bu da pişme süresini etkiliyor kullana kullana öğreniyorsun işte ben bir kere bol sulu barbunya yaptım birde bamyayı dağıttımAma 5 dk yemek pişirmek çalışan çocuklu bir bayan için süper birşey.
sayenizde düdüklü tencere aldım kızlar bugün siparişim geldi ve hiç ıslatmadan kur fasülyeyi 10 dakikada pişirdi Allah sizden razı olsun gerçekten çok iyi bu fissler herkese tavsiye ederim
ben ilk 6 almıştım.. çok büyük geldi bana. nohut fasulye mısır falan haşlıyorum bunda. ardndan dayanamadım daha portatif olan 4,5 luk modeli aldım. bütün yemeklerimi bunda pişiriyorum. rahat 4-5 kişilik yemek pişiriyor. bezelye, taze barbnya, mercimek çorbası, karnıbahar vs maximum 10dakikada miss gibi oluyor :) et yemekleri 15-20 dakikada çatalda dağılıyor. sofrayı hazırlayana kadar yemeğin hazır oluyor. çook pratik.
kızlar bende 2 modeli var ve bence vitavit ile bluepoint arasında ki tek fark kutunun içinden extra çıkan buharda pişirme sepeti.. oda çok büyük bişi değil. buharda sebze haşlamaya yarıyor. diğer üst modellerine fiyat nedeniyle bakamadım :)
sakın faturasını kaybetmeyin teknik servis arıza olursa onunla işlem yapıyor. benmkinin contası bozulmuş. kargoyla ücretsiz servisine gönderdim. onlarda 10 günde evime sağlam bir şekilde iade ettiler. aklınızda olsn. sevgiler,
ben 3 yıldır fissler kullanıyorum çok memnunum.
fisslerimi bugün nihayet kullananbildimm.mmalesef elime çok geç ulaştı .sitede en ucz diye aldım ama 3 haftada ancak geldi....neyseli bekeldiğime değdi.köy hindisini pişirdim.yarım saattte pişti.+ardından mercimek çorbası yaptım 10dk da oldu.almayı düşünennelree kesinlikle tavsiye edyorum.ocağı kapptıktan 15dk sonra kapağı açtım ve içi hala kaynıyordu,tasasrruf isteyenler için mükemmell.....
[
rica ederim cnm ..benimki 6 lt olanı kalabalık misafir geldiği zaman rahat ediyorum sesi hiç yok kayamaya başlayınca buhar cıkartmaya baslıyor daha sonra buhar çıkartma işlemi bitince sarı yeşil kırmızı renklerden oluşan buton gibi bir kısım var kapakta atıyorum sarı yada yeşile dogru cıkınca ocagın altını kısıp dakika tutuyorsun.alırsan eğer kullanma kılavuzunda yazıyor zaten yani düdük ötmüyor sesde yok bu yüzden.ben çok memnunum yemeklerin tadı değişmiyor bunu almadan önce eski tip düdüklü vardı bende onda yapamazdım zeytinyaglı falan tadı olmazdı ama bu fissler de tadı değişmiyor.tavsiye ederim arkadasım...![]()
fissler blue point le premium arasında pek fark yok premiumda elinizle hızlıca basıncı çıkartabılıyorsunuz o ayarı var yoksa diğer özellikler aynı sanırım bende zamanlayıcısı olan edition modelini alacağım
tabi ki fissler. almanlar yapmış abiiii :))
3,5 lt aldım 10 dk da et liğme liğme oluyor.
süsü püsü boşverin alman teknolojisinden geçmeyin![]()
ne zamandır buna cevap arıyordum teşekkürler saatsiz modeller daha ucuz, zaten mutfak saatini sürekli kullanıyorum.Donukpudra, tum duduklulerde basinc cikarma vardir. Ben fissler vitaquik kullaniyorum bu arada.
Zaman gostergesi cok da gerekli degil bence.ben mutfak saati kuruyorum. Bence tipine bak hangisi hosuna giderse onu al. Cunku tefal de fissler de hepsi hizli ve iyi pisiriyor.
Bende fissler marka düdüklü tencere aldım. Çaycıda suyu ısıtıp koymuştum. Yeşil mercimek 5 dkda, kuru fasulye 10-12 dakikada pişebilior. Aldığım zaman meraktan saatine pili takmıştım ama sonra 2-3 ay hiç kullanılmadı. İlk fırsatta saatle kullanmaya çalıştım ama saatinin pili bitti bitikti. Buna anlam veremedimdi...Çokta gerekli değilmiş. ÇAlışan insan için büyük pratiklik ama![]()
canım evet dijital saatili olan pişirme göstergesine takıyosun vitavit edition...cidden korktuğum gibi değilmiş bu kaadar zaman boşu boşuna dolaba kaldırmışım ya
kardeşimin tefal clipso düdüklü tenceresi var. onunla yapılan yemekler hem çok hızlı ve pratik oluyor hem de çok lezzetli oluyor. özellikle de kontrol saatinin olması evde sürekli koşturan bayanlar için çok kullanışlı. ben de bu özelliklere hayran kalarak tefalin düdüklüsünü almaya karar vermiştim. ancak bu forumu baştan sona kadar okudum ve aklım karıştı. hemen yukarda olduğu gibi neredeyse bütün sayfalarda tefali karalıyan ve fissleri yere göğe sığdıramayan yorumlara denk geldim. sonuç olarak tefalin clipso modelindeki özelliklere tek uyan fisslerin en son çıkardığı dijital saatli olan vitavit edition modelini almaya karar verdim. en uygun olarak tefal clipso modelini (6 litre)240'a, fisslerin editionunu ise 380 TL ye buldum. ve ben buradaki yorumların gazına gelerek tam 140 TL fazla olmasına rağmen fissler edition aldım. ancak şimdi gereksiz yere fazladan verdiğim o 140 TL'ye acıyorum. niye diyeceksiniz? sanki fisslerin daha ucuz modeli yokmuydu da o kadar para bayıldın diyeceksiniz?
cevaplayayım:
Bir kere marka olarak fisslere sizin sayenizde kafayı taktım. ve kardeşimde gördüğüm tefaldeki kullanım avantajlarını fisslerde de istedim. yani benim için özellikle de kontrol saati çok önemliydi. ne yazık ki sadece fisslerde en pahalı modelinde bu özellik var. ancak şimdi tefalle fissleri kıyasladığım zaman saat konusunda tefalin çok daha kullanışlı ve randumanlı olduğunu görüyorum. mesela düdüklü tencerede dakikaların önemi çok büyük olduğu için kontrol saati olan tencerelerde pişirme zamanının ne zaman başladığını ve dolayısıyla geriye sayımın ne zaman biteceğini net olarak görebiliyoruz. sonuçta ocağa koyar koymaz pişirme zamanı başlamıyor. ancak fisslerin kontrol saatinde önce sarı ışık yanacak ocağı kıs anlamına geliyor. sonra en az 5-6 dk bekleyip yeşil ışık yanmasını bekliyoruz. o da pişirme başladı anlamında oluyor ve saat geriye doğru akıyor. çoğu zaman da 10-15 dk sonra yeşil ışık yanıyor!!! tabi bir de pişireceğin yemeğin süresi 5dk ise çoktan yemeğin canı çıkmış oluyor. bu sinir bozucu durum yüzünden ben artık dijital saati felan kullanmıyorum. çünkü süreyi ayarlamak yerine hepten altüst ediyor.
bir de tefalin saatinin sesi çok yüksek çıkıyor. başka odada olsan bile duyuyorsun. ancak fisslerin saatinin sesini (en yüksek ayara getirmeme rağmen) yanındayken bile duyamıyorsun. hele de aspiratör çalışıyorsa kesinlikle duyulmuyor. saatin bozuk olacağını ya da pilinin bittiğini düşünüp servisi aradım ama bu durumun normal olduğunu söylediler. pili daha yeni takılmıştı. ne ara bitsin. zaten en başından beri bu şekilde oluyor. tefalin düdüklüsünü kardeşim 3 yıldır kullanıyor hala saati mükemmel iş görüyor ve fisslerdeki gibi öyle yok önce sarı yanacak sonra yeşil yanacak öyle pişirme saati geriye akacak diye bir ayrıntı yok. ocağa yemeği koyuyorsun ilk defa öten sinyelle ocağı kısıyorsun ve ozamanda zaten pişirme süresi başlamış oluyor. tam vaktinde de harika yemekler pişiyor. sonuç olarak eğer siz de benim gibi tefalin kontrol saatli modellerine özenip de fissler daha kaliteliymiş deyip fisslerin saatli modelini almaya kalkmayın. belki ömür olarak fissler daha uzun sürelidir bilemiyorum ama pratiklik ve yemek pişirme kalitesi olarak tefali tek geçerim. geri iade etme imkanım olsaydı hiç düşünmeden yerine tefal alırdım. ancak ben kontrol saati felan istemiyorum diyorsanız ikisini de tavsiye ederim. tefalin kontrol saatinin müthiş rahat kullanım sağlaması içimde ukte kaldı arkadaşlar...![]()